×

NEDERLANDSE CRITERIUMS


zon 24 jul 2011
(advertentie)

Nederlandse criteriums


Heb je je als renner 3 weken lang je uit de naad gefietst door Frankrijk, denk je lekker bij de kunnen komen, moet je nog elke dag een rondje om de kerk rijden voor de dronken massa om zo je geld bijeen te fietsen. Toch zal menig renner aan de start staan, want des te beter de prestaties in de Ronde van Frankrijk, des te meer startgeld de renner kan ontvangen Heb je als renner een beetje gepresteerd in de Tour kun je zo lekker een leuke schnabbel bijverdienen.

Johnny Hoogerland en Rob Ruijgh rijden (bijna) alle criteriums in Nederland. Robert Gesink zullen we dit jaar niet aan de start zien verschijnen.

Ma 25 juli Boxmeer

Traditioneel wordt de maandag na de Ronde van Frankrijk het eerste criterium in Nederland gereden. De Organisatie is erin geslaagd om ALLE beschikbare Nederlandse Tour-renners te contracteren. Titelverdediger Lars Boom, die de Tour moest verlaten , is van zijn achillespees blessure en zal er alles aan doen zijn titel te verdedigen.

Lees meer op de website van het Criterium Boxmeer


Di 26 juli Stiphout

Stiphout is er in geslaagd om naast vele Nederlanders (Johnny Hoogerland, Bauke Mollema, Rob Ruijgh, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Lieuwe Westra) de broetjes Schleck en Mark Cavendish vast te leggen. Titel verdediger Robert Gesink zal er helaas niet bij zijn, hij wil uitrusten en herstellen van zijn teleurstellende Ronde van Frankrijk. Wel te bewonderen is Thomas Dekker, die in Stiphout zijn rentree maakt op Nederlandse bodem

Website Criterium Stiphout


Wo 27 Juli 8 van Chaam

Op 30 mei 1898 werd in Chaam de wielerclub "Steeds Voorwaarts" opgericht. De activiteiten van deze vereniging bestonden o.a. hierin, dat ze jaarlijks op de weg tussen Ulvenhout, Meerle (B) en Baarle-Nassau een wielerwedstrijd organiseerde. Het duurde tot 1933 alvorens Chaam op wielersportgebied enige bekendheid en zijn eerste wedstrijd voor beroepsrenners zou krijgen.

Basso en Frank Schleck komen zeker. Johnny Hoogerland komt zeker, volgens de organisatie, maar er gaan ook geruchten dat hij woensdag in Yerseke wordt gehuldigd.


8 van Chaam website

Do 28 juli Wateringen

De Wateringse wielerdag, vorig jaar gewonnen door Koos Moerenhout, wordt sinds 1974 gereden op de donderdag na de Tour. Wateringe is er geslaagd bijna alle Nederlandse professionals aan de start te krijgen.


website Wateringse wielerdag


Vr 29 juli Heerlen

Stichting Cyclocross Heerlen organiseert op de vrijdag na de Tour de jaarlijks profronde. Met maar liefst 50000 bezoekers is de RaboRonde van Heerlen een van de grootste criteriums van Nederland. Karsten Kroon won het "rondje om de kerk" vorig jaar. De Ronde mag dan wel RaboRonde heten, maar voorlopig hebben slecht Boom en Dumoulin getekend. Hoogerland en Ruijgh rijden zo ongeveaar allees wat los en vastzit dus ook zij zin in Heelren uiteraard te zien.

http://website RaboRonde Heerlen

Za 30 juli Steenwijk

Vorig jaar finishte de Eneco Tour in Steenwijk waardoor het het criterium van Steenwijk niet gehouden werd. Dit jaar zijn ze er weer bij, net als Hoogerland, Westra en Ruijgh. Veel meer renners zijn op dit moment nog niet bekend.

website wielerspektakel Steenwijkma 1 aug Draai van Kaai

Na een zondag rust staan de renners vandaag in Roosendaal aan de start. Grote namen hebben de Draai reed gewonnen. Zoetemelk, Breukink, Armstrong, Vinokoerov, Boogerd, Basso, Boonen, Contador en nog vele andere toppers hebben de Draai al eens op hun naam gezet. Mollema, Hoogerland, Ten Dam doen zeker mee

website Draai van Kaai

Di 2 aug Surhuisterveen

Nog 1 dag rijden de profrenners om de kerk. Surhuisterveen sluit de criterium cyclus af. Andy Schleck, Alberto Contador en Erik Zabel waren de laatste 2 winnaars in Surhuisterveen. Dit aar is het Surhuisterveen weer gelukt om de gele trui drager te halen.

Aan de start staan ook, de beste Nederlander in het algemeen klassement, de jonge Limburger Rob Ruygh (Vacansoleil) en zijn teamgenoten Jonny Hoogerland en Lieuwe Westra. Rabobank wordt vertegenwoordigd door Pieter Weening en Bauke Mollema.


website criterium Surhuisterveen

Overige Ronde van Frankrijk Blogs


(advertentie)

Ben ik in beeld


Ben ik in beeld
zat 26 jun 2021. Ben ik in beeld met mijn “hup Opa Oma” stukje karton. Echt waar tegen de muur zetten dit soort randdebielen. Waar ben je dan in godsnaam mee bezig. Jezelf lekker belangrijk vinden en geen idee hebben van hoe dichtbij en hoe snel een peloton gaat. Ik hoop dat ze met naam en toenaam morgen in de krant staat en dat haar een levenslang gebiedsverbod wordt opgelegd en dat ze aansprakelijk wordt gehouden voor alle geleden schade.
 Lees meer.
Erik mag eindelijk met pensioen

Erik mag eindelijk met pensioen
zon 7 jul 2019. Na 30 jaar is Erik Breukink eindelijk verlost van de jaarlijkse interviews met de vraag of hij dit jaar dan wellicht afgelost gaat worden als laatste Nederlandse gele trui drager. Eindelijk mag Erik met pensioen want niet Dylan Groenewegen, maar zijn lead out man Mike Teunissen mag morgen in het illustere geel starten.


 Lees meer.
Hoezo elleboog?

Hoezo elleboog?
din 4 jul 2017.  Lees meer.
 
Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen

Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen
vr 22 jul 2016. Op de dag dat Kelderman in de aanval werd verwacht, Mollema het podium zou gaan verdedigen of zelfs voor het geel gaan ging alles volledig niet volgens plan. Kelderman heeft niet eens geprobeerd erbij te zitten, Dumoulin kwam zeer ongelukkig ten val en brak een pols en moet vrezen voor zijn Olympische (gouden) medaille en Mollema kwam ten val en kwam niet meer terug bij de rest der favorieten. Wat een zwarte dag voor het Nederlandse fietsen. Lees meer.
Waanzin op de Ventoux

Waanzin op de Ventoux
don 14 jul 2016. Tomas de Gendt zorgde voor nieuw Belgisch succes. In de strijd op de bollentrui en de dag overwinning mocht de kopgroep het uitmaken na een valpartij in het jagende Peleotn waar Froome bij betrokken was. Lees meer.
Froome en Sagan flikken de sprinters

Froome en Sagan flikken de sprinters
woe 13 jul 2016. Mooie koers gezien de laatste dagen, na de rustdag een dag voor de avonturiers en uiteraard zat Sagan daarbij. Echter iedereen was tegen hem en hij speelde zijn kaarten slecht uit en werd weer eens tweede. Vandaag een ‘simpele’ sprintetappe. Het kopgroepje was maar 2 man en door de waaier angst in het peloton reed iedereen veel te hard om hun posities te houden. Achterin het peloton brak het nogal vaak en werden de koplopers al op 70 km gepakt. Lees meer.
 
Nederlands succes in Nederlands weer

Nederlands succes in Nederlands weer
zon 10 jul 2016. In de aanloop van de laatste klim knalde Tom Dumoulin weg uit de kopgroep en begon aan een tijdrit bergop in stromende regen en hagel. Tom Dumoulin neemt hiermee plaats in een select rijtje Nederlandse renners die in alle grote rondes een etappe gewonnen heeft. Lees meer.
Coupe de Greg

Coupe de Greg
vr 8 jul 2016. Op de dag dat Greg van Avermaet het maar moest zien of hij het geel mocht houden, gaat hij doodleuk in de aanval en wist hij met de kopgroep weg te komen. Lees meer.
Geen halve finale, wel een rit en Geel

Geen halve finale, wel een rit en Geel
don 7 jul 2016. Op de dag dat België de halve finales had moeten spelen hebben ze een neiuwe troost in Greg van Avermaet. De Belg zat samen met 2 landgenoten in de kopgroep die ruim een kwartier pakte op het peloton. Daar waar Pauwels af moest haken, behalve de Gendt en Avermaet over om de truien te verdelen. Lees meer.
 
(advertentie)


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 1/9; 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende