×

Tour de France blog


 
(advertentie)

Bakkend fietsen in Utrecht


Bakkend fietsen in Utrecht
woe 1 jul 2015. Zaterdag 4 juli belooft een memorabele en vooral warme dag te worden. Verwacht wordt dat meer dan 350.000 toeschouwers aan de kant van de weg zullen staan om erkende hardrijders als Tom Dumoulin, Tony Martin en Fabian Cancellara aan het werk te zien. Lees meer.

De Tour van 2014 gaat bijna van start


vr 4 jul 2014. De Tour van 2014 gaat bijna van start! Lees meer.

Weer geen etappe, Mollemania om een 6e plaats en doping


Weer geen etappe, Mollemania om een 6e plaats en doping
zat 27 jul 2013. Hoewel ik helemaal schijtziek ben geworden van al die fietspraatprogramma's waar ze bijna over niets anders hebben weten te lullen dan over doping en het al dan niet vermeende gebruik en wat dies meer zij. Dat nu dit jaar een grote beerput is opengetrokken wil nog niet zeggen dat Armstrong geen held meer is en dat Boogerd nog steeds de winnaar van la Plagne blijft. Het enige wat ik over doping nog kwijt wil is dat het lijkt alsof er minder gebruikt wordt. Of ze gebruiken nog steeds in mindere mate, of er zijn minder die gebruiken, wie het weet zal het zeggen... of juist niet want welke renner zal nu in een interview doodleuk zeggen “Ja natuurlijk heb ik me volgespoten, niet verder vertellen hoor”. Lees meer.
 
Lekker eerste weekje

Lekker eerste weekje
zon 7 jul 2013. Gisteravond hoorde ik Mart Smeets in de avondetappe zeggen dat hij de eerste week saai vond. Saai (!!!???) Wordt ons nationaal sport(programma)icoon echt seniel of is hij dat al een tijdje? Wie het weet mag het zeggen, maar ik heb al een paar jaar wat moeite met Mart, vooral als hij live verslag doet. Ok hij is niet de slechtste bij de NOS, maar dat ik al een paar jaar mijn fietsen bij Eurosport of de Belg consumeer zegt al genoeg. Ik tilt me nog liever door de eeuwige onzin reclames heen dan de kastelenparade van Herbert Dijkstra aan te moeten horen. Lees meer.
Ajaccio Calvi 2013

Ajaccio Calvi 2013
ma 1 jul 2013. Voor het uiteindelijke klassement is een etappe als vandaag met parcours van enig reliëf niet echt spannend. Echt niet en dat zal het ook nooit worden. Een enkeling zal misschien denken dat Gesink op 8 minuten weer als vanouds zat te schutteren, maar hij heeft hele andere belangen deze Tour en een vroege achterstand kan daar goed bij van te pas komen. Lees meer.
De kop is eraf

De kop is eraf
zat 29 jun 2013. De kop is er weer af, de scripts werken weer naar behoren zodat we u de uitslagen ook weer kunnen laten zien. Menig renner heeft al het asfalt alweer van zeer dichtbij gezien en de eerste hechtingen zitten al weer in de renners, met good old Johnny Hoogerland weer als koploper in het aantal hechtingen. Lees meer.
 
De Ronde van 2012, Tour zonder strijd

De Ronde van 2012, Tour zonder strijd
zat 21 jul 2012. Ondanks een paar mooie ritten was dit toch een vrij saaie tour. Ik denk wel een van de meest onenerverende die ik in jaren gezien heb. De strijd was al gestreden voordat het goed en wel begon. De valpartij op weg naar Metz wierp een grote smet op deze ronde. Een hoop favorieten liep schade op zowel fysiek, emotioneel als tijd. Voor de rest leende het parcours zich ook niet om te onderscheiden. Maar drie serieuze dagen in de bergen en een hele serie veel te vlakke etappes is niet waar ik voor thuis blijf. Lees meer.
Oortjes, orders en laffe knechten

Oortjes, orders en laffe knechten
zat 14 jul 2012. Dan heb je al een vrij saaie Tour door het geweldige werk van de parcourplanners die de mooie vlakke landschappen van Noord Frankrijk goed op de kaart hebben gezet, toch was er gelukkig nog wel spanning...., totdat de Tour gedecimeerd werd door de zwaarste valpartij in de 99 edities van de Ronde. Maar goed je blijft kijken, want de wielersport blijft een mooie sport ook al probeert menigeen deze prachtige sport kapot te maken door de ene hetze met de andere heksenjacht af te wisselen. Lees meer.
De Rabobank

De Rabobank
vr 13 jul 2012. Hoe zou dat zijn, een haast lege bus met meerdere stoelen per been beschikbaar, één volgauto die twee renners kan bedienen, een ploegleider per renner, een mechanieker per renner, een masseur per renner en een vrachtwagen voor een viertal fietsen? Lees meer.
 
(advertentie)


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 4/9; vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 volgende