Nieuwsoverzicht uit de diverse media Woensdag 17 juli 2019


Woensdag 17 juli 2019AD woe 17 jul 22:18:

Molano na maanden afwezigheid terug in wielerpeloton


Juan Sebastian Molano maakt komende week zijn rentree in het internationale peloton. Zijn ploeg Team UAE houdt hem niet langer aan de kant vanwege afwijkende bloedwaarden.

Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 21:58:

Debutant Jasper Philipsen (21) stapt uit de Tour de France


Jasper Philipsen zal donderdag niet meer aan de start komen van de twaalfde etappe in de Ronde van Frankrijk. Bij UAE Team Emirates vinden ze dat het zo wel genoeg is geweest voor de 21-jarige debutant.


Woensdag 17 juli 2019NOS woe 17 jul 21:52:

Lotto-Soudal krijgt na ritzege emotioneel bezoek van revaliderende Stig Broeckx


Wielerploeg Lotto-Soudal vierde de ritzege van Caleb Ewan met een bijzondere gast. De Belgische oud-renner Stig Broeckx kwam naar het hotel om de succesvolle Australiër en de begeleiding van de ploeg te feliciteren.


Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 21:41:

Tiesj Benoot valt, maar zonder erg: “Misschien heb ik morgen een slechte dag”


Tiesj Benoot kwam ten val in de finale van de elfde rit. Hij liep schaafwonden op aan zijn knie, heeft een gekneusde elleboog en ook zijn slijmbeurs is geraakt. Toch verwacht hij niet al te veel hinder: “Misschien heb ik morgen een slechte dag, maar het kon erger afgelopen zijn.”


Woensdag 17 juli 2019NUSport woe 17 jul 21:20:

Debutant Bol kan geen 'buitenaardse sprint' rijden bij eerste kans in Tour


Een jaar geleden sprintte Cees Bol nog mee in koersen als de Midden-Brabant Poort Omloop en de Grote Prijs Marcel Kint. Woensdag kreeg de 23-jarige Nederlander voor het eerst de kans om voor eigen succes te gaan in een massasprint in de Tour de France en hij merkte direct dat dat een totaal ander niveau is.

Woensdag 17 juli 2019Telegraaf woe 17 jul 20:44:

?Verliezen met n millimeter is gewoon k*t!'


Vandaag moest de dag worden van Dylan Groenewegen. De sprinter van Team Jumbo-Visma kwam op de finish net te kort, waardoor de Australir Caleb Ewan er met de winst vandoor ging in de elfde etappe.

Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 20:01:

Vluchtgezel maakt brandhout van Aimé De Gendt die reageert: “Ik heb wel mijn deel van het werk gedaan”


De Fransman Stéphane Rossetto maakte deel uit van de vlucht van de dag, net als onze landgenoot Aimé De Gendt. Die muisde er met nog tien kilometer te gaan vanonder en dat vond Rossetto maar niks. “Met zo’n kerels kan je nooit tot het einde gaan”, spuwde de Cofidis-renner zijn gal. De Gendt kon de reactie van Rossetto niet appreciëren. “Ik heb mijn deel van het werk gedaan.”


Woensdag 17 juli 2019Telegraaf woe 17 jul 20:01:

Terpstra: 'Ze knalden bovenop me'


De Tour de France is voor Niki Terpstra op een drama uitgelopen. Met nog dertig kilometer te gaan was de 35-jarige Noord-Hollander betrokken bij een valpartij, om vervolgens op te geven. In de aankomstplaats van de elfde etappe, Toulouse, bleek hij een scheurtje te hebben opgelopen in zijn schouderblad.

Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 19:22:

Veldritteam Pauwels Sauzen - Bingoal heeft geen plaats voor drie ploegleiders: Albert, Verstrepen en Vannoppen worden bedankt


Algemeen manager Jurgen Mettepenningen heeft enkele belangrijke knopen doorgehakt. Binnen het nieuwe Pauwels Sauzen - Bingoal is geen plaats voor ploegleiders Niels Albert, Tom Vannoppen en Johan Verstrepen. Mettepenningen behoudt het vertrouwen in zijn tandem Gianni Vermeersch - Mario De Clercq.


Woensdag 17 juli 2019NUSport woe 17 jul 19:18:

Terpstra loopt scheurtje in schouderblad op bij harde val in Tour de France


Niki Terpstra heeft woensdag een scheurtje in zijn schouderblad overgehouden aan zijn harde val in de elfde etappe van de Tour de France. De Nederlandse renner van Direct Energie moest daarom afstappen.

Woensdag 17 juli 2019NUSport woe 17 jul 19:09:

Groenewegen: 'Zwaar klote om sprint op 1 millimeter te verliezen'


Dylan Groenewegen baalde woensdag stevig van zijn sprintnederlaag in de elfde etappe van de Tour de France. De 26-jarige Amsterdammer werd in Toulouse net afgetroefd door Caleb Ewan.

Woensdag 17 juli 2019NUSport woe 17 jul 19:05:

Groenewegen: 'Misschien ging ik iets te vroeg aan'


Dylan Groenewegen kwam in de elfde etappe van de Tour de France net een paar millimeter te kort op Caleb Ewan om een tweede zege op zijn naam te schrijven. De renner van Jumbo-Lotto moet de sprint nog terugkijken, maar spreekt van een goed samenspel met zijn team.

Woensdag 17 juli 2019NUSport woe 17 jul 19:05:

Ewan: 'Er komt een jongensdroom uit met zege in Tour de France'


Caleb Ewan kan zijn geluk niet op met zijn zege van woensdag in de elfde etappe van de Tour de France. De Australische renner van Lotto Soudal klopte in de massasprint nipt Dylan Groenewegen, die genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 18:49:

ANALYSE. De wolk van Soudal-Lotto en waarom Tim Wellens een kans maakt om de bollentrui tot in Parijs te dragen


De sprintzege van Caleb Ewan in Toulouse was het voorlopige laatste wapenfeit op naam van de sprinters. Met alweer Soudal-Lotto aan het feest. Morgen flirt het peloton voor het eerst met de Pyreneeën, met een Belg in de bollentrui. Nu het hooggebergte eraan komt, is het aan een andere renner van Soudal-Lotto, Tim Wellens, om te bewijzen dat hij de bollentrui verdient. De Limburger maakt kans om de trui tot in Parijs te dragen maar dat zal bloed, zweet, tranen en heel veel tactisch denkwerk v


Woensdag 17 juli 2019NOS woe 17 jul 18:39:

Groenewegen na tweede plaats: 'Misschien langer moeten wachten'


Net geen tweede ritzege voor Dylan Groenewegen in de Tour de France van dit jaar. De sprinter van Jumbo-Visma wordt in de elfde etappe op de streep met een banddikte geklopt door de Australiër Caleb Ewan, die in de laatste meters uit het wiel van zijn Nederlandse rivaal weet te komen.


Woensdag 17 juli 2019Telegraaf woe 17 jul 18:38:

Groenewegen na verlies: 'Hier hou ik niet van'


Dylan Groenewegen greep in de elfde etappe net naast zijn tweede ritzege in de Tour de France.

Woensdag 17 juli 2019Telegraaf woe 17 jul 17:59:

Teunissen voorzag 'verlies' Groenewegen


Mike Teunissen zag zijn teammaat van Jumbo-Visma, Dylan Groenewegen, de sprint in de elfde etappe in de Ronde van Frankrijk net niet winnen. Caleb Ewan was een banddikte te sterk. De lead out-man was er al bang voor. ?We kwamen een half mannetje te kort.?

Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 17:51:

Caleb Ewan proeft “zoete overwinning”: “Een grote droom komt uit”


Millimeters was het verschil tussen etappewinnaar Caleb Ewan en runner-up Dylan Groenewegen. De Australische renner van Soudal Lotto heeft met zijn Touretappe nu in alle drie de grote rondes een ritzege op zijn naam kunnen zetten. Zijn reactie en meer reacties na de massaspurt in etappe 11.


Woensdag 17 juli 2019NUSport woe 17 jul 17:50:

Reacties op tweede plaats Groenewegen in elfde Tour-etappe


Dylan Groenewegen is woensdag als tweede geëindigd in de elfde etappe van de Tour de France. De Nederlander werd in de sprint geklopt door de Australiër Caleb Ewan. Lees alle reacties in dit liveblog.

Woensdag 17 juli 2019NUSport woe 17 jul 17:46:

Terpstra stapt na harde valpartij af in elfde etappe Tour de France


Niki Terpstra is woensdag afgestapt in de Tour de France. De Nederlandse renner van Direct Energie kwam hard ten val in de slotfase van de elfde etappe.

Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 17:43:

Caleb Ewan bezorgt Soudal-Lotto een tweede ritzege na alweer een beklijvende spurt met Dylan Groenewegen


En of Caleb Ewan de ritzege in Toulouse verdiende. De spurter van Soudal-Lotto verzamelde de voorbije week de ereplaatsen maar trok deze keer wel aan het langste eind. Het verschil met Dylan Groenewegen was klein maar voldoende voor de ritzege.


Woensdag 17 juli 2019NOS woe 17 jul 17:39:

Ewan verslaat Groenewegen met een banddikte en pakt ritzege in Tour


Wielrenner Dylan Groenewegen heeft naast een tweede ritzege in de 106de Ronde van Frankrijk gegrepen. Groenewegen eindigde in Toulouse als tweede, de zege ging naar de Australiër Caleb Ewan.


Woensdag 17 juli 2019Telegraaf woe 17 jul 17:38:

Groenewegen grijpt naast ritzege in Tour


Dylan Groenewegen heeft naast de ritzege in de elfde etappe van Tour de France gegrepen. De spurtbom van Jumbo-Visma moest in een massasprint zijn meerdere erkennen in Caleb Ewan (Lotto-Soudal).

Woensdag 17 juli 2019Telegraaf woe 17 jul 17:11:

Terpstra moet afstappen met pijnlijke schouder


Voor Niki Terpstra is de elfde etappe van de Tour de France uitgedraaid op een drama.

Woensdag 17 juli 2019NOS woe 17 jul 17:07:

Terpstra verlaat Tour de France na valpartij


Wielrenner Niki Terpstra heeft de Tour de France verlaten. Hij viel 31 kilometer voor de finish in de elfde etappe. Naar het zich laat aanzien heeft hij zijn sleutelbeen gebroken.


Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 17:03:

Het is niet het jaar van Niki Terpstra, Nederlander moet Tour verlaten na valpartij


Een geschiedenisloze etappe tussen Albi en Toulouse heeft toch één slachtoffer gemaakt. De Nederlander Niki Terpstra geraakte op dertig kilometer van de finish verstrikt in een valpartij en stond niet meer. Hij tastte naar de rechterschouder wat doet vermoeden dat hij een sleutelbeen brak.


Woensdag 17 juli 2019NUSport woe 17 jul 17:01:

Terpstra hard ten val in elfde Tour-etappe, peloton jaagt op vluchters


In de elfde etappe van de Tour de France krijgen de sprinters, onder wie Dylan Groenewegen, woensdag hun voorlopig laatste kans op dagsucces. Volg de 167 kilometer lange rit tussen Albi en Toulouse in dit liveblog.

Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 16:54:

De rit van donderdag in de Tour: daar zijn de Pyreneeën


Eindelijk! Na elf etappes wacht de renners voor het eerst het hooggebergte: de Pyreneeën. En dat is altijd tricky. De overgang van de grote versnelling naar het binnenblad snijdt altijd enkele (sub)toppers de benen af.


Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 16:15:

De Tour in zestig seconden: Caleb Ewan doet Soudal-Lotto opnieuw feesten, exit Niki Terpstra na ongelukkige val


Etappe elf tussen Albi-Toulouse kende een voorspelbaar verloop met opnieuw een half Belgisch succes. De Australiër Caleb Ewan spurtte immers een zucht sneller dan Dylan Groenewegen en schonk daarmee Soudal-Lotto een tweede etappezege in deze Tour. Hun zomer kan al niet meer stuk.


Woensdag 17 juli 2019NUSport woe 17 jul 16:01:

Sprintersploegen houden kopgroep in vizier in elfde Tour-etappe


In de elfde etappe van de Tour de France krijgen de sprinters, onder wie Dylan Groenewegen, woensdag hun voorlopig laatste kans op dagsucces. Volg de 167 kilometer lange rit tussen Albi en Toulouse in dit liveblog.

Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 15:59:

Niet alleen de Belgische renners doen het goed, ook ‘Vive le vélo’ wint fors in de Tour: “Hoogste score in 15 jaar”


Wie doet het Karl Vannieuwkerke (48) na? Maandagavond, na de indrukwekkende zege van Wout van Aert in de Tour de France, lokte de presentator met ‘Vive le vélo’ meer dan 1 miljoen kijkers naar Eén. “Het was onze hoogste score in vijftien jaar”, zegt Vannieuwkerke fier. “Natuurlijk zitten de ritwinsten van de Belgen daar voor iets tussen.”


Woensdag 17 juli 2019NUSport woe 17 jul 15:56:

Mountainbiker springt over peloton van Tour de France


Mountainbiker Valentin Anouilh sprong maandag over het peloton van de Tour de France. Het kostte de Fransman maanden om het pad rijklaar te maken. De ontlading was dan ook enorm.

Woensdag 17 juli 2019Telegraaf woe 17 jul 15:14:

Bol krijgt voorkeur boven Matthews bij Sunweb


Cees Bol is in de elfde etappe van de Tour de France van Albi naar Toulouse gebombardeerd tot kopman van Team Sunweb. De jonge Zaandammer, debutant in de ronde, krijgt de voorkeur boven Michael Matthews.

Woensdag 17 juli 2019AD woe 17 jul 15:06:

Sunweb gaat in sprint niet voor Matthews maar voor Bol


Cees Bol is in de elfde etappe van de Tour de France van Albi naar Toulouse gebombardeerd tot kopman van Team Sunweb. De jonge Zaandammer, debutant in de ronde, krijgt de voorkeur boven Michael Matthews.

Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 14:05:

Deceuninck-Quick Step versterkt zich met Italiaans talent Bagioli


De Italiaan Andrea Bagioli wordt volgend jaar prof bij wielerploeg Deceuninck-Quick Step. De twintigjarige Bagioli maakte dit jaar onder meer indruk met twee ritzeges en de eindzege in de Ronde van de Isard, een beloftenkoers. Bagioli tekent bij het Belgische team een contract voor twee jaar.


Woensdag 17 juli 2019NUSport woe 17 jul 14:00:

Drie Fransen en een Belg ten aanval in vlakke elfde Tour-etappe


In de elfde etappe van de Tour de France krijgen de sprinters, onder wie Dylan Groenewegen, woensdag hun voorlopig laatste kans op dagsucces. Volg de 167 kilometer lange rit tussen Albi en Toulouse in dit liveblog.

Woensdag 17 juli 2019NUSport woe 17 jul 11:41:

Zieke Katusha-renner Zabel zesde uitvaller in Tour de France


Rick Zabel gaat woensdag niet meer van start in de elfde etappe van de Tour de France, zo meldt zijn team Katusha-Alpecin. De 25-jarige sprinter kampt met griepverschijnselen.

Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 11:12:

België-Nederland: Is deze Tour Belgisch? Niet als het aan de Nederlandse media ligt


Kleurt de Tour de France dan toch ‘oranje’? Als het aan onze noorderburen ligt, wordt deze editie gedomineerd door de Nederlanders. Met twee individuele ritzeges, de overwinning in de ploegentijdrit van de Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma en de hoge klassering van Steven Kruijswijk stellen Nederlandse media dat de koers dit jaar van hen is. Maar weegt dat wel op tegen de opeenvolgende Belgische successen?


Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 11:06:

Zieke Rick Zabel is de zesde opgever in de Tour de France


Rick Zabel (Katusha-Alpecin) komt woensdag niet meer aan de start van de elfde etappe van de Tour de France. De Duitser, zoon van voormalig spurtbom Erik Zabel, werd dinsdag op de rustdag ziek en is daar niet van hersteld. Het peloton gaat voort met 170 renners.


Woensdag 17 juli 2019AD woe 17 jul 11:01:

Geen WK op de weg voor Van Aert, wel veldritten


Een duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert gaat er tijdens het WK op de weg niet van komen. Van Aert herhaalde gisteren tijdens de rustdag van de Tour de France dat de WK-race van eind september in het Britse Yorkshire niet in zijn planning past. ,,Ik wil vakantie. Ik heb dat ook nodig. En ik wil in de winter weer veldrijden'', zegt Van Aert in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Woensdag 17 juli 2019NUSport woe 17 jul 10:55:

Zieke Zabel zesde uitvaller in Tour de France


Rick Zabel gaat woensdag niet meer van start in de elfde etappe van de Tour de France, zo meldt zijn team Katusha-Alpecin. De 25-jarige sprinter kampt met griepverschijnselen.

Woensdag 17 juli 2019Telegraaf woe 17 jul 10:42:

Zesde uitvaller in Tour de France


De Tour de France telt woensdag bij de start van de elfde etappe nog 170 renners. Rick Zabel is de zesde uitvaller. De Duitse wielrenner van Katoesja werd dinsdag tijdens de rustdag ziek en is daarvan woensdag nog niet hersteld.

Woensdag 17 juli 2019AD woe 17 jul 10:29:

Zieke Zabel niet meer van start in elfde etappe


De Tour de France telt vandaag bij de start van de elfde etappe nog 170 renners. Rick Zabel is de zesde uitvaller. De Duitse wielrenner van Katusha werd gisteren tijdens de rustdag ziek en is daarvan vandaag nog niet hersteld.

Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 10:18:

Onze columniste Ine Beyen verrast Belgen in de Tour met emotionele boodschap van het thuisfront: “Ik zie jou heel, heel graag”


Onze columniste Ine Beyen duikt deze weken her en der op in de Ronde van Frankrijk. Deze keer bezocht ze op de rustdag de (vermoeide) Belgen en stak hen een hart onder de riem met een emotionele verrassing van het thuisfront. “Je vrouw komt misschien niet langs, maar ik heb ze toch een klein beetje bij”, klinkt het.


Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 10:11:

Philippa York (voormalige bolletjestrui Robert Millar) haalt uit naar tijdverliezende topfavorieten


Het moet volgens Philippa York (de voormalige bergtruiwinnende Robert Millar) raar lopen, wil Team INEOS niet met de gele trui naar huis gaan. In haar analyse voor Cyclingsnews.com haalt ze uit naar Movistar, Jumbo-Visma en enkele outsiders die volgens haar wel heel slordig waren in de tiende etappe.


Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 10:02:

Wanty-Gobert verlengt overeenkomst met Odd Eiking, Minnaard zet punt achter carrière


Wanty-Gobert heeft woensdag bekendgemaakt ook de komende twee seizoenen te rekenen op de Noor Odd Christian Eiking, die momenteel actief is in de Tour de France. Hij ondertekende een nieuwe overeenkomst tot eind 2021. Voor de Nederlander Marco Minnaard is er geen nieuw contract. Hij stopt op het einde van het seizoen met wielrennen.


Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 09:42:

Philippe Gilbert en Remco Evenepoel vieren nog tijdens de Tour terugkeer in competitie in Italiaanse rittenkoers


Deceuninck-Quick Step komt volgende week woensdag met Philippe Gilbert en Remco Evenepoel aan het vertrek van de tweede editie van de Adriatica Ionica, een vijfdaagse rittenkoers in Italië (24-28 juli).


Woensdag 17 juli 2019Telegraaf woe 17 jul 09:00:

Sagan past voor criterium in Aalst na 'incident met warmbloedige vrouwen'


Peter Sagan past dit keer voor het criterium in het Belgische Alst. De Slowaakse publiekslieveling, die daar drie keer won, heeft er geen zin eer in na een incident vorig jaar met 'warmbloedige vrouwen'.

Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 08:35:

Na overname Fidea gaat veldritteam van Sven Nys door onder andere naam: Telenet-Baloise Lions


De overname van de Belgische verzekeraar Fidea door sectorgenoot Baloise is afgerond. Tot de juridische fusie is voltooid, blijven de twee “nog enige tijd” als aparte entiteiten opereren en blijft de merknaam Fidea behouden, meldt Baloise Insurance woensdag. Het veldritteam dat Fidea sponsorde, start het komende seizoen wel al onder de nieuwe vlag en wordt ‘Telenet-Baloise Lions’.


Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 07:47:

Internationale media ontdekken Wout van Aert, dit is wat zij van hem willen weten: “Woet van Aert, zeg ik dat juist?”


Snel even een vraag stellen aan Wout van Aert op de rustdag? Dat kan, maar dan was het wel achteraan aanschuiven. Want een Belgische veldrijder die plots een massasprint wint in de Tour, natuurlijk is dat ook in het buitenland groot nieuws. Wij luisterden mee met de vragen uit Noorwegen, Spanje, Nederland en Frankrijk. “Wout, wil jij eigenlijk ook nog ronderenner worden?”


Woensdag 17 juli 2019Telegraaf woe 17 jul 07:25:

Boogerd: 'Grote kans voor Groenewegen'


Michael Boogerd voorziet in de elfde etappe van de Ronde van Frankrijk misschien zelfs wel een saaie rit, zo schrijft de oud-renner in zijn dagelijkse vooruitblik voor Telesport. ?Dit wordt een spurt. En dan zijn er grote kansen voor Dylan Groenewegen.?

Woensdag 17 juli 2019NOS woe 17 jul 07:13:

Ineos houdt Kruijswijk goed in de gaten: 'Vanaf het begin al'


De Nederlandse wielerfans kijken tevreden naar de vierde plaats van Steven Kruijswijk in het algemeen klassement. Na tien dagen van de Tour staan er slechts drie renners beter voor: geletruidrager Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) en het Ineos-duo Geraint Thomas en Egan Bernal.


Woensdag 17 juli 2019NUSport woe 17 jul 06:57:

'Haantjes' Jumbo-Visma voelen ook binnen peloton veel respect voor succes


Het succes van Jumbo-Visma in de eerste tien dagen van de Tour de France valt ook de andere ploegen op. De renners van de Nederlandse formatie voelen veel respect voor hun prestaties.

Woensdag 17 juli 2019Telegraaf woe 17 jul 06:30:

Kleurt ook deel twee van Tour 'Oranje'?


Halverwege de Ronde van Frankrijk is het complete elftal Nederlandse renners nog in koers. Met twee individuele ritzeges (Mike Teunissen en Dylan Groenewegen), de overwinning van Jumbo-Visma in de ploegentijdrit en de hoge klassering van Steven Kruijswijk in het algemeen klassement was het eerste deel van de Tour behoorlijk 'oranje' gekleurd. Hoe staat iedereen ervoor?

Woensdag 17 juli 2019Telegraaf woe 17 jul 06:25:

'Tour-zege is voor Kruijswijk wat te hoog gegrepen'


Het is zo'n typisch Tour de France-hotelletje waar Jumbo-Visma tijdens de eerste rustdag vertoeft. Personeel drentelt onrustig heen en weer om het de renners naar de zin te maken, terwijl de temperatuur de 35 graden aan tikt. Zweet druppelt van de voorhoofden van Dylan Groenewegen en Steven Kruijswijk in de Madurodam-ontbijtzaal, die voor de gelegenheid is omgetoverd tot een ruimte om de media te woord te staan.

Woensdag 17 juli 2019NOS woe 17 jul 05:54:

Etappe 11: na de rustdag krijgen de sprinters weer een kans


Een dag voordat het Tourpeloton de Pyreneeën in trekt, krijgen de sprinters de kans om een etappe te winnen. In de 167 kilometer tussen Albi en Toulouse liggen slechts twee beklimmingen, een côte van de derde en eentje van de vierde categorie.


Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 03:00:

Jasper Philipsen: “Als jonge gast krijg je rap op je kloten”


Jasper Philipsen (21) probeert vandaag Alexander Kristoff naar de zege te loodsen. Of dat het allerlaatste trucje wordt van de benjamin van het peloton, weet hij niet. “De verzuring in de benen is er alleszins. De dokter houdt me doorlopend in de gaten”, klinkt het. Philipsen over zijn allereerste Tour-week ooit.


Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 03:00:

ANALYSE. Kan Alaphilippe ooit de Tour de France winnen?


De Tour staat in vuur en vlam en dat is vooral de verdienste van geletruidrager Julian Alaphilippe (27), die de Fransen opnieuw voor hun tv en langs de kant van de weg kreeg. ‘Juju’ maakt zijn landgenoten gek en sommigen onder hen zien hem zelfs al de Tour winnen. Dat dat onzin is, beseft het koninginnenstuk van Patrick Lefevere gelukkig ook zelf. Maar óóit de Tour winnen? Wie weet.

Kl


Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 03:00:

COLUMN. Jan Bakelants: “Weg met de rustdag”


Renners Jan Bakelants (33, Sunweb) en Thomas De Gendt (32, Soudal-Lotto)fileren om de beurt de gebeurtenissen tijdens de Tour de France. Vandaag heeft Jan Bakelants het over de schrik van de rustdag


Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 03:00:

Alaphilippe wil volgend jaar Ronde van Vlaanderen rijden


Dan was het eindelijk rustdag, dan nog galmde overal “Julian, Julian, Julian” aan het station van Albi-Centre, waar Deceuninck-Quick Step logeerde in het Grand Hôtel d’Orléans. Het zaaltje waar Alaphilippe zijn ochtendlijke persconferentie gaf, zat mudvol. Vooral met Fransen, uiteraard, die hem onophoudelijk vroegen of hij misschien wel niet heimelijk droomt van de eindwinst of het podium in Parijs.


Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad woe 17 jul 03:00:

Soudal-Lotto heropent gesprekken met Campenaerts


Volgens welingelichte bronnen heeft het management van Soudal-Lotto gisteren samengezeten met de makelaars van Victor Campenaerts. Eind juni leek de samenwerking tussen de werelduurrecordhouder en de Belgische formatie nog einde verhaal, omdat die laatste afknapte op de hoge vraagprijs. Campenaerts zelf is momenteel op hoogtestage in het Italiaanse Livigno, maar zijn makelaars hebben alvast weer de deur geopend voor een eventueel langer verblijf bij Soudal-Lotto.


Woensdag 17 juli 2019AD woe 17 jul 00:49:

Wielerploeg Dimension Data wordt ?Team NTT'


Wielerploeg Dimension Data gaat vanaf 2020 door het leven als Team NTT. Dat maakte de Zuid-Afrikaanse ploeg op de rustdag van de Tour de France bekend. De nieuwe naam is gekozen omdat de huidige hoofdsponsor Dimension Data in mei is gefuseerd met NTT, het moederbedrijf uit Japan. Tom-Jelte Slagter is de enige Nederlander in de WorldTour-ploeg.

Woensdag 17 juli 2019Nieuwsblad din 16 jul 23:41:

Al 24 Belgische toptienplaatsen in deze Tour


Na tien dagen Tour verzamelden de 21 landgenoten in de Tour al 24 toptienplaatsen in de rituitslagen. Nog één keer in de top tien en de 25 keer van 1992 wordt geëvenaard. In 1992 waren Johan ­Museeuw (6), Jan Nevens (3), Marc Sergeant (2) en Peter De Clercq (2) de pleitbezorgers.