×

CONTADOR ZAKT DOOR HET IJS


vr 22 jul 2011
(advertentie)

Contador zakt door het ijs


Tijdens de koninginnenrit van deze Ronde is Alberto Contador van zijn voetstuk gevallen, de drievoudig Tourwinnaar moet morgen op d Alpe d`Huez een tweede leven vinden anders gaat deze Tour niet naar hem. Andy Schleck, Cadel Evans en ook nog steeds Voeckler gaan het uitmaken wie deze Tour gaat winnen.

Gisteren nog een aanval van Contador voorspelt op de d`Ězoard en op het moment dat ik dacht dat Contador zou moeten gaan ging Andy Schleck. 60 Kilometer voor de finish ging de Luxemburger er vandoor en niemand leek hem te willen volgen. Met maar liefst 4 minuten voorsprong begon Andy aan de Galibier. Alleen Evans leek te willen dan wel te kunnen rijden. In zijn eentje reed hij bijna 2 minuten van de voorsprong af.

En niet alleen tijd werd eraf gereden, Alberto Contador moest 2 kilometer onder de top definitief lossen en kwam op 3 minuut 50 binnen van de winnaar samen met de bergtruidrager Vanendert.

"De eindzege in de Tour is voor mij nu onmogelijk", zei Contador. "Ik had een slechte dag. Mijn benen wilden niet. Ik had het al zwaar vanaf het begin", zei de Saxo Bank-renner.

Geletruidrager Voeckler moest vandaag vechten voor zijn trui. De Franse bikkel stoempte en harkte zich zelf weer mee omhoog, maar moest in het hele steile slot toch nog een beetje het hoofd buigen en verloor nog eens 20 seconden op Evans en hield 15 seconden over op Andy

Wat blijkt fietsen toch heerlijk onvoorspelbaar, morgen op Alpe d`Huez gaat denk ik Voeckler het geel verliezen. Of het Evans of Andy Schleck gaat worden, Ik zet mijn geld nog steeds op Evans.

"De hele ploeg heeft keihard gewerkt om dit te realiseren. Ik had aangekondigd dat ik vandaag wilde toeslaan. Ik weet dat er geluiden waren dat ik niet goed genoeg zou zijn, maar ik heb vandaag bewezen klaar te zijn voor de gele trui", sprak Schleck.

De strijd om het groen werd ook weer spannend, Cavendish kwam samen met heel veel renners buiten de tijd binnen en kreeg hiervoor 20 punten straf. Zijn voorsprong op Rojas, die wel op tijd binnenkwam, is nog maar 15 punten.

Overige Ronde van Frankrijk Blogs


(advertentie)

Ben ik in beeld


Ben ik in beeld
zat 26 jun 2021. Ben ik in beeld met mijn “hup Opa Oma” stukje karton. Echt waar tegen de muur zetten dit soort randdebielen. Waar ben je dan in godsnaam mee bezig. Jezelf lekker belangrijk vinden en geen idee hebben van hoe dichtbij en hoe snel een peloton gaat. Ik hoop dat ze met naam en toenaam morgen in de krant staat en dat haar een levenslang gebiedsverbod wordt opgelegd en dat ze aansprakelijk wordt gehouden voor alle geleden schade.
 Lees meer.
Erik mag eindelijk met pensioen

Erik mag eindelijk met pensioen
zon 7 jul 2019. Na 30 jaar is Erik Breukink eindelijk verlost van de jaarlijkse interviews met de vraag of hij dit jaar dan wellicht afgelost gaat worden als laatste Nederlandse gele trui drager. Eindelijk mag Erik met pensioen want niet Dylan Groenewegen, maar zijn lead out man Mike Teunissen mag morgen in het illustere geel starten.


 Lees meer.
Hoezo elleboog?

Hoezo elleboog?
din 4 jul 2017.  Lees meer.
 
Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen

Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen
vr 22 jul 2016. Op de dag dat Kelderman in de aanval werd verwacht, Mollema het podium zou gaan verdedigen of zelfs voor het geel gaan ging alles volledig niet volgens plan. Kelderman heeft niet eens geprobeerd erbij te zitten, Dumoulin kwam zeer ongelukkig ten val en brak een pols en moet vrezen voor zijn Olympische (gouden) medaille en Mollema kwam ten val en kwam niet meer terug bij de rest der favorieten. Wat een zwarte dag voor het Nederlandse fietsen. Lees meer.
Waanzin op de Ventoux

Waanzin op de Ventoux
don 14 jul 2016. Tomas de Gendt zorgde voor nieuw Belgisch succes. In de strijd op de bollentrui en de dag overwinning mocht de kopgroep het uitmaken na een valpartij in het jagende Peleotn waar Froome bij betrokken was. Lees meer.
Froome en Sagan flikken de sprinters

Froome en Sagan flikken de sprinters
woe 13 jul 2016. Mooie koers gezien de laatste dagen, na de rustdag een dag voor de avonturiers en uiteraard zat Sagan daarbij. Echter iedereen was tegen hem en hij speelde zijn kaarten slecht uit en werd weer eens tweede. Vandaag een ‘simpele’ sprintetappe. Het kopgroepje was maar 2 man en door de waaier angst in het peloton reed iedereen veel te hard om hun posities te houden. Achterin het peloton brak het nogal vaak en werden de koplopers al op 70 km gepakt. Lees meer.
 
Nederlands succes in Nederlands weer

Nederlands succes in Nederlands weer
zon 10 jul 2016. In de aanloop van de laatste klim knalde Tom Dumoulin weg uit de kopgroep en begon aan een tijdrit bergop in stromende regen en hagel. Tom Dumoulin neemt hiermee plaats in een select rijtje Nederlandse renners die in alle grote rondes een etappe gewonnen heeft. Lees meer.
Coupe de Greg

Coupe de Greg
vr 8 jul 2016. Op de dag dat Greg van Avermaet het maar moest zien of hij het geel mocht houden, gaat hij doodleuk in de aanval en wist hij met de kopgroep weg te komen. Lees meer.
Geen halve finale, wel een rit en Geel

Geen halve finale, wel een rit en Geel
don 7 jul 2016. Op de dag dat België de halve finales had moeten spelen hebben ze een neiuwe troost in Greg van Avermaet. De Belg zat samen met 2 landgenoten in de kopgroep die ruim een kwartier pakte op het peloton. Daar waar Pauwels af moest haken, behalve de Gendt en Avermaet over om de truien te verdelen. Lees meer.
 
(advertentie)


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 1/9; 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende