Nieuwsoverzicht uit de diverse media Vrijdag 28 juni 2019


Vrijdag 28 juni 2019Nieuwsblad vr 28 jun 21:44:

Gerben Thijssen achtste in puntenkoers op Europese Spelen


Gerben Thijssen is vrijdag met acht punten achtste geworden in de puntenkoers op de Europese Spelen in Minsk. De Griek Christos Volikakis, donderdag ook al winnaar van de scratch , won met 45 punten. De Nederlander Jan Van Schip (38 ptn) werd tweede, de Rus Dmitrii Mukhomediarov (25) derde.


Vrijdag 28 juni 2019AD vr 28 jun 21:19:

Van Schip naar zilver op puntenkoers


Baanwielrenner Jan-Willem van Schip heeft de zilveren medaille behaald op de puntenkoers bij de Europese Spelen. In het Wit-Russische Minsk was alleen de Griek Christos Volikakis beter dan de 24-jarige Utrechter. De Rus Dmitri Moechomedjarov pakte brons.

Vrijdag 28 juni 2019NUSport vr 28 jun 20:52:

Goud Wild op scratch bij Europese Spelen, zilver Braspennincx en Van Schip


Baanwielrenster Kirsten Wild heeft vrijdag bij de Europese Spelen het goud gegrepen op het onderdeel scratch. Op keirin eiste Shanne Braspennincx het zilver voor zich op en op de puntenkoers pakte Jan-Willem van Schip eveneens het zilver.

Vrijdag 28 juni 2019Telegraaf vr 28 jun 20:12:

Wild volgt 'gouden' voorbeeld teamsprinters


Kirsten Wild heeft de baanploeg de tweede gouden medaille bezorgd bij de Europese Spelen.

Vrijdag 28 juni 2019NUSport vr 28 jun 19:46:

Superieure Wild pakt goud op scratch bij Europese Spelen


Baanwielrenster Kirsten Wild heeft vrijdag bij de Europese Spelen het goud gegrepen op het onderdeel scratch. De Overijsselse won na 10 kilometer koers met overmacht de eindsprint in Minsk.

Vrijdag 28 juni 2019Nieuwsblad vr 28 jun 19:18:

Nicky Degrendele niet naar finale keirin Europese Spelen


Voormalig wereldkampioene keirin Nicky Degrendele heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale op de Europese Spelen in Minsk. Degrendele controleerde de koers maar in de laatste rechte lijn raakte ze ingesloten. Ze eindigde als vierde in haar halve finale, enkel de eerste drie waren rechtstreeks geplaatst.


Vrijdag 28 juni 2019NOS vr 28 jun 18:48:

Mollema en De Kort assisteren Porte in Tour


Trek-Segafredo verschijnt volgende week zaterdag met twee Nederlanders aan de start van de 106de Tour de France: Bauke Mollema en Koen de Kort.


Vrijdag 28 juni 2019Telegraaf vr 28 jun 17:34:

Poels en Van Baarle verdedigen gele trui voor Team Ineos


Wout Poels en Dylan van Baarle zijn opgenomen in de wielerselectie van Team Ineos voor de Ronde van Frankrijk.

Vrijdag 28 juni 2019AD vr 28 jun 17:15:

Trek met Mollema en De Kort naar Tour


Trek-Segafredo gaat met Bauke Mollema en Koen de Kort naar de Ronde van Frankrijk. De twee Nederlandse wielrenners rijden in dienst van de Australische kopman Richie Porte.

Vrijdag 28 juni 2019Telegraaf vr 28 jun 17:12:

Mollema en De Kort als knechten naar de Tour


Trek-Segafredo gaat met Bauke Mollema en Koen de Kort naar de Ronde van Frankrijk. De twee Nederlandse wielrenners rijden in dienst van de Australische kopman Richie Porte.

Vrijdag 28 juni 2019NOS vr 28 jun 16:55:

Poels en Van Baarle staan Ineos-kopmannen Thomas en Bernal bij in de Tour


Wout Poels en Dylan van Baarle maken deel uit van de selectie van Ineos voor de Tour de France. Het kopmanschap bij de Britse formatie zal worden gedeeld door titelverdediger Geraint Thomas en aanstormend talent Egan Bernal.


Vrijdag 28 juni 2019NUSport vr 28 jun 16:55:

Poels en Van Baarle in Tour-ploeg INEOS, Mollema en De Kort steunen Porte


Wout Poels en Dylan van Baarle zijn vrijdag opgenomen in de Tour de France-selectie van Team INEOS. Titelverdediger Geraint Thomas en Egan Bernal zijn de twee leiders van de Britse ploeg. Bauke Mollema en Koen de Kort rijden de Ronde van Frankrijk namens Trek-Segafredo.

Vrijdag 28 juni 2019Nieuwsblad vr 28 jun 16:36:

Tour 2019: Ineos met titelverdediger Thomas, Trek Segafredo neemt enkel Stuyven mee


Het Tourpeloton krijgt almaar meer vorm. Zo maakten zowel Team Ineos als Trek-Segafredo zonet hun selectie bekend voor La Grande Boucle. Bij Trek is enkel Jasper Stuyven aangeduid, Edward Theuns moet thuisblijven.


Vrijdag 28 juni 2019NUSport vr 28 jun 16:08:

Poels en Van Baarle in Tour-ploeg INEOS, Thomas en Bernal beiden kopman


Wout Poels en Dylan van Baarle zijn vrijdag opgenomen in de Tour de France-selectie van Team INEOS. Titelverdediger Geraint Thomas en Egan Bernal zijn de twee leiders van de Britse ploeg.

Vrijdag 28 juni 2019Nieuwsblad vr 28 jun 16:08:

Dylan Groenewegen regelt camper zodat vader hem in de Tour kan volgen


Niet iedereen verdraagt de aanwezigheid van zijn vader in de Tour maar Dylan Groenewegen kan de aanwezigheid van vader Ger duidelijk pruimen. Speciaal om zijn vader dicht bij hem te hebben en omdat het diens droom was om ooit de Tour met een camper te volgen, zorgde zoonlief ervoor dat die droom ook in vervulling ging.


Vrijdag 28 juni 2019Nieuwsblad vr 28 jun 15:01:

Vijf cruciale vragen over het BK wielrennen: een poging tot inzicht in de wetmatigheden van het BK?


Het Belgisch kampioenschap wielrennen zakt zondag voor het eerst naar Gent. Is er een uitgesproken favoriet, is het een stadsparcours en wie zijn de ‘régionals de l’étappe’? Wij verzamelden voor u vijf cruciale BK-vragen en proberen een antwoord te voorzien. Waarna het BK voor u ongetwijfeld geen geheimen meer zal hebben.


Vrijdag 28 juni 2019NUSport vr 28 jun 13:59:

Sunweb richt zich zonder Dumoulin volledig op ritzeges in Tour


Team Sunweb zal zich na het wegvallen van kopman Tom Dumoulin volledig richten op het winnen van etappes in de Tour de France. De pas 23-jarige Nederlander Cees Bol maakt zijn debuut in een grote ronde.

Vrijdag 28 juni 2019Telegraaf vr 28 jun 13:49:

Sunweb met Nederlandse krachten naar Tour


Wilco Kelderman doet mee aan de Tour de France. De Nederlandse wielrenner heeft de Ronde van Zwitserland goed doorstaan en is fit genoeg om in Brussel aan de start te verschijnen, meldt Team Sunweb.

Vrijdag 28 juni 2019AD vr 28 jun 13:37:

Sunweb richt zich in Tour op dagsucces met Kelderman en Bol


Wilco Kelderman doet mee aan de Tour de France. De Nederlandse wielrenner heeft de Ronde van Zwitserland goed doorstaan en is fit genoeg om in Brussel aan de start te verschijnen, meldt Team Sunweb.

Vrijdag 28 juni 2019NOS vr 28 jun 13:29:

Talentvolle neoprof Bol vult plek in van Dumoulin in Tourselectie Sunweb


Cees Bol maakt zijn debuut in de Tour de France. Het 23-jarige Nederlandse talent krijgt van Team Sunweb een kans, nadat er onlangs een plek vrijkwam in de selectie vanwege het geblesseerd afhaken van Tom Dumoulin.


Vrijdag 28 juni 2019Nieuwsblad vr 28 jun 13:22:

Sunweb maakt Tourselectie bekend en daarin is geen plaats voor Jan Bakelants


Geen zesde Ronde van Frankrijk voor Jan Bakelants. Team Sunweb maakte zonet de namen bekend van de acht renners die volgende week zaterdag in Brussel aan de start van de Tour zullen staan. Daarbij geen Jan Bakelants, ex-ritwinnaar en drager van de gele trui. Michael Matthews en Wilco Kelderman zijn de kopmannen.


Vrijdag 28 juni 2019Nieuwsblad vr 28 jun 13:07:

Nicky Degrendele rechtstreeks geplaatst voor halve finales


Voormalig wereldkampioene Nicky Degrendele is prima begonnen aan haar Europese Spelen. Op haar specialiteit, keirin, kwalificeerde ze zich rechtstreeks voor de halve finales, ze won makkelijk haar reeks. De halve finales worden om 18.50 uur verreden.


Vrijdag 28 juni 2019Nieuwsblad vr 28 jun 12:50:

Bondscoach Rik Verbrugghe schuift Stuyven en Merlier naar voor als topfavorieten voor BK wielrennen


Yves Lampaert verdedigt zondag zijn titel als Belgisch kampioen op de weg bij de mannen elite. De kans dat ‘Lampy’, donderdag nog tweede in het BK tijdrijden, zichzelf opvolgt bestaat maar lijkt klein. Dat denkt ook bondscoach Rik Verbrugghe. Hij schuift mannen als Tim Merlier en Jasper Stuyven naar voor als dé topfavorieten. Daaronder zet hij een resem namen. Verbrugghe verwacht ook geen massasprint en denkt dat de koers zal openbreken op één van de vele kasseistroken.


Vrijdag 28 juni 2019NOS vr 28 jun 12:29:

Adam Yates met tweelingbroer Simon naar Tour


Mitchelton-Scott wil met Adam Yates hoge ogen gooien in het eindklassement van de Tour de France. De 26-jarige Brit krijgt steun uit onverwachte hoek, want ook zijn tweelingbroer Simon Yates is in de Tour-selectie opgenomen.


Vrijdag 28 juni 2019Nieuwsblad vr 28 jun 12:18:

Ontdek vanaf maandag: ‘de koers is van ons: podcast Tour’


De koers is van ons. En dus ook de Tour de France. Daarom schakelt Het Nieuwsblad voor de Ronde van Frankrijk een versnelling hoger. Naast uw dagelijkse portie wielernieuws op papier en op onze digitale kanalen, kunt u vanaf maandag ook naar ons luisteren in onze wielerpodcast ‘De koers is van ons: podcast Tour’.


Vrijdag 28 juni 2019Nieuwsblad vr 28 jun 11:54:

Zondag BK wielrennen op de weg in Gent: u vindt hier alle praktische info


Het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg zakt komende zondag af naar Gent. Voor de eerste keer pas, vreemd genoeg. Dat het een titelstrijd wordt om naar uit te kijken, is nu al duidelijk. Het Belgische wielrennen is aan een nieuwe periode van hoogconjunctuur begonnen. Wat moet u allemaal weten van de nationale titelstrijd in de Arteveldestad.


Vrijdag 28 juni 2019AD vr 28 jun 11:03:

Adam Yates krijgt steun van broer Simon in Tour


Mitchelton-Scott zet dit jaar tijdens de Tour de France opnieuw vol in op Adam Yates (26). De kopman van de Australische formatie krijgt steun van onder meer zijn tweelingbroer Simon.

Vrijdag 28 juni 2019Nieuwsblad vr 28 jun 10:30:

UCI start onderzoek tegen van ongepast seksueel gedrag beschuldigde Belgische wielermanager Patrick Van Gansen


De Internationale Wielerunie (UCI) bevestigt vrijdag in een officieel bericht op zijn website dat er een onderzoek is gestart tegen Patrick Van Gansen, manager en sportdirecteur van de wielerploeg Health Mate Ladies Team. De man kwam in opspraak nadat meerdere rensters hem beschuldigden van grensoverschrijdend seksueel gedrag.


Vrijdag 28 juni 2019NUSport vr 28 jun 10:11:

Simon Yates luxeknecht van tweelingbroer Adam in Tour de France


Simon Yates is vrijdag verrassend opgenomen in de Tour de France-selectie van Mitchelton-Scott. De 26-jarige Brit zal zijn tweelingbroer en kopman Adam Yates bijstaan.

Vrijdag 28 juni 2019Nieuwsblad vr 28 jun 08:49:

Katusha neemt Jens Debusschere op in Tourselectie


Jens Debusschere is vrijdag door zijn team Katusha Alpecin geselecteerd voor de Ronde van Frankrijk, die op 6 juli in Brussel begint.


Vrijdag 28 juni 2019AD vr 28 jun 07:30:

Elk jaar begint het een paar weken voor de Tour toch weer te jeuken


Columnist Thijs Zonnveld doet dit jaar niet mee aan de tourtoto. Geen denken aan dit keer. Of toch nog maar weer wel een keertje?

Vrijdag 28 juni 2019Nieuwsblad vr 28 jun 03:00:

Gentenaar Iljo Keisse is zondag de gastheer voor BK wielrennen: “Ik wil tot mijn veertigste op dit niveau koersen”


Iljo Keisse rijdt zondag een regelrechte thuiswedstrijd, maar veel lol lijkt de 36-jarige Gentenaar aan dit BK in zijn thuisstad niet te beleven. Het is precies zijn jaar niet. Na een ingewikkelde elleboogbreuk tijdens Parijs-Roubaix is de wegkapitein van Deceuninck-Quick Step in volle wederopbouw. En begin dit jaar was er dat gedoe over die foute foto van San Juan, waarover hij niet langer wil praten. “Met het BK in het achterhoofd forceerde ik mijn terugkeer. Het is een beetje een wanhoop