Nieuwsoverzicht uit de diverse media Donderdag 25 juli 2019


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 22:41:

Vive le vélo begint met vertraging door onweer


De uitzending van Vive le vélo op Eén is donderdagavond met een vuur vertraging begonnen. Oorzaak waren technische problemen door zwaar onweer in het Franse Avrieux, vlakbij de Italiaanse grens, waar de opnames plaatsvinden.


Donderdag 25 juli 2019Telegraaf don 25 jul 21:37:

Analyse: Bernal bezorgt ploegmaat Thomas mentale mokerslag


VALLOIRE

Donderdag 25 juli 2019NUSport don 25 jul 21:06:

Alaphilippe droomt nog niet van eindzege ondanks overleven 'zware' finale


Julian Alaphilippe gelooft er nog steeds niet in dat hij de Tour de France kan winnen. De Fransman blijft ook na de loodzware achttiende etappe van donderdag in het bezit van de gele trui.

Donderdag 25 juli 2019Telegraaf don 25 jul 20:50:

Quintana wint ondanks Movistar


Voor het tweede opeenvolgende jaar rijdt Nairo Quintana geen goede Tour de France, maar voor de tweede keer op rij weet hij wel een belangrijke bergrit te winnen. Vorig jaar was de Colombiaan in de Pyreneen de beste op Col du Portet. Donderdag was hij de sterkste van een omvangrijke kopgroep na een versnelling op de Galibier.

Donderdag 25 juli 2019NOS don 25 jul 20:21:

Bernal blijft bescheiden, geletruidrager Alaphilippe opgelucht na Alpenrit


Waar Steven Kruijswijk één plekje verloor in het algemeen klassement van de Tour de France, won Egan Bernal er drie. Van alle favorieten was de Colombiaan in de eerste Alpenetappe het sterkst.


Donderdag 25 juli 2019NUSport don 25 jul 20:06:

Alaphilippe droomt nog niet van eindzege na overleven 'zware' finale


Julian Alaphilippe gelooft er nog steeds niet in dat hij de Tour de France kan winnen. De Fransman blijft ook na de loodzware achttiende etappe van donderdag in het bezit van de gele trui.

Donderdag 25 juli 2019Telegraaf don 25 jul 19:53:

Alaphilippe geeft gele trui aan koukleumend jongetje


Julian Alaphilippe nam in Valloire na de achttiende Touretappe voor de veertiende keer een gele trui in ontvangst. Vlak daarna gaf de Fransman het tricot alweer weg.

Donderdag 25 juli 2019Telegraaf don 25 jul 19:44:

?Iedereen zat aan zijn limiet'


Na de eerste Alpenrit is er in het klassement weinig veranderd. Steven Kruijswijk maakt nog steeds kans op Tourwinst. Sportief directeur Merijn Zeeman van Jumbo-Visma blikt terug.

Donderdag 25 juli 2019Telegraaf don 25 jul 19:32:

Alaphilippe: ik kan alleen maar mijn best doen


Wielerliefhebbers in Frankrijk beginnen steeds meer te geloven dat voor het eerst sinds 1985 (Bernard Hinault) weer eens een landgenoot 'hun' Tour de France gaat winnen.

Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 19:10:

Belgisch kampioen Merlier in wegritselectie, Campenaerts verdedigt tijdrittitel


De Koninklijke Belgische Wielerbond (KBWB) heeft donderdag de selecties voor het EK wielrennen in het Nederlandse Alkmaar (7-11 augustus) bekendgemaakt. Voor de weg rekent bondscoach Rik Verbrugghe op de snelle benen van Belgisch kampioen Tim Merlier en Jasper Philipsen. Titelverdediger Victor Campenaerts en Yves Lampaert werken de tijdrit af.


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 18:46:

Wat een klasse: Alaphilippe schenkt meteen na de finish gele trui weg aan verkleumd jongentje


Julian Alaphilippe hield donderdag stand in de eerste Alpenrit en mag in de gele trui de laatste drie etappes van de Tour aanvatten. Aan de meet in Valloire toonde de joviale Fransman van Deceuninck-QuickStep zich van zijn meest aimabele kant toen hij een doorweekte jonge supporter verkleumd van de kou in de regen zag staan. Alaphilippe deed zijn gele trui en sloeg hem om de jonge fan.


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 18:33:

Uitdagers Kruijswijk en Pinot blijven achter met gemengde gevoelens: “Iedereen was bang om zichzelf tegen te komen”


Steven Kruijswijk en Thibaut Pinot zakken door de aanval van Egan Bernal één plaatsje in het klassement. De Nederlandse kopman van Jumbo-Visma staat nu vierde, Pinot is naar de vijfde plaats verwezen. Maar de strijd is nog niet gestreden, wisten ze in Valloire.


Donderdag 25 juli 2019Telegraaf don 25 jul 18:23:

Knecht Kruijswijk twee keer onderuit


George Bennett, een van de helpers van Steven Kruijswijk in de Tour de France, arriveerde donderdag gehavend aan de finish van de achttiende etappe van de Ronde van Frankrijk.

Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 18:18:

Tiesj Benoot: “Ik was het niet eens met de ploegleider”


Tiesj Benoot was donderdag de beste Belg op de zesde plaats in de achttiende rit van de Tour de France. “Het maximum haalbare”, gaf de 25-jarige renner van Lotto-Soudal achteraf eerlijk toe. Al was hij het niet helemaal eens met de instructies die vanuit de volgwagen gegeven werden.


Donderdag 25 juli 2019NOS don 25 jul 18:10:

Kruijswijk was 'niet super', maar is 'dag toch goed doorgekomen'


Ondanks dat Steven Kruijswijk zijn derde plek in het algemeen klassement van de Tour kwijt is, vindt de Nederlander dat hij de dag goed is doorgekomen. "Ik voelde me niet super, maar uiteindelijk was ik misschien toch niet zo slecht als dat ik van tevoren had gedacht."


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 17:59:

De Tour in 60 seconden. Troostprijs voor Quintana, Thomas nekt ploegmaat Bernal, Alaphilippe blijft leider, Wellens is bollen kwijt


De eerste van drie Alpenritten in de Tour is achter de kiezen. Het was Colombia boven, al hebben de Belgen zich moedig geweerd. Alles wat u moet weten over rit 18 leest u hieronder in een notendop.


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 17:52:

Dit zijn de gevolgen van de eerste Alpenrit in de klassement van de Tour


De eerste Tour-etappe in de Alpen heeft het klassement een beetje door elkaar geschud. De opeenvolging van de Col de Vars, Col d’Izoard en de Col du Galibier heeft echter niet voor de grote ravage gezorgd die vooraf werd voorspeld. De winnaars van de dag kwamen uit Colombia: Nairo Quintana en Egan Bernal.


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 17:50:

ANALYSE. Team Sky/Ineos was jarenlang tactisch superieur maar reed vandaag als nieuwelingen achter elkaar


Jarenlang was Team Sky, het huidige Ineos, tactisch en fysiek superieur aan de concurrentie. Dat het fysiek in deze Tour niet meer overweldigend is, komt vooral omdat de knechten niet op hetzelfde niveau zijn als voordien. Tactisch laten nu ook de kopmannen het afweten: wat Geraint Thomas bezielde om achter ploegmaat Bernal aan te gaan, valt met geen theorie uit te leggen.


Donderdag 25 juli 2019NUSport don 25 jul 17:50:

Reacties op loodzware eerste Alpen-rit Tour de France (gesloten)


Het peloton krijgt donderdag de eerste zware Alpenetappe voor de kiezen in de Tour de France. De renners leggen 207 kilometer af tussen Embrun en Valloire. De start was om 11.25 uur. Volg alles in dit liveblog.

Donderdag 25 juli 2019NUSport don 25 jul 17:48:

Kruijswijk blij dat hij op 'slopende dag' schade kon beperken op Bernal


Steven Kruijswijk is tevreden met zijn resultaat in de achttiende etappe van de Tour de France. De kopman van Jumbo-Visma eindigde donderdag als tiende in een loodzware bergrit.

Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 17:42:

Gele trui Julian Alaphilippe kreeg duw in de rug in zijn achtervolging op de favorieten, komt hier een staartje aan?


Julian Alaphilippe verdedigde donderdag met succes zijn gele trui in de eerste Alpenrit, maar vlak na het binnenkomen van de renners deed op sociale media een beeld de ronde dat discussie oproept. Op de beelden is te zien hoe iemand in kledij van Deceuninck-Quick Step een fikse duw geeft in de rug van de Fransman bij het beklimmen van de Galibier. Alaphilippe zat op dat moment in de problemen en probeerde zijn achterstand op het groepje favorieten goed te maken, iets dat hem uiteindelijk ook


Donderdag 25 juli 2019NUSport don 25 jul 17:30:

Quintana solo naar winst, Kruijswijk zakt naar vierde plek Tour-klassement


De Colombiaan Nairo Quintana heeft donderdag een lange vlucht bekroond met een zege in de achttiende etappe van de Tour de France. Zijn landgenoot Egan Bernal klimt door tijdswinst naar de tweede plek in het klassement, waardoor Steven Kruijswijk naar de vierde plek zakt.

Donderdag 25 juli 2019Telegraaf don 25 jul 17:28:

Kruijswijk: 'Ik was niet zo slecht als dat ik dacht'


Steven Kruijswijk viel in de loodzware achttiende etappe van de Tour de France net van het podium af, maar keek kort na de finish niet ontevreden terug.

Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 17:28:

Julian Alaphilippe ook na eerste Alpenrit nog in het geel: “Maar we moeten eerlijk zijn: bergop was hij kwetsbaar”


Julian Alaphilippe staat ook na de eerste Alpenrit nog steeds op kop in het klassement, met Egan Bernal en Geraint Thomas op anderhalve minuut plus Steven Kruijswijk en Thibaut Pinot nog binnen de twee minuten. Bij Deceuninck-Quick Step halen ze opgelucht adem maar benadrukte ploegleider Tom Steels dat de gele trui kwetsbaar was bergop.


Donderdag 25 juli 2019NOS don 25 jul 17:12:

Kruijswijk zakt naar vierde plaats in Tour, Bernal wint tijd


Wielrenner Steven Kruijswijk is zijn derde plaats in het algemeen klassement van de Ronde van Frankrijk kwijtgeraakt aan Egan Bernal.


Donderdag 25 juli 2019Telegraaf don 25 jul 17:10:

Kruijswijk kukelt net van podium Tour af


Steven Kruijswijk heeft zich kunnen handhaven in de top van de Tour de France, maar kukelt in het algemeen klassement wel net van het podium af. In de achttiende etappe werden mythische cols als d'Izoard en de Galibier aangedaan en de kopman van Jumbo-Visma zag Egan Bernal tijd pakken op de Nederlander en de rest van de favorieten. Nairo Quintana fietste zich na een indrukwekkende versnelling uit de vluchtersgroep naar de ritzege.

Donderdag 25 juli 2019NUSport don 25 jul 17:09:

Quintana wint achttiende etappe Tour de France na lange ontsnapping


Nairo Quintana heeft donderdag een lange vlucht bekroond met een zege in de achttiende etappe van de Tour de France. De Colombiaanse klimmer van Movistar pakte veel tijdswinst en meldt zich weer in de top van het klassement.

Donderdag 25 juli 2019NUSport don 25 jul 17:04:

Bernal pakt tijd op favorieten, Alaphilippe verdedigt gele trui


Het peloton krijgt donderdag de eerste zware Alpenetappe voor de kiezen in de Tour de France. De renners leggen 207 kilometer af tussen Embrun en Valloire. De start was om 11.25 uur. Volg alles in dit liveblog.

Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 17:01:

Colombianen heersen in de Alpen: Quintana pakt de ritzege, Bernal lanceert coup maar Alaphilippe kraakt niet


Dag op dag een jaar na zijn ritzege in Saint-Lary-Soulan pikte Nairo Quintana opnieuw een prestigieuze etappe mee in de Tour de France. Een klassementsrenner is hij misschien niet meer, een rittenkaper nog wel. In de groep van de favorieten zette vooral Egan Bernal de positie van Julian Alaphilippe onder druk. De Fransman van Deceuninck - Quick Step plooide maar brak niet.


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 17:01:

Colombianen heersen in de Alpen: Quintana pakt de ritzege, Bernal lanceert coup maar Alaphilippe kraakt niet


Dag op dag een jaar na zijn ritzege in Saint-Lary-Soulan pikte Nairo Quintana opnieuw een prestigieuze etappe mee in de Tour de France. Een klassementsrenner is hij misschien niet meer, een rittenkaper nog wel. In de groep van de favorieten zette vooral Egan Bernal de positie van Julian Alaphilippe onder druk. De Fransman van Deceuninck - Quick Step plooide maar brak niet.


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 17:01:

Bryan Coquard sprint naar zege in GP Cerami


De Fransman Bryan Coquard (Vital Concept - B&B Hotels) heeft donderdag de 53e editie van de GP Cerami (Bel/1.1) op zijn naam geschreven.


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 16:44:

Na vijftien dagen verliest Tim Wellens de bollentrui aan Romain Bardet: voor het eerst geen Belg op kop in bergklassement in deze Tour


De bollentrui hing in deze Tour de France tot vandaag heel de tijd om Belgische schouders: de eerste twee dagen was Greg Van Averlaet de gelukkige na zijn putsch op de Muur van Geraardsbergen, daarna nam Tim Wellens over. Vijftien dagen hield hij stand, hij overleefde zelfs de Pyreneeën, maar in de eerste Alpenrit moest hij de bollentrui afgeven.


Donderdag 25 juli 2019Telegraaf don 25 jul 16:43:

Groenewegen en Kruijswijk starten in Boxmeer


Steven Kruijswijk, Dylan Groenewegen en Mike Teunissen verschijnen maandag aan de start van de Boxmeerse profronde.

Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 16:11:

Rafaël Valls wint na vier jaar zonder succes eindelijk Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika


Rafaël Valls heeft de Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika (Spa/1.1) gewonnen. De Spanjaard van Movistar soleerde na 165,7 km naar de zege. Met Jesus del Pino (Vito-Feirense-Pnb) en Juan Antonio Lopez (Euskadi Basque Country-Murias) vervolledigden twee landgenoten het podium.


Donderdag 25 juli 2019NUSport don 25 jul 16:05:

Renners begonnen aan zware klim naar Galibier in eerste Alpen-rit


Het peloton krijgt donderdag de eerste zware Alpenetappe voor de kiezen in de Tour de France. De renners leggen 207 kilometer af tussen Embrun en Valloire. De start was om 11.25 uur. Volg alles in dit liveblog.

Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 15:36:

Wanty-Gobert en Wallonie-Bruxelles krijgen laatste twee wildcards BinckBank Tour


Wanty-Gobert en Wallonie-Bruxelles vervolledigen het deelnemersveld van de BinckBank Tour (onderdeel van de World Tour), die plaatsvindt van maandag 12 tot en met zondag 18 augustus. Eerder al kregen Sport Vlaanderen-Baloise, Roompot-Charles en Total-Direct Energie startrecht naast de achttien World Tour-teams.


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 15:33:

De rit van vrijdag in de Tour: kortste en minst lastige Alpenetappe


De tweede Alpenrit is veruit de kortste maar ook de minste van de drie. De slotklim naar Tignes is te kort en niet steil genoeg: Met zijn 7,4 km aan 7% had het label van tweede categorie beter gepast. Een echte aankomst boven is het ook niet. De laatste twee kilometer in het skidorp zijn helemaal vlak.


Donderdag 25 juli 2019Telegraaf don 25 jul 15:22:

Snelheidsrecord Tour 2019 gebroken


Nils Politt heeft het snelheidsrecord van deze Tour de France gebroken.

Donderdag 25 juli 2019NUSport don 25 jul 15:08:

Slagveld in eerste Alpenrit, toprenners houden zich nog rustig


Het peloton krijgt donderdag de eerste zware Alpenetappe voor de kiezen in de Tour de France. De renners leggen 207 kilometer af tussen Embrun en Valloire. De start was om 11.25 uur. Volg alles in dit liveblog.

Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 14:23:

Snelheidsrecord in deze Tour gebroken: 101,5 kilometer per uur


Nils Politt heeft het snelheidsrecord van deze Tour de France gebroken: in de 18e etappe was de Duitser van Katusha de eerste renner die in deze editie meer dan 100 kilometer per uur haalde. In de afdaling van de Col de Vars (7%) klokte hij af op 101,5 km/u...


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 14:12:

Luitenant van Kruijswijk komt ten val, geraakt amper weer op fiets maar toont hoe mentaal sterk wielrenners zijn


Halfweg de eerste Alpenrit kwam George Bennett ten val. De luitenant van Steven Kruijswijk bij Jumbo-Visma ging samen met Nicolas Roche (Team Sunweb) tegen de vlakte. De Nieuw-Zeelander bleef even liggen, stond vervolgens op en wilde meteen weer op de fiets stappen. Dat ging echter niet van harte: hij moest enkele keren proberen om zijn been over zijn zadel te krijgen. Maar renners zijn mentaal zo sterk dat hij zich toch weer op gang trok.


Donderdag 25 juli 2019NUSport don 25 jul 14:06:

Kruijswijk-helper Bennett op achterstand na harde val


Het peloton krijgt donderdag de eerste zware Alpen-etappe voor de kiezen in de Tour de France. De renners leggen 207 kilometer af tussen Embrun en Valloire. De start was om 11.25 uur. Volg alles in dit liveblog.

Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 14:05:

Nu nog broeiend heet in Tour, zaterdag fris en gevaarlijke onweersbuien?


Het peloton heeft de bloedhete Pyreneeën met hoge temperaturen van 35 graden achter zich gelaten en doorkruisen nu de Franse Alpen. Nu Parijs nadert, lijken de temperaturen af te koelen naar maximaal 15 graden op zaterdag. In de voorlaatste etappe voorspellen de officiële weerbureaus zware (onweers)buien in Val Thorens, de aankomstplaats van de twintigste etappe.


