×

Tournieuws in de diverse media


 
(advertentie)

Nieuwsoverzicht uit de diverse media Zaterdag 24 juli 2021


Zaterdag 24 juli 2021AD zat 24 jul 2021 21:43:

Column Thijs Zonneveld | ?In de essentie is wielrennen net als boogschieten'


Thijs Zonneveld zag op de Olympische Spelen een vergelijking tussen wielrennen en boogschieten. ,,Waar Van Aert en Pogacar er twintig hadden, Carapaz vijf en Woods drie, had Bauke Mollema misschien twee pijlen: een rechte en een kromme.?

Zaterdag 24 juli 2021Telegraaf zat 24 jul 2021 20:00:

Prima donna's Marianne Vos en Anna van der Breggen op weg naar olympische geschiedenis


Gezien de dominantie van de Nederlandse vrouwen lijkt de belangrijkste vraag wie van de vier goud pakt in de wegwedstrijd? Annemiek van Vleuten en Demi Vollering streven naar hun eerste olympische titel, terwijl Marianne Vos en Anna van der Breggen starten met het vooruitzicht dat ze op weg zijn om olympische geschiedenis te schrijven.

Zaterdag 24 juli 2021Telegraaf zat 24 jul 2021 17:54:

Fabio Jakobsen pakt tweede ritzege in Ronde van Wallonië


Fabio Jakobsen van Deceuninck - Quick-Step heeft zaterdag ook de vijfde en laatste etappe in de Ronde van Wallonië gewonnen.

Zaterdag 24 juli 2021NOS zat 24 jul 2021 17:32:

Ook Jakobsen sprint in Wallonië naar tweede zege in een week, eindzege voor Simmons


Fabio Jakobsen heeft in de laatste etappe van de Ronde van Wallonië zijn tweede ritzege in een week geboekt.


Zaterdag 24 juli 2021AD zat 24 jul 2021 17:07:

Jakobsen sluit Ronde van Wallonië fraai af: tweede dagsucces


Fabio Jakobsen heeft de vijfde en laatste etappe van de Ronde van Wallonië gewonnen. De Nederlander van Deceuninck-Quick Step, eerder al succesvol in de tweede rit, was na ruim 192 kilometer de snelste in de massasprint. De eindzege is voor de Amerikaan Quinn Simmons (Trek-Segafredo).

Zaterdag 24 juli 2021Nieuwsblad zat 24 jul 2021 16:59:

Fabio Jakobsen sprint naar tweede ritzege in Ronde van Wallonië, Quinn Simmons pakt eindzege


Zaterdagmiddag stond in de Ronde van Wallonië de vijfde en laatste etappe op het programma. De etappe draaide uit op een massasprint, en daarin was Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick-Step) de snelste. Het is voor de Nederlander de tweede ritzege in deze Ronde van Wallonië. De eindzege is voor de Amerikaan Quinn Simons.


(advertentie)

Zaterdag 24 juli 2021Nieuwsblad zat 24 jul 2021 16:10:

Croissants, pintjes en anderhalf uur ijsberen, onze man supporterde samen met mama en papa Evenepoel voor Remco: “Ze kunnen blij zijn, dat zilver is een collectieve prestatie”


180 fans van Remco Evenepoel hadden zich geregistreerd om op het terras van het supporterslokaal in Schepdaal naar de olympische wegrit te kijken. Mama Agna en papa Patrick waren gastheer en gastvrouw. Toen de rol van zoonlief Remco rol al snel was uitgespeeld, supporterden ook zij enthousiast voor Wout van Aert. “Dat zilver is een collectieve prestatie.”


Zaterdag 24 juli 2021AD zat 24 jul 2021 15:22:

VDP opent zijn jacht op goud met een korte, maar bewuste voorbereiding


Maandag is de dag van Mathieu van der Poel (26). De dag waar hij al jaren voor leeft: zijn kans op goud op de mountainbike. ,,Waar ik nu sta, blijft een beetje een vraagteken. Een wilde gok.?

Zaterdag 24 juli 2021AD zat 24 jul 2021 15:22:

VDP gelooft in gouden Japanse haastklus: ?Ik heb altijd mijn eigen ding gedaan'


Maandag is de dag van Mathieu van der Poel (26). De dag waar hij al jaren voor leeft: zijn kans op goud op de mountainbike. ,,Waar ik nu sta, blijft een beetje een vraagteken. Een wilde gok.?

Zaterdag 24 juli 2021Nieuwsblad zat 24 jul 2021 14:43:

Mathieu van der Poel vindt olympische titel vooral heel ‘cool’


Mathieu van der Poel maakte vandaag pas voor het eerst kennis met het parcours waarop hij maandag een gooi doet naar olympisch goud op de mountainbike. De Nederlandse alleskunner stapte na een bijzonder geslaagde week in de Tour de France af en moet nu zien of drie weken specifieke voorbereiding voldoende is om in een andere discipline uit te blinken.


Zaterdag 24 juli 2021Nieuwsblad zat 24 jul 2021 14:25:

Carapaz geniet van olympische titel: “Heb hier heel hard voor gewerkt”


Richard Carapaz was zaterdag dolblij met zijn gouden medaille in de olympische wegrit in Japan. “Dit is een ongelooflijk moment voor mij”, zei de 28-jarige Ecuadoriaan na afloop.


Zaterdag 24 juli 2021Nieuwsblad zat 24 jul 2021 13:51:

Ook mevrouw Van Aert tevreden met zilver: “Frustrerend hoe iedereen op zijn wiel zat, maar toch ben ik supertrots. En nu slaap inhalen”


Sarah De Bie, de echtgenote van Wout van Aert, keek tijdens een brunch met vrienden naar de Olympische wegrit waar manlief een zilveren medaille pakte. “Superfrustrerend om naar te kijken, die laatste 30 kilometer toen iedereen op Wout zijn wiel zat. Maar ik ben trots, en hij is content.” Al zal zij vooral content zijn als hij op 30 juli weer in het land is. “Voor ons is het vooral een papa en een man in huis die je mist.”


(advertentie)

Zaterdag 24 juli 2021Telegraaf zat 24 jul 2021 13:32:

Bauke Mollema gaat de zure smaak van 'net niet' nog proeven


Het was ouderwets harken, schouderschokkend worstelde hij zich door de wegrace. Bauke Mollema toucheerde in zijn hoofd misschien een momentje olympisch eremetaal, zich vervolgens realiserend dat hij de sprint tegen Wout van Aert (zilver) en Tour-winnaar Tadej Pogacar (brons) niet kon winnen. Een dikke minuut eerder was het goud al vergeven aan Richard Carapaz. Hoewel Mollema sportief reageerde, zal de Groninger de zure smaak van zijn vierde plaats, en dat hij daarmee wel erg dicht bij een olympi

Zaterdag 24 juli 2021AD zat 24 jul 2021 13:08:

Mollema speurt naar Mollema-moment, maar kan het deze keer niet vinden


Bauke Mollema loerde op die ene kans richting eeuwige olympische roem, al zat hij vaak op de limiet. Vierde werd hij uiteindelijk in de door Richard Carapaz gewonnen wegrit bij de wielermannen. ,,Ik heb niet het gevoel dat ik echt wat fout heb gedaan. Of dat er meer in had gezeten.?

Zaterdag 24 juli 2021AD zat 24 jul 2021 13:08:

Ook na vierde plaats in Tokio gunt Mollema zichzelf geen vakantie


Bauke Mollema loerde op die ene kans richting eeuwige olympische roem, al zat hij vaak op de limiet. Vierde werd hij uiteindelijk in de door Richard Carapaz gewonnen wegrit bij de wielermannen. ,,Ik heb niet het gevoel dat ik echt wat fout heb gedaan. Of dat er meer in had gezeten.?

Zaterdag 24 juli 2021AD zat 24 jul 2021 12:14:

Dumoulin niet tevreden na wegrace: ?Dan moet ik woensdag maar een superdag hebben'


Tom Dumoulin reed met de wegwedstrijd in Tokio zijn eerste koers in ruim een maand tijd. De renner hoopte een goede generale te beleven voor de tijdrit van woensdag, maar bleef na zijn 44ste plaats met een dubbel gevoel achter.

Zaterdag 24 juli 2021AD zat 24 jul 2021 12:14:

Dumoulin verwachtte meer van wegrace: ?Dan moet ik woensdag maar een superdag hebben'


Tom Dumoulin reed met de wegwedstrijd in Tokio zijn eerste koers in ruim een maand tijd. De renner hoopte een goede generale te beleven voor de tijdrit van woensdag, maar bleef na zijn 44ste plaats met een dubbel gevoel achter.

Zaterdag 24 juli 2021Telegraaf zat 24 jul 2021 12:00:

Revanchegevoelens zijn Annemiek van Vleuten vijf jaar na 'De Val' vreemd


De Nederlandse vrouwen zijn zondag in de wegwedstrijd dé topfavorieten voor olympisch goud. Annemiek van Vleuten (38) leek vijf jaar geleden in Rio op weg naar de titel, maar na een zware val vervloog die droom, waarna Anna van der Breggen toch het Wilhelmus liet klinken. Van Vleuten gaat voor de herkansing en geeft zichzelf in aanloop naar de wegrace in een openhartig gesprek bloot over de vele mooie momenten, maar ook heftige tegenslagen in haar leven.

Zaterdag 24 juli 2021Nieuwsblad zat 24 jul 2021 11:59:

Koning van de finishfoto: hoe Wout van Aert de kijker steeds in spanning weet te houden


Wout van Aert op de eerste of tweede plaats, een gegeven waar we de laatste tijd vaak getuige van hebben mogen zijn. En vaak mondt zijn sprintduel uit in een prangend kunststukje waarbij een finishfoto nodig blijkt te zijn. Een terugblik op een aantal wedstrijden waarin hij net wel en net niet wist te winnen.


Zaterdag 24 juli 2021Nieuwsblad zat 24 jul 2021 11:52:

Bondscoach Sven Vanthourenhout tevreden met medaille Wout van Aert: “Nog nooit zo blij geweest met zilver”


En of bondscoach Sven Vanthourenhout tevreden was met de zilveren medaille van Wout van Aert.”Ik ben nog nooit zo blij geweest met zilver”, klonk het bij de bondscoach.


Zaterdag 24 juli 2021Nieuwsblad zat 24 jul 2021 11:52:

Wout houdt van zilver. Van Aert pakt vier keer een tweede plek in… tien maanden


De medaillekast van Wout van Aert kleurt het laatste jaar nogal zilver. Zijn tweede plaats in de Olympische wegrit betekende voor de wielrenner immers zijn vierde zilveren medaille op mondiaal niveau in amper tien maanden tijd. Ook op de drie vorige WK’s pakte hij steeds de tweede plek.


Zaterdag 24 juli 2021Nieuwsblad zat 24 jul 2021 11:19:

ANALYSE. Wout van Aert vervult een droom die hij als veldrijder nooit kon vervullen (en het had goud kunnen zijn)


Wout van Aert heeft België een eerste medaille bezorgd. ‘Slechts’ zilver want Van Aert was met voorsprong de sterkste man in de finale. Alleen botste hij op een lepe en eveneens sterke Richard Carapaz. De Ecuadoraan reed solo naar goud, Van Aert won een prangende spurt om zilver van Tourwinnaar Tadej Pogacar. Het had goud kunnen zijn maar Van Aert werd het slachtoffer van zijn reputatie!


Zaterdag 24 juli 2021Nieuwsblad zat 24 jul 2021 10:45:

REACTIES. Wout van Aert “had de benen om olympisch kampioen te worden”, Evenepoel “liet het lopen toen het iets te rap ging”


Wout van Aert heeft zaterdag een zilveren medaille veroverd in de wegrit van de Olympische Spelen. Van Aert zorgt zo voor de eerste Belgische medaille op deze Spelen. De olympische titel was voor de Ecuadoriaan Richard Carapaz. “Ik had de benen om te winnen”, reageerde Van Aert achteraf.


Zaterdag 24 juli 2021Telegraaf zat 24 jul 2021 10:36:

Bauke Mollema grijpt net naast medaille, Richard Carapaz verovert olympisch goud


In een slopende wegrace zat Bauke Mollema mee in de finale, maar kwam met een vierde plaats net tekort voor olympisch eremetaal.

Zaterdag 24 juli 2021NOS zat 24 jul 2021 10:32:

Carapaz pakt wielergoud in slopende wegrace, Mollema net buiten medailles


Geen Wout van Aert of één van de Slovenen, maar Richard Carapaz pakt het goud bij de wegwedstrijd voor de mannen in Tokio. De Ecuadoriaan reed in de afdaling van één van de laatste beklimmingen weg bij een elitegroep, waartoe ook Bauke Mollema behoorde, en kwam alleen aan.


Zaterdag 24 juli 2021Nieuwsblad zat 24 jul 2021 10:24:

Ecuadoraan Richard Carapaz verrast de topfavorieten, uitblinker Wout van Aert sleept zilveren medaille uit de brand


De olympische wegrit in Tokio is gewonnen door de Ecuadoraan Richard Carapaz. Het nummer drie uit de meest recente Ronde van Frankrijk reed in de slotfase weg van zijn vluchtgezel Brandon McNulty. Uitblinker Wout van Aert sleepte na een dijk van een wedstrijd een zilveren medaille uit de brand. Tadej Pogacar pakte de bronzen medaille.


Zaterdag 24 juli 2021AD zat 24 jul 2021 09:39:

LIVE | Carapaz rijdt weg bij McNulty en doet gooi naar goud in wegrace


Amper zes dagen na de finish op de Champs-Élysées start een groot deel van het Tourpeloton alweer in een snikheet Japan. Met ook nog eens een zwik toppers zoals Tom Dumoulin die de grote ronde niet reden. De koers is om 04.00 uur van start gegaan. De finish wordt rond 11.15 uur verwacht. Volg de belangrijkste ontwikkelingen in de koers hieronder via ons liveblog.

Zaterdag 24 juli 2021AD zat 24 jul 2021 09:39:

Carapaz bezorgt Ecuador zeldzame gouden medaille, Mollema net naast het podium


Richard Carapaz is in Tokio olympisch kampioen op de weg geworden. De klimmer uit Ecuador bleef in een bloedstollende finale uit de greep van een achtervolgende groep en bezorgde zijn land zo pas het tweede goud in de historie. Bauke Mollema kon een sterke race net niet bekronen met een medaille: hij werd vierde.

Zaterdag 24 juli 2021Nieuwsblad zat 24 jul 2021 09:17:

Greg Van Avermaet geeft op na hard labeur in dienst van Van Aert en Evenepoel


Uittredend olympisch kampioen Greg Van Avermaet heeft op 53 kilometer van de aankomst in de olympische wegrit opgegeven. De 36-jarige Oost-Vlaming reed al vroeg in de race op kop van het peloton in dienst van kopmannen Wout van Aert en Remco Evenepoel.


Zaterdag 24 juli 2021AD zat 24 jul 2021 03:59:

LIVE | Acht renners pakken negen minuten voorsprong, Van Avermaet zet achtervolging in


Amper zes dagen na de finish op de Champs-Élysées start een groot deel van het Tourpeloton alweer in een snikheet Japan. Met ook nog eens een zwik toppers zoals Tom Dumoulin die de grote ronde niet reden. De koers gaat om 04.00 uur van start. De finish wordt rond 11.15 uur verwacht. Volg de belangrijkste ontwikkelingen in de koers hieronder via ons liveblog.

Zaterdag 24 juli 2021AD zat 24 jul 2021 03:59:

LIVE | Kopgroep van zeven renners pakt 20 minuten voorsprong op peloton


Amper zes dagen na de finish op de Champs-Élysées start een groot deel van het Tourpeloton alweer in een snikheet Japan. Met ook nog eens een zwik toppers zoals Tom Dumoulin die de grote ronde niet reden. De koers gaat om 04.00 uur van start. De finish wordt rond 11.15 uur verwacht. Volg de belangrijkste ontwikkelingen in de koers hieronder via ons liveblog.

Zaterdag 24 juli 2021AD zat 24 jul 2021 03:59:

LIVE | Van Avermaet gaat titel niet prolongeren, ook Havik haakt af


Amper zes dagen na de finish op de Champs-Élysées start een groot deel van het Tourpeloton alweer in een snikheet Japan. Met ook nog eens een zwik toppers zoals Tom Dumoulin die de grote ronde niet reden. De koers gaat is 04.00 uur van start gegaan. De finish wordt rond 11.15 uur verwacht. Volg de belangrijkste ontwikkelingen in de koers hieronder via ons liveblog.

Zaterdag 24 juli 2021AD zat 24 jul 2021 03:59:

LIVE | Aanval Kelderman in kiem gesmoord, Evenepoel laat koers ontbranden


Amper zes dagen na de finish op de Champs-Élysées start een groot deel van het Tourpeloton alweer in een snikheet Japan. Met ook nog eens een zwik toppers zoals Tom Dumoulin die de grote ronde niet reden. De koers is om 04.00 uur van start gegaan. De finish wordt rond 11.15 uur verwacht. Volg de belangrijkste ontwikkelingen in de koers hieronder via ons liveblog.

Zaterdag 24 juli 2021Nieuwsblad zat 24 jul 2021 01:30:

“Als Nafi Thiam meedoet, vind ik zelfs de zevenkamp interessant”


De wekker is vannacht afgegaan om vier uur. Ik ben opgestaan voor de start van de olympische wegrit, die ik integraal wil volgen. De grote vraag voor mij is: wie heeft vooraf de juiste keuze gemaakt?


Zaterdag 24 juli 2021Nieuwsblad zat 24 jul 2021 01:30:

Snel, vol vertrouwen en geen Mikuni Pass: waarom Lotte Kopecky niet kansloos is voor een medaille in de wegrit bij de vrouwen


Mooi, al die medaillekansen bij de mannen. Maar waarom zouden we ook in de wegrit bij de vrouwen geen medaille kunnen pakken? Straks op de piste kijkt iedereen naar Kopecky, maar weinigen die haar zondag al bij de outsiders rekenen. Dus doen wij het maar. Om meer dan één goede reden.


Zaterdag 24 juli 2021Nieuwsblad zat 24 jul 2021 01:30:

“Greg wees de weg”: onze chef wielrennen brengt een laatste hulde aan afscheidnemend olympisch kampioen Van Avermaet


Dat hij “supercontent” was om weer op de Spelen te zijn. Het was een glunderende Greg Van Avermaet die we deze week aan de voet van de vulkaan Fuji troffen. We begrepen hem. Als u dit leest, is de finale van de olympische wegrit in volle gang – als ze al niet is afgelopen. De kans op een titelverlenging is nihil. Toch is Van Avermaets afscheid van zijn olympische titel meer dan een afscheid van de renner die hij ooit geweest is. Een laatste eerbetoon.


Zaterdag 24 juli 2021Nieuwsblad vr 23 jul 2021 23:26:

Renners in Ethias Ronde van Wallonië schenken prijzenpot van 71.050 euro aan slachtoffers van de overstromingen


Het profpeloton van de Ethias Ronde van Wallonië stelt een groot gebaar. In samenspraak met de rennersvakbond CPA beslisten de renners in samenwerking al het prijzengeld van deze vijfdaagse integraal te schenken aan de slachtoffers van de overstromingen in de Luikse regio.