×

DE RONDE VAN 2012, TOUR ZONDER STRIJD


zat 21 jul 2012
(advertentie)

De Ronde van 2012, Tour zonder strijd


Ondanks een paar mooie ritten was dit toch een vrij saaie tour. Ik denk wel een van de meest onenerverende die ik in jaren gezien heb. De strijd was al gestreden voordat het goed en wel begon. De valpartij op weg naar Metz wierp een grote smet op deze ronde. Een hoop favorieten liep schade op zowel fysiek, emotioneel als tijd. Voor de rest leende het parcours zich ook niet om te onderscheiden. Maar drie serieuze dagen in de bergen en een hele serie veel te vlakke etappes is niet waar ik voor thuis blijf.

Ik heb de dagen in de bergen genoten van de koers. Mannen strijden tegen zichzelf, de zwaartekracht, teamgenoten en hier en daar een tegenstander. De strijd om de dagzeges was indrukwekkend in de bergen, de strijd om de gele trui een stuk minder omdat de beste twee in koers niet tegen elkaar reden, de nummer drie in koers niet bij machte was weg te komen en de rest hard afhaakte of al ruim een week thuis zat.

De strijd om de dagzege in de 'vlakke' etappe naar Pau was een klassieker waardig, de hele dag up en af over vervelende heuvels en een paar colletjes. Dat zijn koersen waar je graag naar kijkt, sprinters die een kans hebben als ze er vol voor gaan en hun gehele ploegen afdraaien in de strijd tegen de vluchters die op dit soort dagen kans hebben. Dit geeft koers dit geeft strijd dit geeft tv spektakel. En als het dan een sprint wordt, prima. Cavendish ging er zo machtig overheen in de 18e etappe dat het een genot was weer eens een sprint te zien.

Een Tour om snel te vergeten? Ik denk het wel. Geen kwaad woord over de geweldige prestatie van Wiggens die als niet echter klimmer als eerste Brit de Tour heeft gewonnen. Met een gemiddelde van 50 per uur precies sloot hij de laatste tijdrit superieur af met minuten verschil op de rest van de wereld

Volgens jaar beter, hopelijk een zwaarder parcours, zoals bijvoorbeeld de Vuelta van dit jaar met 13 bergetappes. Ik kijk er nu al naar uit. Maar eerst aanstaande zondag, dan is al het Olympische Fietsen in Londen.

Overige Ronde van Frankrijk Blogs


(advertentie)

Ben ik in beeld


Ben ik in beeld
zat 26 jun 2021. Ben ik in beeld met mijn “hup Opa Oma” stukje karton. Echt waar tegen de muur zetten dit soort randdebielen. Waar ben je dan in godsnaam mee bezig. Jezelf lekker belangrijk vinden en geen idee hebben van hoe dichtbij en hoe snel een peloton gaat. Ik hoop dat ze met naam en toenaam morgen in de krant staat en dat haar een levenslang gebiedsverbod wordt opgelegd en dat ze aansprakelijk wordt gehouden voor alle geleden schade.
 Lees meer.
Erik mag eindelijk met pensioen

Erik mag eindelijk met pensioen
zon 7 jul 2019. Na 30 jaar is Erik Breukink eindelijk verlost van de jaarlijkse interviews met de vraag of hij dit jaar dan wellicht afgelost gaat worden als laatste Nederlandse gele trui drager. Eindelijk mag Erik met pensioen want niet Dylan Groenewegen, maar zijn lead out man Mike Teunissen mag morgen in het illustere geel starten.


 Lees meer.
Hoezo elleboog?

Hoezo elleboog?
din 4 jul 2017.  Lees meer.
 
Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen

Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen
vr 22 jul 2016. Op de dag dat Kelderman in de aanval werd verwacht, Mollema het podium zou gaan verdedigen of zelfs voor het geel gaan ging alles volledig niet volgens plan. Kelderman heeft niet eens geprobeerd erbij te zitten, Dumoulin kwam zeer ongelukkig ten val en brak een pols en moet vrezen voor zijn Olympische (gouden) medaille en Mollema kwam ten val en kwam niet meer terug bij de rest der favorieten. Wat een zwarte dag voor het Nederlandse fietsen. Lees meer.
Waanzin op de Ventoux

Waanzin op de Ventoux
don 14 jul 2016. Tomas de Gendt zorgde voor nieuw Belgisch succes. In de strijd op de bollentrui en de dag overwinning mocht de kopgroep het uitmaken na een valpartij in het jagende Peleotn waar Froome bij betrokken was. Lees meer.
Froome en Sagan flikken de sprinters

Froome en Sagan flikken de sprinters
woe 13 jul 2016. Mooie koers gezien de laatste dagen, na de rustdag een dag voor de avonturiers en uiteraard zat Sagan daarbij. Echter iedereen was tegen hem en hij speelde zijn kaarten slecht uit en werd weer eens tweede. Vandaag een ‘simpele’ sprintetappe. Het kopgroepje was maar 2 man en door de waaier angst in het peloton reed iedereen veel te hard om hun posities te houden. Achterin het peloton brak het nogal vaak en werden de koplopers al op 70 km gepakt. Lees meer.
 
Nederlands succes in Nederlands weer

Nederlands succes in Nederlands weer
zon 10 jul 2016. In de aanloop van de laatste klim knalde Tom Dumoulin weg uit de kopgroep en begon aan een tijdrit bergop in stromende regen en hagel. Tom Dumoulin neemt hiermee plaats in een select rijtje Nederlandse renners die in alle grote rondes een etappe gewonnen heeft. Lees meer.
Coupe de Greg

Coupe de Greg
vr 8 jul 2016. Op de dag dat Greg van Avermaet het maar moest zien of hij het geel mocht houden, gaat hij doodleuk in de aanval en wist hij met de kopgroep weg te komen. Lees meer.
Geen halve finale, wel een rit en Geel

Geen halve finale, wel een rit en Geel
don 7 jul 2016. Op de dag dat België de halve finales had moeten spelen hebben ze een neiuwe troost in Greg van Avermaet. De Belg zat samen met 2 landgenoten in de kopgroep die ruim een kwartier pakte op het peloton. Daar waar Pauwels af moest haken, behalve de Gendt en Avermaet over om de truien te verdelen. Lees meer.
 
(advertentie)


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 1/9; 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende