Nieuwsoverzicht uit de diverse media Woensdag 24 juli 2019


Woensdag 24 juli 2019Telegraaf woe 24 jul 23:12:

'Jumbo-Visma wil Dumoulin voor vier jaar'


Tom Dumoulin gaat normaal gesproken een vierjarig contract ondertekenen bij Jumbo-Visma.

Woensdag 24 juli 2019Telegraaf woe 24 jul 22:54:

Zadelpijn kost Sunweb-coureur rest van Tour


Wielerploeg Sunweb heeft weer een renner zien afhaken. Na de Nederlandse renners Wilco Kelderman en Cees Bol stapt ook Sren Kragh Andersen af. De 24-jarige Deen heeft al een tijdje last van zadelpijn.

Woensdag 24 juli 2019NOS woe 24 jul 22:43:

Brailsford en Plugge in beroep: 'Gele kaart terecht, rood zwaar gestraft'


Team Jumbo-Visma en Team Ineos gaan in beroep tegen de jurybeslissing om hun renners Tony Martin en Luke Rowe uit de Tour de France te zetten. Beide teams vinden de diskwalificaties een te zware straf.


Woensdag 24 juli 2019AD woe 24 jul 22:43:

Sunweb raakt na Kelderman en Bol ook Kragh Andersen kwijt


Sunweb heeft weer een renner zien afhaken. Na de Nederlandse renners Wilco Kelderman en Cees Bol stapt ook Sren Kragh Andersen af. De 24-jarige Deen heeft al een tijdje last van zadelpijn.

Woensdag 24 juli 2019NUSport woe 24 jul 22:40:

Jumbo-Visma en INEOS in beroep tegen diskwalificatie van Martin en Rowe


Team INEOS en Jumbo-Visma kunnen zich niet vinden in de beslissing van de UCI om Luke Rowe en Tony Martin uit de Tour de France te zetten, nadat de twee ruzie met elkaar kregen tijdens de zeventiende etappe. De Nederlandse ploeg tekende zelfs beroep aan, waarna de Britse ploeg dat voorbeeld volgde.

Woensdag 24 juli 2019Telegraaf woe 24 jul 22:19:

Gediskwalificeerd Tour-tweetal gebroederlijk naast elkaar


Teammanager Richard Plugge van Jumbo-Visma en Tony Martin, gediskwalificeerd na een incident met Luke Rowe, bezochten na de etappe het hotel waar Team Ineos verblijft. Ze spraken daar met Rowe ( ook uit de Tour gezet) en ploegbaas Dave Brailsford.

Woensdag 24 juli 2019AD woe 24 jul 21:11:

Kruijswijk en Groenewegen aan de start in Acht van Chaam


Steven Kruijswijk, podiumkandidaat in de Tour de France, en ritwinnaar Dylan Groenewegen staan volgende week woensdag aan de start van de Acht van Chaam. ,,Voor de zekerheid hebben we alvast maar vastgelegd", zegt secretaris Theo van der Westerlaken over de twee azen van Jumbo.

Woensdag 24 juli 2019Telegraaf woe 24 jul 21:04:

'Grootste tegenstander voor AZ is Hcken, niet de hitte'


Trainer Arne Slot van AZ wil niet al te moeilijk doen over de extreme warmte waarin de Alkmaarders donderdagavond hun Europese wedstrijd tegen BK Hcken moeten spelen.

Woensdag 24 juli 2019NUSport woe 24 jul 20:58:

Balende Mollema: 'Dacht dat ik kans had op een mooi resultaat'


Bauke Mollema baalde er woensdag stevig van dat hij ondanks zijn vluchtpoging geen echte rol van betekenis kon spelen in de heuvelrit in de Tour de France. De Nederlander van Trek-Segafredo zat mee in een grote kopgroep, maar kwam in de slotfase tekort om te strijden om de etappezege.

Woensdag 24 juli 2019NUSport woe 24 jul 20:40:

Jumbo-Visma in beroep tegen diskwalificatie Martin na handgemeen met Rowe


Team INEOS en Jumbo-Visma kunnen zich niet vinden in de beslissing van de UCI om Luke Rowe en Tony Martin uit de Tour de France te zetten, nadat de twee ruzie met elkaar kregen tijdens de zeventiende etappe. De Nederlandse ploeg tekende zelfs beroep aan.

Woensdag 24 juli 2019Telegraaf woe 24 jul 20:30:

Ineos-baas: 'Niemand heeft iets gegooid of geslagen'


Luke Rowe vindt het een te zware straf dat hij en Tony Martin uit de Tour de France zijn gezet na een akkefietje in de 17e rit. ?We verdienen dat allebei niet denk ik?, zei Rowe. ?Het was ook niets groots. We wisten beiden dat we verkeerd zaten en hebben de laatste 10 kilometer samen gereden en hebben elkaar de hand gegeven en 'tot morgen' gezegd.?

Woensdag 24 juli 2019Telegraaf woe 24 jul 20:16:

Alaphilippe: 'Mentaal nog nooit zo sterk'


Julian Alaphilippe kwam als een echte leider als eerste van het peloton over de finish in Gap. In de stad in de Hautes-Alpes sloten de klassementsmannen een niet-aanvalsverdrag om zo krachten te sparen voor de drie loodzware Alpen-ritten die de komende dagen op het programma staan.

Woensdag 24 juli 2019NUSport woe 24 jul 20:00:

Tony Martin en Rowe uit Tour gezet na incident tijdens heuvelrit


Tony Martin en Luke Rowe zijn woensdag door de internationale wielerunie UCI uit de Tour de France gezet. De Duitser van Jumbo-Visma en de Brit van Team INEOS kregen het in de zeventiende etappe met elkaar aan de stok.

Woensdag 24 juli 2019Telegraaf woe 24 jul 19:59:

Van Aert weer onder het mes na zware val in tijdrit


Wielrenner Wout van Aert heeft een tweede operatie ondergaan. Hij is geholpen aan het spierweefsel van zijn gekwetste been. Zijn ploeg Jumbo-Visma laat weten dat de ingreep past in het herstel van de Belg.

Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 19:47:

Wout van Aert voor tweede keer geopereerd


Vandaag onderging Wout van Aert een tweede operatie. Het gaat om een “hersteloperatie van spierweefsel”, laat zijn ploeg Jumbo-Visma weten. “Het herstel gaat de komende weken door.”


Woensdag 24 juli 2019Telegraaf woe 24 jul 19:37:

Knecht Steven Kruijswijk uit Tour gezet


Aan de vooravond van de strijd in de Alpen is Tony Martin van Jumbo-Visma, de ploeg van Steven Kruijswijk, uit de Tour de France gezet. Ook Luke Rowe (Ineos) kan zijn biezen pakken na een incident in de 17e Tourrit.

Woensdag 24 juli 2019NOS woe 24 jul 19:28:

Jury UCI zet Martin en Rowe uit Tour de France


Tony Martin van Jumbo-Visma en Team Ineos-renner Luke Rowe zijn uit de Ronde van Frankrijk gezet. Dat besliste de jury van wielerunie UCI naar aanleiding van de onenigheid die beide coureurs woensdag in de zeventiende etappe hadden.


Woensdag 24 juli 2019Telegraaf woe 24 jul 19:22:

Trentin: speciaal om met een solo te winnen


Wielrenner Matteo Trentin wist dat dit zijn laatste kans op een ritzege was met de komende drie dagen met zware bergetappes op het programma. De Italiaan kon het bijna niet geloven dat hij de zeventiende etappe met een solo won.

Woensdag 24 juli 2019NUSport woe 24 jul 19:06:

Kruijswijk vindt 'beetje stoeien' tussen Rowe en Martin niks bijzonders


De klassementsrenners hadden woensdag een relatief rustige dag in de zeventiende rit van de Tour de France, al was er in de finale nog wel een akkefietje tussen Tony Martin (Jumbo-Visma) en Luke Rowe (INEOS). Kopmannen Steven Kruijswijk en Geraint Thomas vonden het incident niks bijzonders.

Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 18:53:

De Tour in 60 seconden: Trentin met overmacht, zes Belgen in het offensief en rode kaart voor Rowe en Martin


Met nog drie Alpenetappes en de tocht naar de Champs Elysées op het programma kregen de aanvallers vandaag een laatste mooie mogelijkheid op succes. Zes Belgen roken hun kans maar waren niet opgewassen tegen Europees kampioen Matteo Trentin. De favorieten gunden elkaar een dagje extra rust met het oog op de Alpen.


Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 18:36:

ANALYSE. Greg Van Avermaet deed vandaag al een mooie geste met het oog op volgend seizoen


Matteo Trentin heeft de zeventiende etappe in de Tour de France gewonnen. Zijn derde ritzege al in La Grande Boucle, naast ritzeges in Giro en Vuelta. Het bewijst wat voor een waardevol renner de Italiaan is. En dat heeft Greg Van Avermaet maar al te goed begrepen.


Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 18:31:

De rit van donderdag in de Tour: eerste zware Alpenrit met Izoard en Galibier


Donderdag wordt het drieluik in de Alpen geopend met een bijzonder zware etappe: met de Vars, Izoard en Galibier moeten de renners over drie reuzen met de top op meer dan 2000 meter hoogte.


Woensdag 24 juli 2019NUSport woe 24 jul 18:26:

Trentin: 'Mijn mentale kracht was vandaag sterker dan mijn benen'


Matteo Trentin had niet gedacht dat hij het in zich had om een solozege te boeken in de zeventiende etappe van de Tour de France. Dankzij een late aanval uit een kopgroep kon de Italiaan met de handen omhoog over de streep in Gap.

Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 18:25:

Tony Martin rijdt Luke Rowe in de kant: “Een beetje stoeien”


Een dag voor het drieluik in de Alpen zat het er al even bovenarms op tussen Jumbo-Visma (de ploeg van nummer drie Steven Kruijswijk) en Team Ineos (van nummer twee Geraint Thomas en nummer vijf Egan Bernal).


Woensdag 24 juli 2019NUSport woe 24 jul 17:58:

Balende Mollema: 'Dacht dat ik kans had op mooi resultaat'


Bauke Mollema baalde er woensdag stevig van dat hij ondanks zijn vluchtpoging geen echte rol van betekenis kon spelen in de heuvelrit in de Tour de France. De Nederlander van Trek-Segafredo zat mee in een grote kopgroep, maar kwam in de slotfase tekort om te strijden om de etappezege.

Woensdag 24 juli 2019Telegraaf woe 24 jul 17:45:

'Team Ineos kan niet dr ons heen'


De zeventiende etappe van de Ronde van Frankrijk was een vrij gezapige, maar in de slotkilometers sloeg de vlam toch even in de pan. Team Ineos en Team Jumbo-Visma botsten, letterlijk.

Woensdag 24 juli 2019NUSport woe 24 jul 17:44:

Reacties na etappezege Trentin in heuvelrit Tour (gesloten)


Matteo Trentin heeft woensdag de zeventiende etappe in de Tour de France gewonnen. Bauke Mollema eindigde als vierde. Lees alles terug in ons liveblog.

Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 17:30:

REACTIES. Zes Belgen in de aanval maar geen prijs: Van Avermaet toch “al bij al tevreden” over zijn Tour


Greg Van Avermaet kon zich eindelijk eens tonen in de Tour de France. Samen met nog vijf landgenoten trok hij in de zeventiende etappe een ganse dag in de aanval maar uiteindelijk strandde hij op de derde plek.


Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 17:26:

En de winnaar van de dag in het klassement is… Xandro Meurisse


Eén dag voor de Alpen hielden de klassementsrenners een snipperdag in de Tour de France. Tussen de Pont du Gard en Gap mocht een kopgroep van 34 renners bijna 20 minuten wegrijden. Daarbij slechts één renner uit de top-twintig van het klassement: Xandro Meurisse.


Woensdag 24 juli 2019Telegraaf woe 24 jul 17:22:

Mollema over Tourhitte: 'Ik vond het wel lekker'


Bauke Mollema slaagde er wl in om in de zeventiende etappe in de Tour de France mee te gaan in een lange vlucht, maar niet om het karwei af te maken. Hij zag Matteo Trentin de dagzege pakken. ?De verdiende winnaar.?

Woensdag 24 juli 2019NUSport woe 24 jul 17:06:

Vluchter Trentin soleert naar zege in heuveletappe Tour de France


Matteo Trentin heeft woensdag de zeventiende etappe in de Tour de France gewonnen. De Italiaan van Mitchelton-SCOTT kwam na een zware heuvelrit van 200 kilometer solo over de finish in het Franse Gap.

Woensdag 24 juli 2019NUSport woe 24 jul 17:04:

Reacties na etappezege Trentin in heuvelrit Tour


In de Tour de France staat woensdag, een dag voordat het peloton de Alpen in gaat, een heuveletappe van 200 kilometer op het programma. De rit begon om 12.40 uur en de finish is naar verwachting rond 17.25 uur. Volg alles in ons liveblog.

Woensdag 24 juli 2019NOS woe 24 jul 17:04:

Trentin boekt derde ritzege in Tour na solo in slotfase


Wielrenner Matteo Trentin heeft voordat de loodzware Alpenritten op het menu staan zijn slag geslagen in de Ronde van Frankrijk. De renner van Mitchelton-Scott schreef de zeventiende etappe op zijn naam, zijn derde ritzege in de Tour.


Woensdag 24 juli 2019Telegraaf woe 24 jul 17:03:

Trentin sterkste na monstervlucht in Tour


Het is Bauke Mollema niet gelukt om een lange vlucht in de 17e etappe in de Tour de France te bekronen met een dagzege. Matteo Trentin ging na de monstervlucht met de etappewinst aan de haal.

Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 16:05:

Moeten ongeschreven regels rond gele trui worden nageleefd? “De koers is een jungle. Dan moet je niet doen alsof je beste vrienden bent”


De koers is het feest van list en ­bedrog, maar geen groter gentleman dan de renner die de gele trui draagt. Bij de maillot jaune hoort een heuse ­gedragscode: een stel ongeschreven regels die te allen tijde gerespecteerd moeten worden: Merckx wilde de trui niet overnemen van de gevallen ­Ocana, Ullrich wachtte op Armstrong. Maar is dat fatsoen echt of eerder schone schijn?


Woensdag 24 juli 2019NUSport woe 24 jul 15:56:

Grote kopgroep met Mollema gaat om zege strijden in heuvelrit


In de Tour de France staat woensdag, een dag voordat het peloton de Alpen in gaat, een heuveletappe van 200 kilometer op het programma. De rit begon om 12.40 uur en de finish is naar verwachting rond 17.25 uur. Volg alles in ons liveblog.

Woensdag 24 juli 2019Telegraaf woe 24 jul 15:35:

Panty's komen Astana in Tour duur te staan


De renners in het Tour-peloton doen er dezer dagen alles aan om verkoeling te zoeken tegen de drukkende hitte tijdens de etappes.

Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 15:22:

Weergoden zijn Tour de France goedgezind: renners krijgen verfrissing van flinke regenbui


Het was opnieuw puffen en zweten in de Tour de France op woensdag. Tussen de Pont du Gard en Gap wees de thermometer net zoals in België bijna 40 graden aan. Maar de weergoden hadden medelijden met het peloton en trakteerden de renners halfweg koers op een stevige regenbui.


Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 15:11:

Remco Evenepoel in internationaal promotiefilmpje voor de fiets


Onze landgenoot Remco Evenepoel is voor de Internationale Wielerunie (UCI) het boegbeeld in een promotiefilmpje dat meer mensen moet doen genieten van fietsen.


Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 15:00:

Europees kampioen Matteo Trentin schenkt Mitchelton-Scott vierde ritzege in deze Tour met late solo


De barroudeurs hebben hun laatste kans op succes gegrepen. Met 33 reden ze vroeg in de wedstrijd weg uit het peloton richting Gap. In een lastige finale reed Matteo Trentin weg van zijn medevluchters. De Italiaan bezorgde Mitchelton-Scott een vierde (!!) ritzege, met de zegen van zijn toekomstige CCC-ploegmaat Greg Van Avermaet die eveneens deel uitmaakte van de kopgroep. Het peloton met de favorieten volgt op ruime afstand.


Woensdag 24 juli 2019Telegraaf woe 24 jul 14:43:

Video: Froome 'kruipt' weer op fiets


Chris Froome bereidde zich in de verkenning van de tijdrit de Dauphin mede voor op de Tour de France, waar hij zijn vijfde eindzege wilde behalen. Het liep anders. De Brit beleefde een gruwelval, waarbij hij zo ongeveer alles brak aan de linkerkant van zijn lichaam.

Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 14:24:

Verkoeling tijdens de Tour? Astana krijgt flinke boete nadat het panty’s met ijsblokken uitdeelde


De renners in het Tour-peloton doen er dezer dagen alles aan om verkoeling te zoeken tegen de drukkende hitte tijdens de etappes. Ontelbare bidons werden aangerukt. Je zag sommige renners ijs onder hun trui en helm steken. Anderen doken voor en na de rit weg in hun ijsvest. De meest opvallende methode om af te koelen zijn met ijsblokjes gevulde panty’s die rond de nek van de coureurs worden gehangen.


Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 13:45:

Wil Chris Froome de Tour de France winnen op één been?


Chris Froome is momenteel afwezig in de Tour de France na een val midden juni tijdens een verkenning van de tijdrit in de Dauphiné. Hij liep daarbij breuken op aan het rechterdijbeen, de heup, de elleboog, de ribben en de nek. Hij lag een week in het ziekenhuis van Saint-Etienne waarna hij werd overgebracht naar een revalidatiecentrum. Maar de Brit van Team Ineos zit intussen weer op de fiets. Op één been traint hij op weg naar zijn comeback. En Tourwinst?

Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 13:41:

Emanuel Buchmann, het Duitse klimtalent wiens puzzel in elkaar begint te vallen: “Wie wil winnen, moet risico’s nemen”


De kans dat Emanuel Buchmann in uw Megabike-ploeg staat, is niet bijster groot. Nochtans had u, en ook wij, beter moeten weten. Een derde plaats in de meest recente Dauphiné deed al vermoeden dat de 26-jarige Duitser opnieuw een stap voorwaarts had gezet. Wie is Emanuel Buchmann?


Woensdag 24 juli 2019Telegraaf woe 24 jul 13:24:

Tour komt oververhitte renners tegemoet


De Tour de France heeft woensdag voor de start van de zeventiende etappe toch enkele beperkte maatregelen genomen om de renners tegemoet te komen bij de loodzware hitte die momenteel ook het Frankrijk in zijn greep houdt.

Woensdag 24 juli 2019NUSport woe 24 jul 13:16:

Mollema in kopgroep van 33 man tijdens zeventiende Tour-rit


In de Tour de France staat woensdag, een dag voordat het peloton de Alpen in gaat, een heuveletappe van 200 kilometer op het programma. De rit begon om 12.40 uur en de finish is naar verwachting rond 17.25 uur. Volg alles in ons liveblog.

Woensdag 24 juli 2019NUSport woe 24 jul 12:56:

Mollema in grote kopgroep tijdens zeventiende Tour-rit


In de Tour de France staat woensdag, een dag voordat het peloton de Alpen in gaat, een heuveletappe van 200 kilometer op het programma. De rit begon om 12.40 uur en de finish is naar verwachting rond 17.25 uur. Volg alles in ons liveblog.

Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 12:15:

Ook Belgische renners kreunen onder de hitte in de Tour: “Maar niemand heeft de ballen om iets te doen”


Ook vandaag was de hitte het discussiepunt bij de start van de zeventiende rit in de Tour de France. Net zoals dinsdag zal de thermometer weer flirten met de veertig graden Celsius. “Zeker niet gezond”, aldus Lotto-dokter Servaas Bingé. Peter Sagan en Steven Kruijswijk pleitten al voor maatregelen, andere renners zoals Michal Kwiatkowski zijn niet akkoord en vinden dat het bij de koers hoort. Onze mannen ter plaatse polsten bij de Belgen aan de start naar hun mening.


Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 11:52:

Tour de France neemt maatregelen tegen hitte: tijdslimiet wordt aangepast


De Tour de France heeft woensdag voor de start van de zeventiende etappe toch enkele beperkte maatregelen genomen om de renners tegemoet te komen bij de loodzware hitte die momenteel ook het Frankrijk in zijn greep houdt. Zo worden er al bidons à volonté toegelaten van bij de neutrale start en zal de tijdslimiet niet berekend worden op basis van de eindtijd van de winnaar, maar op die van het peloton.


Woensdag 24 juli 2019AD woe 24 jul 10:36:

Misschien wel de laatste kans voor Sunweb: ?Deze rit is heel belangrijk voor ons'


Op de etappe van vandaag naar Gap staat de nodige druk bij Sunweb. Deze rit wordt binnen de ploeg, nog zonder succes deze Tour, als de laatste echte kans op een zege beschouwd.

Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 10:34:

Contador kreeg er miserie mee, maar het probleem van clenbuterol is groter dan gedacht: “Besmet door uitwerpselen en urine”


Sporters lopen niet alleen het risico om positief te testen op clenbuterol in rundvlees, varkensvlees en kip uit China, ook vis uit Aziatische landen kan besmet zijn met dit middel dat de spiergroei stimuleert. Dat stelt anti-doping consulent Douwe de Boer op de website CyclingOpinions. Clenbuterol staat op de dopinglijst omdat het een spierversterker en afslankmiddel is.


Woensdag 24 juli 2019NOS woe 24 jul 09:50:

Veelwinnaar Greipel onzichtbaar in de Tour: 'Ik heb niets meer te bewijzen'


Hij is met elf Tourzeges, vier ritten in de Vuelta en zeven overwinningen in de Giro een fenomeen: André Greipel. Het 37-jarige Duitse sprintkanon is echter op zijn retour, blijkt dit jaar in Frankrijk.


Woensdag 24 juli 2019Telegraaf woe 24 jul 09:35:

Anti-doping waarschuwt voor vis


Sporters lopen niet alleen het risico om positief te testen op clenbuterol in rundvlees, varkensvlees en kip uit China, ook vis uit Aziatische landen kan besmet zijn met dit middel dat de spiergroei stimuleert.

Woensdag 24 juli 2019AD woe 24 jul 09:12:

Schokschouderen of dansen op de pedalen?


Met 176 vertrokken ze vanuit Brussel richting Parijs. Ieder met zijn eigen stijl van fietsen, want geen lichaam is immers gelijk. ,,Soms zie ik renners op de fiets zitten en denk ik: waar ben je nou mee bezig, man??

Woensdag 24 juli 2019Telegraaf woe 24 jul 07:15:

Boogerd blikt vooruit: 'Oppassen voor klassementsrenners'


De zeventiende etappe in de Tour de France is woensdagmiddag een rit voor de aanvallers. Een glooiend landschap brengt de renners in 200 kilometer van Pont du Gard naar Gap.

Woensdag 24 juli 2019Telegraaf woe 24 jul 07:07:

Operatie Kruijswijk: 'Veel verse groenten, gezonde sapjes en gembershots'


'Operatie Steven Kruijswijk', zo kan de missie om hem op het Tour-podium in Parijs te helpen worden genoemd. Met vanaf morgen het loodzware drieluik in de Alpen wordt niets aan het toeval overgelaten. Het vergt veel mankracht om de 32-jarige Brabander elke dag optimaal aan de start te laten verschijnen. Onderdelen van het omvangrijke plan zijn dat Stevie zich aan een strak voedingsregime houdt, er is een hygineprotocol en hij slaapt elke nacht op zijn 'eigen' matras.

Woensdag 24 juli 2019NUSport woe 24 jul 06:49:

Bennett: 'Teams moeten niet denken dat Jumbo-Visma het altijd oplost'


Door de spanning in de top van het klassement zal tactiek een grote rol spelen in de beslissende dagen van de Tour de France. Jumbo-Visma heeft in die strijd de luxe van een zeer sterke ploeg, maar de vraag is hoe dat voordeel het beste uitgebuit kan worden.

Woensdag 24 juli 2019NOS woe 24 jul 06:29:

Etappe 17: hitte gaat 'honderd procent' rol spelen in laatste overgangsrit


Nog één dag voor het spannende slot van de Tour de France losbarst. De laatste zogeheten overgangsetappe voordat de Alpenreuzen opdoemen, is de zeventiende rit van Pont du Gard naar Gap.


Woensdag 24 juli 2019NUSport woe 24 jul 05:53:

Teunissen begon na teken van Groenewegen 'te vroeg' met sprinten


Mike Teunissen moest Dylan Groenewegen aan zijn tweede zege in de Tour de France helpen, maar Caleb Ewan kwam dinsdag in etappe zestien juichend over de streep. De winnaar van de eerste rit trok de sprint vroeg aan, maar wist dat dit door de chaos de beste optie was.

Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 03:00:

Dries Devenyns over slapen en koersen met gele trui Julian Alaphilippe: “Hij knuffelt me elke dag. En dan zegt hij: merci, mon Dries”


Julian Alaphilippe noemt hem “LouLou of “Mon Dries”. Dries Devenyns werd afgelopen maandag al 36 jaar, maar als kamergenoot, knecht en zielenknijper van de gele trui beleeft hij in deze Tour de mooiste momenten uit zijn carrière. “Niks komt in de buurt. Ik hoor het de hele dag: Allez Julian, jusqu’a Paris.”


Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 03:00:

COLUMN. Jan Bakelants: “In plaats van de lengte van de sokken zou de UCI beter iets doen aan het gewicht van de fietsen”


Traditie in de Tour. Een paar dagen heet weer en plots komt het Extreme Weather Protocol op de proppen. Ik begrijp er nog steeds de efficiëntie niet van. Met succes is het al enkele keren geïmplementeerd in de Tour Down Under. Op vele vlakken is de organisatie in Australië zijn tijd vooruit, en bij warm weer wordt er dus niet getwijfeld om de etappe in te korten. Helaas, bij andere organisaties, zoals de Tour, wordt er bij extreem weer vooraf wel geklaagd dat het te warm, te koud of te win


Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 03:00:

Lotto-Soudal heeft opnieuw Australisch goudhaantje in de spurt, maar Ewan is niet (helemaal) de nieuwe McEwen


Patrick Lefevere heeft een neus voor topsprinters, maar dat heeft Marc Sergeant evenzeer. Na Robbie McEwen en André Greipel is Caleb Ewan het nieuwe goudhaantje van Lotto-Soudal. Er zit veel RobbieMcEwen in dé sprinter van deze Tour, maar toch greep de 25-jarige Australiër niet naar de racefiets door zijn landgenoot.


Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 03:00:

“Met deze hitte de bergen ingaan is zelfmoord”, toch zijn niet alle renners het eens met Peter Sagan: wrevel in het peloton


Wrevel in het peloton. De temperatuur ging in Nîmes tot boven de veertig graden en toch werden de renners lustig de weg op gestuurd. Op het heetste moment van de dag. Voor groene trui Peter Sagan is de maat vol: “Met deze temperaturen de bergen ingaan is zelfmoord.” De Slovaak wijst naar rennersvakbond CPA: “Waarom betaal ik hen als ze ons niet beschermen?”


Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 03:00:

Wielerspecialist Wim Vos vindt het welletjes: “Alleen wielrenners laten zich levend koken, zelfs kikkers niet”


Graag lezen we u voor uit het grote reglementenboek van de UCI. Artikel 2.2.2029bis. Hoofding: Extreme Weather Protocol. ‘De veiligheid en gezondheid van de renners is de absolute prioriteit.’ Letterlijk. Waarna een lijstje volgt van weerssituaties volgt waarin die gezondheid niet meer gegarandeerd kan worden. Onder punt 4 lezen we: ’Extreme temperaturen.’ In dat geval kunnen diverse maatregelen genomen worden: vroeger of later vertrekken, een deel van de rit neutraliseren, de rit afs


Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 03:00:

Campenaerts en Lampaert rijden wel EK tijdrit, maar geen EK ploegentijdrit


Binnen twee weken wordt op het EK in Alkmaar voor het eerst een gemengde ploegentijdrit voor landen verreden: eerst drie vrouwen, dan drie mannen. Een voorproefje voor op het WK in Yorkshire. Al zeker op het EK zal België niet met zijn sterkste team aantreden. Victor Campenaerts en Yves Lampaert rijden de individuele tijdrit op donderdag en dat is niet combineerbaar met de gemengde ploegentijdrit van woensdag.


Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 03:00:

Nick Nuyens gelooft nog in voortbestaan van ploeg, ondanks afhaken van hoofdsponsor


“Een grote ronde rijden, is niet gelukt, maar alle andere doelstellingen zijn wel bereikt. We ­willen iedereen bedanken voor de vijf mooie ­jaren.” Het hing al een tijdje in de lucht, maar maandagmiddag werd er op de raad van bestuur van Roompot Vakanties beslist om te stoppen als wielersponsor. Dat is jammer voor de Nederlandse wielersport, maar vooral ook voor Nick Nuyens en zijn ploeg Roompot-Charles.


Woensdag 24 juli 2019Nieuwsblad woe 24 jul 00:20:

Nederlander Cees Bol verlaat Tour na valpartij: “De juiste beslissing”


De Nederlandse spurter Cees Bol (Sunweb) zal woensdag niet meer van start gaan in de zeventiende etappe van de Tour de France. Bol viel dinsdag in de zestiende etappe en de ploegleiding wil - met het oog op de drie loodzware Alpenetappes - geen risico’s nemen met de jonge Nederlander.


Woensdag 24 juli 2019Telegraaf din 23 jul 23:53:

Ewan na tweede zege twee keer met kleren aan het zwembad in


De Australische wielrenner Caleb Ewan heeft zijn tweede ritzege in de Tour de France gevierd met een duik in het zwembad. Toen de kleine sprinter van Lotto Soudal na zijn overwinning in Nmes bij het hotel van de ploeg arriveerde, dook hij gelijk in zijn wielerkleding het zwembad in. Enkele uren later ging Ewan nog een keer te water, maar nu niet vrijwillig.