×

TOUR DE FRANCE 2011 RECAP


ma 25 jul 2011
(advertentie)

Tour de France 2011 Recap


De Ronde van Frankrijk 2011 zal voornamelijk de boeken in gaan als de tour met een ongehoord aantal valpartijen met even zoveel afvallers. Toppers als Vinokourov, Vandenbroeck, Brajkovic, Kloden en Wiggins moesten allemaal nog voor de bergen echt begonnen de Ronde verlaten. Zij die vielen, maar doorreden, zoals Contador en Gesink speelden feitelijk geen rol van betekenis meer. Niet vallen bleek een vaardigheid in deze Tour die voor een beetje klassementsrenners al gauw een hoge positie garandeerde.

Aan de top van het klassement voerden voerden de Schlecks en Evans die ongeschonden uit de eerste week waren gekomen een schouwspel op waarbij Evans soms in het pak gestoken werd door het een-tweetje van de broers (Galibier), maar nergens een slechts dag had en berekenend bleef rijden. Vertrouwend op de afsluitende tijdrit liet hij zich niet gek maken en reed alles en iedereen behalve Tony Martin naar huis.

Wil Andy of Frank nog eens de Tour winnen dan zullen ze net zo compleet moeten worden als Evans, want hij maakt wel het verschil in de tijdrit, waar zij dat niet doen in de bergen

podium-ronde-van-frankrijk-2011


Kun je winnen door te vallen?

Johnny Hoogerland bewees het. Na zijn duikeling in het prikkeldraad werd de Zeeuw de bekendste en meest aanbeden nederlandse renner van het peloton. Het is leuk om als eerste over de streep te komen, maar de empathie die Johnny ontving betekende meer dan welke sportieve prestatie dan ook.

Het zat de Nederlanders niet mee, want na Hoogerland en Gesink tuimelde Laurens ten Dam over een kei heen en belandde in een greppel, head first. Het zou er allemaal vreselijk uitzien enzo. Viel wel mee. De lichamelijke ongemakken die het met zich meebracht om al die calorieen erin te stoppen zullen erger geweest zijn.

De ‘Nederlandse’ successen beperkten zich door winst van Luis Leon Sanchez in de rampenetappe naar Saint Flour en de bolletjestrui die Hoogerland een aantal dagen mocht dragen. Daarna was de koek op. Geeft toch te denken voor het team van de Rabobank, dat een budget heeft van 15.000.000 euro. Of zouden ze te netjes rijden?

Misschien wel, want ze willen niet nog een Rasmussen fiasco en bovendien zou een dopinggeval bij Rabo het einde van de sponsoring betekenen. Dan liever het braafste jongetje van de klas. Ergerlijk Nederlands.

Ondertussen ging het controleren op verboden middelen vrolijk door. Andy Schleck werd op de dag waar het peloton naar Luz Ardiden ging driemaal gecontroleerd. Toen hij zijn ergernis daarover uitte,meende UCI voorzitter Pat McQuaid zich te moeten laten ontvallen dat daar zeker aanleiding voor was… Zeer onprofessionaal van McQuaid natuurlijk, maar kennelijk moest zijn frustratie eruit. Is men iets op het spoor?

Ook de zaak Armstrong bloeit weer op nu steeds meer van zijn oude ploeggenoten toegeven doping te hebben gebruikt. Onlangs zond CBS een interview uit met Tyler Hamilton in het programma ’60 minutes’, waarin hij in geuren en kleuren beschrijft hoe men bloeddoping toepaste en dat Armstrong zo groot was, misschien wel groter dan de Tour zelf, dat hij zich nergens zorgen om hoefte te maken. We zullen het zien dit najaar als hij zich moet verantwoorden voor een jury in de Verenigde Staten, want hij wordt vervolgd.

Voor mij maakt het niets uit of een renner betrapt wordt. Ik vind hem na zijn positieve test nog net zo heldhaftig, want ik wil mooie strijd zien, waarbij men het uiterste uit het lichaam haalt. Persoonlijk succes van renners is niet zo belangrijk, want als geheel is wielrennen nog steeds de mooiste sport ter wereld.

Overige Ronde van Frankrijk Blogs


(advertentie)

Ben ik in beeld


Ben ik in beeld
zat 26 jun 2021. Ben ik in beeld met mijn “hup Opa Oma” stukje karton. Echt waar tegen de muur zetten dit soort randdebielen. Waar ben je dan in godsnaam mee bezig. Jezelf lekker belangrijk vinden en geen idee hebben van hoe dichtbij en hoe snel een peloton gaat. Ik hoop dat ze met naam en toenaam morgen in de krant staat en dat haar een levenslang gebiedsverbod wordt opgelegd en dat ze aansprakelijk wordt gehouden voor alle geleden schade.
 Lees meer.
Erik mag eindelijk met pensioen

Erik mag eindelijk met pensioen
zon 7 jul 2019. Na 30 jaar is Erik Breukink eindelijk verlost van de jaarlijkse interviews met de vraag of hij dit jaar dan wellicht afgelost gaat worden als laatste Nederlandse gele trui drager. Eindelijk mag Erik met pensioen want niet Dylan Groenewegen, maar zijn lead out man Mike Teunissen mag morgen in het illustere geel starten.


 Lees meer.
Hoezo elleboog?

Hoezo elleboog?
din 4 jul 2017.  Lees meer.
 
Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen

Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen
vr 22 jul 2016. Op de dag dat Kelderman in de aanval werd verwacht, Mollema het podium zou gaan verdedigen of zelfs voor het geel gaan ging alles volledig niet volgens plan. Kelderman heeft niet eens geprobeerd erbij te zitten, Dumoulin kwam zeer ongelukkig ten val en brak een pols en moet vrezen voor zijn Olympische (gouden) medaille en Mollema kwam ten val en kwam niet meer terug bij de rest der favorieten. Wat een zwarte dag voor het Nederlandse fietsen. Lees meer.
Waanzin op de Ventoux

Waanzin op de Ventoux
don 14 jul 2016. Tomas de Gendt zorgde voor nieuw Belgisch succes. In de strijd op de bollentrui en de dag overwinning mocht de kopgroep het uitmaken na een valpartij in het jagende Peleotn waar Froome bij betrokken was. Lees meer.
Froome en Sagan flikken de sprinters

Froome en Sagan flikken de sprinters
woe 13 jul 2016. Mooie koers gezien de laatste dagen, na de rustdag een dag voor de avonturiers en uiteraard zat Sagan daarbij. Echter iedereen was tegen hem en hij speelde zijn kaarten slecht uit en werd weer eens tweede. Vandaag een ‘simpele’ sprintetappe. Het kopgroepje was maar 2 man en door de waaier angst in het peloton reed iedereen veel te hard om hun posities te houden. Achterin het peloton brak het nogal vaak en werden de koplopers al op 70 km gepakt. Lees meer.
 
Nederlands succes in Nederlands weer

Nederlands succes in Nederlands weer
zon 10 jul 2016. In de aanloop van de laatste klim knalde Tom Dumoulin weg uit de kopgroep en begon aan een tijdrit bergop in stromende regen en hagel. Tom Dumoulin neemt hiermee plaats in een select rijtje Nederlandse renners die in alle grote rondes een etappe gewonnen heeft. Lees meer.
Coupe de Greg

Coupe de Greg
vr 8 jul 2016. Op de dag dat Greg van Avermaet het maar moest zien of hij het geel mocht houden, gaat hij doodleuk in de aanval en wist hij met de kopgroep weg te komen. Lees meer.
Geen halve finale, wel een rit en Geel

Geen halve finale, wel een rit en Geel
don 7 jul 2016. Op de dag dat België de halve finales had moeten spelen hebben ze een neiuwe troost in Greg van Avermaet. De Belg zat samen met 2 landgenoten in de kopgroep die ruim een kwartier pakte op het peloton. Daar waar Pauwels af moest haken, behalve de Gendt en Avermaet over om de truien te verdelen. Lees meer.
 
(advertentie)


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 1/9; 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende