×

STRAKKE FINISH SAGAN


ma 2 jul 2012
(advertentie)
728x90 Test DTP

Strakke finish Sagan


Het venijn zat hem duidelijk in de staart. Tot aan de voet van de Côte de Seraing op 2,9 kilometer was de etappe voorspelbaar. Maar toen het peloton los ging op de slotklim demareerde eerst Chavanel, maar die werd snel ingelopen door Cancellara die zelf ging en het 21 jarige talent Sagan meekreeg gevolgd door Boasson Hagen. In een spectaculaire laatste kilometer weigerde Sagan over te nemen bleef extreem cool met het peloton op 100 meter en maakte het op de meet af.

We gaan de komende jaren nog veel horen van die Sagan. Dat zou wel eens een mogelijk tourwinnaar kunnen worden de komende jaren. Zes vluchters reden kort na de start 20 seconden weg bij het peloton: Gene, Bouet, Edet, Mørkøv, Urtasun en Delaplace.

Mørkøv leek zijn zinnen op de Bolletjes trui te hebben gezet en mocht van de mede vluchters de sprintjes bergop winnen. Verder vielen de gele helmen vandaag op. In plaats van gele rugnummers, dragen de leiders in het ploegenklassement dit jaar gele helmen, zo maakt de Tour-organisatie bekend. Sky had de primeur vandaag.

In het nerveuze slot een aantal valpartijen met de nodige semi erg. Sánchez komt op achterstand over de streep, in het gezelschap van Tankink. Beelden van zijn valpartij. De andere valpartij werd veroorzaakt door een man uit het publiek. Hij wilde een foto nemen en stond de renners in de weg. Hallo sukkel ook langs je lens kijken hoe ver de renners nog weg zijn.

Overige Ronde van Frankrijk Blogs


(advertentie)

Erik mag eindelijk met pensioen


Erik mag eindelijk met pensioen
zon 7 jul 2019. Na 30 jaar is Erik Breukink eindelijk verlost van de jaarlijkse interviews met de vraag of hij dit jaar dan wellicht afgelost gaat worden als laatste Nederlandse gele trui drager. Eindelijk mag Erik met pensioen want niet Dylan Groenewegen, maar zijn lead out man Mike Teunissen mag morgen in het illustere geel starten.


 Lees meer.
Hoezo elleboog?

Hoezo elleboog?
din 4 jul 2017.  Lees meer.
Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen

Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen
vr 22 jul 2016. Op de dag dat Kelderman in de aanval werd verwacht, Mollema het podium zou gaan verdedigen of zelfs voor het geel gaan ging alles volledig niet volgens plan. Kelderman heeft niet eens geprobeerd erbij te zitten, Dumoulin kwam zeer ongelukkig ten val en brak een pols en moet vrezen voor zijn Olympische (gouden) medaille en Mollema kwam ten val en kwam niet meer terug bij de rest der favorieten. Wat een zwarte dag voor het Nederlandse fietsen. Lees meer.
 
Waanzin op de Ventoux

Waanzin op de Ventoux
don 14 jul 2016. Tomas de Gendt zorgde voor nieuw Belgisch succes. In de strijd op de bollentrui en de dag overwinning mocht de kopgroep het uitmaken na een valpartij in het jagende Peleotn waar Froome bij betrokken was. Lees meer.
Froome en Sagan flikken de sprinters

Froome en Sagan flikken de sprinters
woe 13 jul 2016. Mooie koers gezien de laatste dagen, na de rustdag een dag voor de avonturiers en uiteraard zat Sagan daarbij. Echter iedereen was tegen hem en hij speelde zijn kaarten slecht uit en werd weer eens tweede. Vandaag een ‘simpele’ sprintetappe. Het kopgroepje was maar 2 man en door de waaier angst in het peloton reed iedereen veel te hard om hun posities te houden. Achterin het peloton brak het nogal vaak en werden de koplopers al op 70 km gepakt. Lees meer.
Nederlands succes in Nederlands weer

Nederlands succes in Nederlands weer
zon 10 jul 2016. In de aanloop van de laatste klim knalde Tom Dumoulin weg uit de kopgroep en begon aan een tijdrit bergop in stromende regen en hagel. Tom Dumoulin neemt hiermee plaats in een select rijtje Nederlandse renners die in alle grote rondes een etappe gewonnen heeft. Lees meer.
 
Coupe de Greg

Coupe de Greg
vr 8 jul 2016. Op de dag dat Greg van Avermaet het maar moest zien of hij het geel mocht houden, gaat hij doodleuk in de aanval en wist hij met de kopgroep weg te komen. Lees meer.
Geen halve finale, wel een rit en Geel

Geen halve finale, wel een rit en Geel
don 7 jul 2016. Op de dag dat België de halve finales had moeten spelen hebben ze een neiuwe troost in Greg van Avermaet. De Belg zat samen met 2 landgenoten in de kopgroep die ruim een kwartier pakte op het peloton. Daar waar Pauwels af moest haken, behalve de Gendt en Avermaet over om de truien te verdelen. Lees meer.
Slaapverwekkende koers tot nu toe

Slaapverwekkende koers tot nu toe
din 5 jul 2016. 832 kilometer met een gemiddelde van 40 per uur was weer 20 uur slaapverwekkende koers en 32 zeer spannende laatste kilometers. Gelukkig gaat het morgen echt beginnen. Ploegen van een man of 5 zou wellicht het antwoord kunnen zijn, minder controle, dus meer koers. Overigens Petje af voor Cavandish, de afgeschreven sprinter die het veld 2x het nakijken gaf. Verrassende gele trui drager dan? Nee ook niet, Sagan zit er elke dag kort tot zeer kort bij en won de 2e etappe tegen de muur op, niet echt verrassend dus. Lees meer.
 
(advertentie)
728x90 Test DTP


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 1/9; 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende


Rating: 2.6/5 (466 stemmen)

FacebookTwitterGoogle+