Nieuwsoverzicht uit de diverse media Vrijdag 19 juli 2019


Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 21:22:

Jolien D’hoore loopt elleboogbreuk op, haar ploeggenote Amy Pieters pakt leiderstrui in BeNe Ladies Tour


De Deense Christi Siggard heeft vrijdag de eerste etappe gewonnen in de BeNe Ladies Tour. In een massaspurt was ze sneller dan de Nederlandse Claudia Koster en de Italiaanse Letizia Paternoster. Feit van de dag was echter de val van Jolien D’hoore op ongeveer een kilometer van de streep. Zij brak bij die valpartij haar elleboog.


Vrijdag 19 juli 2019Telegraaf vr 19 jul 20:48:

'Heup Van Aert opengereten'


Wout van Aert is vrijdag enkele uren na zijn keiharde val in de tijdrit van de Ronde van Frankrijk geopereerd.

Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 20:25:

Julian Alaphilippe verrast ook zichzelf met ritwinst in tijdrit


“Ik verbaas ook mezelf”, verklaarde Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step) na zijn zege in de tijdrit in Pau. “Ik had de tijdrit verkend, wist dat ik een goede prestatie kon neerzetten, maar winnen is toch andere koek.”


Vrijdag 19 juli 2019Telegraaf vr 19 jul 20:25:

Ploegleider na horrorval in Tour: ?Dubbel gevoel'


Ploegleider van Jumbo-Visma Nico Verhoeven kijkt met een dubbel gevoel terug op de tijdrit van vrijdag in de Tour de France. Kopman Steven Kruijswijk presteert prima met een zesde plek, meesterknecht Wout van Aert komt lelijk ten val en moet naar het ziekenhuis.

Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 20:21:

Van Aert moet met diepe vleeswond nog dagen in ziekenhuis blijven


Wout van Aert heeft vrijdag na een val in de tijdrit de Tour de France verlaten. De Belg van Jumbo-Visma zal enkele dagen in het ziekenhuis van Pau moeten blijven. In dezelfde bocht waar Van Aert viel kwam ook Maximilian Schachmann ten val, de Duitser moet eveneens opgeven.

Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 20:11:

Nico Verhoeven: 'Secondes na val Van Aert leken eeuwigheid te duren'


Voor Jumbo-Visma-ploegleider Nico Verhoeven was het vrijdag flink schrikken toen hij vlak voor zijn auto Wout van Aert hard onderuit zag gaan in de tijdrit van de Tour de France, maar hij moest zijn focus ook snel weer verleggen naar kopman Steven Kruijswijk.

Vrijdag 19 juli 2019NOS vr 19 jul 20:06:

Alaphilippe behoudt geel, maar heeft ‘geen ploeg om de Tour te winnen’


De enorme explosie van vreugde nadat hij over de finish was gekomen, zei genoeg. Julian Alaphilippe reed vrijdag de tijdrit van zijn leven.


Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 19:59:

Thomas duwt Alaphilippe in favorietenrol voor eindzege Tour


Geraint Thomas heeft vrijdag Julian Alaphilippe in de favorietenrol geduwd voor de eindzege in de Tour de France. De geletruidrager verraste door de individuele tijdrit in Pau te winnen.

Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 19:48:

De Tour in zestig seconden: de dunne lijn tussen vreugde en verdriet, stuntwerk van Julian Alaphilippe


Dertiende etappe in de Tour de France, eentje vol met drama! Wout van Aert kwam zwaar ten val en moest de Tour verlaten. Thomas De Gendt stuntte alweer met een derde plaats en Julian Alaphilippe stuntte evenzeer door ritwinst in zijn gele trui. De Tour kan nog alle kanten uit.


Vrijdag 19 juli 2019AD vr 19 jul 19:33:

Alaphilippe verrast zichzelf: ?Ze moesten in de auto huilen'


Julian Alaphilippe verbaasde zichzelf vandaag met een geweldige tijdrit. De Franse renner van Deceuninck-QuickStep was iedereen te snel af en verstevigde zijn leidende positie in het klassement. Hij heeft nu 1.26 minuut voorsprong op Geraint Thomas en 2.12 minuut op Steven Kruijswijk.

Vrijdag 19 juli 2019Telegraaf vr 19 jul 19:22:

Franse Tour-sensatie verrast zichzelf


Geletruidrager Julian Alaphilippe verbaasde zichzelf in de tijdrit met start en finish in Pau.

Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 19:18:

Dit staat er dit weekend op het programma in de Tour: explosief Pyreneeënwerk


De klassementsrenners krijgen zaterdag exact 48 kilometer om los te rijden na de tijdrit. Dan wacht de Col du Soulor. Een opwarmer voor wat nadien volgt.


Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 19:16:

Reacties na winst geletruidrager Alaphilippe in tijdrit (gesloten)


Julian Alaphilippe heeft vrijdag voor een sensatie gezorgd door de tijdrit in de Tour de France te winnen. De geletruidrager verstevigd de leiding in het klassement. Lees de reacties en het verslag terug in dit liveblog.

Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 19:08:

ANALYSE. Pijnlijk afscheid voor Wout van Aert, maar de Tour wacht op niemand. En Julian Alaphilippe ook niet


Na de euforie de ontnuchtering. Wout van Aert kwam in de individuele tijdrit met start en aankomst in Pau zwaar ten val toen hij in de slotfase een bocht verkeerd aansneed. Einde Tour voor Van Aert maar niet voor Julian Alaphilippe. De Fransman van Deceuninck - Quick Step overklaste in het geel de tegenstand in een discipline die niet als de zijne wordt beschouwd. Zouden ze bij Team Ineos niet langzamerhand een beetje zenuwachtig worden?


Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 19:07:

Alaphilippe: 'Niet op winst gerekend, wel op goede tijdrit'


Julian Alaphilippe had al verwacht dat hij het goed zou doen in de tijdrit in de Tour de France. Maar dat hij zou winnen, had ook de geletruidrager zelf niet durven dromen.

Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 19:07:

Eddy Merckx onder de indruk van Alaphilippe: “Iedereen moet zich afvragen hoe ver hij kan geraken”


Julian Alaphilippe heeft vrijdag vriend en vijand verbaasd met een knappe zege in de individuele tijdrit van de Tour. De Fransman van Deceuninck-QuickStep trekt met een bonus van anderhalve minuut op zijn dichtste achtervolger Geraint Thomas naar de twee Pyreneeënritten in het weekend. Ook Eddy Merckx is zwaar onder de indruk.


Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 18:49:

Niet alleen Van Aert sneuvelt na val in tijdrit: ook Maximilian Schachmann geeft op


Naast Wout van Aert is vrijdag ook Maximilian Schachmann weggevallen uit de Tour de France. De Duitse kampioen van Bora-hansgrohe was aan een uitstekende tijdrit bezig, toen hij op ongeveer hetzelfde punt als Van Aert onderuit ging. Schachmann verbeet de pijn en reed nog over de finish, maar een scan bracht aan het licht dat hij breukjes in de hand heeft opgelopen.


Vrijdag 19 juli 2019NOS vr 19 jul 18:44:

Kruijswijk klimt naar de derde plek: 'Dit wordt nog een spannende Tour'


Een prima tijdrit voor Steven Kruijswijk in Pau. Hij noteerde de zesde tijd en sprong in het algemeen klassement naar de derde plek. Daarin moet hij nu alleen nog Julian Alaphilippe en Geraint Thomas, die beiden sneller waren, voor zich dulden.


Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 18:35:

Kruijswijk denkt na 'goede tijdrit' dat strijd om podium erg spannend wordt


Steven Kruijswijk was vrijdag tevreden met zijn zesde plaats in de individuele tijdrit van de Tour de France. Hij klimt daardoor naar de derde plaats in het algemeen klassement.

Vrijdag 19 juli 2019AD vr 19 jul 18:32:

Pieters neemt leiding in BeNe Ladies Tour


Amy Pieters gaat na de tweede etappe van de BeNe Ladies Tour aan de leiding in het algemeen klassement. De Nederlandse wielrenster dankte dat aan bonificatieseconden die ze verdiende in de rit die over ruim 120 kilometer van Essen naar Roosendaal ging.

Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 18:17:

Thomas De Gendt na knappe derde plek in tijdrit: “Jammer voor Wout van Aert, maar ik denk dat ik hem sowieso geklopt zou hebben”


Thomas De Gendt hield de Belgische eer hoog met een knappe derde plek in de tijdrit van vrijdag in de Ronde van Frankrijk. “Bij het tweede tussenpunt was al duidelijk dat de zege er niet inzat voor mij”, vertelde de man van Soudal-Lotto achteraf voor de camera’s van Sporza. “Dit was het hoogst haalbare.”


Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 18:06:

Alaphilippe verstevigt leiding in tijdrit Tour, Kruijswijk naar plek drie


De Fransman Julian Alaphilippe heeft zijn leidende positie in de Tour de France verstevigd. De geletruidrager was vrijdag verrassend de sterkste in de tijdrit. Steven Kruijswijk klom dankzij een sterke tijdrit naar de derde plaats in het klassement.

Vrijdag 19 juli 2019Telegraaf vr 19 jul 18:05:

Kruijswijk: 'Het wordt een spannende Tour'


?Het is wel heel erg close. Het geeft aan dat we allemaal aan elkaar zijn gewaagd zijn. Het wordt een spannende Tour?, reageerde Steven Kruijswijk vrijdag nadat hij tijdens een sterke tijdrit (zesde) in het algemeen klassement oprukte naar de derde plek achter leider Julian Alaphilippe en Geraint Thomas.

Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 18:04:

Reacties na winst geletruidrager Alaphilippe in tijdrit


Julian Alaphilippe heeft vrijdag voor een sensatie gezorgd door de tijdrit in de Tour de France te winnen. De geletruidrager verstevigd de leiding in het klassement. Lees de reacties en het verslag terug in dit liveblog.

Vrijdag 19 juli 2019NOS vr 19 jul 17:58:

Alaphilippe deelt dreun uit aan Thomas, Kruijswijk stijgt in klassement


Julian Alaphilippe heeft een harde klap uitgedeeld aan Geraint Thomas. De Fransman versloeg vrijdag een van de kanshebbers voor de individuele tijdrit en zorgde ervoor dat, op de honderdste verjaardag van het tricot, de gele trui steviger om zijn schouders zit.


Vrijdag 19 juli 2019Telegraaf vr 19 jul 17:55:

Kruijswijk doet uitstekende zaken in Tour


Steven Kruijswijk heeft uitstekende zaken gedaan in de Tour de France. In de tijdrit in Pau reed de Nederlander van Jumbo-Visma een hele goede tijdrit (zesde plek), waardoor hij nu derde in het algemeen klassement staat. De uitblinkende Julian Alaphilippe won de race tegen de klok en vergrootte zijn voorsprong in het algemeen klassement.

Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 17:50:

Julian Alaphilippe heerst in het geel en Thomas De Gendt verrast met een derde plaats in tijdrit in Pau


Wout van Aert heeft de dertiende etappe van een de Ronde van Frankrijk, een individuele tijdrit in en om Pau, niet gewonnen. Helaas kwam de nationaal kampioen tijdrijden in de slotfase van zijn chronoproef zwaar ten val toen hij een bocht verkeerd inschatte. Van Aert werd met een diepe vleeswonde naar het ziekenhuis afgevoerd. De ritzege ging naar gele trui Julian Alaphilippe die het haalde voor titelverdediger Geraint Thomas. Thomas De Gendt verraste met een knappe derde plaats. Enkel de twe


Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 17:43:

Tijdrit zorgt voor ravage in het klassement: dit zijn de winnaars en verliezers bij de favorieten


Vlak voor een zwaar weekend in de Pyreneeën is het klassement in de Tour de France flink door elkaar geschud door de individuele tijdrit in en rond Pau. Door zijn zege zit Julian Alaphilippe nog wat steviger in het geel. Bij de topfavorieten voor de eindzege in het klassement deed Geraint Thomas de beste zaak.


Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 17:35:

Jolien D’Hoore breekt elleboog bij val in BeNeLadies Tour


Jolien D’Hoore is vrijdag in het slot van de eerste rit van de BeNeLadies Tour zwaar ten val gekomen. De leading lady van het Belgische wielrennen viel in het slot van de eerste rit in lijn tussen Essen en Roosendaal en brak haar elleboog. Opnieuw pech dus voor D’Hoore diein maart ook al haar sleutelbeen brak na een val in de Drentse Acht van Westerveld.


Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 17:02:

ASO onderzoekt of etappekoers voor vrouwen in Frankrijk haalbaar is


De ASO gaat onderzoeken of een etappekoers voor vrouwen in Frankrijk haalbaar is. De Tour-organisator gaat een speciale werkgroep opzetten om het vrouwenwielrennen verder te ontwikkelen.

Vrijdag 19 juli 2019AD vr 19 jul 17:00:

LIVE | Kruijswijk onderweg, De Gendt nog altijd snelste in tijdrit


In de Tour de France staat vandaag de enige individuele tijdrit op het programma, ruim 27 kilometer in en rond Pau. Steven Kruijswijk bezet de vierde plek in het algemeen klassement en heeft een sterke tijdrit in de benen. Kan de Nederlandse kopman van Jumbo-Visma goede zaken doen in de strijd om geel? Mis niets in ons liveblog hieronder.

Vrijdag 19 juli 2019AD vr 19 jul 17:00:

Alaphilippe steviger in geel na fenomenale tijdrit, Kruijswijk stijgt plek


Julian Alaphilippe heeft uitgehaald in de dertiende etappe van de Ronde van Frankrijk. De Franse geletruidrager van Deceunick - Quick Step was met 35.00 veruit de beste in de individuele tijdrit van 27,2 kilometer met start en finish in Pau en verstevigde daarmee zijn positie als de nummer 1 in het algemeen klassement.

Vrijdag 19 juli 2019AD vr 19 jul 17:00:

Alaphilippe steviger in geel door fenomenale tijdrit, Kruijswijk stijgt plek


Julian Alaphilippe heeft verrassend uitgehaald in de dertiende etappe van de Tour de France. De Franse geletruidrager van Deceunick-Quick Step was met 35.00 veruit de beste in de individuele tijdrit van 27,2 kilometer met start en finish in Pau. Hij verstevigde daarmee zijn positie als de nummer 1 in het algemeen klassement.

Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 16:50:

Yves Lampaert ging niet voluit in tijdrit: “Was geen doel”


Yves Lampaert zal in de tijdrit van de Ronde van Frankrijk in Pau niet in de top vijf finishen. De Belg van Deceuninck-Quick Step reed vrijdag naar eigen zeggen niet voluit.


Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 16:47:

Sagan steelt de show met wheelie op steile helling tijdens Tour-tijdrit


Peter Sagan nam vrijdag een snipperdagje tijdens de individuele tijdrit in de Tour de France. De Slovaakse groene trui had geen punten te verdienen en nam de chronorit als een goede training. Maar niet zonder onderweg even de show te stelen en het publiek te vermaken. Met een wheelie op een steile helling.


Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 16:32:

Thomas De Gendt realiseert voorlopige toptijd: “Weet niet of het goed is voor de zege maar het gaat toch dicht zijn, denk ik”


Niet de onfortuinlijke Wout van Aert, wel Thomas De Gendt realiseerde de snelste tijd in Pau. De Gendt was zelf aangenaam verrast.


Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 16:31:

Van Aert verlaat Tour de France na harde val in tijdrit


Wout van Aert heeft vrijdag na een val in de tijdrit de Tour de France verlaten. De Belg van Jumbo-Visma reed in een bocht tegen een hek aan en smakte tegen het asfalt.

Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 16:27:

Belg De Gendt leidt in tijdrit Tour de France


In de Tour de France staat vrijdag een individuele tijdrit op het programma. De race tegen de klok met start en finish in Pau telt 27,2 kilometer. Volg de tijdrit in ons liveblog.

Vrijdag 19 juli 2019AD vr 19 jul 16:23:

Van Aert verlaat Tour na zware val in individuele tijdrit


Wout van Aert heeft moeten opgeven in de Ronde van Frankrijk. De Belgische wielrenner van Jumbo-VIsma kwam zwaar ten val in de slotfase van de tijdrit en werd weggevoerd met een ambulance.

Vrijdag 19 juli 2019AD vr 19 jul 16:23:

Van Aert moet na operatie nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven


Wout van Aert heeft moeten opgeven in de Ronde van Frankrijk. De Belgische wielrenner van Jumbo-VIsma kwam zwaar ten val in de slotfase van de tijdrit en werd weggevoerd met een ambulance. Hij moet nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven.

Vrijdag 19 juli 2019NOS vr 19 jul 16:22:

Van Aert na zware val in tijdrit uit Tour de France


Wout van Aert heeft op een pijnlijke manier afscheid moeten nemen van de Tour de France. De Belg van Jumbo-Visma kwam vrijdag hard ten val in de individuele tijdrit door Pau.


Vrijdag 19 juli 2019Telegraaf vr 19 jul 16:12:

Drama Jumbo-Visma: zware valpartij Van Aert


Wout Van Aert ging als een van de favorieten van start in de tijdrit in Pau in de Tour de France. Maar de Belg van Jumbo-Visma ging onderweg hard onderuit.

Vrijdag 19 juli 2019AD vr 19 jul 16:10:

ASO onderzoekt etappekoers voor vrouwen


Tourorganisator ASO gaat onderzoeken of een etappekoers voor vrouwen in Frankrijk haalbaar is. Een medewerker heeft aan persbureau Reuters gezegd dat de ASO een speciale werkgroep opzet om het vrouwenwielrennen verder te ontwikkelen.

Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 16:08:

Van Aert komt zwaar ten val in individuele tijdrit Tour


In de Tour de France staat vrijdag een individuele tijdrit op het programma. De race tegen de klok met start en finish in Pau telt 27,2 kilometer. Volg de tijdrit in ons liveblog.

Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 16:07:

Drama voor Wout van Aert: geen zege in tijdrit maar zware valpartij en opgave


Geen tijdritzege voor Wout van Aert in de individuele tijdrit van de Tour de France. De Belgische kampioen tijdrijden ging op het einde van zijn proef tegen de klok stevig tegen de grond nadat hij bleef hangen achter een nadarhek in een bocht. Van Aert bleef lang op het asfalt liggen. Het is afwachten hoe ernstig de blessures zijn. De 24-jarige renner van Jumbo-Visma gaf ook op.


Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 15:32:

Opvallend: Romain Bardet wisselt straks van fiets na zestien kilometer


Romain Bardet heeft vanochtend de tijdrit verkend en besloten om na veertien kilometer van fiets te wisselen. En daarmee lijkt hij een alleenstaand geval te zijn.


Vrijdag 19 juli 2019Telegraaf vr 19 jul 14:56:

Vos: 'Dt is de kick waarvoor ik het nog altijd doe'


Na vier ritzeges in de Giro d'Italia heeft Marianne Vos haar zegereeks vervolgd in La Course. De eendagswedstrijd tijdens de Tour de France wist ze in 2014 tijdens de eerste editie op Champs Elyses reeds te winnen. Vijf jaar later was het raak in Pau. In de laatste kilometer wist een grote eerste groep aanvalster Amanda Spratt te achterhalen. Op het 'hupje' voor de laatste bocht naar de finish kon niemand in het wiel van de inmiddels 32-jarige Vos blijven.

Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 14:44:

Asgreen klokt vooralsnog snelste tijd in individuele tijdrit Tour


In de Tour de France staat vrijdag een individuele tijdrit op het programma. De race tegen de klok met start en finish in Pau telt 27,2 kilometer. Volg de tijdrit in ons liveblog.

Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 14:22:

IN BEELD. De 10 meest iconische foto’s van 100 jaar gele trui in de Tour de France


In 1919 werd de eerste gele trui uitgereikt aan de Fransman Eugène Christophe. Intussen zijn we ­honderd jaar – en talloze straffe verhalen – verder. Wij zochten de leukste voor u uit. Vandaag: de meest iconische foto’s van de gele trui.


Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 14:16:

Wout van Aert verkent parcours: “Lastiger dan tijdrit in de Dauphiné”


Wout van Aert verkende vanochtend het parcours van de individuele tijdrit in Pau. Hij ziet mogelijkheden maar beseft dat het lastig zal worden.


Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 14:00:

Eerste renners van start in individuele tijdrit Tour


In de Tour de France staat vrijdag een individuele tijdrit op het programma. De race tegen de klok met start en finish in Pau telt 27,2 kilometer. Volg de tijdrit in ons liveblog.

Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 13:35:

Reacties na heroïsche zege Vos in La Course (gesloten)


Voor de tijdrit in de Tour de France in Pau staat vrijdag eerst La Course op het programma. Het is de zesde editie van de vrouwenkoers, die dit jaar in totaal 121 kilometer telt. Annemiek van Vleuten verdedigt haar titel. Volg de rit in ons liveblog.

Vrijdag 19 juli 2019AD vr 19 jul 13:27:

Joop Zoetemelk: Nu begint de Tour voor Steven pas echt


Vlak voor de start van de individuele tijdrit in Pau, dook opeens Joop Zoetemelk op bij de bus van Jumbo-Visma. ,,Nu begint de Tour voor Steven pas echt'', aldus de man die in 1980 als tweede en laatste Nederlander het geel naar Parijs bracht.

Vrijdag 19 juli 2019AD vr 19 jul 13:14:

LIVE | Kan Kruijswijk goede zaken doen in individuele tijdrit?


In de Tour de France staat vandaag de enige individuele tijdrit op het programma, ruim 27 kilometer in en rond Pau. Steven Kruijswijk staat vierde in het klassement en heeft een sterke tijdrit in de benen. Kan de Nederlandse kopman van Jumbo-Visma goede zaken doen in de strijd om geel? Mis niets in ons liveblog hieronder.

Vrijdag 19 juli 2019AD vr 19 jul 13:14:

LIVE | Asgreen noteert snelste tijd, kanshebber Kng onderuit


In de Tour de France staat vandaag de enige individuele tijdrit op het programma, ruim 27 kilometer in en rond Pau. Steven Kruijswijk bezet de vierde plek in het algemeen klassement en heeft een sterke tijdrit in de benen. Kan de Nederlandse kopman van Jumbo-Visma goede zaken doen in de strijd om geel? Mis niets in ons liveblog hieronder.

Vrijdag 19 juli 2019AD vr 19 jul 13:14:

LIVE | Tour Van Aert lijkt voorbij na val in tijdrit, De Gendt voorlopig snelste


In de Tour de France staat vandaag de enige individuele tijdrit op het programma, ruim 27 kilometer in en rond Pau. Steven Kruijswijk bezet de vierde plek in het algemeen klassement en heeft een sterke tijdrit in de benen. Kan de Nederlandse kopman van Jumbo-Visma goede zaken doen in de strijd om geel? Mis niets in ons liveblog hieronder.

Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 13:08:

Marianne Vos wint La Course voor tweede keer na spectaculair slot


Marianne Vos heeft vrijdag voor de tweede keer in haar loopbaan de eendagswedstrijd La Course op haar naam geschreven. De Nederlandse kwam na een spectaculaire slotfase van de heuvelrit als eerste over de streep in het Franse Pau.

Vrijdag 19 juli 2019Telegraaf vr 19 jul 13:01:

Vos wint eendaagse wielerronde La Course


Marianne Vos heeft La Course op haar naam geschreven. De Nederlandse wielrenster van CCC-Liv kwam na 121 kilometer in Pau alleen over de finish van de eendaagse wedstrijd voor vrouwen tijdens de Tour de France.

Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 12:58:

Marianne Vos noemt heroïsche zege in La Course 'supermooi'


Marianne Vos kan haar geluk niet op met haar heroïsche zege in La Course. De Nederlandse renner van CCC sprintte in de laatste honderden meters met een indrukwekkende tempoversnelling naar de winst.

Vrijdag 19 juli 2019NOS vr 19 jul 12:53:

Imposante Vos katapulteert zich naar zege in La Course


Marianne Vos heeft de zesde editie van La Course gewonnen. De 32-jarige veelwinnares, die in 2014 de eerste editie ook al won, was na 121 kilometer koers in en rondom Pau de snelste in de sprint.


Vrijdag 19 juli 2019AD vr 19 jul 12:47:

Vos wint La Course op indrukwekkende wijze


Annemiek van Vleuten verdedigde haar titel, Anna van der Breggen kon de wrange nasmaak van haar tweede plaats van een jaar geleden deels wegpoetsen, maar het was routinier Marianne Vos die de zesde editie van La Course op haar naam schreef.

Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 12:45:

Reacties na heroïsche zege Vos in La Course


Voor de tijdrit in de Tour de France in Pau staat vrijdag eerst La Course op het programma. Het is de zesde editie van de vrouwenkoers, die dit jaar in totaal 121 kilometer telt. Annemiek van Vleuten verdedigt haar titel. Volg de rit in ons liveblog.

Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 12:23:

Marianne Vos oppermachtig in La Course


Marianne Vos heeft La Course op haar naam geschreven, dat is een eendaagse wielerwedstrijd voor vrouwen op het parcours in Pau waar de mannen deze namiddag de tijdrit van de Tour de France betwisten. Veelvuldig kampioene Vos sprintte op de hellende laatste 500 meter iedereen los uit het wiel.


Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 12:17:

Onze man verkende met bondscoach Rik Verbrugghe nu al de olympische wegrit in Tokio: “Iets voor Dylan Teuns, of een goede Remco Evenepoel”


Wielerbondscoach Rik Verbrugghe is momenteel in Tokio voor het testevent van de olympische wegrit, dat zondag verreden wordt. Onze man trok mee op verkenning rond de Mont Fuji. “Superlastig.” Maar bondscoach Rik Verbrugghe ziet Belgen met kansen na de verkenning: “Het is een parcours voor Dylan Teuns, maar een goede Remco Evenepoel is sowieso ook één van kandidaten.”


Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 11:50:

Favorieten laten zich gelden in slotfase La Course


Voor de tijdrit in de Tour de France in Pau staat vrijdag eerst La Course op het programma. Het is de zesde editie van de vrouwenkoers, die dit jaar in totaal 121 kilometer telt. Annemiek van Vleuten verdedigt haar titel. Volg de rit in ons liveblog.

Vrijdag 19 juli 2019AD vr 19 jul 11:40:

Slechte werkrelatie kost Bouhanni de Vuelta


Sprinter Nacer Bouhanni kan dit jaar ook deelname aan de Vuelta vergeten. De 28-jarige Fransman werd eerder dit seizoen door zijn team Cofidis ook al niet geselecteerd voor de Giro en de Tour.

Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 10:31:

Bondscoach Rik Verbrugghe blijft ook in Tokio stilletjes hopen: “Misschien past WK toch in opbouw van Wout Van Aert...”


Een Wout Van Aert in supervorm in deze Ronde van Frankrijk past voor het WK wielrennen in Yorkshire, zo zei hij tijdens de eerste rustdag. Niet voor het eerst verklaart hij dat. Hij had al een paar keer duidelijk aangegeven dat er nu eenmaal keuzes moeten worden gemaakt als hij zich ook nog eens deftig wil voorbereiden op het veldritseizoen. En dus wil hij in augustus op vakantie. En toch blijft bondscoach Rik Verbrugghe, momenteel in Tokio om de olympische wegrit voor te bereiden, stilletjes


Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 10:16:

Einde verhaal: Cofidis laat Bouhanni ook thuis voor Vuelta


Spurtbom Nacer Bouhanni werd door zijn team Cofidis eerder niet geselecteerd voor de Giro en de Tour, en hij mag ook de Vuelta vergeten. Dat liet de Fransman op Instagram weten. Het is een publiek geheim dat Bouhanni, die einde contract en voor volgend seizoen al genoemd werd bij Arkéa-Samsic, niet op dezelfde golflengte zit met sportief manager Cédric Vasseur.


Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 09:59:

UCI-voorzitter Lappartient dringt aan op grotere koers voor vrouwen


Voorzitter David Lappartient van de internationale wielerunie UCI heeft vrijdag opnieuw zijn wens uitgesproken dat er op termijn een grotere vrouwenkoers wordt georganiseerd die te vergelijken is met de Tour de France.

Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 09:57:

Nederlandse Korevaar in kopgroep zesde editie La Course


Voor de tijdrit in de Tour de France in Pau staat vrijdag eerst La Course op het programma. Het is de zesde editie van de vrouwenkoers, die dit jaar in totaal 121 kilometer telt. Annemiek van Vleuten verdedigt haar titel. Volg de rit in ons liveblog.

Vrijdag 19 juli 2019AD vr 19 jul 09:22:

UCI-baas blijft strijden voor meerdaagse La Course


Op de dag van de eendaagse wielerwedstrijd in Frankrijk voor vrouwen, getiteld La Course, heeft de Franse baas van de internationale wielerunie UCI zich nog maar eens sterk gemaakt voor een volwaardige vrouwenversie van de Tour.

Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 09:04:

Balende Dennis staat achter keuze om Tour dag voor tijdrit te staken


Rohan Dennis heeft alsnog gereageerd op zijn opmerkelijke besluit om de Tour de France een dag voor de tijdrit te verlaten. De 29-jarige Australiër, een specialist in de race tegen de klok, staat nog steeds achter zijn keuze.

Vrijdag 19 juli 2019Telegraaf vr 19 jul 08:53:

UCI-baas: 'We missen grote etappekoers voor vrouwen'


Op de dag van de eendaagse wielerwedstrijd in Frankrijk voor vrouwen, getiteld La Course, heeft de Franse baas van de internationale wielerunie UCI zich nog maar eens sterk gemaakt voor een volwaardige vrouwenversie van de Tour.

Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 08:52:

Waarom gaf Rohan Dennis op? Gekraakt onder oorlog binnen eigen ploeg: met kopman Nibali boterde het niet en wensen werden niet ingewilligd


Dé opgave van de Tour 2019 staat nu al op naam van ­Rohan Dennis. De wereld­kampioen tijdrijden kraakte gisteren mentaal en zette er aan de bevoorrading al een punt achter. Uitgerekend één dag voor zijn grote tijdritafspraak in Pau was de oorlog met zijn werkgever Bahrain-Merida te groot geworden.


Vrijdag 19 juli 2019NOS vr 19 jul 08:45:

Nederlandse vrouwen winnen vaker bij wielrennen, maar aandacht blijft achter


Wielerliefhebbers moeten vandaag hun aandacht verdelen tussen de tijdrit en La Course. De eendagswedstrijd voor vrouwen is een van de belangrijkste wedstrijden op de vrouwenkalender. La Course zorgt vaak voor een korte piek in de interesse voor het vrouwenwielrennen, maar de rest van het jaar blijft de aandacht voor de vrouwen nog altijd ver achter.


Vrijdag 19 juli 2019Telegraaf vr 19 jul 08:40:

Teleurgestelde Dennis: 'Hopelijk keer ik terug'


Rohan Dennis heeft in een korte verklaring op de website van zijn wielerploeg Bahrain zijn ?grote teleurstelling? uitgesproken over zijn plotselinge vertrek donderdag uit de Tour de France.

Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 08:27:

Sunweb-ploegleider hoopt dat vroege tijdrit voor spektakel in slotweek zorgt


Met wederom maar één individuele tijdrit in de Tour de France belooft de chronorace van vrijdag rondom Pau een zeer belangrijke dag te worden. Maar de timing van de tijdrit - meer dan een week voor het einde - zorgt er wel voor dat de verliezers van de dertiende etappe nog veel kansen krijgen om tijd terug te pakken.

Vrijdag 19 juli 2019AD vr 19 jul 08:08:

Van Vleuten met gemengde gevoelens in La Course: ?Gedacht aan een statement'


Annemiek van Vleuten (36) won vorige week de Giro Rosa, de grootste etappekoers in het vrouwenwielrennen. Vandaag start ze in La Course, de eendaagse wedstrijd die de ASO organiseert. Al is het met gemengde gevoelens.

Vrijdag 19 juli 2019Telegraaf vr 19 jul 07:57:

Video: Van Gaal dolgelukkig met bijzonder cadeau tijdens Tour


Louis van Gaal rijdt mee in de Tourwagen van Team Jumbo-Visma en krijgt een bijzonder presentje overhandigd.

Vrijdag 19 juli 2019NOS vr 19 jul 07:27:

Etappe 13: Van Aert bij afwezigheid van Dennis kanshebber op zege in tijdrit


Na de door Jumbo-Visma gewonnen ploegentijdrit op de tweede dag van de Tour is vandaag Pau het decor van de individuele tijdrit, die de renners over 27,2 kilometer door de Zuid-Franse stad stuurt.


Vrijdag 19 juli 2019Telegraaf vr 19 jul 07:25:

'Kruijswijk kan goede zaken doen, Thomas komt in het geel'


Michael Boogerd denkt dat in de dertiende etappe van de Ronde van Frankrijk - een tijdrit van Pau naar Pau over een afstand ruim 27 kilometer - Julian Alaphilippe zijn gele trui zal moeten afstaan. Dit schrijft de oud-renner in zijn dagelijkse vooruitblik voor Telesport.

