×

Tour de France blog


 
(advertentie)

Slaapverwekkende koers tot nu toe


Slaapverwekkende koers tot nu toe
din 5 jul 2016. 832 kilometer met een gemiddelde van 40 per uur was weer 20 uur slaapverwekkende koers en 32 zeer spannende laatste kilometers. Gelukkig gaat het morgen echt beginnen. Ploegen van een man of 5 zou wellicht het antwoord kunnen zijn, minder controle, dus meer koers. Overigens Petje af voor Cavandish, de afgeschreven sprinter die het veld 2x het nakijken gaf. Verrassende gele trui drager dan? Nee ook niet, Sagan zit er elke dag kort tot zeer kort bij en won de 2e etappe tegen de muur op, niet echt verrassend dus. Lees meer.

Majka tekent voor zijn 3e etappe in de Tour, Mollema toont vorm


Majka tekent voor zijn 3e etappe in de Tour, Mollema toont vorm
woe 15 jul 2015. De tweede etappe van de Ronde van Frankrijk 2015 kende een lichter slot dan gister, maar de aanloop was met de Aspin en de Tourmalet des te zwaarder. Uit een kopgroep van zeven bleek Tinkoff renner Majka veruit de sterkste. Daarachter gebeurde niet veel tot het einde van het laatste klimmetje. Mollema verdiende tien seconden op de andere favorieten dankzij een fraaie demarrage op weg naar Cauterets. Lees meer.

Froome de beste op La Pierre Saint-Martin, Gesink indrukwekkend


din 14 jul 2015. Wie had willen wedden dat er op quatorze julliet een fransman in de kopgroep zou zitten, had weinig uitgekeerd gekregen. Zoals ieder jaar was het vandaag ook weer raak zij het dat Pierrick Fedrigo slechts alleen met de Belg Kenneth Vanbilsen vooruit was. Uiteindelijk bleek Chris Froome veruit de sterkste en staat hij na de Franse feestdag nog steviger in het geel. Lees meer.
 
Cavendish verslaat Greipel, Teklehaimanot behoudt de bollen

Cavendish verslaat Greipel, Teklehaimanot behoudt de bollen
vr 10 jul 2015. De saaiste etappe van de Tour de France hebben we na vandaag waarschijnlijk achter ons. Van Livarot tot Fougères was een vlak parcours uitgestippeld waarin vier onverbeterlijke ontsnappers uiteraard op enkele kilomters van de finish werden teruggepakt. Hierna volgde een massasprint die Greipel makkelijk leek te kunnen winnen, maar de sympathieke Duitser ging te vroeg aan, waardoor Cavendish eronderdoor kon schuiven. Lees meer.
Winst voor Stybar in Le Havre, gele truidrager Martin valt

Winst voor Stybar in Le Havre, gele truidrager Martin valt
don 9 jul 2015. Vandaag volgde het peloton de kustlijn van Noord-Frankrijk. Er was enige kans op waaiers, maar die bleven uit. Op papier leek de finish gemaakt voor een echte sprinter, maar door het reliëf in Le Havre was een overwinning voor Rodriguez, Sagan of Degenkolb waarschijnlijker. Lees meer.
Tony Martin na de kasseien in Cambrai in het geel

Tony Martin na de kasseien in Cambrai in het geel
din 7 jul 2015. De rit van vandaag met zeven taaie kasseistroken was een ideale etappe voor Vincenzo Nibali om de tijd die hij in de Lage Landen had opgelopen goed te maken. Helaas moest Boom al vrij vroeg de strijd staken vanwege een lekke band en reed niemand iemand anders eraf. Dankzij de prachtige overwinning van Martin wel opnieuw een wissel van de gele trui. Lees meer.
 
Utrecht bij de start

Utrecht bij de start
ma 6 jul 2015. Het was een helse klus om op de plek te komen waar ik wilde gaan zitten. Ik had de een rotonde gepland niet ver van de start waar de renners 2x langskwamen. Met een perskaart op zak dacht ik dat het redelijk makkelijk ging. Lees meer.
De Belgen in de Proloog

De Belgen in de Proloog
ma 6 jul 2015. Alle 11 Belgen in de Proloog Lees meer.
De Nederlanders in de proloog

De Nederlanders in de proloog
ma 6 jul 2015. De Nederlanders in de proloog van Utrecht Lees meer.
 
(advertentie)


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 2/9; vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 volgende