×

LEKKER EERSTE WEEKJE


zon 7 jul 2013
(advertentie)

Lekker eerste weekje


Gisteravond hoorde ik Mart Smeets in de avondetappe zeggen dat hij de eerste week saai vond. Saai (!!!???) Wordt ons nationaal sport(programma)icoon echt seniel of is hij dat al een tijdje? Wie het weet mag het zeggen, maar ik heb al een paar jaar wat moeite met Mart, vooral als hij live verslag doet. Ok hij is niet de slechtste bij de NOS, maar dat ik al een paar jaar mijn fietsen bij Eurosport of de Belg consumeer zegt al genoeg. Ik tilt me nog liever door de eeuwige onzin reclames heen dan de kastelenparade van Herbert Dijkstra aan te moeten horen.

Nu is de Tour al jaren saai met als hoogtepunt de nagenoeg bergloze ronde van vorig jaar, maar dit jaar heb ik toch erg moeite met dat stempel. Een saaie tour is als er elke dag een groepje kanslozen uit de start vechten om weg te mogen die dan de hele dag wat TV tijd te pakken op het elastiek om op het laatst ingelopen te worden en de Cavendish van de dag de sprint af mag maken. Tsss een saaie ronde!? Ik heb dit jaar al meer koers gezien dan in de vorige 3 versie bij elkaar. Die rotheuvels in het midden van de etappes op Corsica zorgden voor koers. De 2e cat berg in het midden onderweg naar Albi zorgen voor een super effort van Canondale die voor Sagan alle topsrpinters eraf reden en vervolgens een dikke 100 kilometer beleven controleren en de Slowaak geweldig af wisten te zetten. En zelfs de enige echte saaie vlakke etappe was minder saai dan gedacht juist doordat er GEEN kopgroep wegkwam, maar het hele peloton de hele dag bang was in waaiers te geraken.

En de Culminatie van saai kwam toch echt wel tot uiting in de de eerste serieuze bergetappe. Wow daar waar ik de Rabo...(jaja Belkin, maar dat wil nog niet echt wennen) ploeg nog volledig afschreef omdat alle grote meneren leken te passen. Gesink probeerde mooi weg te komen, maar kon niet volgen toen Quintana over hem heen kwam, maar Mollema zat toch wel heel erg moeilijk en gevaarlijk aan de achterkant van de groep. Catweazle ten Dam was de enige die kon volgen. Maar op de laatste klim bleken niet de Rabo renners de zwaksten, ze bleken min of meer de sterkste van de rest. Froome en Porte hebben op dit moment een buitenmaat, maar voor het eerst in 20 jaar hebben we weer 2 Nederlanders in de top 5. Het gaat om winnen, en de nationale euforie gaat me nog net iets te ver en ik schilder mijn huis ook nog niet spontaan geel, maar het is uitkijken naar de volgende bergen.

Gelukkig is de Tour nog niet beslist, al lijkt Froome alle kaarten in handen te hebben, maar in een waarschijnlijk schoner peloton zou een topper ook nog zo maar een slechte dag kunnen hebben. Froome heeft dat in het verleden al bewezen, maar mocht het gebeuren dan staat zijn ploeggenoot Porte al te trappelen het roer over te nemen. Of hij mag in dat geval is een tweede.

We zullen het gaan zien in deze saaie? optocht door Frankrijk.

Overige Ronde van Frankrijk Blogs


(advertentie)

Ben ik in beeld


Ben ik in beeld
zat 26 jun 2021. Ben ik in beeld met mijn “hup Opa Oma” stukje karton. Echt waar tegen de muur zetten dit soort randdebielen. Waar ben je dan in godsnaam mee bezig. Jezelf lekker belangrijk vinden en geen idee hebben van hoe dichtbij en hoe snel een peloton gaat. Ik hoop dat ze met naam en toenaam morgen in de krant staat en dat haar een levenslang gebiedsverbod wordt opgelegd en dat ze aansprakelijk wordt gehouden voor alle geleden schade.
 Lees meer.
Erik mag eindelijk met pensioen

Erik mag eindelijk met pensioen
zon 7 jul 2019. Na 30 jaar is Erik Breukink eindelijk verlost van de jaarlijkse interviews met de vraag of hij dit jaar dan wellicht afgelost gaat worden als laatste Nederlandse gele trui drager. Eindelijk mag Erik met pensioen want niet Dylan Groenewegen, maar zijn lead out man Mike Teunissen mag morgen in het illustere geel starten.


 Lees meer.
Hoezo elleboog?

Hoezo elleboog?
din 4 jul 2017.  Lees meer.
 
Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen

Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen
vr 22 jul 2016. Op de dag dat Kelderman in de aanval werd verwacht, Mollema het podium zou gaan verdedigen of zelfs voor het geel gaan ging alles volledig niet volgens plan. Kelderman heeft niet eens geprobeerd erbij te zitten, Dumoulin kwam zeer ongelukkig ten val en brak een pols en moet vrezen voor zijn Olympische (gouden) medaille en Mollema kwam ten val en kwam niet meer terug bij de rest der favorieten. Wat een zwarte dag voor het Nederlandse fietsen. Lees meer.
Waanzin op de Ventoux

Waanzin op de Ventoux
don 14 jul 2016. Tomas de Gendt zorgde voor nieuw Belgisch succes. In de strijd op de bollentrui en de dag overwinning mocht de kopgroep het uitmaken na een valpartij in het jagende Peleotn waar Froome bij betrokken was. Lees meer.
Froome en Sagan flikken de sprinters

Froome en Sagan flikken de sprinters
woe 13 jul 2016. Mooie koers gezien de laatste dagen, na de rustdag een dag voor de avonturiers en uiteraard zat Sagan daarbij. Echter iedereen was tegen hem en hij speelde zijn kaarten slecht uit en werd weer eens tweede. Vandaag een ‘simpele’ sprintetappe. Het kopgroepje was maar 2 man en door de waaier angst in het peloton reed iedereen veel te hard om hun posities te houden. Achterin het peloton brak het nogal vaak en werden de koplopers al op 70 km gepakt. Lees meer.
 
Nederlands succes in Nederlands weer

Nederlands succes in Nederlands weer
zon 10 jul 2016. In de aanloop van de laatste klim knalde Tom Dumoulin weg uit de kopgroep en begon aan een tijdrit bergop in stromende regen en hagel. Tom Dumoulin neemt hiermee plaats in een select rijtje Nederlandse renners die in alle grote rondes een etappe gewonnen heeft. Lees meer.
Coupe de Greg

Coupe de Greg
vr 8 jul 2016. Op de dag dat Greg van Avermaet het maar moest zien of hij het geel mocht houden, gaat hij doodleuk in de aanval en wist hij met de kopgroep weg te komen. Lees meer.
Geen halve finale, wel een rit en Geel

Geen halve finale, wel een rit en Geel
don 7 jul 2016. Op de dag dat België de halve finales had moeten spelen hebben ze een neiuwe troost in Greg van Avermaet. De Belg zat samen met 2 landgenoten in de kopgroep die ruim een kwartier pakte op het peloton. Daar waar Pauwels af moest haken, behalve de Gendt en Avermaet over om de truien te verdelen. Lees meer.
 
(advertentie)


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 1/9; 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende