×

Tournieuws in de diverse media


 
(advertentie)

Nieuwsoverzicht uit de diverse media Woensdag 21 juli 2021


Woensdag 21 juli 2021NOS woe 21 jul 2021 22:26:

Jakobsen: 'Als mens was ik al terug, nu ben ik als topsprinter waar ik wil zijn'


Fabio Jakobsen wist dat hij een goede sprinter was. Voor zijn afschuwelijke val in de Ronde van Polen had hij massasprints gewonnen in de Ronde van Spanje en was hij twee keer de sterkste in de Scheldeprijs, het zogenaamde WK voor sprinters.


Woensdag 21 juli 2021Telegraaf woe 21 jul 2021 20:56:

Fabio Jakobsen in tranen: 'Ik ben blijven vechten en geloven in mezelf'


Er vloeiden champagne en tranen. Fabio Jakobsen werkte na zijn horrorcrash in de Ronde van Polen keihard aan zijn revalidatie, met de constante twijfel of hij ooit nog de armen in de lucht zou steken. Bijna een jaar later, om exact te zijn 349 dagen, was het zover in de tweede etappe van de Ronde van Wallonië. En toeval of niet, een dag nadat Dylan Groenewegen - de veroorzaker van de zware val in Polen - in dezelfde ronde met de bloemen zwaaide.

Woensdag 21 juli 2021Nieuwsblad woe 21 jul 2021 19:13:

ANALYSE. Waarom de zege van Fabio Jakobsen de belangrijkste zege van het seizoen is voor The Wolfpack


Zege nummer 38 van het lopende seizoen is een feit voor Deceuninck - Quick-Step. Niet meer dan een etappe in de Ronde van Wallonië, op een afgesloten circuit dan nog. En toch zal de spurtzege van Fabio Jakobsen voor een immens gevoel van tevredenheid en ontroering hebben gezorgd bij Patrick Lefevere en zijn Wolfpack.


Woensdag 21 juli 2021Nieuwsblad woe 21 jul 2021 18:20:

Fabio Jakobsen draait bladzijde om na ritzege: “Ik denk dat dit het einde van mijn revalidatie betekent, ik ben terug”


Voor Fabio Jakobsen is 21 juli 2021 een dag om nooit meer te vergeten. Bijna één jaar na zijn horrorcrash in de Ronde van Polen werd de Nederlander terug eerste in een wielerwedstrijd. “Ik kijk ernaar uit om meer ritten te winnen”, klonk het na zijn ritzege in de Ronde van Wallonië.


Woensdag 21 juli 2021NOS woe 21 jul 2021 17:57:

Een dag na Groenewegen wint Jakobsen ook zijn eerste etappe sinds zware val


Fabio Jakobsen heeft in de Ronde van Wallonië zijn eerste ritzege sinds zijn rentree in het peloton geboekt. De sprinter, die 349 dagen geleden hard ten val kwam en vreesde voor zijn leven, klopte Fernando Gaviria in de massasprint in de tweede etappe.


Woensdag 21 juli 2021Telegraaf woe 21 jul 2021 17:42:

Fabio Jakobsen boekt eerste zege sinds zware valpartij


Fabio Jakobsen heeft voor de allereerste keer sinds zijn zware val in de Ronde van Polen vorig jaar een wedstrijd gewonnen.

(advertentie)

Woensdag 21 juli 2021AD woe 21 jul 2021 17:41:

Fabio Jakobsen emotioneel na eerste sprintzege sinds horrorcrash: ?Ik ben terug'


Fabio Jakobsen heeft de tweede etappe in de Ronde van Wallonië gewonnen. De 24-jarige wielrenner uit Heukelum was de snelste in de sprint in Zolder. Het is zijn eerste zege sinds zware valpartij in de Ronde van Polen op 5 augustus vorig jaar. ,,Dit is het einde van mijn revalidatie. Ik ben terug", zei de geëmotioneerde Jakobsen op het podium na zijn eerste zege in bijna twee jaar.

Woensdag 21 juli 2021AD woe 21 jul 2021 17:41:

Groenewegen feliciteert Jakobsen na eerste zege sinds horrorcrash: ?Respect dat je er weer staat'


Fabio Jakobsen heeft de tweede etappe in de Ronde van Wallonië gewonnen. De 24-jarige wielrenner uit Heukelum was de snelste in de sprint in Zolder. Het is zijn eerste zege sinds zware valpartij in de Ronde van Polen op 5 augustus vorig jaar. ,,Dit is het einde van mijn revalidatie. Ik ben terug", zei de geëmotioneerde Jakobsen op het podium na zijn eerste zege in bijna twee jaar. ,,Ik kijk ernaar uit om nog meer etappes te winnen.?

Woensdag 21 juli 2021Nieuwsblad woe 21 jul 2021 17:33:

Symbolischer kan het niet: daags na Dylan Groenewegen wint ook Fabio Jakobsen voor het eerst sinds zware valpartij


Fabio Jakobsen heeft voor de allereerste keer sinds zijn zware val in de Ronde van Polen vorig jaar een wedstrijd gewonnen. De Nederlander van Deceuninck-Quick Step was tijdens de tweede etappe van de Ronde van Wallonië de beste in een massasprint op Circuit Zolder. Qua symboliek kan het tellen, want een dag eerder won Dylan Groenewegen - de man die in Polen de zware val veroorzaakte - ook voor het eerst sinds die veelbesproken dag.


Woensdag 21 juli 2021Nieuwsblad woe 21 jul 2021 14:43:

Remco Evenepoel: “Toen ik in de Giro nipt aan een valpartij ontsnapte, heb ik even geweend”


Remco Evenepoel bereidde zich vandaag in Tokio voor op de olympische wegrit van zaterdag, maar vandaag publiceerde Team Belgium een video-interview dat voormalig olympisch kampioene Elodie Ouédraogo met hem opnam.


Woensdag 21 juli 2021Nieuwsblad woe 21 jul 2021 09:51:

“Ik heb er alles aan gedaan om hier zo goed mogelijk te zijn”


Ook in Tokio zijn vele ogen op Remco Evenepoel gericht. Het rastalent van Deceuninck - Quick-Step staat in het land van de Rijzende Zon als Ă©Ă©n van de favorieten aan de start. Zelf probeert hij enigszins de verwachtingen te temperen.


Woensdag 21 juli 2021Nieuwsblad woe 21 jul 2021 09:12:

Wout van Aert na verkenning in Tokio: “Tijdritparcours iets te lastig, Remco hoeft op Mikuni Pass zeker niet te wachten”


Wout van Aert verkende woensdag samen met bondscoach Sven Vanthourenhout en Greg Van Avermaet het tijdritparcours van de Olympische Spelen. Nadien sprak hij samen met de andere Belgische wielrenners met de pers.


(advertentie)

Woensdag 21 juli 2021Nieuwsblad woe 21 jul 2021 08:08:

Wout van Aert (op tijdritfiets) verkent olympisch parcours met bondscoach en Greg Van Avermaet


Wout van Aert heeft woensdag samen met bondscoach Sven Vanthourenhout en titelverdediger Greg Van Avermaet een deel van het olympisch parcours verkend. Van Aert bolde met zijn tijdritfiets over de Fuji speedway in Gotenba, Van Avermaet en Vanthourenhout op hun gewone wegfiets. De wegrit staat zaterdag op het programma, de tijdrit volgende week woensdag. Later op de dag geven de Belgische wielrenners een persconferentie.