×

THOR WINT WEER, CONTADOR EN EVANS PAKKEN TIJD


woe 20 jul 2011
(advertentie)

Thor wint weer, Contador en Evans pakken tijd


De God van de Donder flikt het weer in de bergen, wereldkampioen Thor Hushovd wint de 16e etappe naar Gap. De Noor Hushovd klopte in Gap zijn twee medevluchters Edvald Boasson Hagen en ploeggenoot Ryder Hesjedal in de sprint. Het trio was overgebleven uit een groep van tien koplopers, die in de eerste 2 uur weg wisten te geraken.

In de eerste 2 uur lag het tempo bijna op 50 per uur en dat met vals plat in de regen omhoog. Tot de velen die het waagden, behoorden Niki Terpstra, Lieuwe Westra en Johnny Hoogerland. Bauke Mollema heeft nog een uur in de chasse patat gereden maar gaf dat na 100 kilometer op, de 10 koplopers die al vanaf de derde kilometer weg waren kregen nu de zegen.

"Ongelooflijk. Ik win hier de sprint van een landgenoot (Edvald Boasson Hagen) en een ploeggenoot (Ryder Hesjedal)", zo jubelde Hushovd na zijn triomf in Gap. "Geweldig dat ik hier met Boasson Hagen om de zege strijdt, echt een soort Noors kampioenschap." Op de indrukwekkende erelijst van ’Tykke Thor’ prijken nu tien etappezeges in de Tour.

De wedstrijd in de wedstrijd leek lang saai, het peloton leek in de stromende regen het wel te geloven. Op het moment dat ik zat te chatten met een vriend en intikte, "gaat weer niets gebeuren in de Tour vandaag", bleek maar weer eens hoe lastig het is om wielrennen te voorspellen. Want ik had nog niet op Enter gedrukt en daar ging Contador er vandoor halverwege de enige klim van de dag, de Col de Manse (2e cat), in een poging het algemeen klassement omver te gooien.

Alberto Contador, Cadel Evans, Samuel Sanchez en ook gele trui drager Voeckler konden volgen, maar de Schleckjes moesten ernstig passen. Met name Andy Schleck liet het in de afdaling lopen en daalde voorzichtig af in de regen en was na afloop nogal kritisch over het parcours, en ik geef hem wel een beetje gelijk, afdaling finishes zijn ook niet mijn favoriet. Vlak voor de finish liet Evans zien dat er in de slot tijdrit serieus rekening met hem gehouden moet worden, hij reed vals plat omlaag weg bij Contador en Voeckler en pakte zo nog wat extra seconden.

Overige Ronde van Frankrijk Blogs


(advertentie)
728x90 Test DTP

Ben ik in beeld


Ben ik in beeld
zat 26 jun 2021. Ben ik in beeld met mijn “hup Opa Oma” stukje karton. Echt waar tegen de muur zetten dit soort randdebielen. Waar ben je dan in godsnaam mee bezig. Jezelf lekker belangrijk vinden en geen idee hebben van hoe dichtbij en hoe snel een peloton gaat. Ik hoop dat ze met naam en toenaam morgen in de krant staat en dat haar een levenslang gebiedsverbod wordt opgelegd en dat ze aansprakelijk wordt gehouden voor alle geleden schade.
 Lees meer.
Erik mag eindelijk met pensioen

Erik mag eindelijk met pensioen
zon 7 jul 2019. Na 30 jaar is Erik Breukink eindelijk verlost van de jaarlijkse interviews met de vraag of hij dit jaar dan wellicht afgelost gaat worden als laatste Nederlandse gele trui drager. Eindelijk mag Erik met pensioen want niet Dylan Groenewegen, maar zijn lead out man Mike Teunissen mag morgen in het illustere geel starten.


 Lees meer.
Hoezo elleboog?

Hoezo elleboog?
din 4 jul 2017.  Lees meer.
 
Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen

Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen
vr 22 jul 2016. Op de dag dat Kelderman in de aanval werd verwacht, Mollema het podium zou gaan verdedigen of zelfs voor het geel gaan ging alles volledig niet volgens plan. Kelderman heeft niet eens geprobeerd erbij te zitten, Dumoulin kwam zeer ongelukkig ten val en brak een pols en moet vrezen voor zijn Olympische (gouden) medaille en Mollema kwam ten val en kwam niet meer terug bij de rest der favorieten. Wat een zwarte dag voor het Nederlandse fietsen. Lees meer.
Waanzin op de Ventoux

Waanzin op de Ventoux
don 14 jul 2016. Tomas de Gendt zorgde voor nieuw Belgisch succes. In de strijd op de bollentrui en de dag overwinning mocht de kopgroep het uitmaken na een valpartij in het jagende Peleotn waar Froome bij betrokken was. Lees meer.
Froome en Sagan flikken de sprinters

Froome en Sagan flikken de sprinters
woe 13 jul 2016. Mooie koers gezien de laatste dagen, na de rustdag een dag voor de avonturiers en uiteraard zat Sagan daarbij. Echter iedereen was tegen hem en hij speelde zijn kaarten slecht uit en werd weer eens tweede. Vandaag een ‘simpele’ sprintetappe. Het kopgroepje was maar 2 man en door de waaier angst in het peloton reed iedereen veel te hard om hun posities te houden. Achterin het peloton brak het nogal vaak en werden de koplopers al op 70 km gepakt. Lees meer.
 
Nederlands succes in Nederlands weer

Nederlands succes in Nederlands weer
zon 10 jul 2016. In de aanloop van de laatste klim knalde Tom Dumoulin weg uit de kopgroep en begon aan een tijdrit bergop in stromende regen en hagel. Tom Dumoulin neemt hiermee plaats in een select rijtje Nederlandse renners die in alle grote rondes een etappe gewonnen heeft. Lees meer.
Coupe de Greg

Coupe de Greg
vr 8 jul 2016. Op de dag dat Greg van Avermaet het maar moest zien of hij het geel mocht houden, gaat hij doodleuk in de aanval en wist hij met de kopgroep weg te komen. Lees meer.
Geen halve finale, wel een rit en Geel

Geen halve finale, wel een rit en Geel
don 7 jul 2016. Op de dag dat België de halve finales had moeten spelen hebben ze een neiuwe troost in Greg van Avermaet. De Belg zat samen met 2 landgenoten in de kopgroep die ruim een kwartier pakte op het peloton. Daar waar Pauwels af moest haken, behalve de Gendt en Avermaet over om de truien te verdelen. Lees meer.
 
(advertentie)
728x90 Test DTP


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 1/9; 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende