Nieuwsoverzicht uit de diverse media Vrijdag 26 juli 2019


Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 22:48:

Tour dag 20: 'Zeer lange slotklim moet Kruijswijk op podium brengen'


Na de gestaakte etappe van vrijdag is ook de etappe van zaterdag door de organisatie van de Tour de France ingekort vanwege het slechte weer. Gaat Steven Kruijswijk toeslaan in Val Thorens is de grote vraag? Dat en meer in de dagelijkse Tour-vooruitblik.

Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 22:42:

Ploegleider Niermann: 'Gevloekt in auto, maar staken etappe wijs besluit'


Bij Jumbo-Visma heerste vrijdag teleurstelling dat Steven Kruijswijk zich door het stilleggen van de negentiende etappe van de Tour de France niet in de top drie van het klassement kon rijden, maar de Nederlandse ploeg verwijt de Tour-organisatie en de jury niks.

Vrijdag 26 juli 2019Telegraaf vr 26 jul 22:30:

Tour-leiding kiest veiligheid boven alles


,,Wat er zich in de hoogste bergen afspeelt, daar hebben wij in het dal geen weet van. Het is altijd een raadsel hoe de situatie boven op de berg is. Binnen vijf minuten kan de hemel in de hel veranderen.?

Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 22:10:

Na-Tourdernycriterium Antwerpen krijgt gloednieuw concept


Het na-Tourdernycriterium van woensdag 31 juli in Antwerpen krijgt een nieuw kleedje aangemeten. Dat werd vrijdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Er worden geen drie individuele manches meer gereden achter een derny maar dit jaar gaat gaan koppels de strijd aan tijdens een tijdrit en een afvallingswedstrijd. Later op de avond rijden de mannen en de vrouwen wel hun dernyreeks apart. Voor het tweede jaar op rij heeft het evenement plaats op en rond de Grote Markt van Antwerpen.


Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 21:50:

Twintigste etappe Tour de France flink ingekort vanwege modderstromen


De twintigste etappe van de Tour de France is vrijdag flink ingekort. De organisatie van de Franse wielerronde besloot de rit van zaterdag terug te brengen van 130 kilometer tot slechts 59 kilometer.

Vrijdag 26 juli 2019Telegraaf vr 26 jul 21:36:

Dit is de monsterlijke slotklim van de Tour


De laatste bergrit van de Tour de France eindigt met een monsterklim van 33 km naar Val Thorens. Verslaggever Koen Nederhof ging een dag van tevoren op verkenning.

Vrijdag 26 juli 2019Telegraaf vr 26 jul 21:33:

20e etappe Tour ingekort wegens noodweer


De 20e etappe van de Tour de France is flink ingekort vanwege noodweer.

Vrijdag 26 juli 2019NOS vr 26 jul 21:29:

Twee bergen uit laatste Alpenrit Tour geschrapt vanwege modderstromen


De laatste bergetappe van de Tour de France wordt zaterdag ingekort vanwege de slechte omstandigheden in de Alpen. In plaats van 130 kilometer is de rit maar 59 kilometer lang.


Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 21:02:

Tourdirectie neemt voorzorgen: etappe van morgen ingekort tot zestig kilometer, slotklim naar Val Thorens blijft behouden


Tourbaas Christian Prudhomme wil geen tweede keer voor een verrassing te staan komen. Om problemen zoals die van vandaag te voorkomen, wordt het parcours drastisch aangepast. De beklimming van de Cormet de Roselend wordt geschrapt, de renners rijden van Albertville rechtstreeks naar Val Thorens.


Vrijdag 26 juli 2019Telegraaf vr 26 jul 20:48:

Ploegleider Kruijswijk kritisch op Tour-organisatie


De Tour is stilgelegd na berichten over slecht weer bij de finishplaats. Volgens ploegleider Nico Verhoeven had die beslissing eerder genomen mogen worden.

Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 20:32:

Bij Mitchelton-Scott kunnen ze hun oren niet geloven als ze horen dat de etappe wordt stopgezet


De renners konden aanvankelijk maar moeilijk begrijpen dat de etappe naar TIgnes in volle afdaling van de Iseran werd stopgezet. Ook bij de sportbestuurders werd vol ongeloof gereageerd toen het nieuws via de wedstrijdradio doorsijpelde. Het gezicht van Matt Wilson, sportbestuurder bij Mitchelton-Scott, spreekt alvast boekdelen.


Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 20:17:

Ook noodweer in Italiaanse rittenkoers, waar renners moeten schuilen voor grote hagelbollen: "Italie ook niet veel beter"


De Oekraïner Mark Padun (Bahrein - Merida) realiseerde een dubbelslag in de tweede etappe van de Italiaanse Adriatica Ionica Race (2.1) met aankomst bovenop Tre Cime di Lavaredo. Hij won de rit en is de nieuw leider. Ben Hermans (Israel Cycling Academy) werd derde, Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick Step) negende. Net als in de Tour de France zat het weer in Italië niet mee. Er vielen dikke hagelbollen uit de lucht, zo kon Roompot-Charles-ploegleider Erik Breukink vaststellen.

Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 20:08:

Geëmotioneerde Bernal kan niet geloven dat hij gele trui heeft veroverd


Egan Bernal is vol ongeloof na het veroveren van de gele trui in de negentiende etappe van de Tour de France. De Colombiaan nam de leiding in het algemeen klassement, nadat de rit werd stilgelegd vanwege hevige weersomstandigheden.

Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 20:02:

Brailsford prijst organisatie Tour: 'Dit was levensgevaarlijk'


Teambaas Dave Brailsford van Team INEOS staat volledig achter de beslissing van de organisatie van de Tour de France om de negentiende etappe stil te leggen. 'Dit is geen race waard.'

Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 19:46:

Geen EK tijdrijden voor Victor Campenaerts: “Nog niet hersteld van mijn werelduurrecord”


Victor Campenaerts zal op donderdag 8 augustus in Alkmaar zijn dubbele Europese titel tegen de klok niet verdedigen. De Lotto Soudal-renner geeft aan niet voldoende hersteld te zijn van de afgelopen intensieve maanden, waarbij hij als absoluut hoogtepunt op 16 april in het Mexicaanse Aguascalientes een nieuw werelduurrecord vestigde. Campenaerts laat ook verstek gaan voor de BinckBank Tour.


Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 19:44:

Ben Hermans wordt derde in koninginnenrit van Italiaanse rittenwedstrijd, Evenepoel valt iets te voortvarend aan


De Oekraïner Mark Padun (Bahrein - Merida) heeft net als in de Tour onder apocalyptische omstandigheden de dubbelslag gerealiseerd in de tweede etappe van de Italiaanse Adriatica Ionica Race (2.1) met aankomst bovenop Tre Cime di Lavaredo. Ben Hermans (Israel Cycling Academy) werd derde, Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick.Step) negende.


Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 19:42:

Kruijswijk na gestaakte etappe: 'Dit is niet het einde'


Kruijswijk gaat sportief om met de gestaakte etappe van de Tour de France van vrijdag. 'Doorfietsen was geen optie.'

Vrijdag 26 juli 2019NOS vr 26 jul 19:39:

Jumbo-Visma baalt voor Kruijswijk, Ineos spreekt van 'juiste beslissing' na staken koers


Steven Kruijswijk was hard op weg goede zaken te doen in het algemeen klassement van de Tour de France, toen het slechte weer en een onbegaanbaar wegdek een einde maakten aan de tweede Alpenetappe. De modderstromen noopten de jury van de Tour de etappe te staken.


Vrijdag 26 juli 2019Telegraaf vr 26 jul 19:37:

Noodweer in Tour: ?Het is n groot gekkenhuis!'


Ongekende taferelen in de Tour de France. Door noodweer werd de koers stilgelegd en pakte Egan Bernal in de gele trui. Wielrenster Rozemarijn Ammerlaan stond in Tignes te wachten op de fietsers toen de hemelsluizen openden.

Vrijdag 26 juli 2019Telegraaf vr 26 jul 19:22:

Bernal huilt: 'Altijd van geel gedroomd'


Egan Bernal huilde tranen van geluk nadat hij de gele trui in ontvangst had genomen. ?Ik kan nu alleen maar huilen en blij zijn?, stamelde de nieuwe klassementsleider van de Tour de France. ?Ik heb hier altijd van gedroomd.?

Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 19:13:

Tourbaas Christian Prudhomme: “Tegen de natuur kan je niets beginnen”


“Geen doorkomen aan”, beschreef Tourbaas Christian Prudhomme de situatie van de afdaling van de Iseran. Een hevige hagelstorm en een bijhorende modderstromen hadden het parcours onberijdbaar gemaakt.


Vrijdag 26 juli 2019AD vr 26 jul 19:11:

Kruijswijk houdt kans op eindzege: ?Morgen hopelijk weer aanvallen'


Steven Kruijswijk baalde van de hagelbuien die de jury van de Tour de France deden besluiten de negentiende etappe voortijdig te beindigen. De kopman van Jumbo-Visma voelde zich nog goed en was vastbesloten om op de afsluitende klim naar Tignes alles te geven.

Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 18:57:

Kruijswijk baalt dat zware Alpenrit in Tour moest worden stilgelegd


Steven Kruijswijk baalt ervan dat de negentiende etappe van de Tour de France vrijdag moest worden stilgelegd. De kopman van Jumbo-Visma heeft wel begrip voor de beslissing van organisatie van de Franse wielerronde.

Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 18:40:

Realistische Alaphilippe: 'Heb nooit gedacht dat ik Tour kon winnen'


Julian Alaphilippe heeft er vrede mee dat hij vrijdag zijn gele leiderstrui in de Tour de France is kwijtgeraakt aan Egan Bernal. De Fransman werd in de stilgelegde negentiende etappe op ruim twee minuten achterstand gereden door de Colombiaan, die het algemeen klassement nu aanvoert.

Vrijdag 26 juli 2019Telegraaf vr 26 jul 18:25:

Alaphilippe kan leven met verlies gele trui


Na veertien dagen in het geel is Julian Alaphilippe zijn gele trui kwijt. In een turbulente etappe die uiteindelijk werd gestaakt door noodweer, verloor de Fransman zijn leiderstrui op de Col de l'Iseran aan de Colombiaan Egan Bernal.

Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 18:19:

Brailsford vindt dat Tour-organisatie juiste beslissing heeft genomen


Teambaas Dave Brailsford van Team INEOS staat volledig achter de beslissing van de organisatie van de Tour de France om de negentiende etappe stil te leggen. Volgens de Brit waren de omstandigheden veel te gevaarlijk om de rit voort te zetten.

Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 18:15:

Dit wacht de renners morgen nog: Johan Museeuw verkende de slotklim naar Val Thorens


De Tour is nog niet afgelopen. Morgen finisht het peloton voor een laatste keer bergop, in het skioord Val Thorens en aan het eind van een beklimming van maar liefst 33 kilometer.


Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 18:14:

REACTIES. Winnend INEOS looft “moedige beslissing”, Jumbo-Visma flink teleurgesteld


Team INEOS heeft dan toch het geel in handen. Egan Bernal vluchtte weg bij de klassementsrenners totdat de organisatie besloot om de etappe wegens veiligheidsredenen stil te leggen. Hoewel Bernal nog meer tijdswinst had kunnen boeken, kijkt INEOS tevreden terug op de negentiende etappe.


Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 18:10:

Bernal nieuwe geletruidrager na stilgelegde Alpenetappe Tour de France


Egan Bernal heeft vrijdag in de bizarre negentiende etappe van de Tour de France de gele leiderstrui veroverd. De Colombiaan profiteerde van het feit dat de rit zo'n 30 kilometer van de meet werd stilgelegd vanwege de hevige weersomstandigheden.

Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 18:05:

Jumbo-Visma-ploegleider Maassen baalt van stilleggen Alpenrit in Tour


Ploegleider Frans Maassen van Jumbo-Visma baalt ervan dat de negentiende etappe van de Tour de France vrijdag moest worden stilgelegd. De Limburger heeft wel begrip voor de beslissing van organisatie van de Franse wielerronde.

Vrijdag 26 juli 2019AD vr 26 jul 17:58:

LIVE | Geen winnaar aangewezen na bizarre ontknoping in Alpenrit


De negentiende etappe van de Tour de France, een zware Alpenrit over de Iseran, kende vandaag een bizarre ontknoping. De wedstrijd werd stilgelegd wegens hagel en ijs in de afdaling. Volg de ontwikkelingen in ons liveblog hieronder.

Vrijdag 26 juli 2019AD vr 26 jul 17:58:

LIVE | Nog altijd geen officile klassementen van organisatie


De negentiende etappe van de Tour de France, een zware Alpenrit over de Iseran, kende vandaag een bizarre ontknoping. De wedstrijd werd stilgelegd wegens hagel en ijs in de afdaling. Volg de ontwikkelingen in ons liveblog hieronder.

Vrijdag 26 juli 2019AD vr 26 jul 17:58:

Huilende Bernal in geel na bizarre dag in de Alpen


In een curieuze negentiende etappe heeft Egan Bernal de macht in de Tour de France gegrepen. De Colombiaan kwam als eerste boven op de gevreesde Col de l'Iseran, de voorlaatste berg van de tweede Alpenrit. De etappe werd 25 kilometer voor de finish stilgelegd omdat een zware hagelbui een deel van het resterende parkoers naar de slotklim op weg naar Tignes onbegaanbaar was geworden.

Vrijdag 26 juli 2019AD vr 26 jul 17:58:

Huilende Bernal in geel na bizarre Tour-dag, laatste bergrit k ingekort


In een curieuze negentiende etappe heeft Egan Bernal de macht in de Tour de France gegrepen. De Colombiaan kwam als eerste boven op de gevreesde Col de l'Iseran, de voorlaatste berg van de tweede Alpenrit. De etappe werd 25 kilometer voor de finish stilgelegd omdat noodweer een deel van het resterende parkoers onbegaanbaar had gemaakt. En dat heeft ook z'n invloed op de rit van morgen.

Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 17:38:

Huilende Pinot stapt door dijbeenblessure vroeg af in Alpenrit Tour


Thibaut Pinot is vrijdag in de tweede Alpenrit van de Tour de France afgestapt. De Fransman, een van de overgebleven kandidaten voor de eindzege, had te veel last van zijn linkerdijbeen en kon niet verder in de negentiende etappe, die later op de dag werd stilgelegd omdat een deel van het parcours onbegaanbaar was geworden door een hagelbui.

Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 17:34:

Julian Alaphilippe geeft strijd om het geel op: “Ik ben geklopt door renners die sterker zijn”


Na 14 dagen in het geel is Julian Alaphilippe zijn gele trui kwijt. In een turbulente etappe die uiteindelijk werd gestaakt door noodweer verloor de Fransman zijn leiderstrui op de Col de l’Iseran aan de Colombiaan Egan Bernal.


Vrijdag 26 juli 2019Telegraaf vr 26 jul 17:28:

Beelden: noodweer legt Tour plat


De 19e etappe in de Tour de France is geneutraliseerd en eerder gestopt. Bernal pakt daardoor het geel over van Alaphilippe.

Vrijdag 26 juli 2019Telegraaf vr 26 jul 17:18:

'Grote teleurstelling' voor Jumbo-Visma


Frans Maassen, ploegleider bij Jumbo-Visma, kon niet meteen inschatten of het de juiste beslissing van de organisatie van de Tour de France was, om de negentiende etappe te neutraliseren. ?Maar lijkt me wel. Dit doet doet de ASO ook niet graag.?

Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 17:07:

ANALYSE. Touretappe stilleggen was de enige correcte beslissing maar vooral die eerste gele trui voor Egan Bernal is geschiedenis


Vrijdag 26 juli 2019 zal voor altijd een bijzondere plaats innemen in de Tourgeschiedenis. Op een moment dat Egan Bernal schijnbaar het laken naar zich toe aan het trekken was, werd de Tourdirectie door de weersomstandigheden gedwongen de Alpenetappe naar TIgnes stop te zetten. De enige correcte beslissing, zo bleek bij het bekijken van de beelden. Straks, als de modder is opgedroogd en de sneeuw gesmolten, zal blijken dat vooral die eerste gele trui voor Egan Bernal Tourgeschiedenis is.


Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 17:06:

Alpenetappe Tour vroegtijdig beëindigd, Bernal nieuwe geletruidrager


Egan Bernal heeft vrijdag in de negentiende etappe van de Tour de France de zege en daarmee ook de gele leiderstrui toegewezen gekregen. De tweede Alpenrit werd zo'n 30 kilometer van de meet stilgelegd vanwege de weersomstandigheden.

Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 17:02:

Reacties op stilleggen negentiende etappe Tour de France


De negentiende etappe van de Tour de France is vrijdag stilgelegd. Door hagelbuien is een deel van het parcours te glad en te modderig om overheen te rijden. Lees alle reacties in dit liveblog.

Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 17:00:

Daarom werd bergrit in de Tour de France gestopt: extreme weersomstandigheden met modder en sneeuw


De 19de rit in de Ronde van Frankrijk naar Tignes werd vrijdag vroegtijdig gestopt. Op de slotklim was het door zware weersomstandigheden onverantwoord om naar boven te rijden. Er was wateroverlast, sneeuw en zelfs een modderstroom. De tijdsverschillen op de Iseran tellen, waardoor Egan Bernal alsnog de gele trui nam.

Vrijdag 26 juli 2019Telegraaf vr 26 jul 16:51:

19e Touretappe geneutraliseerd na noodweer


De negentiende etappe van de Ronde van Frankrijk is vrijdag zo'n 25 kilometer voor de finish vroegtijdig beindigd. De jury van de Tour heeft dat besloten omdat een deel van het resterende parcours spekglad is door een zware hagelbui. Het ijswater stroomt over delen van de weg naar finishplaats Tignes.

Vrijdag 26 juli 2019NOS vr 26 jul 16:51:

Touretappe geneutraliseerd vanwege slechte weersomstandigheden


Sneeuw, hagel en een onbegaanbaar wegdek in de afdaling van de Col d'Iseran hebben een vroegtijdig einde gemaakt aan de negentiende etappe van de Tour de France.


Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 16:50:

Sensationele maar correcte ontknoping: Touretappe stilgelegd door sneeuw en modder, Bernal in het geel


De tweede Alpenetappe met aankomst in Tignes kende een sensationele ontknoping. Sneeuwval en modderstromen in de afdaling van de Iseran zorgde ervoor dat de directie verplicht werd de etappe stil te leggen. De verschillen op de Iseran tellen waardoor Egan Bernal alsnog de gele trui nam.


Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 16:30:

Tweede Alpenrit zet klassement in de Tour helemaal op zijn kop: dit is de nieuwe stand in de Tour


Baarde de eerste rit in de Alpen donderdag nog een muis in het Tour-klassement, was het vrijdag wel een voltreffer. Eerst was er al de opgave van nummer vijf Thibaut Pinot, nadien was er de succesvolle machtsovername van de Colombiaan Egan Bernal. En toen kwam nog het ongeziene stopzetten van de koers door het noodweer na de Col d’Iseran. Wat heeft


Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 16:01:

Omvangrijke kopgroep met Van Baarle in tweede Alpenetappe Tour


Met Steven Kruijswijk op de vierde plaats van het algemeen klassement is om 13.45 uur de negentiende etappe van de Tour de France begonnen. Volg in dit liveblog de korte maar zware Alpenrit over 126 kilometer van Saint-Jean-de-Maurienne naar Tignes.

Vrijdag 26 juli 2019Telegraaf vr 26 jul 15:59:

De Ligt wint weer niet met Juventus


Matthijs de Ligt leek met Juventus op een oefennederlaag af te steven tegen een sterrenteam van K-League-spelers (de Zuid-Koreaanse competitie), maar uiteindelijk werd het gelijk: 3-3.

Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 15:41:

Gepensioneerde mountainbikester Christina Kollmann-Forstner krijgt vier jaar schorsing wegens doping


De Oostenrijkse antidopingcommissie heeft mountainbikester Christina Kollmann-Forstner een schorsing van vier jaar opgelegd wegens haar aandeel in de dopingaffaire ‘Operatie Aderlass’, zo maakte de instantie vrijdag bekend.


Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 15:09:

Tour-kandidaat Pinot geeft op in zware Alpenetappe Tour


Met Steven Kruijswijk op de vierde plaats van het algemeen klassement is om 13.45 uur de negentiende etappe van de Tour de France begonnen. Volg in dit liveblog de korte maar zware Alpenrit over 126 kilometer van Saint-Jean-de-Maurienne naar Tignes.

Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 15:06:

Huilende Pinot stapt door knieblessure vroeg af in Alpenrit Tour


Thibaut Pinot is vrijdag in de tweede Alpenrit van de Tour de France afgestapt. De Fransman, een van de kandidaten voor de eindzege, kreeg last van zijn linkerknie en kon niet verder in de negentiende etappe.

Vrijdag 26 juli 2019NOS vr 26 jul 15:00:

Pinot verlaat de Tour de France


Thibaut Pinot heeft de Tour de France verlaten. De Fransman kwam vrijdagmiddag in de problemen tijdens de negentiende etappe van Saint-Jean-de-Maurienne naar Tignes. Hij stond op de vijfde plaats in het algemeen klassement.


Vrijdag 26 juli 2019Telegraaf vr 26 jul 15:00:

Concurrent Kruijswijk stapt huilend Tour uit


Thibaut Pinot is al vroeg in de 19e etappe van de Tour de France in de problemen geraakt en niet veel later huilend afgestapt. De nummer vijf van het algemeen klassement reed na 30 kilometer al op drie minuten achterstand.

Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 14:56:

Bennett denkt dat hij Kruijswijk ook na twee valpartijen kan helpen in finale


George Bennett verwacht dat hij Steven Kruijswijk vrijdag gewoon kan helpen in de finale van de zware Alpenetappe, hoewel hij donderdag tot twee keer toe ten val kwam. De Nieuw-Zeelander beseft dat zijn Nederlandse ploeggenoot van Jumbo-Visma moet toeslaan in de negentiende etappe.

Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 14:49:

Opschudding in de Tour: favoriet Pinot geeft in tranen op in het begin van tweede Alpenrit


De Ronde van Frankrijk is op een anticlimax geëindigd voor Thibaut Pinot. De 29-jarige Fransman leek na de Pyreneeën nog de topfavoriet om de Tour te winnen, maar moest in het begin van de tweede Alpenrit op vrijdag het peloton laten rijden en gaf even later in tranen op.


Vrijdag 26 juli 2019Telegraaf vr 26 jul 14:18:

PSV-aanwinst is Stevens eeuwig dankbaar


Timo Baumgartl (23), de nieuwe centrale verdediger van PSV, zat al vanaf zijn achtste jaar bij VfB Stuttgart. De man die zijn profcarrire lanceerde? Huub Stevens. Op de vraag of hij de Nederlander met een rijk PSV-verleden kent, volgt dan ook een veelzeggende grijns. ,,Natrlijk ken ik hem'', zegt Baumgartl.

Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 14:10:

Tour-peloton onderweg in tweede zware Alpenetappe


Met Steven Kruijswijk op de vierde plaats van het algemeen klassement is om 13.45 uur de negentiende etappe van de Tour de France begonnen. Volg hier de korte maar zeer pittige Alpenrit over 126 kilometer van Saint-Jean-de-Maurienne naar Tignes.

Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 13:42:

Na-Tourcriterium van Aalst wil gele trui vastleggen en lonkt naar bolletjestrui


De kans dat maandag, daags na de slotrit van de Tour de France op de Champs-Elysées, de gele trui zijn opwachting maakt tijdens het 84e Natourcriterium van Aalst is meer dan groot. Voorts hebben de organisatoren reeds een overeenkomst met negen Belgen die de Tour de France reden, komt Belgisch kampioen Tim Merlier er aan de start en zijn ook onder meer Iljo Keisse en Remco Evenepoel van de partij.


Vrijdag 26 juli 2019Telegraaf vr 26 jul 13:40:

'Kan Van der Poel de Tour ooit winnen?'


Nu Julian Alaphilippe hoge ogen gooit in het eindklassement van de Tour de France, werd donderdagavond in het Belgische wieleprogramma Vive le Vlo de vraag gesteld of Mathieu van der Poel ooit hetzelfde zou kunnen realiseren.

Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 13:35:

Steven Kruijswijk heeft rit van vandaag in rood aangeduid: “Ik heb de slotklim wel acht keer verkend”


Het is stilaan “nu of nooit” voor Steven Kruijswijk. De Nederlander zakte donderdag van de derde naar de vierde plaats in het klassement en moet nog Geraint Thomas, Egan Bernal en Julian Alaphilippe voorbij als hij de Tour wil winnen. Kruijswijk voelde zich naar eigen zeggen “niet super”, maar krijgt vrijdag een uitgelezen kans om een gooi te doen naar de eindzege.


Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 13:27:

Onze man op zoek naar meelopers op de zwaarste cols in de Tour: wat drijft hen om zulke risico’s te nemen?


Tijdens elke zware bergrit in de Tour kom je ze opnieuw tegen: de meelopers die met veel zin voor risico naast renners lopen. Onze man ging donderdag op zoek naar zulke supporters. Hij klom tot op de top van de Galibier om ze aan de tand te voelen. Wat drijft deze fans om hun wieleridolen op die manier aan te moedigen? En wat denken de andere supporters hiervan?


Vrijdag 26 juli 2019AD vr 26 jul 12:48:

LIVE | Deel twee van loodzwaar Alpendrieluik over dak van de Tour


Het peloton krijgt vandaag de tweede van drie enorm zware Alpenritten voorgeschoteld. De renners doen in deze negentiende etappe onder meer het dak van deze Tour de France aan, en finishen bergop in Tignes. Mis niets in het liveblog hieronder.

Vrijdag 26 juli 2019AD vr 26 jul 12:48:

LIVE | Hevig gevecht om plek in kopgroep richting dak van de Tour


Het peloton krijgt vandaag de tweede van drie enorm zware Alpenritten voorgeschoteld. De renners doen in deze negentiende etappe onder meer het dak van deze Tour de France aan, en finishen bergop in Tignes. Mis niets in het liveblog hieronder.

Vrijdag 26 juli 2019AD vr 26 jul 12:48:

LIVE | Mollema en Van Baarle in kopgroep met Uran, drama voor Pinot


Het peloton krijgt vandaag de tweede van drie enorm zware Alpenritten voorgeschoteld. De renners doen in deze negentiende etappe onder meer het dak van deze Tour de France aan, en finishen bergop in Tignes. Mis niets in het liveblog hieronder.

Vrijdag 26 juli 2019AD vr 26 jul 12:48:

LIVE | Kruijswijk springt weg uit groep favorieten op de Iseran


Het peloton krijgt vandaag de tweede van drie enorm zware Alpenritten voorgeschoteld. De renners doen in deze negentiende etappe onder meer het dak van deze Tour de France aan, en finishen bergop in Tignes. Mis niets in het liveblog hieronder.

Vrijdag 26 juli 2019AD vr 26 jul 12:48:

LIVE | Bizarre ontknoping door hagel in Alpenrit, Bernal pakt geel


Het peloton krijgt vandaag de tweede van drie enorm zware Alpenritten voorgeschoteld. De renners doen in deze negentiende etappe onder meer het dak van deze Tour de France aan, en finishen bergop in Tignes. Mis niets in het liveblog hieronder.

Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 12:28:

Niemand droeg vaker de gele trui zonder de Tour te winnen dan Fabian Cancellara: “Waar ze hangen? Nergens. Die steken in een doos”


Maar liefst 29 dagen fietste Fabian Cancellara in de gele trui tijdens zijn elf deelnames aan de Tour de France. Van zijn eerste proloogzege in Luik in 2004 tot die afschuwelijke val in de afzink naar de Maasvallei richting Hoei in 2015. “Alsof het zo moest zijn”, filosofeert de 38-jarige Zwitser er vandaag nog altijd lustig op los.


Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 12:24:

Opgepast, de Tourpolitie ziet u! Bizarre regels, strenge boetes en een heuse prijslijst


Alaphilippe die de persconferentie overslaat: 1.000 euro boete! Martin en Rowe die met mekaar in de clinch gaan: allebei eruit! Woensdagavond sprong het juryrapport plots heel erg in het oog. Maar elke avond valt dit onverbiddelijke rapport bij ploegen en pers op de mat. Vol met merkwaardige overtredingen en kleine boetes. Sidder en beef: de Tourpolitie ziet u!


Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 11:32:

Na het succes van Alaphilippe: kan Mathieu van der Poel ooit de Tour winnen?


Nu Julian Alaphilippe hoge ogen gooit in het klassement van de Tour de France, werd donderdagavond in Vive le Vélo de vraag gesteld of Mathieu van der Poel ooit hetzelfde zou kunnen realiseren? Kristof De Kegel - performance manager bij Van der Poels ploeg Corendon-Circus - moest het antwoord schuldig blijven.


Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 11:03:

Niet alleen in Frankrijk wordt gekoerst: wat kan Remco Evenepoel op befaamde Dolomietencol


De Tour de France is niet de enige profwedstrijd die momenteel verreden wordt. In Italië zijn ze gisteren begonnen aan de Adriatica Ionica Race, een vierdaagse rittenwedstrijd in de buurt van Venetië.


Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 10:36:

Deze Tour is één groot spektakel maar dit feestje op de Galibier spant de kroon: plots danst er zelfs een dino mee


Vanaf de Grand Départ in Brussel tot nu is deze Tour de France één groot spektakel: in elke rit valt er wel wat te beleven. Op drie dagen voor Parijs is het zelfs nog razend spannend voor de eindzege. Het enthousiasme van de renners werkt aanstekelijk bij de fans en de feestjes op de bergen zijn dit jaar nog nèt iets gekker dan anders. Wat kan je anders zeggen als er plots een dino op de Galibier begint mee te dansen? Van links… en rechts!


Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 09:22:

Tour dag 19: 'Kruijswijk kent elke stukje asfalt van slotklim'


Op vrijdag staat er opnieuw een loodzware rit op het programma in de Tour de France. De hoogste piek ligt op 2.700 meter en de finish is bergop in Tignes. Verslaggevers Daan de Ridder en Mark Leene blikken vooruit op de etappe vanuit Frankrijk.

Vrijdag 26 juli 2019AD vr 26 jul 09:10:

Kruijswijk laat lichte twijfels toe na eerste Alpenetappe


Drie Alpenreuzen waren gisteren niet genoeg om de favorieten met groot verschil uiteen te drijven. Alleen de Colombiaan Egan Bernal sloeg een gaatje. Steven Kruijswijk vroeg zich na de finish voorzichtig af of hij wel echt tot die groep van kanshebbers behoort. ,,Mijn benen zijn aardig gesloopt.?

Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 08:43:

Bahrain-Merida beslist na Parijs over Rohan Dennis: laten ze wereldkampioen tijdrijden naar CCC gaan?


Bahrain-Merida wacht zondagavond het einde van de Tour af om zich uit te spreken over de zaak Rohan Dennis. De WorldTourploeg weigert in de kaarten te laten kijken, maar blauw blauw wordt de exit van de wereldkampioen tijdrijden daags voor de enige individuele Tourtijdrit niet gelaten.


Vrijdag 26 juli 2019Telegraaf vr 26 jul 08:00:

Klassementen Tour: hoe staat Kruijswijk er precies voor?


Na achttien ritten in de Tour de France staat Steven Kruijswijk er nog altijd goed voor. De kopman van Jumbo-Visma bezet de vierde plek, met een achterstand van 1 minuut en 47 seconden op geletruidrager Julian Alaphilippe.

Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 07:57:

Hoe liggen de kansen van Julian Alaphilippe om zijn gele trui te houden tot Parijs? Wij delen het Franse optimisme niet


Hij overleefde de eerste Alpenrit, stal de harten van heel Frankrijk met een spectaculaire afdaling van de Galibier en start straks voor de veertiende keer deze Tour in het geel. Zelfs zijn voorsprong is amper geslonken. Toch delen wij het ongebreidelde Franse optimisme niet. Straks volgen twee ritten met een aankomst bergop. Dan is er geen afdaling om de verloren tijd goed te maken.


Vrijdag 26 juli 2019Telegraaf vr 26 jul 07:15:

Boogerd: 'Dit wordt een man-tegen-mangevecht'


?De aankomst op de Tignes is wel lastig, maar niet dodelijk?, blikt oud-renner Michael Boogerd vooruit op de negentiende etappe in de Ronde van Frankrijk.

Vrijdag 26 juli 2019NUSport vr 26 jul 06:43:

Kruijswijk: 'Alaphilippe krijgt vrijdag geen afdaling om terug te komen'


Julian Alaphilippe redde donderdag in de achttiende etappe van de Tour de France zijn gele trui door alle risico's te nemen in de afdaling naar finishplaats Valloire. Steven Kruijswijk blijft hopen dat de Fransman in de laatste twee Alpenritten, met twee keer aankomst bergop, wel zal breken.

Vrijdag 26 juli 2019Telegraaf vr 26 jul 06:30:

Kruijswijk: 'Hopelijk wordt dit mijn dag'


Op het moment dat de hel boven Valloire losbarstte, lag Steven Kruijswijk al op de massagetafel. Hagelstenen zo groot als knikkers werden als kogels afgeschoten uit de grauwe lucht. Het was niet hetgeen Stevie zich zorgen om maakte na de achttiende rit van deze Tour de France. Dat hij door Egan Bernal van de derde plaats werd verdrongen, moet hem meer hoofdbrekens bezorgen.

Vrijdag 26 juli 2019NOS vr 26 jul 06:10:

Etappe 19: Alpenrit naar het dak van de Tour


Het tweede deel van het drieluik door de Alpen voert de renners naar het dak van de Tour de France. De top van de vierde van vijf beklimmingen, de Col d'Iseran ligt op 2.770 meter hoogte.


Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 02:59:

COLUMN. Jan Bakelants: “De sociale media spuwden vuur na die dopingcontrole, maar ik vond het een prima zaak”


Renners Jan Bakelants (33, Sunweb) en Thomas De Gendt (32, Soudal-Lotto) fileren om de beurt de gebeurtenissen tijdens de Tour de France. Vandaag is het de beurt aan Jan Bakelants.


Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 02:59:

Hilaire Van der Schueren: “Ik heb Bradley Wiggins gezegd dat ik hem zal omverrijden”


Elke dag een coureur in de ontsnapping, twee renners bij de eerste zeventien in het klassement, paginagroot in de Franse krant L’Équipe... Hilaire Van der Schueren (71) geniet van de Tour en geeft “de brave leerlingen” van Wanty-Gobert nu al een goed rapport: “Meurisse krijgt een loonsverhoging. Misschien zelfs een verdubbeling.”


Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 02:59:

Even dacht iedereen dat Nairo Quintana met een bebloede trui over de meet kwam, maar de waarheid bleek onschuldiger


Bij Team Movistar hebben ze er maar liefst achttien etappes op moeten wachten, maar Nairo Quintana bezorgde de ploeg gisteren dan toch die felbegeerde ritzege in de Tour. Alleen jammer dat de Movistar-trui niet goed zichtbaar was door een grote rode vlek.


Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad vr 26 jul 02:59:

COMMENTAAR. Wim Vos: “Ineos moet voor Bernal kiezen als kopman, en iemand moet dat ook aan Thomas duidelijk maken”


Zou hij het durven, Egan Bernal? Zijn stem verheffen en op tafel slaan? We vrezen ervoor. Een keer hebben we hem wat langer gesproken deze lente, in de Ronde van Zwitserland. Zelden zo’n beleefde en voorkomende jongen gezien als de Colombiaan. Spreekt met twee woorden, zegt nog ‘meneer’. Maar niets dat ons bij bleef. Wel hoe hij opkeek naar Geraint Thomas. Zijn grenzeloze bewondering voor de Tourwinnaar van vorig jaar. Geen haar op het hoofd van Bernal, constateerden we die zondagochten


Nieuwsblad vr 26 jul 02:59:

Tom Dumoulin voor vier jaar naar Jumbo-Visma?


Tekent Tom Dumoulin weldra een contract tot eind 2023 bij Jumbo-Visma? Verschillende bronnen melden dat de Neder­lander rond is met de ploeg van Wout van Aert. Door het uitblijven van versterking en het knullige afhandelen van zijn knieblessure in de Giro is de 28-jarige Nederlander een beetje uitgekeken op Team Sunweb.


Vrijdag 26 juli 2019Nieuwsblad don 25 jul 23:54:

Patrick Lefevere beantwoordt opmerking journalist met scheldtirade: “Totaal niet waar, loser”


Patrick Lefevere heeft op Twitter hard uitgehaald naar de Nederlandse wielerjournalist en voormalig coureur Thijs Zonneveld. Zonneveld vond dat Deceuninck-Quick Step en Julian Alaphilippe wel erg goedkoop wegkwamen met enkel een boete nadat beelden waren opgedoken van hoe de gele trui een duw kreeg bij het oprijden van de Galibier. “Totaal niet waar, loser”, reageerde Lefevere als door een wesp gestoken.