×

FIETSEN ZOALS FIETSEN IS BEDOELD


zon 8 jul 2012
(advertentie)

Fietsen zoals fietsen is bedoeld


Eindelijk zagen we een etappe waar de mensen voor naar de koers komen. Strijd, heroÔek, fietsen zoals de Tour in mijn herinnering was, een zware helse koers met de grote mannen elke dag strijdend om het geel en de helden van de dag tot het laatst strijdend voor de dagzege. Koersen zoals het Opperwezen koersen had bedoeld toen hij het creŽerde. Twee dagen op het puntje van de stoel gezeten tot ik er vanaf donderde en vanaf de grond ademloos verder keek al zou dat ook nog van de stonedheid van de doping kunnen komen om de saaie sprint- en valdagen van de afgelopen week door te worstelen.

Twee dagen geweldige koers, waarvan op de eerste, zaterdag, het dominante klimwerk van de Sky renners naar La Planche des Belles Filles de daden van de vikingen die eens deze berg bezochten deed verbleken. Al op de flanken van La Planche des Belles Filles was het peloton uiteengereten door hard stoempwerk van Porte en Froome namens SKY, die voor Wiggins de hele zooi het nakijken gaven, met de Nederlandse favorieten in het bijzonder.

In de race naar boven door de SKY trein konden alleen Evans, Nibali en Taaramae volgen tot slotman Froome het gas opentrok zijn achternaam eer aandoend. Alsof Wiggins achter de derny reed...vroaaaam. Froome hield het echter vol tot en met de streep en kon ook nog voorkomen dat Evans er met de dagzege vandoor ging. De dubbelslag was compleet toen Wiggins ook nog eens het geel pakte. De berg van de mooie meisjes mag wat mijn betreft terugkomen.

Wielrennen op zijn best, met mogelijk nieuwe helden. Jurgen van de Broeck, het al lang aangekondigde Belgisch talent bleek zondag ook eindelijk bij de grote mannen mee te kunnen. Zaterdag finishte hij ongelukkig op 1:52 maar liet een geweldig staaltje rijden zien nadat hij zaterdag door pech op achterstand was geraakt. Jurgen kwam tot 10 meter van de kopgroep maar was toen toch echt helemaal dood en moest passen , ik had nog moeten zien wat er gebeurd was als hij geen pech had gehad, want denk dat hij de etappe had gepakt.

Nog niet bijgekomen van het prachtige fietsen in een dito omgeving ging het zondag met opwarmertjes van derde en vierde categorie, vier bergen van tweede categorie en op 15 kilometer voor het eind de klim naar over de Col de la Croix. Ik ben geen liefhebber van finishes bergaf, maar als je alleen maar etappes hebt als de afgelopen twee dagen, prima. De koers was dermate zwaar gemaakt getuige de gevechten om uberhaupt weg te komen. De hele dag groepjes weg en weer terug tot eindelijk halverwege het nieuwe plan van Rabo duidelijk werd.

Rabobank paste het tactisch strijdplan direct aan en stuurde op weg naar Porrentruy Mollema en Kruiswijk vooruit in een poging een etappe te winnen in deze nu al kansloze Tour. Zo jammer dat het wat dat betreft al over is. Na de ronde van CaliforniŽ had ik echt goede hoop om mijn eerste Tourherinnering uit mijn leven, de overwinning van Joop, her te beleven. In de tussenliggende jaren was er natuurlijk altijd lichte hoop met mannen als Breukink, Rooks, maar dit jaar zou het het jaar van Gesink zijn.

Gelukkig beschikt Robert over een goed koersinzicht door vandaag nogmaals een kwartier in te leveren en te genieten van de omgeving. Met 4 minuten is hij nog te gevaarlijk en mag hij niet weg. Met een half uur laten ze Robert volgende week wel gaan. Noteer hem maar vast in de Tourtoto voor etappe 14, 16 of 17. Kom op Robert, rijd de grijns van Michael Boogerd uit boeken en word de volgende winnende Nederlander in een bergetappe....

Aan het einde van de rit geen Nederlanders meer voorin, maar dezelfde favorieten als zaterdag samen met Zubeldia en Mentsjov, die op de Planche des Belles Filles nog door het ijs zakte, en, prominent aanwezig, daar was hij weer Jurgen van den Broeck. Wiggins liet vlak voor de finish even een gaatje met Evans en van de Broeck, maar herstelde zich keurig en pakte het tweetal comfortabel terug. Maandag is er een lange, individuele tijdrit die op het lijf lijkt geschreven van Wiggins. De tour zal na maandag nog niet beslist zijn, maar Wiggo kan een grote stap in de richting ztten, zeker wanneer hij Evans een (mentale) tik kan geven. Parijs is nog ver, de strijd om het Geel gaat tussen Evans, Wiggens, van den Broeck, Zubeldia, Mentsjov en Nibali.... en ik geloof weer in de schoonheid van fietsen.

Overige Ronde van Frankrijk Blogs


(advertentie)
728x90 Test DTP

Erik mag eindelijk met pensioen


Erik mag eindelijk met pensioen
zon 7 jul 2019. Na 30 jaar is Erik Breukink eindelijk verlost van de jaarlijkse interviews met de vraag of hij dit jaar dan wellicht afgelost gaat worden als laatste Nederlandse gele trui drager. Eindelijk mag Erik met pensioen want niet Dylan Groenewegen, maar zijn lead out man Mike Teunissen mag morgen in het illustere geel starten.


 Lees meer.
Hoezo elleboog?

Hoezo elleboog?
din 4 jul 2017.  Lees meer.
Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen

Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen
vr 22 jul 2016. Op de dag dat Kelderman in de aanval werd verwacht, Mollema het podium zou gaan verdedigen of zelfs voor het geel gaan ging alles volledig niet volgens plan. Kelderman heeft niet eens geprobeerd erbij te zitten, Dumoulin kwam zeer ongelukkig ten val en brak een pols en moet vrezen voor zijn Olympische (gouden) medaille en Mollema kwam ten val en kwam niet meer terug bij de rest der favorieten. Wat een zwarte dag voor het Nederlandse fietsen. Lees meer.
 
Waanzin op de Ventoux

Waanzin op de Ventoux
don 14 jul 2016. Tomas de Gendt zorgde voor nieuw Belgisch succes. In de strijd op de bollentrui en de dag overwinning mocht de kopgroep het uitmaken na een valpartij in het jagende Peleotn waar Froome bij betrokken was. Lees meer.
Froome en Sagan flikken de sprinters

Froome en Sagan flikken de sprinters
woe 13 jul 2016. Mooie koers gezien de laatste dagen, na de rustdag een dag voor de avonturiers en uiteraard zat Sagan daarbij. Echter iedereen was tegen hem en hij speelde zijn kaarten slecht uit en werd weer eens tweede. Vandaag een Ďsimpeleí sprintetappe. Het kopgroepje was maar 2 man en door de waaier angst in het peloton reed iedereen veel te hard om hun posities te houden. Achterin het peloton brak het nogal vaak en werden de koplopers al op 70 km gepakt. Lees meer.
Nederlands succes in Nederlands weer

Nederlands succes in Nederlands weer
zon 10 jul 2016. In de aanloop van de laatste klim knalde Tom Dumoulin weg uit de kopgroep en begon aan een tijdrit bergop in stromende regen en hagel. Tom Dumoulin neemt hiermee plaats in een select rijtje Nederlandse renners die in alle grote rondes een etappe gewonnen heeft. Lees meer.
 
Coupe de Greg

Coupe de Greg
vr 8 jul 2016. Op de dag dat Greg van Avermaet het maar moest zien of hij het geel mocht houden, gaat hij doodleuk in de aanval en wist hij met de kopgroep weg te komen. Lees meer.
Geen halve finale, wel een rit en Geel

Geen halve finale, wel een rit en Geel
don 7 jul 2016. Op de dag dat BelgiŽ de halve finales had moeten spelen hebben ze een neiuwe troost in Greg van Avermaet. De Belg zat samen met 2 landgenoten in de kopgroep die ruim een kwartier pakte op het peloton. Daar waar Pauwels af moest haken, behalve de Gendt en Avermaet over om de truien te verdelen. Lees meer.
Slaapverwekkende koers tot nu toe

Slaapverwekkende koers tot nu toe
din 5 jul 2016. 832 kilometer met een gemiddelde van 40 per uur was weer 20 uur slaapverwekkende koers en 32 zeer spannende laatste kilometers. Gelukkig gaat het morgen echt beginnen. Ploegen van een man of 5 zou wellicht het antwoord kunnen zijn, minder controle, dus meer koers. Overigens Petje af voor Cavandish, de afgeschreven sprinter die het veld 2x het nakijken gaf. Verrassende gele trui drager dan? Nee ook niet, Sagan zit er elke dag kort tot zeer kort bij en won de 2e etappe tegen de muur op, niet echt verrassend dus. Lees meer.
 
(advertentie)
728x90 Test DTP


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 1/9; 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende


Rating: 3.4/5 (186 stemmen)

FacebookTwitterGoogle+