Nieuwsoverzicht uit de diverse media Zaterdag 06 juli 2019


Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 23:04:

Sagan denkt dat hij door aarzelende timing naast ritzege greep


Peter Sagan geeft toe dat zijn timing in de sprint van de openingsrit van de Tour de France niet perfect was. De Slowaak denkt dat hij hierdoor naast de overwinning greep.

Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 22:20:

Wanneer je het eerst niet beseft, maar dan hoort dat je geel pakt in de Tour: "Tweede hé? Jaaaaaa!"


Het was een verrassing van formaat, Mike Teunissen die de eerste rit in de Tour de France won. Op de meet versloeg hij Peter Sagan in Brussel. Bij zijn team Jumbo-Visma hadden ze eerst niet eens door dat de Nederlander de gele trui pakte. Maar toen de koersradio het goede nieuws bracht, barstte het feestje in de volgwagen los.

Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 22:05:

Jumbo-Visma-renners dachten dat bericht over zege Teunissen grapje was


Jumbo-Visma ging zaterdag in de eerste etappe van de Tour de France vol voor de kansen van Dylan Groenewegen, maar na een val van de kopman sprintte ploegmaat Mike Teunissen naar de zege. En dat was niet alleen voor de buitenwereld een grote surprise.

Zaterdag 06 juli 2019Telegraaf zat 6 jul 21:43:

Video: Teunissen tweede, h? Daarna volgt vreugde-explosie bij ploegleiders


Team Jumbo-Visma heeft mooie beelden vrijgegeven van de ploegleiders Merijn Zeeman en Frans Maassen, die in de wagen in spanning afwachten of Mike Teunissen tijdens de eerste etappe in de Ronde van Frankrijk eerste of tweede is geworden. Nadat duidelijk wordt dat hun 26-jarige troef heeft gewonnen, volgt een vreugde-explosie.

Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 21:20:

Mart Smeets: 'Of Teunissen kan sprinten? Ja, dat kan hij!'


Mart Smeets blikt voor NU.nl dagelijks terug op de Tour de France. Na de historische zege van Mike Teunissen heeft Nederland eindelijk weer een geletruidrager in de Ronde van Frankrijk. De renner van Jumbo-Visma heeft ook Mart verbaasd.

Zaterdag 06 juli 2019Telegraaf zat 6 jul 20:54:

Vriendin Teunissen na bizarre wending in Tour: 'Hij is onsterfelijk'


Mike Teunissen geloofde het zelf met nog vele anderen niet dat hij zojuist de eerste Tour-etappe had gewonnen, evenals vriendin Corine en zijn beste vriend Ike. De laatste stond met tranen in zijn ogen achter het podium, om vervolgens in de armen van de geletruidrager te vliegen. ,,Wat Mike net tegen me zei? Ik heb veel indruk gemaakt h? Typisch Mike?, aldus Ike, waarop Corine reageerde met: ,,Hij is onsterfelijk.?

Zaterdag 06 juli 2019Telegraaf zat 6 jul 20:29:

Opa Teunissen: ?Hij fietst beroemde sprinter zo voorbij!'


De opa en oma van Mike Teunissen zijn erbij als hij de eerste etappe van de Tour wint.

Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 20:26:

Duitser Steimle wint proloog Ronde van Oostenrijk, Vanspeybrouck haalt het podium


Jannik Steimle (Team Voralberg Santic) heeft de proloog in de Ronde van Oostenrijk (2.1) gewonnen. Hij legde het parcours van 2,5 km af in 2:50, één seconde sneller dan de Oostenrijker Matthias Brändle (Israel Cycling Academy) en vier tellen sneller dan onze landgenoot Pieter Vanspeybrouck (Wanty-Groupe Gobert). Met zijn teammaat Tom Devriendt eindigde nog een tweede Belg (7) in de top tien.


Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 20:02:

Topfavoriet Jakob Fuglsang komt met de schrik vrij na stevige valpartij: “Zo wilde ik de Tour niet beginnen"


Jakob Fuglsang heeft niets gebroken na zijn stevige crash in de openingsetappe van de Tour. De Deense kopman van Team Astana had wel vier hechtingen boven het rechteroog nodig en ook zijn rechterknie werd geraakt. Dat laat de Kazachse ploeg zaterdagavond weten.


Zaterdag 06 juli 2019Telegraaf zat 6 jul 19:58:

Droom Groenewegen eindigt in nachtmerrie


Het had zijn dag moeten worden. De belangrijkste rit uit zijn loopbaan tot dusver. In Brussel op een steenworp afstand van het Atomium moest het gebeuren. De gewenste massasprint gaat er komen. Zelden heeft er een spurter in een jaar zo overduidelijk aangetoond dat hij de snelste van de groep is, daarom is hij voor iedereen d topfavoriet. Naast de ritzege ligt er bij dit 'Grand Dpart' voor de etappewinnaar ook nog de gele trui te wachten. Liefst 30 jaar na Erik Breukink moet hij, Dylan Groenew

Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 19:55:

Teleurgestelde Groenewegen heeft alleen schaafwonden na val in Brussel


Dylan Groenewegen ging zaterdag voor geel in de Tour de France, maar door een val kwam de topsprinter in de door ploegmaat Mike Teunissen gewonnen eerste etappe als voorlaatste over de streep. De teleurstelling was groot, maar de Amsterdammer heeft geen zware blessure opgelopen.

Zaterdag 06 juli 2019NOS zat 6 jul 19:51:

Gehavende Groenewegen is strijdbaar: 'Ze zijn nog niet van me af'


De gele droom van Dylan Groenewegen spatte anderhalve kilometer voor de finish uiteen op het asfalt. De eerste gele trui van de 106de Tour de France ging wel naar een Jumbo-Visma-renner, maar niet naar de gedoodverfde favoriet.


Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 19:40:

Breukink trots dat Teunissen hem na dertig jaar 'leegte' opvolgt in gele trui


Erik Breukink zit er niet mee dat hij zich niet langer de laatste Nederlandse geletruidrager in de Tour de France mag noemen. De voormalig wielrenner is vooral trots op de prestatie van Jumbo-Visma-renner Mike Teunissen.

Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 19:34:

Favoriet Fuglsang houdt geen breuken over aan valpartij in openingsrit


Jakob Fuglsang heeft zaterdag geen breuken overgehouden aan zijn valpartij in de openingsrit van de Tour de France. De Deen werd in het ziekenhuis wel gehecht aan zijn oog.

Zaterdag 06 juli 2019Telegraaf zat 6 jul 19:32:

Improvisatie levert Nederland geel op in Tour


Mike Teunissen heeft de eerste etappe in de Tour gewonnen en pakt daarmee de gele trui. ,,Het is treurig voor Dylan maar als ploeg mogen we blij zijn?, aldus Steven Kruijswijk.

Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 19:26:

Medisch bulletin Tour de France: acht slachtoffers na eerste rit, inclusief favoriet Jakob Fuglsang


Hieronder vindt u dagelijks het medisch bulletin van de Tour de France.


Zaterdag 06 juli 2019Telegraaf zat 6 jul 19:17:

Breukink heeft eindelijk opvolger in Tour: 'Het werd tijd'


Erik Breukink is niet langer de laatste Nederlander die de gele trui in de Tour de France droeg. ?Straks ben ik depressief?, zei hij voorafgaand aan de eerste etappe, waarvoor alle ogen in Brussel waren gericht op Dylan Groenewegen. Die won niet maar viel, met als wonderbaarlijke afloop dat Mike Teunissen de opvolger werd van Breukink.

Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 19:09:

Van waar kwam die? Met deze straffe inspanning snelde Mike Teunissen voorbij Peter Sagan naar geel in de Tour


De eerste rit van de Ronde van Frankrijk moest Nederland eindelijk nog eens een gele trui opleveren. De bedoeling van Jumbo-Visma was dat die eer weggelegd zou zijn voor Dylan Groenewegen, maar het werd de verrassende Mike Teunissen. En die deed dat met een straffe inspanning.


Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 19:08:

Jumbo-Visma-baas Plugge sprakeloos na stunt geletruidrager Teunissen


Jumbo-Visma-ploegbaas Richard Plugge kan amper bevatten dat Mike Teunissen de Nederlandse formatie zaterdag een historische gele trui bezorgde in de Tour de France. De manager is trots op zijn ploeg.

Zaterdag 06 juli 2019NOS zat 6 jul 19:07:

Afgeloste Breukink: 'Mooi om dertig jaar leegte zo af te sluiten'


Bij Erik Breukink hangt de gele trui die hij dertig jaar geleden in de Tour de France veroverde keurig ingelijst in de hal van zijn woning. De oud-coureur zag in Brussel Mike Teunissen zijn opvolger worden. "Hij beseft het nog niet, maar dat geel is het summum van het wielrennen", zegt Breukink over de impact van de leiderstrui in de Tour.


Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 18:59:

Teleurgestelde Groenewegen heeft 'op het oog' alleen schaafwonden na val


Dylan Groenewegen ging zaterdag voor geel in de Tour de France, maar door een val kwam de topsprinter in de door ploegmaat Mike Teunissen gewonnen eerste etappe als voorlaatste over de streep. De teleurstelling was groot, maar de Amsterdammer lijkt geen zware blessure te hebben opgelopen.

Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 18:52:

Teleurgestelde Jasper Stuyven: “Er zat zeker meer in dan deze tiende plaats”


Met een tiende plaats in de massasprint werd Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) de op een na beste Belg, zaterdag in de openingsetappe van de 106de Ronde van Frankrijk.


Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 18:32:

Wout Van Aert na eerste touretappe: “Hadden geen tijd om te vergaderen”


Jumbo-Visma deelde zaterdag stevig in de klappen door de valpartij van sprinter Dylan Groenewegen in de slotkilometer van de openingsetappe van de Tour, maar even later toonde ploegmaat en landgenoot Mike Teunissen zich verrassend de snelste van het peloton.


Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 18:29:

ANALYSE. De Tour is een vat vol verrassingen maar op het eind wint toch een Nederlander (en een veldrijder)


Niet Dylan Groenewegen, niet Caleb Ewan en ook niet Elia Viviani werd vanmiddag gevierd als winnaar van de eerste etappe van de 106de Ronde van Frankrijk. De eerste favoriet kwam ten val, de tweede geraakte ingesloten en de derde verloor zijn trein uit het oog. En dus achtte Mike Teunissen zijn moment gekomen. Niet de winnaar die u verwachtte, niet de winnaar die wij verwachtten en nog maar eens het bewijs dat de Tour een vat vol verrassingen is.


Zaterdag 06 juli 2019Telegraaf zat 6 jul 18:26:

Uitslagen Tour de France: wie klopte Teunissen allemaal?


Niet Dylan Groenewegen, maar zijn ploegmaat Mike Teunissen vertrekt zondag voor de tweede etappe van de Ronde van Frankrijk in de gele trui. De 26-jarige Nederlander van Jumbo-Visma verbaasde zaterdag vriend en vijand door in de massasprint de 'grote mannen', onder wie Peter Sagan, te kloppen en bezorgde Nederland zo na 30 jaar weer de gele trui.

Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 18:20:

Reacties na historische gele trui Teunissen in Tour (gesloten)


Dylan Groenewegen greep zaterdag door een val in de slotfase naast een historische gele trui in de openingsrit van de Tour de France, maar zag ploeg- en landgenoot Mike Teunissen zeer verrassend winnen. Volg hier alle reacties.

Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 18:18:

Bekijk de klassementen van de Tour met Teunissen in het geel


De 106e editie van de Tour de France ging op 6 juli van start in Brussel en eindigt op 28 juli op de Champs-Élysées in Parijs. Bekijk hier de klassementen en het etappeschema.

Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 18:11:

Startvolgorde ploegentijdrit bekend: Team Ineos met favorieten Bernal en Thomas als eerste op pad in Brussel


Nederland viert want het heeft met Mike Teunissen na dertig jaar eindelijk weer een gele trui. Die was in de eerste rit in de Tour de France de snelste in Brussel, voor Peter Sagan en Caleb Ewan. Dat betekent meteen dat Jumbo-Visma zondag als eerste start in de ploegentijdrit om 16u15.


Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 17:57:

Sensatie Teunissen heeft dubbel gevoel bij historische gele trui in Tour


Mike Teunissen kan niet geloven dat hij zaterdag namens Jumbo-Visma bij de start van de Tour de France de eerste Nederlandse gele trui in dertig jaar pakte. Hij won zeer verrassend de openingsrit in Brussel.

Zaterdag 06 juli 2019AD zat 6 jul 17:50:

Peter Sagan wr tweede: nu evenveel zeges als tweede plaatsen


Peter Sagan staat bekend als een veelwinnaar, maar we zouden bijna vergeten dat de Slowaakse drievoudig wereldkampioen ook kan verliezen. Sterker nog: Sagan pakte in de eerste etappe van de Tour de France de 112de tweede plaats uit zijn carrire, precies het aantal zeges dat achter zijn naam staat.

Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 17:49:

Teunissen stunt met ritzege en historische Nederlandse gele trui in Tour


Mike Teunissen heeft zaterdag voor een stunt gezorgd door de openingsrit van de Tour de France te winnen. De Limburger is daarmee de eerste Nederlandse geletruidrager in dertig jaar.

Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 17:48:

Bekijk het klassement van de Tour met Teunissen in het geel


De 106e editie van de Tour de France ging op 6 juli van start in Brussel en eindigt op 28 juli op de Champs-Élysées in Parijs. Bekijk hier de klassementen en het etappeschema.

Zaterdag 06 juli 2019NOS zat 6 jul 17:35:

Teunissen na verrassende winst in Tour: 'Bizar scenario, heel onwerkelijk'


Zijn kopman raakte hij op anderhalve kilometer voor de finish in Brussel kwijt door een valpartij, maar Mike Teunissen nam de rol van favoriet Dylan Groenewegen zonder problemen over.


Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 17:32:

De Tour in 60 seconden: verrassende winnaar in Brussel maar toch ook Belgische triomf en kwalijke val


Je kon er de voorbije weken en dagen niet naast kijken: vandaag is de Tour de France van start gegaan in Brussel. Het leverde in de eerste etappe schitterende beelden op, een Belgische triomf, een verrassende winnaar en toch ook weer meteen zorgen voor een klassementsrenner. Lees hier de bondige samenvatting in 60 seconden.


Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 17:10:

Sprakeloze Teunissen kan stunt in openingsrit Tour niet geloven


Mike Teunissen kan niet geloven dat hij zaterdag namens Jumbo-Visma bij de start van de Tour de France de eerste Nederlandse gele trui in dertig jaar pakte. Hij won zeer verrassend de openingsrit in Brussel.

Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 17:06:

Ritwinnaar Teunissen bezorgt Nederland in Tour eerste geel in dertig jaar


Mike Teunissen heeft zaterdag voor een stunt gezorgd door de openingsrit van de Tour de France te winnen. De Limburger van Team Jumbo-Visma is daarmee de eerste Nederlandse geletruidrager in dertig jaar.

Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 17:05:

Klassementen en etappeschema in Tour de France


De 106e editie van de Tour de France gaat op 6 juli van start in Brussel en eindigt op 28 juli op de Champs-Élysées in Parijs. Bekijk hier het etappeschema en de startlijst.

Zaterdag 06 juli 2019Telegraaf zat 6 jul 17:04:

Teunissen na stunt in Tour: 'Dit is onwerkelijk'


Mike Teunissen was vol ongeloof na zijn dubbelslag in de Tour. Ritwinst n de gele trui. ?Dit is onwerkelijk.?

Zaterdag 06 juli 2019Telegraaf zat 6 jul 17:02:

Drama Groenewegen: val in eerste rit Tour


Dylan Groenewegen heeft een uitgelezen kans op de ritzege en het geel in de Ronde van Frankrijk laten liggen. De Nederlandse topsprinter kwam in de laatste twee kilometer ten val. Toch kon Jumbo-Visma juichen, want ploegmaat Mike Teunissen, normaal gesproken de gangmaker voor Groenewegen, won verrassend de massasprint.

Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 16:59:

Glunderende Mike Teunissen na chaotische sprintzege: “Ik zag iedereen doodgaan. Ik begon zelfs Sagan in te halen”


Niet Dylan Groenewegen. Zelfs niet Wout van Aert. Nee, Mike Teunissen is de man die Jumbo-Visma zaterdag de gele leiderstrui bezorgde in de openingsrit van de Tour de France. Het plannetje van de Nederlandse ploeg leek in duigen te vallen toen sprintkanon Dylan Groenewegen op anderhalve kilometer van de finish tegen de grond kwakte, maar Teunissen zorgde toch nog voor een Nederlands delirium. “Ik hoop dat Dylan nog wat kan lachen als ik deze gele trui straks naar de kamer meeneem”, aldus


Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 16:58:

Nederlander Mike Teunissen verrast Sagan en co in Brussel, Greg Van Avermaet pakt de bollentrui in openingsrit Ronde van Frankrijk


De kop is eraf. En hoe! Le Grand Départ in Brussel loste de verwachtingen helemaal in. Ontiegelijk veel toeschouwers in de hoofdstad en langs het parcours, een vreemde maar toch koninklijke sprint voor de poorten van het Koninklijk Paleis en een duidelijk ontroerde en supertrotse Eddy Merckx. Winnaars van de dag waren de verrassende Mike Teunissen (ritzege en geel) en Greg Van Avermaet die op de Muur van Geraardsbergen prompt de bollentrui opeiste. Maar vooral het Belgische publiek dat met t


Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 16:56:

Vlaamse kermis op de Muur van Geraardsbergen: “Coureurs? Ik wil de karavaan zien!”


Wat krijg je als je een Vlaams monument opneemt in het parcours van dé grootste rittenkoers van de wereld? Bijna 10.000 supporters, rijen dik, op en rond de Muur van Geraardsbergen. En als daar dan ook nog eens een landgenoot als eerste bovenkomt, dan is het helemaal Vlaamse kermis. Ambiance!


Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 16:54:

Reacties na historische gele trui Teunissen in Tour de France


Dylan Groenewegen greep zaterdag door een val in de slotfase naast een historische gele trui in de openingsrit van de Tour de France, maar zag ploeg- en landgenoot Mike Teunissen zeer verrassend winnen. Volg hier alle reacties.

Zaterdag 06 juli 2019Telegraaf zat 6 jul 16:52:

Sensatie in Tour: winst en geel Teunissen


Mike Teunissen heeft verrassend de eerste etappe in de Tour gewonnen en pakt daarmee de gele trui. Hij kwam in deze positie omdat Jumbo-Visma-ploeggenoot Dylan Groenewegen in de slotfase onderuit ging. De 26-jarige Teunissen versloeg vervolgens de Slowaak Peter Sagan en de Australir Caleb Ewan in de eindsprint.

Zaterdag 06 juli 2019NOS zat 6 jul 16:51:

Teunissen stunt met ritzege in Tour, pakt eerste Nederlands geel in dertig jaar


Wielrenner Mike Teunissen heeft voor een daverende verrassing gezorgd door de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk te winnen.


Zaterdag 06 juli 2019Telegraaf zat 6 jul 16:48:

Tourfavoriet Fuglsang gehavend na valpartij


De Deense wielrenner Jakob Fuglsang is het eerste belangrijke slachtoffer van een valpartij in de Tour de France.

Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 15:42:

Marianne Vos snelt naar zege in Giro Rosa


Marianne Vos heeft de eerste etappe in de Giro Rosa op haar naam gebracht. De Nederlandse van CCC-Liv haalde het voor Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) en Lucinda Brand (Sunweb). Anna van der Breggen finishte als vierde. Katarzyna Niewiadoma blijft leider.


Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 15:29:

Peloton weer bijeen in laatste deel van eerste Tour-etappe


De Tour de France is zaterdag omstreeks 12.25 uur begonnen met een etappe van 194 kilometer met start en finish in Brussel. Hoewel onderweg onder meer de Muur van Geraardsbergen moet worden beklommen, wordt verwacht dat de sprinters om de eerste gele trui gaan strijden. In dit liveblog hoef je niets te missen.

Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 15:22:

Is de toon gezet? Peter Sagan pakt meteen de eerste punten voor het groen


Peter Sagan is op jacht naar zijn zevende groene trui. En bij de eerste tussensprint in deze Tour de France was de toon meteen gezet: de Slowaak pakte eenvoudig de eerste plek bij de tussensprint in Les Bons Villers. Sonny Colbrelli en Greg Van Avermaet werden tweede en derde.


Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 15:08:

Vos klopt Van Vleuten en Brand in tweede rit Giro Rosa


Marianne Vos heeft zaterdag de tweede etappe in de Giro Rosa gewonnen. In de sprint klopte ze landgenotes Annemiek van Vleuten (tweede) en Lucinda Brand.

Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 15:06:

Jumbo-Visma leidt peloton in jacht naar kopgroep in eerste Tour-rit


De Tour de France is zaterdag omstreeks 12.25 uur begonnen met een etappe van 194 kilometer met start en finish in Brussel. Hoewel onderweg onder meer de Muur van Geraardsbergen moet worden beklommen, wordt verwacht dat de sprinters om de eerste gele trui gaan strijden. In dit liveblog hoef je niets te missen.

Zaterdag 06 juli 2019AD zat 6 jul 14:45:

Vos wint tweede etappe Giro Rosa na sprint met Van Vleuten en Brand


Marianne Vos heeft de tweede etappe gewonnen in de Giro Rosa, de Ronde van Itali voor vrouwen. De renner van CCC-Liv was na een heuvelachtige rit van 78,3 kilometer de snelste in de sprint in Vi.

Zaterdag 06 juli 2019NOS zat 6 jul 14:44:

Vos op hoogste trede van Nederlands podium in Giro Rosa


Marianne Vos heeft de tweede etappe gewonnen in de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. De wielrenster van CCC-Liv verwees na een heuvelachtige rit van ruim 78 kilometer haar landgenotes Annemiek van Vleuten en Lucinda Brand naar de tweede en derde plaats in Viù.


Zaterdag 06 juli 2019NOS zat 6 jul 14:26:

De Tour is begonnen; pakt Groenewegen geel?


De Tour de France is begonnen en veel Nederlandse wielerfans zitten op het puntje van hun stoel. Dylan Groenewegen maakt vandaag kans om de eerste etappe te winnen en de gele trui aan te trekken.


Zaterdag 06 juli 2019AD zat 6 jul 14:20:

Eerste bolletjestrui voor Van Avermaet


Greg van Avermaet heeft in de eerste etappe van de Tour de France de bolletjestrui veroverd. De Belgische wielrenner van CCC Team kwam als eerste boven op de Muur van Geraardsbergen.

Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 13:47:

Van Avermaet pakt bolletjestrui in eerste Tour-etappe


De Tour de France is zaterdag omstreeks 12.25 uur begonnen met een etappe van 194 kilometer met start en finish in Brussel. Hoewel onderweg onder meer de Muur van Geraardsbergen moet worden beklommen, wordt verwacht dat de sprinters om de eerste gele trui gaan strijden. In dit liveblog hoef je niets te missen.

Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 13:44:

Laurens De Plus met luid gejuich ontvangen in woonplaats Ninove


Ninove was uitgelopen om een glimp op te vangen van hun Laurens De Plus. De wielrenner, in dienst van Jumbo-Visma, groette de massa’s fans die voor hem langs de dranghekken stonden.


Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 13:26:

Greg Van Avermaet komt als eerste boven op volgepakte Muur van Geraardsbergen en is meteen zeker van bolletjestrui in Tour de France


Op het middaguur werd in het centrum van Brussel de 106e editie van de Ronde van Frankrijk (WorldTour) officieel op gang geschoten. Anderhalf uur later passeerde het peloton over een volgepakte Muur van Geraardsbergen. Greg Van Avermaet deed dat als eerste en is zo meteen verzekerd van de eerste bolletjestrui in deze Tour want de Muur staat geboekstaafd als derde categorie terwijl op de Bosberg als klim van vierde categorie minder bergpunten konden worden verdiend.