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 13:54:

De meest meelijwekkende gele trui in 100 jaar: “Ik heb een handdoek over mijn hoofd gelegd en ben beginnen te wenen”


Juli 1983. In Polen beheerst Lech Walesa het nieuws. In Nederland sterven zeven militairen bij een ontploffing. In Duitsland kan je voor het eerst loodvrije benzine tanken. Overal vette krantenkoppen. Maar Frankrijk heeft maar één gespreksonderwerp: de lijdensweg van Pascal Simon. Nooit zorgde de opgave van een gele trui voor zoveel ophef. Zegt Simon vandaag: “Ik had die Tour kunnen winnen.”


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 13:50:

Andorra, dwergstaat met reuzerenners: uitvalsbasis bij uitstek voor de klimmers (maar niet van de Belgen)


Vier ritzeges en dertien dagen gele trui, dankzij Julian Alaphilippe en Simon Yates. Niet België of Nederland, maar Andorra is hét land van deze Tour. Met Egan Bernal en diezelfde Alaphilippe heeft het ook nog twee ijzers in het vuur voor de eindzege. Dankzij de hoogte, het microklimaat en – vooral – het gunstige fiscale klimaat is de dwergstaat tussen Frankrijk en Spanje aantrekkelijk voor klimmers en alle renners tout court. Behalve voor de Belgen, die happen nog niet. “De luchthave


Donderdag 25 juli 2019NUSport don 25 jul 12:44:

Grote groep met Teunissen en Van Baarle vooruit in Alpen-rit


Het peloton krijgt donderdag de eerste zware Alpen-etappe voor de kiezen in de Tour de France. De renners leggen 207 kilometer af tussen Embrun en Valloire. De start was om 11.25 uur. Volg alles in dit liveblog.

Donderdag 25 juli 2019NUSport don 25 jul 12:10:

Onrustig begin van eerste zware Alpen-rit


Het peloton krijgt donderdag de eerste zware Alpen-etappe voor de kiezen in de Tour de France. De renners leggen 207 kilometer af tussen Embrun en Valloire. De start was om 11.25 uur. Volg alles in dit liveblog.

Donderdag 25 juli 2019NUSport don 25 jul 12:07:

Martin en Rowe definitief niet meer van start in Tour de France


Tony Martin en Luke Rowe zijn definitief uitgesloten van verdere deelname aan de Tour de France. Sporttribunaal CAS kon donderdagochtend voor de start van de etappe het beroep van hun ploegen Jumbo-Visma en Team INEOS tegen de diskwalificatie niet behandelen.

Donderdag 25 juli 2019Telegraaf don 25 jul 12:06:

Jumbo hekelt late controle Kruijswijk


Steven Kruijswijk heeft kort voor de start van de achttiende etappe in de Tour de France nog een dopingcontrole moeten ondergaan.

Donderdag 25 juli 2019NUSport don 25 jul 12:04:

Groenewegen noemt uitgesloten Tony Martin 'geweldige ploegmaat'


Dylan Groenewegen neemt het op voor zijn teamgenoot Tony Martin, vlak voordat bekend werd gemaakt dat laatstgenoemde definitief is uitgesloten van verdere deelname aan de Tour de France. De Duitser van Jumbo-Visma kreeg het een dag eerder aan de stok met Luke Rowe en reed de Brit van INEOS bijna van de weg, waarna die hem hardhandig bij de schouder pakte.

Donderdag 25 juli 2019NUSport don 25 jul 12:02:

Begrip bij Jumbo-Visma voor 'stressvolle' dopingcontrole vlak voor start


Enkele renners van Jumbo-Visma zijn donderdag kort voor de start van de achttiende etappe op doping gecontroleerd. Hoewel dat de voorbereiding voor de belangrijke Alpen-rit enigszins verstoorde, heeft George Bennett wel begrip voor het tijdstip van de controle.

Donderdag 25 juli 2019NOS don 25 jul 11:53:

Openhartige Ligtlee over de keerzijde van succes: 'Ik voelde me zo alleen'


Op haar 22ste lag de wereld aan haar voeten. Ze had bereikt waar ze altijd al van droomde. Ze had bereikt waar elke sporter van droomt: olympisch goud. Maar gelukkiger werd Elis Ligtlee er niet van.


