Nieuwsoverzicht uit de diverse media Zaterdag 20 juli 2019


Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 23:07:

Mollema laat klassementsambities varen na 'lastige' bergetappe


Bauke Mollema is niet meer van plan om zich op het algemeen klassement te richten in de Tour de France. De Groninger moest zaterdag in een zware bergetappe al vroeg lossen op de Col du Tourmalet.

Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 22:27:

Lisa Klein op weg naar eindzege in BeNe Ladies Tour


De Duitse tijdritkampioene Lisa Klein vertrekt zondag als leider in de laatste etappe van de BeNe Ladies Tour. Klein won zaterdagavond in Watervliet een individuele tijdrit over een afstand van 13,8 km. Donderdag was ze in Utrecht ook al de beste in de proloog. Ze start de slotetappe met een voorsprong van 13 seconden op de Nederlandse Amy Pieters, ploeggenote van de onfortuinlijke Jolien D’hoore, die vrijdag een elleboog brak.


Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 21:45:

?Alaphilippe helaas nog niet gekraakt'


Steven Kruijswijk en team Jumbo-Visma hebben een fantastische bergetappe achter de rug. Het team staat op de derde plek, en zoekt de aansluiting naar Tour-leider Alaphilippe.

Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 21:37:

Thomas voelde zich vanaf de start al niet goed


Geraint Thomas gaf na afloop van de voor hem slecht verlopen veertiende etappe van de Tour de France toe dat hij zich erg zwak voelde.

Zaterdag 20 juli 2019NOS zat 20 jul 21:19:

Teleurgestelde Thomas zucht na tijdverlies: 'Ik voelde me niet goed'


Met nog een ruime kilometer te gaan op de monsterlijke Tourmalet was daar plotseling een opvallend beeld. Geraint Thomas, de Tourwinnaar van vorig jaar, kon de versnelling van de latere ritwinnaar Thibaut Pinot niet bijbenen en moest lossen.


Zaterdag 20 juli 2019AD zat 20 jul 21:10:

Langzaam dringt het door: Kruijswijk kan de Tour winnen


Tot de etappe naar de Tourmalet was een podiumplek in Parijs voor Steven Kruijswijk het doel. Toen hij met de drie besten op 2115 meter bovenkwam, drong plots het besef door dat Kruijswijk de Tour ook kan winnen.

Zaterdag 20 juli 2019NOS zat 20 jul 21:06:

Duitse Klein slaat dubbelslag in tijdrit BeNe Ladies Tour


Na de dagzege in de proloog van afgelopen donderdag, heeft Lisa Klein zaterdag ook de individuele tijdrit in de BeNe Ladies Tour op haar naam geschreven. Klein is dankzij die zege ook de nieuwe leider in de Nederlands-Belgische wielerkoers.


Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 21:00:

Mollema focust zich nu op de ritzeges


Bauke Mollema kan zich in de Tour de France na zaterdag gaan richten op dagsuccessen. De Nederlandse renner van Trek-Segafredo kon lange tijd mee op weg naar de top van de Tourmalet, maar moest op een gegeven moment toch lossen. Mollema gaf 3.29 toe op de Franse ritwinnaar Thibaut Pinot en speelt in het algemeen klassement nu geen rol van betekenis meer.

Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 20:42:

Alaphilippe 'ongelooflijk verbaasd' door nieuwe tijdwinst op concurrentie


Julian Alaphilippe heeft zichzelf zaterdag opnieuw verbaasd in de zware bergetappe naar de Col du Tourmalet. De Fransman behield zijn gele trui en verstevigde zelfs zijn leidende positie in het algemeen klassement.

Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 20:17:

Echte koerspassie: ploegleider Marc Madiot schreeuwt Thibaut Pinot naar winst op Tourmalet


Wie last heeft van zijn of haar oren, doe ze even dicht. Er is namelijk een video opgedoken waarin Groupama-FDJ-ploegbaas Marc Madiot de longen uit zijn lijf schreeuwt wanneer kopman Thibaut Pinot op weg is naar winst in de veertiende rit van de Ronde van Frankrijk. En dan in vreugde uitbarst als zijn poulain de bloemen pakt op de Tourmalet.

Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 20:16:

Jumbo-Visma stiekem nog met acht renners 'in koers'


Zelfs vanuit het ziekenhuis heeft Wout van Aert zich nuttig gemaakt voor Jumbo-Visma.

Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 20:08:

Poels: 'Slag verloren, maar we zitten nog in de oorlog'


Een tegenvaller voor Team Ineos in de zware rit door de Pyreneen. Wout Poels eindigt op de 21e plaats, maar geeft de moed niet op.

Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 20:00:

Knaven: 'Alaphilippe is nu d grote favoriet'


Frankrijk heeft er in navolging van Quatorze Juillet een nieuwe nationale feestdag bij. Op de Tourmalet zegevierde Thibaut Pinot. Landgenoot Julian Alaphilippe zorgde met het behoud van de gele trui voor een nog grotere vreugde-explosie van de Franse toeschouwers op de 2115 meter hoge Pyreneenkolos. Waar werd verwacht dat Team Ineos de macht zou grijpen in deze Tour de France, kon Egan Bernal maar net aanpikken en kwam titelverdediger Geraint Thomas op achterstand binnen.

Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 19:50:

Tegenvallende Thomas hoopt dat mindere dag in Tour incident is


Geraint Thomas hoopt dat zijn mindere optreden van zaterdag in de Tour de France een incident is. De titelverdediger kon in de finale op de Tourmalet verrassend niet met de besten mee.

Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 19:24:

Wout van Aert is zelfs belangrijk vanuit het ziekenhuis: ploegleider Jumbo-Visma krijgt updates over Tour via WhatsApp


Hij ligt na zijn zware val in de tijdrit van de Ronde van Frankrijk in het ziekenhuis, maar Wout van Aert blijft belangrijk voor Jumbo-Visma. Dat blijkt uit een opmerkelijke tweet van ploegleider Grische Niermann.


Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 19:19:

Opvallend: Tourrenners krijgen armband en fluitje om veilig de berg af te kunnen dalen


De veiligheid van de renners is een bekommernis voor de Tourdirectie. En dus kwamen ze met een opvallend initiatief op de top van de Tourmalet. Renners die na afloop hun etappe begonnen aan de afdaling richting lager geparkeerde teambussen, kregen een armband en een fluitje. Daarmee konden ze het publiek duidelijk maken dat er een renner van de Tour de France op komst was.


Zaterdag 20 juli 2019AD zat 20 jul 19:17:

Alaphilippe op weg naar Tour-winst? ?Hij rijdt als een malle'


Na zijn verbluffende tijdritzege van gisteren en zijn tweede plek vandaag op de Tourmalet, is Julian Alaphilippe een flink stuk op weg om deze Tour de France te winnen. Frankrijk, dat sinds 1985 wacht op een opvolger van Bernard Hinault, houdt de adem in. Maar de man in de gele trui probeert de verwachtingen te temperen. ,,Aan de eindzege wil ik nog niet denken.''

Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 19:15:

Kruijswijk moet florerende Jumbo-Visma-ploeg remmen


Tussen de wolken op 2115 meter hoogte zijn er timide schouderklopjes, maar innerlijk voel je dat er luid gejuicht wordt. Op de Col du Tourmalet krijgt Jumbo-Visma de bevestiging dat het ook met de klimmers van hun Tour-ploeg meer dan goed zit. Waar de sprintploeg van geel-zwart met vier ritzeges het eerste deel van deze ronde kleur gaf, blijkt nu ook dat de klassementstrein rond Steven Kruijswijk met de allerbesten mee kan. Sterker, met drie man bij de laatste twaalf is de Nederlandse formatie g

Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 19:11:

Tegenvallende Thomas hoopt dat mindere dag in Tour incident was


Geraint Thomas hoopt dat zijn mindere optreden van zaterdag in de Tour de France een incident was. De titelverdediger kon in de finale op de Tourmalet verrassend niet met de besten mee.

Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 19:05:

Beresterke Laurens De Plus kent de zwakke plek van geletruidrager Julian Alaphilippe: “Nu moeten we alleen hem nog kraken”


Geen Wout van Aert meer bij Jumbo-Visma, maar met Laurens De Plus (23) heeft Steven Kruijswijk nog een Belgische ploegmaat die zijn gewicht in goud waard is. De Plus zette een hoog tempo diep in de slotkilometers van de Tourmalet en kwam zelf ook nog als dertiende binnen. Hij gelooft dat zijn kopman deze Tour kan winnen. “Steven heeft de kans van zijn leven in deze Tour. Ik denk dat hij ze gaat pakken.”


Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 18:51:

Gunde Julian Alaphilippe zijn landgenoot de zege? “Ik zat even op mijn limiet maar ik zag liever Thibaut winnen dan iemand anders”


Frankrijk mag alweer een beetje meer dromen van de eerste Franse eindzege sinds Bernard Hinault in 1985. Alaphilippe verstevigde zowaar zijn gele leidersplaats op de Tourmalet. Terwijl Geraint Thomas in de slotfase moest lossen, hield de renner van Deceuninck-Quick Step wel vooraan stand. Mét een vriend erbij: Thibaut Pinot werd de ritzege gegund. Die gaat Alaphilippe niks meer in de weg leggen.


Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 18:47:

Team Ineos minder sterk dan gedacht: 'Komt wel goed'


In de eerste zware Pyreneenrit in de Tour de France bleken de kopmannen van het favoriete Ineos minder sterk dan de meesten dachten.

Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 18:41:

Daar is Sagan, daar is de wheelie, ook op de top van de Tourmalet


Natuurlijk kon het niet ontbreken: groene trui Peter Sagan vergastte op het eind van de slotklim het publieke op een perfect uitgevoerde wheelie, inclusief een duimpje van de Slovaak.


Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 18:40:

Bennett gelooft na 'geweldige' dag op Tourmalet in Tour-zege Kruijswijk


George Bennett deed zaterdag met een grote glimlach zijn coolingdown een kilometer of vier na de top van de Tourmalet. De Nieuw-Zeelander gelooft na het sterke optreden van Jumbo-Visma en Steven Kruijswijk in de veertiende rit dat zijn kopman de Tour de France kan winnen.

Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 18:31:

Macron gelooft in Franse winnaar Tour


De Franse president Emmanuel Macron had geen betere dag kunnen uitzoeken om de Tour de France te bezoeken. Vanuit de auto van koersdirecteur Christian Prudhomme zag hij landgenoot Thibaut Pinot winnen op de mythische Tourmalet. Julian Alaphilippe, de drager van de gele trui, kwam kort daarna als tweede over de finish en verstevigde zo zijn leidende positie in het klassement.

Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 18:28:

Teleurgestelde Van Aert: 'Het gaat naar omstandigheden best goed'


Wout van Aert is een dag na zijn harde val in de Tour de France alweer redelijk positief gestemd. De Belg van Jumbo-Visma laat weten dat hij een goede nachtrust achter de rug heeft.

Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 18:23:

Getergde etappewinnaar Pinot: 'Voor mij begint de Tour nu pas'


Thibaut Pinot gelooft nog volop in zijn kansen in het algemeen klassement van de Tour de France. De klimmer van Groupama-FDJ won zaterdag de zware rit naar de top van de Tourmalet en die zege geeft hem kracht.

Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 18:11:

REACTIES. Laurens de Plus imponeert in dienst van kopman Kruijswijk: "Ik heb aan Wout gedacht vandaag"


Thibaut Pinot won de rit op de Tourmalet en Julian Alaphilippe blijft in het geel, maar het was ook de dag van Jumbo-Visma. Laurens de Plus reed beresterk in dienst van Steven Kruijswijk. Die is nu

Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 18:08:

De Tour in zestig seconden: Frankrijk wordt helemaal gek, Thomas plooit en Jumbo-Visma is ook zonder Van Aert een machine


De etappe met aankomst op de Tourmalet heeft zeker geen muis gebaard. Exact een week nadat Thibaut Pinot en Julian Alaphilippe in Saint-Etienne tweede en derde werden achter Thomas De Gendt, deden ze vandaag, bij afwezigheid van De Gendt, elk een plaatsje beter. En dat maakte de Fransen gek.


Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 18:04:

ANALYSE. Pinot de zege gunnen maakt één ding duidelijk: Julian Alaphilippe weet dat hij de Tour kan winnen


De Tourmalet heeft misschien niet de verwachte oorlog gebracht tussen de kopmannen maar aan het eind van de dag bleef er toch een serieus slagveld achter op de flanken van de zwaarste Pyreneeëncol. Met onder het toeziend oog van president Macron twee Fransen in een hoofdrol. Thibaut Pinot won de etappe, Julian Alaphilippe finishte knap tweede en bouwde zijn voorsprong op onder anderen Geraint Thomas alweer met meer dan een halve minuut uit. Frankrijk nadert langzamerhand het delirium.


Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 18:03:

Getergde ritwinnaar Pinot gelooft nog volop in podiumkansen


Thibaut Pinot gelooft nog volop in zijn kansen in het algemeen klassement van de Tour de France. De klimmer van Groupama-FDJ won zaterdag de zware rit naar de top van de Tourmalet en die zege geeft hem kracht.

Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 18:00:

Reacties na spectaculaire finale op Tourmalet (gesloten)


In de Tour de France staat zaterdag een zware rit in de Pyreneeën op het programma. De renners finishen na een rit over 117 kilometer op de top van de befaamde Tourmalet. Volg alles in ons liveblog.

Zaterdag 20 juli 2019NOS zat 20 jul 17:48:

'Als ik zo rijd, heb ik vertrouwen het podium te kunnen halen'


Een meer dan geslaagde Tourdag voor Steven Kruijswijk. De Nederlander koerste zaterdag sterk in de zware Pyreneeënrit naar de Col du Tourmalet en wist in te lopen op de nummer twee van het algemeen klassement, Geraint Thomas. Kruijswijks achterstand op de Brit van Ineos bedraagt nu nog maar twaalf tellen.


Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 17:42:

Kruijswijk geniet van tijdwinst en sterk Jumbo-Visma op Tourmalet


Steven Kruijswijk is erg blij met zijn sterke optreden in de zware veertiende Tour de France-rit en genoot tijdens de slotklim op de Tourmalet van de controle die hij had met Jumbo-Visma.

Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 17:38:

Pinot wint Tour-etappe naar top Tourmalet, sterke Kruijswijk derde


Thibaut Pinot heeft zaterdag in de Tour de France de zware bergetappe naar de top van de Tourmalet gewonnen. Steven Kruijswijk eindigde knap als derde.

Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 17:32:

Kruijswijk blinkt uit: 'De ploeg was z goed!'


Steven Kruijswijk fietste op geweldige wijze met de favorieten mee op de top van de Tourmalet. Zelf was hij er ook tevreden mee. ?Het ging wel aardig. Ik vond het moeilijk inschatten. Mijn ploegmaten reden z hard!?

Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 17:28:

Wout van Aert reageert voor het eerst sinds zware val en opgave in de Tour: “Het gaat naar omstandigheden goed”


Twee maanden zal Wout van Aert allicht moeten herstellen na zijn val in de tijd van de Ronde van Frankrijk. Onze 24-jarige landgenoot bleef haken aan een nadar en liep daarbij een diepe vleeswonde op aan het rechterbovenbeen. Via Jumbo-Visma reageerde Van Aert voor het eerst na zijn opgave.


Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 17:14:

Ritwinnaar Thibaut Pinot en gele trui Julian Alaphilippe maken Frankrijk gek op de Tourmalet


Thibaut Pinot heeft de koninginnenrit in de Pyreneeën gewonnen. De Fransman spurtte in de slotmeters van de col du Tourmalet weg van zijn laatste gezellen en haalde het voor… gele trui Julian Alaphilippe die zijn voorsprong op eerste achtervolger Geraint Thomas met veertig seconden uitdiepte. Frankrijk vierde feest en vanaf vandaag is Julian Alaphilippe zonder enige twijfel de belangrijkste kandidaat op de eindzege.


Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 17:13:

Kruijswijk houdt ook stand op Tourmalet


Steven Kruijswijk heeft in de veertiende etappe in de Tour de France wederom uitstekende zaken gedaan. In de zware rit met als slotstuk de klim naar de mythische berg Tourmalet zag hij Thibaut Pinot de rit winnen. Julian Alaphilippe hield ook stand en mag ook zondag de gele trui dragen.

Zaterdag 20 juli 2019NOS zat 20 jul 17:12:

Kruijswijk ijzersterk op Tourmalet, Pinot wint de etappe


Wielrenner Steven Kruijswijk heeft in de Tour de France goede zaken gedaan in de eerste Pyreneeënetappe met aankomst bergop. Kruijswijk finishte op de Col du Tourmalet als derde en staat nog altijd derde in het algemeen klassement.


Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 17:11:

Reacties na spectaculaire slotfase van rit naar Tourmalet


In de Tour de France staat zaterdag een zware rit in de Pyreneeën op het programma. De renners finishen na een rit over 117 kilometer op de top van de befaamde Tourmalet. Volg alles in ons liveblog.

Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 16:31:

Tour in de Kantlijn: Koe verstoort bijna etappe Tour


In 'Tour in de Kantlijn' brengen we dagelijks de meest opvallende zaken uit de Ronde van Frankrijk los van het nieuws. Wat posten renners op hun sociale media, bijzondere feiten, prachtige foto's en gekke gebeurtenissen.

Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 16:07:

Kopgroep met Nibali in rit naar Tourmalet, Kruijswijk rijdt in peloton


In de Tour de France staat zaterdag een zware rit in de Pyreneeën op het programma. De renners finishen na een rit over 117 kilometer op de top van de befaamde Tourmalet. Volg alles in ons liveblog.

Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 15:11:

Cavendish: 'Marianne Vos is de GOAT'


Marianne Vos won vrijdag op fraaie wijze La Course, maar enige aandacht voor haar prachtige zege was er - afgaande op de aanwezige journalisten - op de persconferentie nauwelijks. Mark Cavendish vindt het een schande: ?Zij is van de actieve renners een van de allerbesten.?

Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 15:11:

Kopgroep met Sagan en Nibali in rit naar Tourmalet


In de Tour de France staat zaterdag een zware rit in de Pyreneeën op het programma. De renners finishen na een rit over 117 kilometer op de top van de befaamde Tourmalet. Volg alles in ons liveblog.

Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 14:51:

Protestactie doet veertiende etappe Tour de France met een kwartier vertraging vertrekken


De start van de veertiende etappe van de Tour de France is zaterdag een kwartier uitgesteld vanwege een protestactie op de openbare weg. In Ossun, vier kilometer na de start, versperden verschillende manifestanten die zich wilden verzetten tegen de opening van een varkensfokkerij in het dorp gedurende enkele minuten de weg. De situatie verplichtte de organisatoren om de officiële start met 6 km te verplaatsen


Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 14:51:

Van Aert twee maanden aan de kant


Wout van Aert zal wellicht twee maanden moeten herstellen van zijn zware valpartij tijdens de individuele tijdrit in de Tour de France.

Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 14:33:

Kruijswijk verwacht dat klassementsrenners pas aanvallen op slotklim


Steven Kruijswijk verwacht dat de klassementsrenners zaterdag pas aanvallen op de slotklim van de zware veertiende etappe van de Tour de France. De renners finishen op de Tourmalet, een berg van de buitencategorie, maar daarvoor moet al de Col du Soulor worden beklommen.

Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 14:10:

Sagan en Nibali in aanval in rit naar Tourmalet


In de Tour de France staat zaterdag een zware rit in de Pyreneeën op het programma. De renners finishen na een rit over 117 kilometer op de top van de befaamde Tourmalet. Volg alles in ons liveblog.

Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 14:09:

Vietnamese rijdt in dienst van Lotto Soudal Ladies: “Tim Wellens is mijn favoriet maar een handtekening durf ik nog niet vragen”


Donderdagavond startte in het Nederlandse Utrecht de BeNeLadies Tour. Met voor Lotto-Soudal Ladies ene Thi That Nguyen aan de start. De 26-jarige Vietnamese kwam vorig jaar in het vizier van het Belgische team toen ze Dwars door de Westhoek won. Hoe verzeilt een Vietnamese in de schoot van een Belgisch vrouwenteam?


Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 13:56:

Kruijswijk: 'Tourmalet lang genoeg om iets te proberen'


Steven Kruijswijk denkt dat de klassementsrenners in de Tour hun krachten zaterdag sparen voor het einde van de rit.

Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 13:49:

Jumbo-Visma-manager Plugge: 'Van Aert heeft goede nacht achter de rug'


Wout van Aert is een dag na zijn harde val in de Tour de France alweer redelijk positief gestemd. Volgens zijn teammanager Richard Plugge van Jumbo-Visma heeft de Belg een goede nacht gehad.

Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 13:37:

Patrick Lefevere over de gele kansen van Alaphilippe: “Bergop zijn we te zwak”


Probeert de teammanager zand in de ogen te strooien of is Deceuninck - Quick Step daadwerkelijk te zwak om de gele trui van Julian Alaphilippe te verdedigen? Patrick Lefevere denkt het eerste. “Bergop is ons team gewoon te zwak”, zegt de ‘grote baas’ aan de Nederlandse krant De Telegraaf.


Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 12:48:

Wout van Aert kent verdict na zware valpartij in Tour: “Waarschijnlijk twee maanden langs de kant, maar hopelijk gaat het sneller”


Wout van Aert zal wellicht twee maanden moeten herstellen van zijn zware valpartij tijdens de individuele tijdrit in de Tour de France. Dat werd ons verteld door Frans Maassen, de ploegleider van Van Aert bij Jumbo-Visma. Onze 24-jarige landgenoot bleef haken aan een nadar en liep daarbij een diepe vleeswonde op aan het rechterbovenbeen. “Bij een normale mens duurt dat volgens de dokter twee maanden, bij een wielrenner gaat dat hopelijk iets sneller’, aldus Maassen.


Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 12:31:

Lefevere legt schuld val Van Aert bij Tourorganisatie


Middenin het succes van Deceuninck-Quick Step - een derde ritzege, geel voor Julian Alaphilippe en de witte trui voor Enric Mas ? was ploegleider Patrick Lefevere niet blind voor wat Wout van Aert was overkomen.

Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 11:45:

UCI-baas David Lappartient wil volwaardige Tour de France voor vrouwen: “Slechts één racedag is niet genoeg”


Marianne Vos won vrijdag voor de tweede keer La Course, de eendagse vrouwenrace die sinds 2014 tijdens de Tour de France voor mannen wordt georganiseerd. Van 1984 tot 2009 hadden de vrouwen echter een eigen meerdaagse rittenkoers in Frankrijk - de Tour de France féminin, die later werd omgedoopt tot La Grande Boucle Féminine. UCI-baas David Lappartient zou dat graag opnieuw zien gebeuren en wil werk maken van een volwaardige Tour de France voor vrouwen, schrijft De Morgen.


Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 10:54:

Van Aert moppert na opengereten heup over ontbijt


Volgens Jumbo-Visma ploegleider Grischa Niermann heeft Wout van Aert gezien de omstandigheden een goede nacht achter de rug in het ziekenhuis van Pau. ,,Gisteravond na de tijdrit ben ik nog bij hem geweest en vanochtend mopperde hij al over zijn ontbijt. Dat is een goed teken h.?

Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 09:29:

Wanneer trekt Mathieu van der Poel naar de Tour de France? “Kans bestaat dat ik in 2021 voor de eerste keer deelneem”


Het zijn hoogtijdagen voor de veldrijders in de Tour de France. Julian Alaphilippe en Peter Sagan, de mannen die op dit moment respectievelijk de gele en groene trui dragen en samen al drie etappes wonnen, waren ooit actief in het veldrijden. De onfortuinlijke Wout van Aert won ook een etappe voor zijn pijnlijke exit op vrijdag en voormalig veldrijder Mike Teunissen pakte de openingsrit in Brussel. Maar Mathieu van der Poel, de beste veldrijder van het moment, rijdt de Tour nog niet. In het <


Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 09:09:

Ondanks spektakel levert La Course ook nog steeds veel vragen op


Voor het tweede jaar op rij zorgden de rensters voor spektakel in La Course, met Marianne Vos als fraaie winnares. Toch waren er ook na zesde editie vragen over de toekomst van het vrouwenwielrenen.

Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 09:00:

'Kruijswijk wordt alleen maar beter'


De heuvelachtige tijdrit rondom Pau heeft me er nog eens van overtuigd dat Steven Kruijswijk over acht dagen op het podium in Parijs staat. Voor de Tour de France heb ik het al gezegd, maar na dertien ritten ben ik er nog zekerder van geworden dat de kopman van Jumbo-Visma in zijn missie gaat slagen.

Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 09:00:

Vandaag de volgende grote afspraak: wat moet u weten van de mythische Tourmalet?


Weinig cols met een meer mythische reputatie dan de Col du Tourmalet, de aankomstplaats van vandaag. Geen enkele col werd in de Tour vaker beklommen dan de 2115m hoge bergpas in de Pyreneeën met kwalificatie ‘buiten categorie’.


Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 08:59:

Mollema weet na 'mooie test' op Tourmalet of hij voor klassement gaat


Bauke Mollema begon de Tour de France zonder uitgesproken ambities voor het klassement, maar toch staat hij na dertien etappes zestiende. De 32-jarige renner weet na de korte maar zware bergrit van zaterdag naar de top van de Tourmalet of een goede eindklassering in Parijs een realistisch doel is.

Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 08:30:

Het wielerleven van de Escobars


Hij is de drie jaar oudere broer van Pablo Escobar. Jarenlang d accountant van het Medellin-kartel. Gespecialiseerd in het witwassen van drugsgeld en het verstoppen van miljoenen dollars. Twee weken na de dood van zijn broer werd hij slachtoffer van een bombrief in de gevangenis van Itag. Tegenwoordig moet hij nog altijd op zijn hoede zijn voor represailles van vijanden uit het verleden.

Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 07:38:

Boogerd: 'Tourmalet is eerste chte afspraak in Tour'


Michael Boogerd verwacht dat er in de veertiende etappe in de Tour de France, waarbij de slotklim op de beruchte Col de Tourmalet is, een hoop gaat gebeuren. ?Dit is de eerste echte afspraak voor de klassementsrenners.? Dit schrijft de oud-renner in zijn dagelijkse vooruitblik voor Telesport.

Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 07:15:

Wielerlegendes prijzen Franse Tour-sensatie


Iedere dag wordt hem die ene vraag gesteld. Steeds maar weer moet hij alle vraagstellers in de luren leggen. Kan Julian Alaphilippe de Tour de France winnen? Sinds hij in de Champagnestreek na rit drie zijn eerste gele trui veroverde, lijken zijn kansen met de dag te stijgen. Zelf ontpopt hij zich tot Monsieur Incroyable, ongelooflijk is het woord dat hij te pas en te onpas blijft herhalen. Dat hij in de gele trui de enige tijdrit van deze ronde met liefst 14 seconden op titelverdediger Geraint

Zaterdag 20 juli 2019NOS zat 20 jul 07:10:

Etappe 14: niemand kan verstoppertje spelen op mythische Tourmalet


De Col du Tourmalet. Een monsterberg van maar liefst 2.115 meter hoog. 19 kilometer klimmen à 7,4 procent. Niet voor niets een col die gecategoriseerd is als een van de buitencategorie.


Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 07:10:

Lefevere: 'Dit is bijna miraculeus'


Teammanager Patrick Lefevere stond er na de zege van Julian Alaphilippe bij stil dat de tijdrit niet ver van bedevaartsoort Lourdes plaats vond. ?Dit was bijna miraculeus. Hier hadden we totaal geen rekening mee gehouden?, zei de baas van Deceuninck-QuickStep.

Zaterdag 20 juli 2019Telegraaf zat 20 jul 06:30:

Kruijswijk: 'Iedereen was in shock'


Vreugde en bezorgdheid botsten in Pau met elkaar. Op het moment dat Steven Kruijswijk zich klaarmaakte voor de tijdrit van zijn leven, knalde Wout van Aert tegen het asfalt. Met het beeld dat hulpverleners een doek over zijn kamergenoot heen legden moest de kopman van Jumbo-Visma een wereldprestatie neerzetten om zijn podiumkansen te vergroten. Dat de Brabander toch nog naar de zesde plaats snelde, geeft aan hoe vreselijk sterk hij mentaal is.

Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 06:19:

“Wout was in paniek, een vreselijke wonde. Ik heb er spandoeken over getrokken zodat hij er niet meer naar hoefde te kijken”


Een scherpe bocht naar rechts, bijna in de laatste kilometer. Daar hield deze wonderbaarlijke Tour de France op voor Wout van Aert (24), op de meest abrupte manier. “Hij bleef steken achter een haak van het dranghekken”, zegt coach Mathieu ­Heijboer. “Zo is zijn hele heup opengereten.” Van Aert werd gisteren nog geopereerd en moet ­enkele dagen in het ziekenhuis van Pau blijven.


Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 03:00:

COLUMN. Thomas De Gendt: “De hot seat stond in een partytentje van doorzichtig plastic. Goed gezweet”


Renners Thomas De Gendt (32, Soudal-Lotto) en Jan Bakelants (33, Sunweb) fileren om de beurt de gebeurtenissen tijdens de Tour de France.


Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 03:00:

Hoe het komt dat Eddy Merckx op de foto staat met Pablo Escobar


Eddy Merckx heeft al met honderdduizenden mensen geposeerd voor de foto. Daarbij presidenten en popsterren, maar ook drugsbaronnen, zo blijkt.


Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 03:00:

Opeenvolging van cols in “hoogste Tour ooit” stelt renners voor probleem: “Er gaat met minuten gegooid worden”


Vandaag klimt het peloton de Tourmalet naar boven, met een aankomst op 2.115 meter hoogte. Een opwarmertje voor de laatste week, waarin nog eens zes cols boven de 2.000 meter volgen. Wie het best aangepast is aan de ijle lucht, wint straks de Tour: “Op die hoge cols gaan ze met minuten gooien.”


Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 03:00:

COMMENTAAR. Wim Vos: “Wat voor Thomas De Gendt gold in de tijdrit, geldt al de hele Tour voor Julian Alaphilippe”


Thomas De Gendt is geen uil. Allesbehalve. Derde in een tijdrit waarvoor hij geen seconde bij de favorieten werd genoemd. Maar ook dat is De Gendt. Hij weet perfect wat hij kan. Evengoed in een ontsnapping als in een rit tegen de klok. Geraint Thomas en Alaphilippe hebben zich de ziel uit hun pezige lijf mogen rijden om De Gendt uit de hot seat te rijden. In het rijtje sterke Belgische nummers in deze Tour mag weer een streepje bijgezet worden.


Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 01:19:

Patrick Lefevere legt schuld voor val Wout van Aert bij Tourorganisatie: “Dit mocht echt nooit gebeurd zijn”


Midden het succes van Deceuninck-Quick Step – een derde ritzege, geel voor Alaphilippe en wit voor Mas – was Patrick Lefevere niet blind voor wat Wout van Aert was overkomen.


Zaterdag 20 juli 2019NUSport zat 20 jul 00:32:

Tour dag 14: 'We komen aan op het terrein van Kruijswijk'


Dag veertien van de Tour de France staat in het teken van de aankomst bovenop de mythische Tourmalet. De col van de hoogste categorie past volledig in het straatje van rasklimmer Steven Kruijswijk. Verslaggevers Daan de Ridder en Bas Scharwachter blikken vanuit Pau vooruit op de etappe.

Zaterdag 20 juli 2019Nieuwsblad zat 20 jul 00:17:

Femke Herygers maakt debuut als podiummiss in Tour: “Lachen met trillende kaken van de zenuwen”


Iedereen verwachtte de onfortuinlijke Wout van Aert op het Tourpodium na de tijdrit in Pau, maar het was uiteindelijk Femke Herygers die de Kempense eer verdedigde. De Lilse mocht gisteren tijdens de ceremonie groenetruidrager Peter Sagan zoenen geven als podiumhostess. “Maandag was ik thuis nog aan het werken en vrijdag sta ik op het grootste wielerpodium ter wereld.”