×

Tour de France blog


 
(advertentie)

Ode aan Marianne Vos


Ode aan Marianne Vos
ma 11 jul 2011. Marianne Vos, de vrouw die mooi is van lelijkheid en omgekeerd evenredig hard fietst in vergelijking tot haar schoonheid op wat voor ondergrond dan ook. Marianne ik ben verliefd, verliefd op je ongelofelijke fiets-skills. En liefde maakt blind en daarom ben je de mooiste wielrenster die ik niet van dichtbij ken. Lees meer.

Zware valpartij legt peloton stil in afdaling Col du Pas de Peyrol


Zware valpartij legt  peloton stil in afdaling Col du Pas de Peyrol
zon 10 jul 2011. In de afdaling van Col du Pas de Peyrol (Le Puy Mary) is het peloton hard tegen de vlakte gegaan en in de afgrond gereden. Vinokoerov en vd Broeck zijn in ieder geval zwaar de klos. Vinokoerov werd uit de afgrond getild door zijn ploegmaten en leek boven niet te kunnen staan, ik vermoed dat hij een been gebroken heeft (dijbeen gebroken is inmiddels bekend). Hij is niet meer opgestapt. Lees meer.

Herstelwerkzaamheden


Herstelwerkzaamheden
vr 8 jul 2011. Met het middelgebergte in aantocht het aankomende weekend, was het donderdag zaak voor de op woensdag gevallen renners om de dag te overleven en vooral niet meer letsel te krijgen. De gewonden zullen niet heel blij geweest met het slechte weer, maar uiteindelijk kwam iedereen min of meer heel binnen in Lisieux. Lees meer.
 
Alweer een trui!

Alweer een trui!
vr 8 jul 2011. Na Johnny Hoogerland heeft nu ook Robert Gesink een trui bemachtigd. Daar Gerain Thomas op de gevallen Wiggins moest wachten verloor hij tijd en daarmee de witte trui aan Gesink. In zijn commentaar zei hij het jammer te vinden dat het op deze manier moest, maar volgens mij geeft het hem behoorlijk veel moraal na de eerdere malaise deze week. Lees meer.
Daar was Cavendish!

Daar was Cavendish!
don 7 jul 2011. In een rommelige finale toonde Mark Cavendish eens te meer zijn uitmuntende klasse door vanuit geslagen positie een ultieme jump te maken. Even later stond hij op het podium. Lees meer.
In the Dutch mountains

In the Dutch mountains
don 7 jul 2011. Oude tijden herleven met de gedachten aan Peter Winnen, Steven Rooks, Gert Jan Theunisse, Erik Breukink, want Nederland heeft er eindelijk weer een bergkoning bij. Go Johnny Go. Zes jaar na de bolletjes trui van Karsten Kroon kaapte Johnny Hoogerland vandaag de bolletjestrui weg voor de Franssoos Roux (de man die geen vent is en geen echte tatoe durft te zetten en elke morgen een kauwgom plakplaatje boven zijn enkel plakt. Niet dat ik van tatoeages houd, maar als je iets doet doe het dan goed). Lees meer.
 
Mur-de-Bretagne

Mur-de-Bretagne
woe 6 jul 2011. Philippe Gilbert dacht even dat hij groter was dan zijn ploeg toen hij Jurgen van den Broeck, zijn eigen ploegmaat, probeerde terug te halen. Hij dacht zelf dat Jurgen hem probeerde aan te trekken. Als je zelf dan ziet dat niemand kan volgen, dan laat je hem toch rijden? Jurgen is namelijk tien keer vaker de klassementsrenner dan Gilbert, ook al win je drie voorjaarsklassiekers. Lees meer.
Veel valpartijen met erg

Veel valpartijen met erg
woe 6 jul 2011. In de op voorhand zo saai lijkende 5e etappe gebeuren toch allerlei mogelijke klassement bepalende dingen vandaag. De ene na de andere valpartij met niet zomaar wat namen. Op 90 kilometer gingen onder andere Chavanel, Wiggens en een paar Rabos onderuit met Robert Gesink. Gehavend stapte Gesink weer op en bleef Brajkovic liggen op het asfalt. De kopman van Radiosheck gaf niet veel later op. Lees meer.
Waar was Cavendish?

Waar was Cavendish?
din 5 jul 2011. Enigszins onverwacht sprintte Mark Cavendish in de rit naar Redon niet mee om de podiumplaatsen. Dat hij niet meer de Cavendish van de afgelopen jaren was, wisten we al, maar dat hij niet eens met Farrar en Feillu op de foto stond verbaasde me. Lees meer.
 
(advertentie)


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 8/9; vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 volgende