×

OORTJES, ORDERS EN LAFFE KNECHTEN


zat 14 jul 2012
(advertentie)

Oortjes, orders en laffe knechten


Dan heb je al een vrij saaie Tour door het geweldige werk van de parcourplanners die de mooie vlakke landschappen van Noord Frankrijk goed op de kaart hebben gezet, toch was er gelukkig nog wel spanning...., totdat de Tour gedecimeerd werd door de zwaarste valpartij in de 99 edities van de Ronde. Maar goed je blijft kijken, want de wielersport blijft een mooie sport ook al probeert menigeen deze prachtige sport kapot te maken door de ene hetze met de andere heksenjacht af te wisselen.

Voor een beetje opwinding bleven er uiteindelijk nog een tijdrijder met bakkenbaarden, een saai koersende Austalier en een bejaard uitziende Italiaan over die het uit mochten vechten in de koninginnenrit naar La Toussuire samen met twee superknechten die niet mochten maar zeker konden. Deze al verziekte Tour werd verder lamgelegd door ingrijpen van de ploegleiders..

Door het harde fietsen van Froome, tot 40 km per uur bergop, moest eerst Evans lossen waardoor ook de veel betere knecht van Garderen in de remmen moest om hem bij te staan. Hiermee vergooide de halve Nederlander van Garderen de kansen op een eigen klassement en mogelijk podium om een kopman te helpen die niet meer in zijn eentje de laatste drie kilometer kan doen. In een lullige versnelling sjokte van Garderen een beetje verveeld voor Evans uit, terwijl laatstgenoemde als een jojo la Toussuire opharkte in de voor hem kenmerkende stijl.

Aan kop bleek dat die andere superknecht Christopher Froome ook te goed voor zijn kopman. In een strak tempo dat steeds een stapje werd verhoog reed hij zijn eigen kopman in de puinpoeier. In plaats van lekker eigenwijs nog eens te versnellen en daarmee zichzelf in het geel te rijden beantwoordde hij het dringende telefoontje in zijn oor door halt te houden en wachtte op zijn kopman. Klaarblijkelijk moet Wiggins winnen en is er in de koers geen plaats meer voor eigen initiatief in een coupe de gele trui.

Kom op Froome! wat kan je gebeuren, gaan ze je ontslaan, in het geel? Nee natuurlijk niet en anders maar wel, welke ploeg wil geen renner met koersinzicht en talent om de Tour te winnen? Zoveel kansen krijg je niet om de Ronde van Frankrijk te winnen en wanneer die zich dan voor doen, heb dan schijt aan iedereen en pak je kans op eeuwige glorie.

Mooi man dat moderne wielrennen, zatererdag weer een supervlakke rit naar het vakantieoord Cap d'agde. Heb er nu al zin in, NOT!

Overige Ronde van Frankrijk Blogs


(advertentie)

Ben ik in beeld


Ben ik in beeld
zat 26 jun 2021. Ben ik in beeld met mijn “hup Opa Oma” stukje karton. Echt waar tegen de muur zetten dit soort randdebielen. Waar ben je dan in godsnaam mee bezig. Jezelf lekker belangrijk vinden en geen idee hebben van hoe dichtbij en hoe snel een peloton gaat. Ik hoop dat ze met naam en toenaam morgen in de krant staat en dat haar een levenslang gebiedsverbod wordt opgelegd en dat ze aansprakelijk wordt gehouden voor alle geleden schade.
 Lees meer.
Erik mag eindelijk met pensioen

Erik mag eindelijk met pensioen
zon 7 jul 2019. Na 30 jaar is Erik Breukink eindelijk verlost van de jaarlijkse interviews met de vraag of hij dit jaar dan wellicht afgelost gaat worden als laatste Nederlandse gele trui drager. Eindelijk mag Erik met pensioen want niet Dylan Groenewegen, maar zijn lead out man Mike Teunissen mag morgen in het illustere geel starten.


 Lees meer.
Hoezo elleboog?

Hoezo elleboog?
din 4 jul 2017.  Lees meer.
 
Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen

Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen
vr 22 jul 2016. Op de dag dat Kelderman in de aanval werd verwacht, Mollema het podium zou gaan verdedigen of zelfs voor het geel gaan ging alles volledig niet volgens plan. Kelderman heeft niet eens geprobeerd erbij te zitten, Dumoulin kwam zeer ongelukkig ten val en brak een pols en moet vrezen voor zijn Olympische (gouden) medaille en Mollema kwam ten val en kwam niet meer terug bij de rest der favorieten. Wat een zwarte dag voor het Nederlandse fietsen. Lees meer.
Waanzin op de Ventoux

Waanzin op de Ventoux
don 14 jul 2016. Tomas de Gendt zorgde voor nieuw Belgisch succes. In de strijd op de bollentrui en de dag overwinning mocht de kopgroep het uitmaken na een valpartij in het jagende Peleotn waar Froome bij betrokken was. Lees meer.
Froome en Sagan flikken de sprinters

Froome en Sagan flikken de sprinters
woe 13 jul 2016. Mooie koers gezien de laatste dagen, na de rustdag een dag voor de avonturiers en uiteraard zat Sagan daarbij. Echter iedereen was tegen hem en hij speelde zijn kaarten slecht uit en werd weer eens tweede. Vandaag een ‘simpele’ sprintetappe. Het kopgroepje was maar 2 man en door de waaier angst in het peloton reed iedereen veel te hard om hun posities te houden. Achterin het peloton brak het nogal vaak en werden de koplopers al op 70 km gepakt. Lees meer.
 
Nederlands succes in Nederlands weer

Nederlands succes in Nederlands weer
zon 10 jul 2016. In de aanloop van de laatste klim knalde Tom Dumoulin weg uit de kopgroep en begon aan een tijdrit bergop in stromende regen en hagel. Tom Dumoulin neemt hiermee plaats in een select rijtje Nederlandse renners die in alle grote rondes een etappe gewonnen heeft. Lees meer.
Coupe de Greg

Coupe de Greg
vr 8 jul 2016. Op de dag dat Greg van Avermaet het maar moest zien of hij het geel mocht houden, gaat hij doodleuk in de aanval en wist hij met de kopgroep weg te komen. Lees meer.
Geen halve finale, wel een rit en Geel

Geen halve finale, wel een rit en Geel
don 7 jul 2016. Op de dag dat België de halve finales had moeten spelen hebben ze een neiuwe troost in Greg van Avermaet. De Belg zat samen met 2 landgenoten in de kopgroep die ruim een kwartier pakte op het peloton. Daar waar Pauwels af moest haken, behalve de Gendt en Avermaet over om de truien te verdelen. Lees meer.
 
(advertentie)


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 1/9; 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende