Nieuwsoverzicht uit de diverse media Woensdag 31 juli 2019


Woensdag 31 juli 2019Nieuwsblad woe 31 jul 23:07:

JACOBS & VERMEIREN. Waarom dit toch niet de Tour des Belges was (of slechts een klein beetje)


Ergens zowat halverwege moet het gebeurd zijn. Toen ontstond bij pers en publiek plots een consensus dat dit le Tour des Belges was. Op 15 juli liet Wout Van Aert op een boulevard in Albi het hele pak zijn Kempense hielen zien. Eerder al hadden Dylan Teuns en Thomas De Gendt op spectaculaire wijze een rit gewonnen.


Woensdag 31 juli 2019Telegraaf woe 31 jul 23:00:

Van der Poel: 'Ik moet de Tour toch eens meemaken'


Mathieu van de Poel (Corendon-Circus) is al wereldkampioen veldrijden en Europees kampioen mountainbiken, maar wil er nog een titel bij. Zondag 29 september wil hij zich in het Engelse Yorkshire tot wereldkampioen op de weg kronen.

Woensdag 31 juli 2019Nieuwsblad woe 31 jul 22:42:

Bernal blijft Kruijswijk voor in Acht van Chaam


Egan Bernal heeft woensdag de 81e editie van de Acht van Chaam op zijn naam geschreven. De Colombiaanse winnaar van de Ronde van Frankrijk bleef in de sprint de Nederlander Steven Kruijswijk voor. Dylan Groenewegen, land- en ploeggenoot van Kruijswijk bij Jumbo-Visma, won de sprint om de derde plek. Dinsdag won Bernal ook al in Roeselare, in Aalst moest hij maandag met de tweede stek vrede nemen. Bij de vrouwen ging de zege al voor de negende keer naar Marianne Vos.


Woensdag 31 juli 2019Telegraaf woe 31 jul 22:27:

Brug op parcours WK wielrennen ingestort door zware regenval


In hetzelfde weekend waarin de Tour de France twee Alpenritten moest inkorten door de zware regenval en modderstromen, heeft ook het parcours van het WK wielrennen in Yorkshire stevig moeten afzien.

Woensdag 31 juli 2019Nieuwsblad woe 31 jul 22:17:

IN BEELD. Mathieu van der Poel en Sanne Cant winnen het dernycriterium in Antwerpen: “Ik train alvast om het WK te winnen”


Mathieu van der Poel en Sanne Cant hebben woensdag het dernycriterium van Antwerpen gewonnen. Dat werd voor het eerst beslecht in een formule voor gemengde duo’s. Die reden eerst samen een koppeltijdrit en een koppelafvalling, waarna een individuele dernyrace volgde. Thomas De Gendt en Lotte Kopecky werden tweede in de eindstand, Laurens De Plus en Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke derde.


Woensdag 31 juli 2019Telegraaf woe 31 jul 22:08:

Onfortuinlijke Van Aert ontslagen uit ziekenhuis


Wout van Aert heeft woensdag het ziekenhuis in Herentals verlaten. De Belgische renner van Jumbo-Visma is voldoende hersteld van de verwondingen die hij bij een val in de Tour de France opliep om thuis verder te herstellen.

Woensdag 31 juli 2019NUSport woe 31 jul 21:57:

Tour-winnaar Bernal klopt Kruijswijk in sprint bij criterium in Chaam


Tour de France-winnaar Egan Bernal heeft woensdag het criterium de Acht van Chaam gewonnen. De renner van Team INEOS rekende in een sprint af met Steven Kruijswijk.

Woensdag 31 juli 2019Telegraaf woe 31 jul 21:50:

Bernal blijft ook in Chaam Kruijswijk voor


Egan Bernal heeft de 81e editie van de Acht van Chaam op zijn naam geschreven. De Colombiaanse winnaar van de Ronde van Frankrijk bleef in de sprint Steven Kruijswijk voor.

Woensdag 31 juli 2019AD woe 31 jul 21:31:

Tourwinnaar Bernal blijft Kruijswijk voor in Acht van Chaam


Egan Bernal heeft de 81ste editie van de Acht van Chaam op zijn naam geschreven. De Colombiaanse winnaar van de Tour de France bleef in de sprint Steven Kruijswijk voor. De nummer drie van de Tour won een dag eerder nog het criterium van Surhuisterveen.

Woensdag 31 juli 2019AD woe 31 jul 21:13:

Van Aert verlaat ziekenhuis in rolstoel


Wout van Aert heeft het ziekenhuis van Herentals verlaten in een rolstoel. De Vlaamse Jumbo-Visma-renner werd twee keer geopereerd na een zware valpartij in de tijdrit van de Tour de France.

Woensdag 31 juli 2019Nieuwsblad woe 31 jul 21:02:

Wout van Aert wordt door zijn Sarah uit het ziekenhuis gereden: "Houdoe"


Wout van Aert is weer thuis. Onze landgenoot, die schitterde in de Tour maar moest opgeven na een zware valpartij, heeft het ziekenhuis in Herentals verlaten. Dat deed hij in een rolstoel, geduwd door vrouwlief Sara De Bie. "Houdoe", stuurde Van Aert de wereld in via Twitter.

Woensdag 31 juli 2019Telegraaf woe 31 jul 20:56:

Video: lle volgwagens geflitst bij Touretappe


Normaal gesproken worden flitspalen op het parcours van de Tour de France uitgeschakeld op het moment dat het peloton en de achterliggende volgwagens passeren.

Woensdag 31 juli 2019AD woe 31 jul 20:50:

Teuns mist Clsica San Sebastin na ongeluk met grasmaaier


De Belgische renner Dylan Teuns verschijnt zaterdag niet aan de start van de wielerklassieker Clsica San Sebastin. Dat meldt zijn ploeg Bahrain-Merida. Teuns, die de zesde etappe van de afgelopen Tour de France op zijn naam schreef, raakte geblesseerd door zijn eigen grasmaaier.

Woensdag 31 juli 2019Telegraaf woe 31 jul 20:20:

Belg mist wielerklassieker door opmerkelijke reden


Dylan Teuns (27) kan komende zaterdag niet meedoen met de Clasica San Sebastian. De Belgische renner van Bahrein-Merida mist de wielerklassieker door een hoogstopmerkelijke reden.

Woensdag 31 juli 2019Nieuwsblad woe 31 jul 20:08:

Dylan Teuns mist de Clasica San Sebastian nadat hij gewond raakt bij “ongeval bij het tuinieren”


Geen Dylan Teuns (27) in de Clasica San Sebastian. Onze landgenoot, die een Tourrit won, zou een wonde in het gezicht hebben opgelopen na een ongeval bij het tuinieren.


Woensdag 31 juli 2019Nieuwsblad woe 31 jul 19:24:

Loïc Vliegen hoopt alsnog de verwachtingen als ‘le nouveau Philippe Gilbert’ in te lossen: “Een Waal in het geel, dat zie je niet veel”


Eénentwintig jaar na Frank Vandenbroucke staat er opnieuw een Waal op de erelijst van de vijfdaagse over de taalgrens. Loïc Vliegen stond zijn leidersplaats in de slotrit niet meer af en hoopt dat zijn carrière nu voor goed is gelanceerd.


Woensdag 31 juli 2019Nieuwsblad woe 31 jul 17:14:

Tosh Van der Sande rijdt naar zeldzame zege, Loïc Vliegen verzekert zich van eindwinst in de Ronde van Wallonië


Loïc Vliegen (Wanty-Gobert) heeft woensdag de eindzege op zak gestoken in de Ronde van Wallonië (2.BC). De overwinning in de slotrit - 186,7 kilometer tussen Couvin en de Muur van Thuin - was voor Tosh Van der Sande (Lotto Soudal).


Woensdag 31 juli 2019Nieuwsblad woe 31 jul 15:37:

Brug op parcours WK wielrennen ingestort door zware regenval


In hetzelfde weekend waarin de Tour de France twee Alpenritten moest inkorten door de zware regenval en modderstromen heeft ook het parcours van het WK wielrennen in Yorkshire stevig afgezien.


Woensdag 31 juli 2019Nieuwsblad woe 31 jul 13:52:

Voorlopige deelnemerslijst Clasica San Sebastian


De voorlopige deelnemerslijst van de 39e Clasica Ciclista San Sebastian , de Spaanse klimklassieker die op zaterdag 3 augustus zal worden gereden.


Woensdag 31 juli 2019Nieuwsblad woe 31 jul 12:15:

Deceuninck-QuickStep met Alaphilippe en Evenepoel naar Clasica San Sebastian


Julian Alaphilippe, een van dé smaakmakers in de voorbije Tour, start zaterdag als kopman van Deceuninck-Quick.Step in de Clasica San Sebastian. De Fransman won de Spaanse klassieker vorig jaar. Ook Remco Evenepoel maakt deel uit van de selectie. Voor het jonge talent wordt het zijn debuut in een eendagswedstrijd van de World Tour.


Woensdag 31 juli 2019Nieuwsblad woe 31 jul 11:49:

Wie gaat dat betalen? Flitspaal in Parijs flitst alle volgwagens in Tour de France na elkaar


Normaal gezien worden flitspalen op het parcours van de Tour de France uitgeschakeld op het moment dat het peloton en de achterliggende volgwagens passeren. Maar zondag in Parijs was de politie toch vergeten om er eentje uit te zetten. De flitspaal in kwestie draaide dan ook helemaal dol toen de sportbestuurders arriveerden. Tot groot jolijt van de omstaanders (bekijk video hieronder).


Woensdag 31 juli 2019AD woe 31 jul 10:53:

?Nulvoudig Tourwinnaar' Armstrong zoekt weer de schijnwerpers


Twintig jaar na zijn eerste (geschrapte) eindzege in de Tour de France en zes jaar na zijn ontmaskering als dopingzondaar, zoekt Lance Armstrong steeds nadrukkelijker de publiciteit. Zit Amerika nog op zijn gevallen wielerheld te wachten?

Woensdag 31 juli 2019AD woe 31 jul 09:41:

De geruchten en transfers in de wielerwereld: Van Dumoulin tot Quintana


Het gonst al weken van de geruchten in het wielerpeloton en op 1 augustus mogen de transfers eindelijk openbaar gemaakt worden. Wie rijdt waar in het nieuwe wielerseizoen? In Wielertalk houden we de geruchten n de definitieve transfers bij. Dit bericht wordt gedurende de dag aangevuld.

Woensdag 31 juli 2019AD woe 31 jul 09:39:

Roche kopman Sunweb in San Sebastian


Team Sunweb start zaterdag in de Clsica San Sebastian met Nicolas Roche als kopman. Ploegleider Michiel Elijzen denkt dat de Ier, die zondag de Tour de France afsloot, een rol kan spelen in de lastige finale van de Baskische koers.

Woensdag 31 juli 2019Telegraaf woe 31 jul 09:35:

Roche moet het laten zien in San Sebastian


Team Sunweb start zaterdag in de Clsica San Sebastian met Nicolas Roche als kopman.

Woensdag 31 juli 2019Nieuwsblad woe 31 jul 03:00:

Het schuchtere meisje in de schaduw van Tourwinnaar Egan Bernal: “Ik hou ook van klimmen”


Egan Bernal (22) sloot gisteren zijn doortocht in België af met een zege in het criterium van Roeselare. Op de achtergrond genoot zijn koningin met volle teugen mee. Maak kennis met Xiomara Guerrero (24), die al vijf jaar lief en leed deelt met de Tourwinnaar. “Hij wil zijn vreugde altijd delen met mij.”