×

Tour de France blog


 
(advertentie)

Peloton onderweg met Laurens ten Dam


Peloton onderweg met Laurens ten Dam
zon 17 jul 2011. Het Peloton is om 12.59u in Limoux onderweg gegaan in een vlakke etappen naar Montpellier. Nikki Terpstra zit mee in de kopgroep, maar veel belangrijker is dat Laurens ten Dam nog gewoon in het peloton zit. Na zijn val gisteren in de afdaling van de Col d’Agnes was het nog erg onzeker of hij vandaag zou starten ,het was al vrij vizar dat hij de etappe naar Plateau de Beille heeft uitgereden, maar volgens een woordvoerder (Luuc Eisenga,) van Rabobank waren er geen medische belemmeringen. Lees meer.

Het nieuwe wielrennen, gaaaaaaap


Het nieuwe wielrennen, gaaaaaaap
zon 17 jul 2011. Vlakke etappe vandaag, groepje weg, teruggepakt, massasprint, Cavendish zegt dank u, veel meer valt er niet te zeggen. Nou ja....niet alleen bij de NOS hadden ze vandaag de discussie, ook hier intern hadden we hetzelfde. Hoe krijgen we de koers spannender en beter hoe krijgen we weer een koers, want dit soort vlakke etappes is gewoon kijken hoe gras groeit. Lees meer.

Het nieuwste probleem voor Schleck; Voeckler behoudt trui


Het nieuwste probleem voor Schleck; Voeckler behoudt trui
zat 16 jul 2011. Eindelijk was daar de rit naar Plateau de Beille, waarvan velen dacht dat er eens schifting onder de klassementsrenners zou plaatsvinden. Naarmate de eindklim vorderde bleek echter dat niemand elkaar eraf kon rijden of zoals in het geval van Evans niemand er af hoefde te rijden. Ondertussen vertrok op 7 kilometer van de meet de al op Luz-Ardiden excellerende Jelle Vanendert. Niet gevaarlijk zijnde voor het klassement, liet iedereen hem gaan op weg naar zijn mooiste overwinning ooit. Lees meer.
 
Pau - Lourdes: Hushovd

Pau - Lourdes: Hushovd
vr 15 jul 2011. Ik ben ondertussen helemaal moe van alle analogieen over Lourdes, spontane genezingen en wonderen in de Tour. De winnaar van vandaag was gewoon een hele logische en terechte. Ondanks dat Hushovd behoorlijk veel spieren met zich mee draagt kan hij bergen prima verteren en als het op dalen, sprinten en tijdrijden aankomt is hij een van de besten ter wereld. Volledig verdiend. Lees meer.
Mark Cavendish is toch de grote meneer van de sprint

Mark Cavendish is toch de grote meneer van de sprint
don 14 jul 2011. Mark Cavendish heeft de elfde etappe in de Tour de France gewonnen. De Brit liet na 167,5 kilometer André Greipel achter zich in Lavaur. Ten opzichte van de tiende etappe, waarin Greipel zijn oud-ploegmaat te snel af was, sloeg Cavendish nu wel snel een gat. "Boom, I hit it", aldus de Brit na afloop. De HTC-Highroad-renner wilde niet weer de fout ingaan, zoals hij naar eigen zeggen een dag eerder deed. "Als ik mijn versnelling plaats, heb ik normaal gesproken een gat. Dat had ik nu helemaal", zei de uitzinnige ’Manxman’, die zijn ploeggenoten loofde. "De mannen waren fenomenaal". Lees meer.
Luz Ardiden

Luz Ardiden
don 14 jul 2011. Het lange wachten werd eindelijk beloond op quatorze juilliet, toen de klim naar Luz-Ardiden zich aandiende. Lange tijd was een vrij grote groep favorieten nog bijeen, maar toen de Schlecks (Frank) eenmaal demarreerden viel het snel uiteen in een select groepje toppers. De ritoverwinning ging echter naar Olympisch kampioen Samuel Sanchez, die samen met Vanendert aan het begin van de klim gevlucht waren. Lees meer.
 
Hoogerland en Gesink met trui op weg naar Parijs

Hoogerland en Gesink  met trui op weg naar Parijs
woe 13 jul 2011. Hoe gaat het met Robert Gesink en kan Johnny Hoogerland nog fietsen? Dat waren eigenlijk de enige vragen die beantwoord moesten worden in de etappen van gisteren naar Carmaux. “Goed” en “Ja” waren in het kort de antwoorden. Met Gesink gaat met de dag beter en een podium zou nog steeds kunnen , maar belangrijker nog, hij kan de witte trui gewoon mee naar huis nemen. Robert kwam dan wellicht voor het geel, maar elke trui die te winnen valt is er een om te strijden. Lees meer.
Uiteraard ook weer een geval van doping in de Tour 2011

Uiteraard ook weer een geval van doping in de Tour 2011
din 12 jul 2011. Hoe kan het ook anders en hoe geloofwaardig is de sport nog, en maakt het uit? De rus Kolobnev van de Katusha ploeg is gisteren uit de tour estapt en wordt mogelijk ontslagen omdat hij betrapt was op het middel hydrochloorthiazide (middel tegen hoge bloeddruk) . De wielersport die al jaren last heeft van een slecht doping imago profileert zichzelf als een tegenwoordig schone sport. Onzin termen als “het nieuwe wielrennen” klinken, maar uiteraard fietst nog steeds een (groot) deel van het peloton gedrogeerd rond. Maar maakt het uit? Hoe ver moeten we gaan? En hoe hypocriet zijn we nu eigenlijk? Lees meer.
De eerste Tourweek van 2011

De eerste Tourweek van 2011
ma 11 jul 2011. Op de eerste rustdag is het tijd voor een kleine opsomming van alle gebeurtenissen in deze eerste tourweek, die toch vooral werd gedomineerd door op de grond liggende fietsen met nog een draaiend voorwiel. Lees meer.
 
(advertentie)


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 7/9; vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 volgende