×

ER GEBEURDE ZO VEEL EN TOCH EIGENLIJK NIETS


zat 23 jul 2011
(advertentie)

Er gebeurde zo veel en toch eigenlijk niets


De 19e etappe over de Galibier naar Alpe d`Huez was vanaf het begin een waar spektakel. Wielrennen zoals wielrennen hoort te zijn. Man tegen man, heroïek, strijd, helden, winnaars en verliezers. Al in de aanloop naar de Galibier ging Contador er vandoor. De Spanjaard bleek toch nog een laatste truck in zijn doos te hebben.

Slechts Andy Schleck, Evans en Voekcler konden volgen, maar Evans moest het door materiaalpech opgeven en Voekcler kan niet opgeven maar kon het ook niet. Op de top van de Galibier had de geletruidrager 25 seconden achterstand en het de overige kanshebbers ruim anderhalve minuut.

In de zeer alnge afdaling naar Bourg de Baison kwam alles weer bij elkaar zodat de slotklim naar Alpe d`Huez. Evans ging aan de voet en kreeg Mollema mee, dat was dan ook het laatste wat we van de Nederlanders op de Nederlandse berg hebben gezien want de twee werden snel ingelopen en op dat moment ging Alberto Contador nog een keer, niemand kon volgen.

In het spannende slot bleek de Spaanse favoriet het niet af te kunnen maken, hij werd 2 kilometer onder de top ingelopen door de jonge Fransman Rolland, die het wit overnam, en Samuel Sanchez die met zijn 2e plaats de bergtrui overnam.

Toen alle kruitdampen waren opgetrokken, bleek dat Voeckler het lang heeft volgehouden maar de Tour niet gaat winnen. Ook Contador komt niet verder dan een prijs voor de strijdlustigste renner, want hij heeft te weinig tijd terug weten te pakken met zijn aanvallen van vandaag.

Het zal morgen toch vooral gaan tussen Evans en Andy Schleck, waarbij ik denk dat Andy in de komende jaren nog wel eens een Tour gaart winnen, maar dit jaar nog niet. Hij mag nu nog lekker met zijn broer op de 2e en 3e trede staan.

Overige Ronde van Frankrijk Blogs


(advertentie)

Ben ik in beeld


Ben ik in beeld
zat 26 jun 2021. Ben ik in beeld met mijn “hup Opa Oma” stukje karton. Echt waar tegen de muur zetten dit soort randdebielen. Waar ben je dan in godsnaam mee bezig. Jezelf lekker belangrijk vinden en geen idee hebben van hoe dichtbij en hoe snel een peloton gaat. Ik hoop dat ze met naam en toenaam morgen in de krant staat en dat haar een levenslang gebiedsverbod wordt opgelegd en dat ze aansprakelijk wordt gehouden voor alle geleden schade.
 Lees meer.
Erik mag eindelijk met pensioen

Erik mag eindelijk met pensioen
zon 7 jul 2019. Na 30 jaar is Erik Breukink eindelijk verlost van de jaarlijkse interviews met de vraag of hij dit jaar dan wellicht afgelost gaat worden als laatste Nederlandse gele trui drager. Eindelijk mag Erik met pensioen want niet Dylan Groenewegen, maar zijn lead out man Mike Teunissen mag morgen in het illustere geel starten.


 Lees meer.
Hoezo elleboog?

Hoezo elleboog?
din 4 jul 2017.  Lees meer.
 
Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen

Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen
vr 22 jul 2016. Op de dag dat Kelderman in de aanval werd verwacht, Mollema het podium zou gaan verdedigen of zelfs voor het geel gaan ging alles volledig niet volgens plan. Kelderman heeft niet eens geprobeerd erbij te zitten, Dumoulin kwam zeer ongelukkig ten val en brak een pols en moet vrezen voor zijn Olympische (gouden) medaille en Mollema kwam ten val en kwam niet meer terug bij de rest der favorieten. Wat een zwarte dag voor het Nederlandse fietsen. Lees meer.
Waanzin op de Ventoux

Waanzin op de Ventoux
don 14 jul 2016. Tomas de Gendt zorgde voor nieuw Belgisch succes. In de strijd op de bollentrui en de dag overwinning mocht de kopgroep het uitmaken na een valpartij in het jagende Peleotn waar Froome bij betrokken was. Lees meer.
Froome en Sagan flikken de sprinters

Froome en Sagan flikken de sprinters
woe 13 jul 2016. Mooie koers gezien de laatste dagen, na de rustdag een dag voor de avonturiers en uiteraard zat Sagan daarbij. Echter iedereen was tegen hem en hij speelde zijn kaarten slecht uit en werd weer eens tweede. Vandaag een ‘simpele’ sprintetappe. Het kopgroepje was maar 2 man en door de waaier angst in het peloton reed iedereen veel te hard om hun posities te houden. Achterin het peloton brak het nogal vaak en werden de koplopers al op 70 km gepakt. Lees meer.
 
Nederlands succes in Nederlands weer

Nederlands succes in Nederlands weer
zon 10 jul 2016. In de aanloop van de laatste klim knalde Tom Dumoulin weg uit de kopgroep en begon aan een tijdrit bergop in stromende regen en hagel. Tom Dumoulin neemt hiermee plaats in een select rijtje Nederlandse renners die in alle grote rondes een etappe gewonnen heeft. Lees meer.
Coupe de Greg

Coupe de Greg
vr 8 jul 2016. Op de dag dat Greg van Avermaet het maar moest zien of hij het geel mocht houden, gaat hij doodleuk in de aanval en wist hij met de kopgroep weg te komen. Lees meer.
Geen halve finale, wel een rit en Geel

Geen halve finale, wel een rit en Geel
don 7 jul 2016. Op de dag dat België de halve finales had moeten spelen hebben ze een neiuwe troost in Greg van Avermaet. De Belg zat samen met 2 landgenoten in de kopgroep die ruim een kwartier pakte op het peloton. Daar waar Pauwels af moest haken, behalve de Gendt en Avermaet over om de truien te verdelen. Lees meer.
 
(advertentie)


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 1/9; 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende