Waardeer rondevanfrankrijk.com

Rating: 2.7/5 (4298 stemmen)

     

Thor Hushovd (NOO, GRM)

Thor HushovdNaam:Thor Hushovd (51)
Ploeg:Team Garmin-Sharp (GRM)
Nationaliteit:NOO (NOO)
Leeftijd:41 jaar (18 januari 1978)
Geboorteplaats:Grimstad
Gele Trui positie:-
Groene Trui positie:-
Bergtrui positie:-
Lengte:183 cm
Gewicht:83 kg


Thor Hushovd, ook bekend als Tykke Thor of De beer van Grimstad pakte in 2004 al eens de gele trui, dankzij het pakken van bonificatie seconden (iets wat in de tour van 2011 niet meer kan) in de 2e etappe. Dit jaar pakte hij voor de tweede keer in zijn wielercarriere de gele trui. Dankzij een uitstekende teamprestatie in de ploegentijdrit kan zijn tour nu al niet meer stuk.

Het zal lastig worden om er nog een gouden randje omheen te fietsen, daar Gilbert bergop en Cavendish in de sprint toch wel een klasse beter zijn. Thor is echter de houder van het geel en dat zal nog wel een aantal dagen zo blijven met de nieuwe regel dat er geen bonficatieseconden meer zijn voor een winnaar van een etappe.

Maar niet alleen in de sprint kan Hushovd winnen, in de Ronde van Frankrijk 2011 wint hij de solo in de bergetappe naar Lourdes door een sterke afdaling en herhaald dat in de 16e etappe maar moet er in Gap nog voor sprinten met zijn landgenoot Boasson Hagen

Thor slaat opnieuw toe in de bergen, een klein wonder in Lourdes waar Hushovd 2 kilometer voor het eind koploper Roy inhaalde en er op en erover ging en solo aankwam.

Thor Hushovd, Hushovd





Palmares Thor Hushovd

Rondes van Frankrijk (11 deelnames)
10 etappezeges
groene trui (2005, 2009)

Ronde van Spanje
3 etappezeges
blauwe trui (2006)

Wereld Kampioen op de weg (2010)

Omloop Het Nieuwsblad (2009)

Gent-Wevelgem (2006)