×

Tournieuws in de diverse media


 
(advertentie)

Nieuwsoverzicht uit de diverse media Zondag 25 juli 2021


Zondag 25 juli 2021Nieuwsblad zon 25 jul 2021 16:52:

Daags na het zilver: Wout van Aert werkt herstelritje af in Tokio met “aerokogel” Remco Evenepoel


Voor Tiesj Benoot, Mauri Vansevenant en Greg Van Avermaet zitten de Olympische Spelen er al op na de wegrit van zaterdag, maar voor zilverenmedaillewinnaar Wout van Aert en Remco Evenepoel is het werk nog maar half af. Het duo komt komende woensdag ook uit in de tijdrit en werkte daarom daags na de wegrit een herstelritje van een kleine 40 kilometer af in Tokio.


Zondag 25 juli 2021NOS zon 25 jul 2021 16:16:

Krijgt Brentjens na 25 jaar een opvolger? 'Van der Poel is topfavoriet morgen'


Al minstens vijf jaar kijkt hij uit naar de mountainbikerace in Tokio. Zeges in de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race of in de Tour de France - prachtig, maar het is voor Mathieu van der Poel eigenlijk allemaal ondergeschikt aan olympisch goud.


Zondag 25 juli 2021AD zon 25 jul 2021 15:57:

Column Thijs Zonneveld | Werkelijk alles wat mis kon gaan, ging mis... Het was een aanfluiting


Columnist Thijs Zonneveld keek vandaag hoofdschuddend naar de olympische wegwedstrijd voor vrouwen in Tokio. ?Slechte tactiek, onderschatting en miscommunicatie: zo werden de gouden benen van Van Vleuten gedegradeerd tot zilver.'

Zondag 25 juli 2021Telegraaf zon 25 jul 2021 14:45:

Kiki Bertens en Demi Schuurs ontsnappen na zenuwslopende thriller aan uitschakeling


Een dag nadat haar enkelspelcarrire eindigde in Tokio plaatste Kiki Bertens zich aan de zijde van Demi Schuurs wel voor de tweede ronde van het dubbelspel. Het als derde geplaatste Nederlandse koppel nam het Franse duo Kristina Mladenovic/Carolina Garcia te grazen na een razend spannende slotfase: 7-6 (4), 5-7 en 11-9 in de beslissende zogenaamde 'supertiebreak'. Team NL overleefde zelfs een matchpoint.

Zondag 25 juli 2021Nieuwsblad zon 25 jul 2021 12:20:

Wie is Anna Kiesenhofer? Amateur-wielrenster met Belgische link “die niet in peloton kan rijden” én een passie voor wiskunde


30 jaar, doctorandus in de wiskunde en in 2017 nog bij de Lotto Soudal Ladies. Dat is kersvers olympisch kampioen Anna Kiesenhofer in een notendop. Een nobele onbekende tot vandaag, maar wel een opmerkelijke dame. En wel om deze zaken.


Zondag 25 juli 2021Telegraaf zon 25 jul 2021 11:28:

Olympisch echec in bizarre race voor Oranje wielrensters


Er kunnen allerlei theorien op worden losgelaten, maar dat de Nederlandse vrouwenploeg geen goud veroverde in de wegrace is een olympisch echec. Oranje verdeelt en heerst al jaren in het peloton, maar daar was niets van terug te zien in Japan. In de wegrace, die bol stond van onderschatting en verwarring, kwam Annemiek van Vleuten juichend over de streep. Goud dacht ze te hebben, om even later uit haar droom te ontwaken dat niet zij maar de Oostenrijkse amateur Anna Kiesenhofer iedereen het nak

(advertentie)

Zondag 25 juli 2021Nieuwsblad zon 25 jul 2021 11:11:

“Oh Ruud, ik had het mis”: Annemiek van Vleuten denkt dat ze goud pakt en komt al juichend over de finish


Er ging sowieso al kritiek komen na afloop, want Nederland reed tactisch niet de meest sterke olympische wegrit bij de vrouwen. Maar wat er bij aankomst gebeurde, was al helemaal ongezien. Annemiek van Vleuten kwam als tweede over de finish en sleepte zo toch nog een medaille uit de brand voor Nederland. Maar… Van Vleuten dacht dat ze gewonnen had. En dat leverde na aankomst bizarre taferelen op.


Zondag 25 juli 2021Nieuwsblad zon 25 jul 2021 10:56:

Lotte Kopecky baalt na vierde plek in de olympische wegrit: “Dit is de meest ondankbare plek”


Net geen olympische medaille voor Lotte Kopecky in de olympische vrouwenkoers zondag. Onze 25-jarige landgenote finishte als vierde, op tien seconden van brons. “De vierde plek is een beetje mijn plaats dit jaar”, baalde Kopecky meteen na de finish. “Ik kan niet op één hand tellen hoe vaak ik vierde ben geworden. Dat is een heel ondankbare plaats.”


Zondag 25 juli 2021NOS zon 25 jul 2021 10:40:

Zilveren Van Vleuten komt juichend over finish: 'Ik dacht dat ik 1 was'


Annemiek van Vleuten kwam juichend over de finish na de olympische wegwedstrijd. Ze pakte zilver achter de Oostenrijkse amateur Anna Kiesenhofer, maar ze dacht dat ze olympisch kampioen werd.


Zondag 25 juli 2021Telegraaf zon 25 jul 2021 10:36:

Annemiek van Vleuten dacht even goud binnen te hebben: 'Toch trots op zilver'


Heel even dacht Annemiek van Vleuten olympisch goud te hebben veroverd. Ze kwam juichend over de finish, maar wist op dat moment nog niet dat Anna Kiesenhofer al binnen was. ?Ruud, ik had het mis?, zei ze na het horen van het slechte nieuws.

Zondag 25 juli 2021Telegraaf zon 25 jul 2021 10:19:

Oostenrijkse verrast Oranje-vrouwen, zilver Annemiek van Vleuten


Anna Kiesenhofer heeft voor een gigantische stunt gezorgd door olympisch goud te veroveren in de wegwijdstrijd voor de vrouwen. In het 137 kilometer lange parcours kwam de Oostenrijkse na ruim vier uur fietsen als eerste over de finish. De Oranje vrouwen konden de huizenhoge verwachtingen niet waarmaken. Van Vleuten redde enigszins de Nederlandse eer door het zilver te pakken.

Zondag 25 juli 2021NOS zon 25 jul 2021 10:16:

Zilver voor Van Vleuten na blamage Nederlandse vrouwen in wegwedstrijd


De Nederlandse vrouwen zijn er niet in geslaagd de torenhoge verwachtingen waar te maken in de olympische wegwedstrijd in Tokio. In een matte koers gaf de Oranje-selectie vijf vroege vluchters een grote voorsprong van tien minuten en dat bleek een inschattingsfout. De Oostenrijkse amateur Anna Kiesenhofer profiteerde optimaal en pakte goud.


(advertentie)

Zondag 25 juli 2021Nieuwsblad zon 25 jul 2021 10:10:

Verrassing van formaat bij wegrit vrouwen: Oostenrijkse amateur is olympisch kampioen, Lotte Kopecky grijpt net naast medaille


De olympische wegrit bij de vrouwen heeft een verrassing van formaat opgeleverd. De Oostenrijkse Anna Kiesenhofer, zowaar een amateur-wielrenster, rondde een vroege vlucht succesvol af en kroonde zich tot olympisch kampioen. De 30-jarige Kiesenhofer reed de hele dag voorin en ging met nog 40 kilometer te gaan solo. Lotte Kopecky eindigde na een sterke koers als vierde en grijpt zo net naast een medaille.


Zondag 25 juli 2021Nieuwsblad zon 25 jul 2021 01:30:

“Wielrennen is sport nummer één geworden voor België op Olympische Spelen”


De meest gelukkige Belg aan de voet van de Fuji? Niet Wout van Aert. Die kon niet verbergen dat hij toch liever goud had gehad. Wel de delegatieleider van het BOIC. Net als vijf jaar geleden in Rio zet een wielrenner de toon in de jacht op de medailles. Plus: dit biedt uitzicht op nog meer eremetaal straks in het tijdrijden. Plots is wielrennen olympische sport nummer één in België.