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 11:46:

Het blijft heet in de Tour: organisatie past daarom tijdslimiet aan in eerste Alpenrit


Net als gisteren blijft het bloedheet in de Tour de France, met verwachte temperaturen tot 35 graden. Met de eerste Alpenrit belooft het dan ook een linke dag te worden maar de organisatie greep in en paste - net als gisteren - de tijdslimiet aan. De laatste renners krijgen zeven minuten extra respijt om tijdig binnen te geraken. De exacte tijd wordt pas aan de finish bepaald en is afhankelijk van de gemiddelde snelheid van de winnaar.


Donderdag 25 juli 2019AD don 25 jul 11:42:

Martin en Rowe naar huis: ?Je wilt niet dit voorbeeld geven'


Het protest mocht niet baten: Luke Rowe en Tony Martin zijn definitief uit de Tour na hun aanvaring van gisteren. Gebeurt het vaker dat renners het op die manier met elkaar aan de stok krijgen? Laurens ten Dam: ,,Het zijn de uitzonderingen.?'

Donderdag 25 juli 2019Telegraaf don 25 jul 11:18:

Protest Jumbo en Ineos afgewezen


Team Ineos-renners Luke Rowe en Tony Martin van Team Jumbo-Visma keren donderdag niet terug in de Tour de France.

Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 11:11:

Beroep van Tony Martin en Luke Rowe haalt niets uit: kemphanen mogen niet meer starten in de Tour


Tony Martin (Jumbo-Visma) en Luke Rowe (Team Ineos) mogen donderdag niet van start gaan in de achttiende etappe van de Tour de France. De twee renners werden woensdag uitgesloten door de wedstrijdjury nadat ze tijdens de zeventiende rit een akkefietje hadden onderweg. De twee teams van de Martin en Rowe gingen tegen de beslissing in beroep, maar vonden uiteindelijk geen gehoord bij het CAS. Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) en Geraint Thomas/Egan Bernal (Team Ineos) zullen het donderdag in de l


Donderdag 25 juli 2019AD don 25 jul 11:05:

Kruijswijk, De Plus en Bennett krijgen vlak voor start dopingcontrole: ?Bizar'


Steven Kruijswijk en zijn twee klimknechten Laurens de Plus en George Bennett kregen vanochtend veertig minuten voor de start van de 18de etappe in de Tour de France dopingcontroleurs op bezoek. ,,Bizar?', zegt ploegleider Frans Maassen.

Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 10:57:

Topploegen krijgen vlak voor zware Alpenrit dopingcontrole, gele trui Alaphilippe was om nog voor 7u aan de beurt


Het peloton trekt vandaag de Alpen in voor een bergrit met onderweg vier beklimmingen, maar nog geen aankomst bergop. Een loodzware etappe, waarin oorlog wordt verwacht. ‘s Ochtends vroeg kregen Deceuninck-Quick Step, Jumbo-Visma en Team Ineos echter nog onverwacht bezoek: dopingcontrole.


Donderdag 25 juli 2019Telegraaf don 25 jul 10:13:

Ontknoping Tour de France: ?Dit wordt een marteling'


De laatste dagen van de Tour de France beloven een waar slagveld te worden, zegt verslaggever Raymond Kerckhoffs. Alle ogen zijn natuurlijk gericht op Steven Kruijswijk, die een goede kans maakt op de overwinning.

Donderdag 25 juli 2019AD don 25 jul 10:03:

De Sky-dominantie is ver te zoeken bij Team Ineos


Wat is er toch aan de hand met Ineos? De formatie die als Sky de Tour jaren domineerde, is al een week amper van voren te zien. ,,Zondag in Parijs weten we of we sterk genoeg zijn geweest.''

Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 09:46:

Peloton start met zwaar drieluik door de Alpen, Tim Wellens heeft ideaal scenario om bollentrui te houden


Het peloton trekt donderdag de Alpen in voor een eerste bergrit met onderweg vier beklimmingen, maar nog geen aankomst bergop. In totaal vallen er 92 punten te verdienen voor de bergtrui. Bollentruidrager Tim Wellens weet wat hem te wachten staat.


Donderdag 25 juli 2019Telegraaf don 25 jul 09:42:

Triatlete ontvoerd, geslagen en vastgebonden


Triatlete Nathalie Birli werd eerder deze week het slachtoffer van een even bizarre als gruwelijke aanval.

Donderdag 25 juli 2019NUSport don 25 jul 09:28:

Kruijswijk wil toeslaan boven 2.000 meter: 'Grote hoogte past bij mij'


De beslissing in de zeer spannende Tour de France valt boven de 2.000 meter. Naast het klimwerk zal de hoogte vanaf donderdag een doorslaggevende rol spelen in het loodzware drieluik in de Alpen, en dat kan weleens in het voordeel van Steven Kruijswijk zijn.

Donderdag 25 juli 2019AD don 25 jul 09:15:

?Zou niet weten waarom Kruijswijk de Tour niet kan winnen'


Nederlanders in de Tourkaravaan zijn over het algemeen positief gestemd over de kansen van Steven Kruijswijk om komende zondag gehuldigd te worden als eindwinnaar van de 106de editie van de Ronde van Frankrijk. Met nog vier etappes te gaan, waarvan drie bergritten, staat Kruijswijk derde op 1.47 van Julian Alaphilippe. ,,Door die net-niet winst van de Giro in 2016 gun ik hem de Tourzege.?'

Donderdag 25 juli 2019AD don 25 jul 09:15:

?Zou niet weten waarom Steven de Tour niet kan winnen'


Nederlanders in de Tourkaravaan zijn over het algemeen positief gestemd over de kansen van Steven Kruijswijk om komende zondag gehuldigd te worden als eindwinnaar van de 106de editie van de Ronde van Frankrijk. Met nog vier etappes te gaan, waarvan drie bergritten, staat Kruijswijk derde op 1.47 van Julian Alaphilippe. ,,Door die net-niet winst van de Giro in 2016 gun ik hem de Tourzege.?'

Donderdag 25 juli 2019NUSport don 25 jul 09:10:

Jumbo-Visma en INEOS in beroep tegen diskwalificatie Martin en Rowe


Team INEOS en Jumbo-Visma kunnen zich niet vinden in de beslissing van de UCI om Luke Rowe en Tony Martin uit de Tour de France te zetten, nadat de twee ruzie met elkaar kregen tijdens de zeventiende etappe. De Nederlandse ploeg tekende zelfs beroep aan, waarna de Britse ploeg dat voorbeeld volgde.

Donderdag 25 juli 2019AD don 25 jul 07:36:

Eerste Alpenrit in driedaagse Tour-ontknoping


Voor de klassementsrenners begint de ontknoping van de Tour de France nu dan echt. De eerste van drie loodzware bergetappes in de Alpen heeft meteen drie beklimmingen tot boven de 2000 meter, maar eindigt na 208 kilometer wel na een afdaling.

Donderdag 25 juli 2019Telegraaf don 25 jul 07:26:

'Dit soort dingen gebeurt, ik ben in shock'


Angstig werd er bij Jumbo-Visma gewacht op het verdict van de jury. In de aanloop naar de Col de la Sentinelle, op een kleine vijftien kilometer van finishplaats Gap, werden de messen aan de frontlinie geslepen. Tony Martin (Jumbo) en Luke Rowe (Team Ineos) waanden zich gladiatoren in een amfitheater. Door de verzengende hitte (38 graden) steeg de adrenaline in hun lichaam naar het kookpunt, beiden moesten hun gedrag met uitsluiting bekopen. Waarmee Steven Kruijswijk een tweede belangrijke pion

Donderdag 25 juli 2019Telegraaf don 25 jul 07:15:

Boogerd: 'De wind bepaalt of er iets gaat gebeuren'


?Ik verwacht nog geen grote aanval van de klassementsmannen vandaag?, blikt oud-renner Michael Boogerd vooruit op achttiende etappe in de Ronde van Frankrijk.

Donderdag 25 juli 2019NUSport don 25 jul 07:11:

Tour wordt beslist boven 2.000 meter: 'Alpenritten goed voor Kruijswijk'


De beslissing in de zeer spannende Tour de France valt boven de 2.000 meter. Naast het klimwerk zal de hoogte vanaf donderdag een doorslaggevende rol spelen in het loodzware drieluik in de Alpen, en dat kan weleens in het voordeel zijn van Steven Kruijswijk.

Donderdag 25 juli 2019Telegraaf don 25 jul 07:05:

'Mentaal voordeel voor Kruijswijk'


Hij wijst naar een stil straatje in de Parijse wijk Montmartre dat omhoog richting de Sacre Coeur loopt. ?Een col? Stijgt die meer dan dit straatje??, klinkt het. Theofiel Middelkamp uit Kieldrecht is een man van de zee, de dijken en het polderland. Een echte Zeeuw die zelden buiten de landsgrenzen is geweest. Wanneer hij in 1936 aan zijn eerste Ronde van Frankrijk begint, heeft hij geen idee wat hem allemaal te wachten staat. Een week later schrijft Fiel echter geschiedenis door als eerste Nede

Donderdag 25 juli 2019NOS don 25 jul 06:29:

Etappe 18: eindelijk doemen de moordende Alpen op


Touretappe 18. Een die bij wielerliefhebbers en klassementsrenners al lang omcirkeld staat. De 208 kilometer lange rit van Embrun naar Valloire is de eerste van drie moordende Alpenritten, waarin de zeer spannende Ronde van Frankrijk beslist gaat worden.


