×

DE NOREN KUNNEN WEL WINNEN


don 21 jul 2011
(advertentie)
728x90 Test DTP

De Noren kunnen wel winnen


Daar waar Nederland sinds Pieter Weening weer op een etappe zit te wachten winnen Noorse sprinters keer op keer in de bergen. Gisteren moest hij Thor Hushovd nog voor laten gaan, vandaag was het wel Boasson Hagen die als eerste de meet mocht passeren voor onze landgenoot Bauke Mollema.

Mollema en Hagen zaten al de hele dag voorruit. Vlak voor de top van de Côte de Pramartino ging Hagen er vandoor, Mollema kon niet direct volgen en in een spectaculaire afdaling kon onze landgenoot niet bij Hagen komen. "Vorige week was ik slecht, dit is eindelijk mijn niveau", zei de Groninger na afloop. Het gaf de Rabobank-renner hoop voor de komende twee zware ritten: "Ik hoop er vrijdag op l’Alpe d’Huez weer bij te zitten. Dat is toch een mooie dag".

Ook in het peloton was de afdaling bijna beslissend. Met een dergelijk afdaling ben ik het een stuk minder met Andy Schleck eens dat dit soort dingen niet in een tour thuishoren. Ik zie inderdaad ook liever de meet bergop, maar de koers bewqees gisteren het tegendeel. Alberto Contador probeerde het weer en vond in Samuel Sánchez net als gisteren weer een uitstekende maat. Een ’high-five’ tussen de 2 Spanjaarden bevestigde de samenwerking. "Het is altijd goed samen te werken", zo sprak Saxo Bank-renner Contador over Sánchez uit de Euskaltel-formatie.

"Donderdag moet ik op de Galibier weer aanvallen,want ik heb een achterstand weg te werken", aldus de Spanjaard, die in het klassement 3.15 achter Voeckler staat. Op Cadel Evans moet Contador 1.57 goedmaken en op Frank en Andy Schleck respectievelijk 1.53 en 0.39.

Gele trui drager Voeckler gaf alles in de afdaling. Moed kon hem niet ontzegt worden, helaas gaf hij te veel en vloog 2 keer uit de bocht waarvan 1 keer heel spectaculair eb verloor 27 seconden "Ik ben geen mountainbiker. Dit verlies valt mee. Ik had ook een sleutelbeen kunnen breken".

Overige Ronde van Frankrijk Blogs


(advertentie)

Ben ik in beeld


Ben ik in beeld
zat 26 jun 2021. Ben ik in beeld met mijn “hup Opa Oma” stukje karton. Echt waar tegen de muur zetten dit soort randdebielen. Waar ben je dan in godsnaam mee bezig. Jezelf lekker belangrijk vinden en geen idee hebben van hoe dichtbij en hoe snel een peloton gaat. Ik hoop dat ze met naam en toenaam morgen in de krant staat en dat haar een levenslang gebiedsverbod wordt opgelegd en dat ze aansprakelijk wordt gehouden voor alle geleden schade.
 Lees meer.
Erik mag eindelijk met pensioen

Erik mag eindelijk met pensioen
zon 7 jul 2019. Na 30 jaar is Erik Breukink eindelijk verlost van de jaarlijkse interviews met de vraag of hij dit jaar dan wellicht afgelost gaat worden als laatste Nederlandse gele trui drager. Eindelijk mag Erik met pensioen want niet Dylan Groenewegen, maar zijn lead out man Mike Teunissen mag morgen in het illustere geel starten.


 Lees meer.
Hoezo elleboog?

Hoezo elleboog?
din 4 jul 2017.  Lees meer.
 
Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen

Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen
vr 22 jul 2016. Op de dag dat Kelderman in de aanval werd verwacht, Mollema het podium zou gaan verdedigen of zelfs voor het geel gaan ging alles volledig niet volgens plan. Kelderman heeft niet eens geprobeerd erbij te zitten, Dumoulin kwam zeer ongelukkig ten val en brak een pols en moet vrezen voor zijn Olympische (gouden) medaille en Mollema kwam ten val en kwam niet meer terug bij de rest der favorieten. Wat een zwarte dag voor het Nederlandse fietsen. Lees meer.
Waanzin op de Ventoux

Waanzin op de Ventoux
don 14 jul 2016. Tomas de Gendt zorgde voor nieuw Belgisch succes. In de strijd op de bollentrui en de dag overwinning mocht de kopgroep het uitmaken na een valpartij in het jagende Peleotn waar Froome bij betrokken was. Lees meer.
Froome en Sagan flikken de sprinters

Froome en Sagan flikken de sprinters
woe 13 jul 2016. Mooie koers gezien de laatste dagen, na de rustdag een dag voor de avonturiers en uiteraard zat Sagan daarbij. Echter iedereen was tegen hem en hij speelde zijn kaarten slecht uit en werd weer eens tweede. Vandaag een ‘simpele’ sprintetappe. Het kopgroepje was maar 2 man en door de waaier angst in het peloton reed iedereen veel te hard om hun posities te houden. Achterin het peloton brak het nogal vaak en werden de koplopers al op 70 km gepakt. Lees meer.
 
Nederlands succes in Nederlands weer

Nederlands succes in Nederlands weer
zon 10 jul 2016. In de aanloop van de laatste klim knalde Tom Dumoulin weg uit de kopgroep en begon aan een tijdrit bergop in stromende regen en hagel. Tom Dumoulin neemt hiermee plaats in een select rijtje Nederlandse renners die in alle grote rondes een etappe gewonnen heeft. Lees meer.
Coupe de Greg

Coupe de Greg
vr 8 jul 2016. Op de dag dat Greg van Avermaet het maar moest zien of hij het geel mocht houden, gaat hij doodleuk in de aanval en wist hij met de kopgroep weg te komen. Lees meer.
Geen halve finale, wel een rit en Geel

Geen halve finale, wel een rit en Geel
don 7 jul 2016. Op de dag dat België de halve finales had moeten spelen hebben ze een neiuwe troost in Greg van Avermaet. De Belg zat samen met 2 landgenoten in de kopgroep die ruim een kwartier pakte op het peloton. Daar waar Pauwels af moest haken, behalve de Gendt en Avermaet over om de truien te verdelen. Lees meer.
 
(advertentie)


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 1/9; 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende