×

Tour de France blog


 
(advertentie)

Ziek, zwak en misselijk


Ziek, zwak en misselijk
ma 2 jul 2012. De eerste week van de Tour heeft nog geen slachtoffers opgeleverd, maar sommigen hangen wel aan een zijden draadje. Tony Martin van Pharma-Quickstep en Luis Leon Sanchez van Rabobank vielen al in de eerste etappe en kwamen maandag gebroederlijk op lichte achterstand binnen. Lees meer.

Tour de France 2011 Recap


Tour de France 2011 Recap
ma 25 jul 2011. De Ronde van Frankrijk 2011 zal voornamelijk de boeken in gaan als de tour met een ongehoord aantal valpartijen met even zoveel afvallers. Toppers als Vinokourov, Vandenbroeck, Brajkovic, Kloden en Wiggins moesten allemaal nog voor de bergen echt begonnen de Ronde verlaten. Zij die vielen, maar doorreden, zoals Contador en Gesink speelden feitelijk geen rol van betekenis meer. Niet vallen bleek een vaardigheid in deze Tour die voor een beetje klassementsrenners al gauw een hoge positie garandeerde. Lees meer.

Nederlandse criteriums


Nederlandse criteriums
zon 24 jul 2011. Heb je je als renner 3 weken lang je uit de naad gefietst door Frankrijk, denk je lekker bij de kunnen komen, moet je nog elke dag een rondje om de kerk rijden voor de dronken massa om zo je geld bijeen te fietsen. Toch zal menig renner aan de start staan, want des te beter de prestaties in de Ronde van Frankrijk, des te meer startgeld de renner kan ontvangen Heb je als renner een beetje gepresteerd in de Tour kun je zo lekker een leuke schnabbel bijverdienen.

Johnny Hoogerland en Rob Ruijgh rijden (bijna) alle criteriums in Nederland. Robert Gesink zullen we dit jaar niet aan de start zien verschijnen. Lees meer.
 
Er gebeurde zo veel en toch eigenlijk niets

Er gebeurde zo veel en toch eigenlijk niets
zat 23 jul 2011. De 19e etappe over de Galibier naar Alpe d`Huez was vanaf het begin een waar spektakel. Wielrennen zoals wielrennen hoort te zijn. Man tegen man, hero´ek, strijd, helden, winnaars en verliezers. Al in de aanloop naar de Galibier ging Contador er vandoor. De Spanjaard bleek toch nog een laatste truck in zijn doos te hebben. Lees meer.
Evans rijdt Schleck naar huis, de Tour is beslist

Evans rijdt Schleck naar huis, de Tour is beslist
zat 23 jul 2011. We hebben er 3 weken op moeten wachten, maar het is eindelijk beslist. De klassementsrenners hebben het verschil in de bergen niet kunnen maken waardoor de afsluitende tijdrit in Grenoble de beslissing moest forceren. Cadel Evans liet vandaag zien dat hij een super tijdrijder is en dat Andy Schleck niet compleet genoeg is om een grote ronde te winnen.. Bijna 2 minuten verloor de stoempende Luxemburg in de 42 kilometer lange kwelling tegen de klok. Lees meer.
Contador zakt door het ijs

Contador zakt door het ijs
vr 22 jul 2011. Tijdens de koninginnenrit van deze Ronde is Alberto Contador van zijn voetstuk gevallen, de drievoudig Tourwinnaar moet morgen op d Alpe d`Huez een tweede leven vinden anders gaat deze Tour niet naar hem. Andy Schleck, Cadel Evans en ook nog steeds Voeckler gaan het uitmaken wie deze Tour gaat winnen. Lees meer.
 
De Noren kunnen wel winnen

De Noren kunnen wel winnen
don 21 jul 2011. Daar waar Nederland sinds Pieter Weening weer op een etappe zit te wachten winnen Noorse sprinters keer op keer in de bergen. Gisteren moest hij Thor Hushovd nog voor laten gaan, vandaag was het wel Boasson Hagen die als eerste de meet mocht passeren voor onze landgenoot Bauke Mollema. Lees meer.
Thor wint weer, Contador en Evans pakken tijd

Thor wint weer, Contador en Evans pakken tijd
woe 20 jul 2011. De God van de Donder flikt het weer in de bergen, wereldkampioen Thor Hushovd wint de 16e etappe naar Gap. De Noor Hushovd klopte in Gap zijn twee medevluchters Edvald Boasson Hagen en ploeggenoot Ryder Hesjedal in de sprint. Het trio was overgebleven uit een groep van tien koplopers, die in de eerste 2 uur weg wisten te geraken. Lees meer.
Einde tijdperk Vino

Einde tijdperk Vino
ma 18 jul 2011. Gisteren 17 juli, precies een jaar na zijn laatste etappe overwinning, maakt Aleksandr Vinokourov bekend dat hij stopt met professioneel fietsen. Vino reed in de 9e etappe in een ravijn op de Col de Peyrol , brak daar zijn heup en bekken en herstelt momenteel van een operatie. Lees meer.
 
(advertentie)


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 6/9; vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 volgende