Zaterdag 06 juli 2019Telegraaf zat 6 jul 13:16:

Tour in de Kantlijn: 100.000 man bij start in Brussel


In 'Tour in de Kantlijn' brengen we dagelijks de meest opvallende zaken uit de Ronde van Frankrijk los van het nieuws. Wat posten renners op hun sociale media, bijzondere feiten, prachtige foto's en gekke gebeurtenissen.

Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 13:08:

Niet-selectie van Mark Cavendish zorgt voor wrevel bij Team Dimension Data, vrouw Peta mengt zich in discussie


Het zou zomaar kunnen dat Dimension Data na vandaag zonder ploegleider Rolf Aldag in de Tour de France verder moet. De oud-wielrenner stelde een team met acht renners samen, maar zag zich last minute overruled worden door de teameigenaar.


Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 13:05:

Kopgroep van vier met Van Avermaet in eerste Tour-etappe


De Tour de France is zaterdag omstreeks 12.25 uur begonnen met een etappe van 194 kilometer met start en finish in Brussel. Hoewel onderweg onder meer de Muur van Geraardsbergen moet worden beklommen, wordt verwacht dat de sprinters om de eerste gele trui gaan strijden. In dit liveblog hoef je niets te missen.

Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 13:04:

Groenewegen: 'Finish in Brussel ligt me nog beter dan gedacht'


Dylan Groenewegen is enthousiast over het parcours van de eerste etappe van de Tour de France. De topsprinter denkt dat de licht stijgende slotkilometer in zijn voordeel is.

Zaterdag 06 juli 2019AD zat 6 jul 13:00:

Slechte koffie en doorgezakte bedden, Frankrijk is een fantastisch land


Tijdens deze Tour de France schrijft Laurens ten Dam elke zaterdag een column. Vandaag over zijn haat n liefde voor Frankrijk.

Zaterdag 06 juli 2019Telegraaf zat 6 jul 12:58:

Gezonde spanning bij Groenewegen


Dylan Groenewegen moest zaterdag talloze malen zijn verhaal doen voor de start van de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk.

Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 12:45:

De Tourgekte in beeld: zo verliep de doortocht van de renners door Brussel


De Tourstart in Brussel ging uiteraard gepaard met een enorme drukte. Duizenden mensen van over de hele wereld trokken richting de hoofdstad om hun wielerhelden van dichtbij te zien en aan te moedigen. En ook tijdens de passage van de renners door het centrum van Brussel werd voor de koersgekke fans een onvergetelijk moment.


Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 12:19:

Krijgen we in eerste etappe meteen een rare sprint? Tom Steels: “Risico op valpartijen met smalle kasseistroken”


De Tour de France is officieel van start. Deceuninck-Quick Step-ploegleider Tom Steels heeft de eerste etappe tot in het kleinste detail geanalyseerd. “Het parcours lijkt op het lijf geschreven van Peter Sagan, al wil ik dat mijn mannen meezitten tot aan de meet.”


Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 12:15:

IN BEELD. 100.000 toeschouwers in centrum van Brussel in Tour de France: Grand Départ is één groot volksfeest


In het centrum van de hoofdstad zijn 100.000 mensen op de been voor de start van de Ronde van Frankrijk. Dat blijkt uit de officiële telling van de Brusselse politie in de vertrekzone.


Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 12:06:

Belgische renners enthousiast voor Tourstart, ook debuterende Wout van Aert : “Nerveus? Dat valt wel mee”


Het peloton trok zich zaterdagmiddag voor het koninklijk paleis in Brussel op gang voor de geneutraliseerde start van de openingsetappe in de 106e Ronde van Frankrijk. Een rit van bijna tweehonderd kilometer, die meer dan waarschijnlijk zal eindigen in een massasprint voor het Kasteel van Laken. De Belgen klonken vooraf enthousiast.


Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 12:05:

Renners maken zich op voor Grand Départ in Brussel


De Tour de France begint zaterdag omstreeks 12.25 uur met een etappe van 194 kilometer met start en finish in Brussel. Hoewel onderweg onder meer de Muur van Geraardsbergen moet worden beklommen, wordt verwacht dat de sprinters om de eerste gele trui gaan strijden. In dit liveblog hoef je niets te missen.

Zaterdag 06 juli 2019AD zat 6 jul 12:02:

Quiz | Wat weet jij van de Tour de France?


In Brussel is de 106de Tour de France begonnen. Wat weet jij van de Ronde van Frankrijk? Tien lastige vragen.

Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 11:23:

Tourbaas Prudhomme opgetogen over Grand Départ in Brussel: “We konden niet beter wensen”


Tourbaas Christian Prudhomme heeft tijdens de protocollaire ceremonie in het VIP-dorp van de Tour de France in het Warandepark nogmaals benadrukt hoe blij hij is dat de Grand Départ 50 jaar na de eerste Tourzege van Eddy Merckx neerstrijkt in de Belgische hoofdstad. “We konden niet beter wensen dan Brussel voor 2019. Dank u wel en merci”, zegt Prudhomme.


Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 11:15:

Rode Duivel Jan Vertonghen toeschouwer bij eerste etappe: “Te vergelijken met voetbal? Wel aantal verschillen”


Ook Rode Duivel Jan Vertonghen is naar Brussel afgereisd voor de Grand Départ van de Tour de France. De recordinternational geniet van zijn vakantie in België en reisde voor de gelegenheid naar de hoofdstad.


Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 11:15:

De eerste fans waren al om 4 uur present op de Muur van Geraardsbergen om plekje voor de Tour te bemachtigen


De Ronde van Frankrijk is in het land, en dat zullen we geweten hebben. De eerste fans waren om iets na vier uur zaterdagnacht al present op de Muur van Geraardsbergen om een goed plekje voor de passage van de Tour - voorzien voor 13.30 uur te bemachtigen.


Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 11:03:

Philippe Gilbert blikt vooruit op de Tour de France waar hij niet bij zal zijn, en dat steekt nog altijd: “Ik ben nu al jaloers”


Philippe Gilbert is er niet bij in deze Tour de France: hij werd immers niet geselecteerd door zij ploeg Deceuninck-Quick Step. In zijn column voor de Waalse krant La Capitale laat hij zijn licht schijnen over deze Tour en voorspelt hij wie volgens hem de gele, de groene en de bolletjestrui zal winnen. Wanneer hij zijn favoriet voor de eerste rit van vandaag geeft, blijkt echter hoe graag hij er toch had bij geweest.


Zaterdag 06 juli 2019AD zat 6 jul 11:00:

Krijgt Breukink eindelijk een opvolger? ?Het wordt nu wel tijd'


Als het Dylan Groenewegen vandaag lukt om de eerste Touretappe te winnen, heeft Erik Breukink na dertig jaar eindelijk een opvolger. ,,Het wordt nu ook wel tijd.''

Zaterdag 06 juli 2019AD zat 6 jul 10:15:

Ineos-kopmannen Thomas en Bernal zijn ?goed met elkaar'


Geraint Thomas en Egan Bernal presenteerden zich vrijdag eensgezind als de kopmannen van Ineos voor de Tour de France. De 33-jarige Welshman, vorig jaar winnaar, voelt zich goed en relaxed. De elf jaar jongere Colombiaan bouwt op een ervaren ploeg die weet wat het winnen van een grote ronde inhoudt. ,,Egan is klaar om hier een hoofdrol te vervullen?, voorspelde teambaas Dave Brailsford.

Zaterdag 06 juli 2019AD zat 6 jul 09:12:

Quiz | Wat weet jij van de Tour de France?


Het is zo ver: de start van Tour de France. De 106de editie van het wielerspektakel begint zaterdagmiddag met een etappe van 192 kilometer in Brussel. Hoeveel weet jij van dit wielercircus?

Zaterdag 06 juli 2019Telegraaf zat 6 jul 08:46:

Start Tour: 'Als iemand tegen druk kan is het Dylan'


Zaterdag start de Tour de France. Dylan Groenewegen is d favoriet om in de eerste rit het geel te pakken. Volgens verslaggever Raymond Kerckhoffs is Groenewegen zelf de laatste die zich daarom druk maakt.

Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 08:44:

106e Tour de France trekt zich vandaag op gang in Brussel, volg de Grand Départ live en mis niets van start tot finish!


Zaterdagmiddag wordt in het centrum van Brussel de 106e editie van de Ronde van Frankrijk (WorldTour) officieel op gang geschoten.


Zaterdag 06 juli 2019NUSport zat 6 jul 08:18:

Groenewegen aast op eerste Nederlandse gele trui sinds 1989


Dylan Groenewegen heeft bij de start van de Tour de France in Brussel zijn zinnen gezet op de zege in de eerste etappe en op de eerste gele trui. De sprinter van Jumbo-Visma kan de eerste Nederlander sinds 1989 worden die de leiding heeft in het algemeen klassement van de grootste wielerronde ter wereld.

Zaterdag 06 juli 2019NOS zat 6 jul 07:58:

Dit is Touretappe 1: Groenewegen in het geel?


Wordt Dylan Groenewegen de eerste Nederlandse geletruidrager in dertig jaar? Op die vraag komt vanmiddag het antwoord, als de 106de Tour de France begint met een etappe in en rond de Belgische hoofdstad Brussel. Een rit van bijna 200 kilometer die zeer waarschijnlijk eindigt in een massasprint.


Zaterdag 06 juli 2019Telegraaf zat 6 jul 07:10:

'Grote kans dat Groenewegen na 30 jaar Breukink aflost'


Michael Boogerd is hoopvol gestemd voor de eerste dag van de Ronde van Frankrijk. ?Een grote kans dat Dylan Groenewegen na dertig jaar Erik Breukink aflost als laatste Nederlandse geletruidrager in de Tour.? Dat stelt de oud-renner in zijn dagelijkse vooruitblik voor Telesport.

Zaterdag 06 juli 2019Telegraaf zat 6 jul 06:20:

Dylan Groenewegen en de koers richting het geel


Podium of jodium. Het is de lijfspreuk van Dylan Groenewegen, waarmee de Amsterdamse topsprinter wil zeggen dat je in een massaspurt soms alles moet riskeren wil je voor de ruiker gaan. De grenzen opzoeken tekent zijn karakter.

Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 03:00:

Waarom iedereen vandaag naar Brussel moet voor de start van de Tour: “Het wordt onvergetelijk”


Brussel heeft dit weekend een afspraak met de geschiedenis. Chef sport Guy Fransen zegt dat bij de start van de Tour alle ingrediënten aanwezig zijn om er met ons allen een gigantisch feest van te maken. Zo’n onvergetelijk weekend dat je voor altijd meeneemt.


Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 03:00:

Onze wielerspecialist Wim Vos voorspelt nu al de Tour: “Eindzege voor Bernal, minstens twee ritzeges voor de Belgen”


Et voilà. Het kan beginnen. In Brussel start vanmiddag één van de vreemdste Tours in jaren. Een Tour zonder Chris Froome, met niet één uitgesproken favoriet, met meer bergen en heuvels dan ooit tevoren en met liefst 21 Belgen. Voor velen de meest open en onvoorspelbare Tour in jaren, maar niet voor ons. Op het gevaar af dat u ons over drie weken met pek en veren besmeurd over de Champs-Elysées ziet sluipen: dit staat u de komende drie weken te wachten.


Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 03:00:

43,5 km en de Tour kan al geslaagd zijn: Aimé De Gendt wil eerste bolletjestrui pakken op de Muur


Twee dagen in de bollen. Twee dagen de podiumceremonie. En dus ook twee dagen vol publiciteit. Het ligt vandaag allemaal voor het grijpen na nog geen uur koers. Soudal-Lotto en Deceuninck-Quick Step zijn er niet mee bezig, maar bij Wanty-Gobert is het een halve staatszaak. Debutant Aimé De Gendt (25) lijkt de aangewezen man om na 43,5 km als eerste boven te komen op de Muur van Geraardsbergen. “Mijn tactiek? Niet veel eten.”


Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 03:00:

COLUMN. Thomas De Gendt: “Zodra ik wist dat er een ploegentijdrit in de Tour zat, heb ik gevloekt”


Goeie tijdrijders die hun neus ophalen voor een ploegentijdrit: ze bestaan. Ze hebben zelfs een Tour-column. Zodra ik wist dat er in deze Tour een ploegentijdrit op het programma stond, heb ik toch eens gevloekt.


Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 03:00:

Claudine Acou, mevrouw Eddy Merckx: “Toen ik nog geen kinderen had, ben ik eenzaam geweest. Hij was zo vaak weg”


Ik ben Claudine Acou. Eigenlijk noemen ze me al vijftig jaar Claudine Merckx. Alleen als ik naar de dokter of het ziekenhuis moet, hoor ik nog eens mijn echte familienaam. Ik voel me ook mevrouw Merckx. Ik heb mijn hele leven ten dienste van mijn man gestaan. Mijn papa Lucien werkte als liefhebberscoach bij de wielerbond. Hij zei me altijd: “Als je een coureur hebt, sta dan ten dienste van hem.” Niet zeuren aan zijn kop. Geen praktisch gedoe, geen zorgen.


Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad zat 6 jul 01:08:

Museeuw, De Cauwer en Hoste over de nipte eindzege van LeMond in 1989: “Het mooie aan die acht seconden? Ze zaten overal”


Een lelijk knalgeel hemdje voor wie niets van wielrennen kent. De mooiste trui op aarde voor wielerfreaks. De gele trui is jarig! Precies honderd jaar geleden werd hij voor het eerst uitgereikt. Dat is een Tourfeestje waard. En een reeks in uw krant! De beste historische verhalen, de meest pertinente vragen: drie weken lang leest u hier alles over de gele trui.


Zaterdag 06 juli 2019Nieuwsblad vr 5 jul 18:50:

Twee maanden geleden was hij nog een vod, nu is Michel Wuyts juist op tijd klaar voor 25ste Tour


Iemand uit “het milieu”, hij wil niet zeggen wie, zei dat één middel kon helpen: ozontherapie. Maar daar is Michel Wuyts (62) wijselijk afgebleven. De wielercommentator ging de klierkoorts te lijf door te doen wat hij niet kan: rusten. Een kleine calvarietocht werd dat, maar hij is wél fit voor de Tour.