×

AJACCIO CALVI 2013


ma 1 jul 2013
(advertentie)

Ajaccio Calvi 2013


Voor het uiteindelijke klassement is een etappe als vandaag met parcours van enig reliëf niet echt spannend. Echt niet en dat zal het ook nooit worden. Een enkeling zal misschien denken dat Gesink op 8 minuten weer als vanouds zat te schutteren, maar hij heeft hele andere belangen deze Tour en een vroege achterstand kan daar goed bij van te pas komen.

Wat wel handig is aan de derde rondgang op Corsica is een uiteengeslagen peloton met de geijkte sprinters op respectabele afstand van de kopgroep. Zo voorkom je een oersaaie eerste week waarin Lotto en Omega-Pharma kop over kop de vier vluchters van die dag op 1.2km van de streep inhalen. Greipel noch Cavendish waren vandaag bij de voorsten te vinden. Toch streden twee respectabale sprinters om de overwinning. De echte sprinttop zijn ze niet, maar in de Tour is ausdauer op den duur ook veel belangrijker. De Australiër Gerrans won net van Peter Sagen die inmiddels het groen heeft overgenomen van Marcel Kittel. Gerrans geldt als sprinter, maar dan vooral in moeilijk finales. Niet zo gek dat hij ook La Primavera Milaan - San Remo op zijn naam geschreven heeft.

De tendens in andere grote rondes dan de Ronde van Frankrijk is om ook de eerste week interessant te houden voor het klassement en avonturiers. De Giro 2013 is daar een mooi voorbeeld van. De Tour hield zich hier to afgrijzen van menig commentator lang afzijdig van, maar de keuze op Corsica heeft daar zeker verandering in gebracht. Of dat anders ook gebeurd was is nog maar de vraag, maar feit is dat we een mooi lang weekend hebben gehad op een prachtig eiland.

Nog even over Sagan. Hij kan goed klimmen, sprinten en tijdrijden, maar hij heeft één probleem: zijn team kan helemaal niks. Terwijl Orica-Greenedge een goede trein had in de laatste kilometers, moest Petertje het doen met een halve lamme die nog heel even op kop kon rijden. Het is dat hij zelf zo goed is, want op hulp hoeft hij niet te rekenen. Cannondale zal goed in de buidel moeten tasten om Sagen te behouden en/of versterking aan te trekken, want anders is hij weg.

Dinsdag landen we eindelijk in de Provence met een ploegentijdrit van 25 kilometer en zullen we meteen zien hoe de verstandhoudingen tussen SKY, Saxo en Movistar met Valverde zijn. 25 kilometer is ietwat kort, maar genoeg om een eerste schifting te maken. Sky is favoriet, maar we moeten Movistar niet uitvlakken. Ongeveer hetzelfde team won de teamproloog in de Vuelta 2012 en heeft erkende hardrijders als Rojas, Castroviejo en Valverde. Zeker iets om naar uit te kijken!

Overige Ronde van Frankrijk Blogs


(advertentie)

Ben ik in beeld


Ben ik in beeld
zat 26 jun 2021. Ben ik in beeld met mijn “hup Opa Oma” stukje karton. Echt waar tegen de muur zetten dit soort randdebielen. Waar ben je dan in godsnaam mee bezig. Jezelf lekker belangrijk vinden en geen idee hebben van hoe dichtbij en hoe snel een peloton gaat. Ik hoop dat ze met naam en toenaam morgen in de krant staat en dat haar een levenslang gebiedsverbod wordt opgelegd en dat ze aansprakelijk wordt gehouden voor alle geleden schade.
 Lees meer.
Erik mag eindelijk met pensioen

Erik mag eindelijk met pensioen
zon 7 jul 2019. Na 30 jaar is Erik Breukink eindelijk verlost van de jaarlijkse interviews met de vraag of hij dit jaar dan wellicht afgelost gaat worden als laatste Nederlandse gele trui drager. Eindelijk mag Erik met pensioen want niet Dylan Groenewegen, maar zijn lead out man Mike Teunissen mag morgen in het illustere geel starten.


 Lees meer.
Hoezo elleboog?

Hoezo elleboog?
din 4 jul 2017.  Lees meer.
 
Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen

Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen
vr 22 jul 2016. Op de dag dat Kelderman in de aanval werd verwacht, Mollema het podium zou gaan verdedigen of zelfs voor het geel gaan ging alles volledig niet volgens plan. Kelderman heeft niet eens geprobeerd erbij te zitten, Dumoulin kwam zeer ongelukkig ten val en brak een pols en moet vrezen voor zijn Olympische (gouden) medaille en Mollema kwam ten val en kwam niet meer terug bij de rest der favorieten. Wat een zwarte dag voor het Nederlandse fietsen. Lees meer.
Waanzin op de Ventoux

Waanzin op de Ventoux
don 14 jul 2016. Tomas de Gendt zorgde voor nieuw Belgisch succes. In de strijd op de bollentrui en de dag overwinning mocht de kopgroep het uitmaken na een valpartij in het jagende Peleotn waar Froome bij betrokken was. Lees meer.
Froome en Sagan flikken de sprinters

Froome en Sagan flikken de sprinters
woe 13 jul 2016. Mooie koers gezien de laatste dagen, na de rustdag een dag voor de avonturiers en uiteraard zat Sagan daarbij. Echter iedereen was tegen hem en hij speelde zijn kaarten slecht uit en werd weer eens tweede. Vandaag een ‘simpele’ sprintetappe. Het kopgroepje was maar 2 man en door de waaier angst in het peloton reed iedereen veel te hard om hun posities te houden. Achterin het peloton brak het nogal vaak en werden de koplopers al op 70 km gepakt. Lees meer.
 
Nederlands succes in Nederlands weer

Nederlands succes in Nederlands weer
zon 10 jul 2016. In de aanloop van de laatste klim knalde Tom Dumoulin weg uit de kopgroep en begon aan een tijdrit bergop in stromende regen en hagel. Tom Dumoulin neemt hiermee plaats in een select rijtje Nederlandse renners die in alle grote rondes een etappe gewonnen heeft. Lees meer.
Coupe de Greg

Coupe de Greg
vr 8 jul 2016. Op de dag dat Greg van Avermaet het maar moest zien of hij het geel mocht houden, gaat hij doodleuk in de aanval en wist hij met de kopgroep weg te komen. Lees meer.
Geen halve finale, wel een rit en Geel

Geen halve finale, wel een rit en Geel
don 7 jul 2016. Op de dag dat België de halve finales had moeten spelen hebben ze een neiuwe troost in Greg van Avermaet. De Belg zat samen met 2 landgenoten in de kopgroep die ruim een kwartier pakte op het peloton. Daar waar Pauwels af moest haken, behalve de Gendt en Avermaet over om de truien te verdelen. Lees meer.
 
(advertentie)


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 1/9; 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende