×

Tour de France blog


 
(advertentie)

Albertville - La Toussuire


Albertville - La Toussuire
don 12 jul 2012. Het moest vandaag gebeuren in de bergen, en het gebeurde, maar geheel tegen de verwachting in. Als een echte thriller vol plotwendingen op de laatste berg ontwikkelde de 11e etappe van de Ronde van Frankrijk zich als de Koninginnenrit van deze Tour. Niet dat de Majesteit zal hebben genoten van onze landgenoten, want het was de meest slechts dag in de Tour ooit al begon de dag voortvarend met een aan een Gert-Jan Theunisse denkende demarrage vanuit de start van Robert Gesink. Lees meer.

Fietsen zoals fietsen is bedoeld


Fietsen zoals fietsen is bedoeld
zon 8 jul 2012. Eindelijk zagen we een etappe waar de mensen voor naar de koers komen. Strijd, heroïek, fietsen zoals de Tour in mijn herinnering was, een zware helse koers met de grote mannen elke dag strijdend om het geel en de helden van de dag tot het laatst strijdend voor de dagzege. Koersen zoals het Opperwezen koersen had bedoeld toen hij het creëerde. Twee dagen op het puntje van de stoel gezeten tot ik er vanaf donderde en vanaf de grond ademloos verder keek al zou dat ook nog van de stonedheid van de doping kunnen komen om de saaie sprint- en valdagen van de afgelopen week door te worstelen. Lees meer.

Bijltjesdag


Bijltjesdag
zat 7 jul 2012. Een licht aflopende fraai geasfalteerde Franse N-weg was vrijdagmiddag zes juli het toneel van een schraappartij die meer te maken had met het raspen van citroenschil dan een eerlijke, schone, vooral wat saaie laatste etappe voordat het echte werk in de Vogezen begint. Lees meer.
 
Tour voorbij voor Nederlanders

Tour voorbij voor Nederlanders
vr 6 jul 2012. Niet de bergen, niet de tijdrit, maar een valpartij in een oersaaie etappe maakte het eerste grote verschil in de Ronde van Frankrijk dit jaar. Meer dan honderd man en ongeveer alle Nederlanders kusten vandaag het asfalt op ongeveer 30 kilometer voor het einde, waardoor de Tour voor een aantal mensen al over is voordat zij werkelijk begonnen is. Lees meer.
Goh een massasprint

Goh een massasprint
don 5 jul 2012. Heb je de tekst klaar voor de 22e etappe overwinning van Cavendish, gaat Greipel er met de buit vandoor. Had ik mooi het bruggetje via 22e etappe overwinningen naar Armstrong kunnen maken, mist de Engelsman de juiste jus in de benen. Op de macht greep Greipel zijn kans en liet zien dat het einde tijdperk Cavendish in zicht is. Lees meer.
Zware val verziekt mooi slot saaie etappe

Zware val verziekt mooi slot saaie etappe
woe 4 jul 2012. Weer de hele dag gekeken naar groeiend gras. Het gebruikelijke groepje weg bestond uit drie kanslozen vandaag. En zo tegen het eind van de etappe was het hele pack weer bijeen waarbij 195 renners hun plekje zochten. Ja en dan gaat het wel eens mis. Een groot deel van de sprinters lag op het macadam of moesten zwaar in de ankers. Greipel, kwam er wel door en liet Petacchi zien dat hij inmiddels oude glorie is. Goss zakte door het ijs want hij moest Veelers en Sagan nog voor laten gaan. Lees meer.
 
Weer Sagan

Weer Sagan
din 3 jul 2012. Mooie lastige finish, nerveus peloton, valpartijen met en zonder erg en een Sagan die laat zien dat hij nog steeds the man to beat is. Wat een heerlijke overmacht op de laaste kilometer omhoog in een slot waarin een viertal bergjes liet zien hoe je een mooie etappe krijgt, blijft jammer dat we niet de hele dag een Amstel Goldrace achtig parkours hebben. Lees meer.
Strakke finish Sagan

Strakke finish Sagan
ma 2 jul 2012. Het venijn zat hem duidelijk in de staart. Tot aan de voet van de Côte de Seraing op 2,9 kilometer was de etappe voorspelbaar. Maar toen het peloton los ging op de slotklim demareerde eerst Chavanel, maar die werd snel ingelopen door Cancellara die zelf ging en het 21 jarige talent Sagan meekreeg gevolgd door Boasson Hagen. In een spectaculaire laatste kilometer weigerde Sagan over te nemen bleef extreem cool met het peloton op 100 meter en maakte het op de meet af. Lees meer.
Quelle une Surprise

Quelle une Surprise
ma 2 jul 2012. Goh wat een verrassing. Groepje weg, teruggepakt op het laatste moment en Cavendish wint in de regenboogtrui de etappe. Dit keer geheel op eigen kracht zonder trein. Alhoewel Greipel die jaren de machinist was van Marc het laatste werk deed. 500 meter voor het eind lag Cavendish nog op de 20e stek en kwam via Goss in het wiel van Greipel en maakte het in de laatste meters magistraal af. Marc super gedaan, van harte je 21e . Je kunt het nog steeds, volgende etappe Lees meer.
 
(advertentie)


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 5/9; vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 volgende