×

QUELLE UNE SURPRISE


ma 2 jul 2012
(advertentie)

Quelle une Surprise


Goh wat een verrassing. Groepje weg, teruggepakt op het laatste moment en Cavendish wint in de regenboogtrui de etappe. Dit keer geheel op eigen kracht zonder trein. Alhoewel Greipel die jaren de machinist was van Marc het laatste werk deed. 500 meter voor het eind lag Cavendish nog op de 20e stek en kwam via Goss in het wiel van Greipel en maakte het in de laatste meters magistraal af. Marc super gedaan, van harte je 21e . Je kunt het nog steeds, volgende etappe

Meer valt er niet te zeggen over de tweede etappe naar Tournai met Tony Martin en Luis León Sánchez in de lappenmand. In de rit van 207,5 kilometer waren 65 punten te verdienen voor het puntenklassement. De huidige top drie: Cancellara (55), Sagan (49) en Boasson Hagen (42).

En het had zoveel leuker kunnen zijn. Citadelle de Namur was een leuk heuveltje natuurlijk, maar waarom maar één zo`n heuvel. In de omgeving zitten er tientallen. dat maakt de etappe leuk, dit is saaier dan gras zien groeien.

Op weg naar Tournai, dat in 1966 ook al finish plaats poogde te zijn, gingen de gebruikelijke mannen er weer vandoor. Anthony Roux (FDJ), Christophe Kern (Europcar) en Michael Mørkøv (Saxo Bank) zijn de eerste vluchters van de dag en pakten snel een paar minuten.

Voordat de heren teruggepakt werden was er nog een tussensprint met een hoop punten te verdelen. Voor de liefhebbers.
1. Kern 20
2. Roux 17
3. Mørkøv 15
4. Goss 13
5. Renshaw 11
6. Cavendish 10
7. Sagan 9
8. van Hummel 8
9. Impey 7
10.Lancaster 6
11.Boeckmans 5
12.Cooke 4
13.Hondo 3
14.Petacchi 2
15.Sörensen 1


Verder saai tot de finish, groepje terug wachten op de sprint en je er over verbazen dat Cavendish het ook zonder trein magistraal afmaakte. Tot morgen.....

Overige Ronde van Frankrijk Blogs


(advertentie)
728x90 Test DTP

Erik mag eindelijk met pensioen


Erik mag eindelijk met pensioen
zon 7 jul 2019. Na 30 jaar is Erik Breukink eindelijk verlost van de jaarlijkse interviews met de vraag of hij dit jaar dan wellicht afgelost gaat worden als laatste Nederlandse gele trui drager. Eindelijk mag Erik met pensioen want niet Dylan Groenewegen, maar zijn lead out man Mike Teunissen mag morgen in het illustere geel starten.


 Lees meer.
Hoezo elleboog?

Hoezo elleboog?
din 4 jul 2017.  Lees meer.
Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen

Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen
vr 22 jul 2016. Op de dag dat Kelderman in de aanval werd verwacht, Mollema het podium zou gaan verdedigen of zelfs voor het geel gaan ging alles volledig niet volgens plan. Kelderman heeft niet eens geprobeerd erbij te zitten, Dumoulin kwam zeer ongelukkig ten val en brak een pols en moet vrezen voor zijn Olympische (gouden) medaille en Mollema kwam ten val en kwam niet meer terug bij de rest der favorieten. Wat een zwarte dag voor het Nederlandse fietsen. Lees meer.
 
Waanzin op de Ventoux

Waanzin op de Ventoux
don 14 jul 2016. Tomas de Gendt zorgde voor nieuw Belgisch succes. In de strijd op de bollentrui en de dag overwinning mocht de kopgroep het uitmaken na een valpartij in het jagende Peleotn waar Froome bij betrokken was. Lees meer.
Froome en Sagan flikken de sprinters

Froome en Sagan flikken de sprinters
woe 13 jul 2016. Mooie koers gezien de laatste dagen, na de rustdag een dag voor de avonturiers en uiteraard zat Sagan daarbij. Echter iedereen was tegen hem en hij speelde zijn kaarten slecht uit en werd weer eens tweede. Vandaag een ‘simpele’ sprintetappe. Het kopgroepje was maar 2 man en door de waaier angst in het peloton reed iedereen veel te hard om hun posities te houden. Achterin het peloton brak het nogal vaak en werden de koplopers al op 70 km gepakt. Lees meer.
Nederlands succes in Nederlands weer

Nederlands succes in Nederlands weer
zon 10 jul 2016. In de aanloop van de laatste klim knalde Tom Dumoulin weg uit de kopgroep en begon aan een tijdrit bergop in stromende regen en hagel. Tom Dumoulin neemt hiermee plaats in een select rijtje Nederlandse renners die in alle grote rondes een etappe gewonnen heeft. Lees meer.
 
Coupe de Greg

Coupe de Greg
vr 8 jul 2016. Op de dag dat Greg van Avermaet het maar moest zien of hij het geel mocht houden, gaat hij doodleuk in de aanval en wist hij met de kopgroep weg te komen. Lees meer.
Geen halve finale, wel een rit en Geel

Geen halve finale, wel een rit en Geel
don 7 jul 2016. Op de dag dat België de halve finales had moeten spelen hebben ze een neiuwe troost in Greg van Avermaet. De Belg zat samen met 2 landgenoten in de kopgroep die ruim een kwartier pakte op het peloton. Daar waar Pauwels af moest haken, behalve de Gendt en Avermaet over om de truien te verdelen. Lees meer.
Slaapverwekkende koers tot nu toe

Slaapverwekkende koers tot nu toe
din 5 jul 2016. 832 kilometer met een gemiddelde van 40 per uur was weer 20 uur slaapverwekkende koers en 32 zeer spannende laatste kilometers. Gelukkig gaat het morgen echt beginnen. Ploegen van een man of 5 zou wellicht het antwoord kunnen zijn, minder controle, dus meer koers. Overigens Petje af voor Cavandish, de afgeschreven sprinter die het veld 2x het nakijken gaf. Verrassende gele trui drager dan? Nee ook niet, Sagan zit er elke dag kort tot zeer kort bij en won de 2e etappe tegen de muur op, niet echt verrassend dus. Lees meer.
 
(advertentie)
728x90 Test DTP


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 1/9; 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende


Rating: 3.1/5 (370 stemmen)

FacebookTwitterGoogle+