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 03:09:

Geschil tussen bond en Belgische kampioen loopt uit de hand: Liever 15 wedstrijden schrappen, dan kampioen te laten starten


De Landelijke Wieler Unie (LWU) schrapt de laatste vijftien wedstrijden in de categorie waarin haar eigen Belgische kampioen Giovanni Debaere (26) aantreedt. “Omdat zijn aanwezigheid de veiligheid in het gedrang zou kunnen brengen.” De LWU had Debaere eerder geschorst wegens een vechtpartij na de aankomst, maar een rechter had die schorsing ongedaan gemaakt.


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 03:00:

Houdt Alaphilippe stand? “Klaar om pak rammel te krijgen, maar ik verdedig het geel tot laatste druppel energie”


Julian Alaphilippe start vanmiddag voor de dertiende dag in het geel. Le plat du jour is de Col de Vars als aperitiefhapje, daarna volgen twee zware gangen: de Izoard (2.360 meter) en de Galibier (2.642 meter). “Ik weet heel goed wat me te wachten staat”, aldus Alaphilippe.


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 03:00:

COLUMN. Thomas De Gendt: “Rui Costa is niet geliefd in het peloton: boontje komt om zijn loontje”


Ik wil beginnen met een dankwoord aan Steven Vrancken, fysiotherapeut bij Deceuninck-Quick Step. Hij heeft mij gisteren met zijn volgwagen opgepikt en naar ons hotel gebracht. Dat lag 200 meter na de finish, maar ik ben er los voorbijgereden. Toen ik al enkele kilometers te ver was, kwam ik Steven in zijn volgwagen tegen. Hij gaf het adres in, maar ook zijn GPS was fout. Toen ik hem drie kilometer later weer tegenkwam, heeft hij mijn fiets op zijn dak gestoken en een lift gegeven. Een mooi ge


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 03:00:

Tourdebutant Xandro Meurisse zit plots Quintana op de hielen: “Ik heb de Alpen echter nog nooit gezien”


Serge Pauwels, 13de in 2015, was de laatste landgenoot die in de top 15 in het algemeen klassement de Champs-Elysées opdraaide. Nadien bleef het stil aan het Belgische front. Tot nu. Door slim mee te glippen in de ontsnapping maakte Xandro Meurisse in Gap een sprong van zes plaatsen in het klassement. De debutant staat plots héél mooi 13de. En nu? “Ik ga knokken voor die top 20.”


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 03:00:

Lucien Van Impe: “Ik zie liever Thibaut Pinot dan Tim Wellens de bolletjestrui winnen”


Tim Wellens mag in het bergklassement dan wel veertien punten voorsprong hebben op Thibaut Pinot, de komende drie Alpen-dagen worden cruciaal. Lucien Van Impe, zesvoudig bergkoning in de Tour de France, schat de kansen van de renner van Soudal-Lotto klein in.


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 03:00:

Wie wint de Tour? Wij vroegen het aan de Belgische renners in Frankrijk, maar wat denkt u?


Vandaag duikt de Tour de Alpen in voor de apotheose die zondag de eindwinnaar moet opleveren. Maar wie haalt het van de huidige top vier? We vroegen het aan elf ‘onpartijdige’ Belgische renners die niet in dezelfde ploeg rijden als één van die vier topfavorieten.


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 03:00:

Onze wielerespecialist Wim Vos is mild voor Greg Van Avermaet: “Ga er maar aan staan”


Had de beste Van Avermaet gisteren gewonnen? Had hij bij Trentin kunnen aanhaken? Het kan niet anders of ook de olympische kampioen moet zich vannacht, toen hij in het schamele tweesterrenhotel in Sisteron zijn bed opzocht, de vraag gesteld hebben. Ons antwoord: ‘Ja, we denken van wel.’


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 03:00:

Astana betaalt succes met leegloop


Met zeges in Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Catalonië, de Ronde van het Baskenland en de Dauphiné was Astana een van de succesploegen van de eerste seizoenshelft. Die goede prestaties lijken de Kazachse ploeg nu zuur op te breken.


Donderdag 25 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 22:54:

Team Sunweb verliest ook Kragh Andersen in de Tour de France en blijft nog met vijf renners over


Wielerploeg Sunweb heeft weer een renner zien afhaken. Na de Nederlandse renners Wilco Kelderman en Cees Bol stapt ook Søren Kragh Andersen af. De 24-jarige Deen heeft al een tijdje last van zadelpijn.