Vrijdag 19 juli 2019NOS vr 19 jul 06:52:

Nederlanders favoriet in ‘Ardennenklassieker-achtige’ La Course


Na twee edities in de bergen en drie op de Champs-Elysées strijkt La Course vrijdagmorgen neer in Pau. 's Werelds beste wielrensters rijden daar vijf keer het rondje dat hun mannelijke Tour-collega's later op de dag in een individuele tijdrit afleggen. Drie Nederlanders zijn topfavoriet voor de zege en blikken vooruit op de zesde editie van de meest bekeken wielerkoers voor vrouwen.


Vrijdag 19 juli 2019Telegraaf vr 19 jul 06:44:

De Tour-droom van drugsbaron Escobar


Drugsbaron Pablo Escobar heeft in de gouden jaren van zijn Medellin-kartel geprobeerd om met een eigen Colombiaanse wielerploeg aan de Tour de France deel te nemen. Dat verklaart zijn drie jaar oudere broer Roberto Escobar in een exclusief interview met deze krant dat morgen verschijnt.

Vrijdag 19 juli 2019NUSport vr 19 jul 06:38:

Van Dongen: 'Hopelijk zorgt vroege tijdrit voor meer spektakel in slotweek'


Met wederom maar één individuele tijdrit in de Tour de France belooft de chronorace van vrijdag rondom Pau een zeer belangrijke dag te worden. Maar de timing van de tijdrit - meer dan een week voor het einde - zorgt er wel voor dat de verliezers van de dertiende etappe nog veel kansen krijgen om tijd terug te pakken.

Vrijdag 19 juli 2019Telegraaf vr 19 jul 06:30:

'Ik was bang dat ik geen enkele koers zou uitrijden'


Waar in de eerste chte bergrit van deze Tour de France op vuurwerk werd gehoopt, bleven de lonten onaangeroerd. Op weg naar kuuroord Bagnres-de-Bigorre leek een 'niet-aanvalsverdrag' getekend tussen de favorieten, om vandaag zo fris mogelijk de tijdrit aan te vangen in Pau. En ook de vrees voor de finish op de Tourmalet, die morgen op het Tour-menu staat, was voelbaar. Een rit waar de 22-jarige benjamin onder de favorieten, Egan Bernal, met speciale aandacht naar uitkijkt.

Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 03:00:

Laatbloeier ondanks/dankzij liesoperaties: Nederlandse Annemiek van Vleuten topfavoriete voor La Course


Ze won in 2017, ze won in 2018 en ook vandaag is ­Annemiek van Vleuten opnieuw de topfavoriete voor La Course. De 36-jarige Nederlandse rijdt als een wervel­wind door het seizoen: winst in de Strade ­Bianche, Luik-Bastenaken-Luik en de Giro Rosa. Ook in 2017 en 2018 was Van Vleuten al de beste renster ter wereld. Ooit vloog ze minder hard, maar drie operaties aan de liesslagader brachten raad.


Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 03:00:

COLUMN. Jan Bakelants: “Ik moest lachen toen de Fransen verkondigden dat dit parcours op maat was van Romain Bardet”


Ik zag gisteren enkel de laatste dertig kilometer. Jammer, want de start moet zeer interessant geweest zijn: kilometerslang oorlog tot finaal een groep van veertig renners wegreed. Een totaal andere dynamiek dan de starts die we tot nu toe hadden gekregen. Iedereen die gisteren mee wilde zijn, stond te springen. Het eerste koersuur was razend.


Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 03:00:

Nairo Quintana verlaat Movistar en trekt naar Franse ploeg dankzij budgetverdubbeling


Na acht jaar Movistar rijdt ­Nairo Quintana volgend jaar voor Arkéa-Samsic. De 29-jarige Colombiaanse klimmer had ook een voorstel van Team CCC op zak, maar kreeg nog betere voorwaarden aangeboden bij de Franse ploeg, waarnaar hij ook zijn broertje Dayer en vaste luitenant Winner Anacona mag meenemen.


Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 03:00:

Dertig minuten fietsen, een dag vol planning: zo organiseren renners en ploegen zich voor een tijdrit in de Tour


Een halfuur. Veel langer zal de tijdrit in Pau voor de meesten vandaag niet duren. Maar aan dat ritje tegen de klok gaat een minutieuze planning vooraf. Ontbijten, verkennen, opwarmen, zelfs dat laatste hapje rijst: alles is strikt getimed. Een blik op het tijdritprocotol in de Tour.


Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 03:00:

Viervoudig wereldkampioen tijdrijden en ploegmaat Tony Martin: “Wout van Aert heeft meer talent dan Peter Sagan”


Als Wout van Aert nog een tip wenst voor de tijdrit van vanmiddag hoeft hij vanochtend maar enkele deuren verder op de gang aan te kloppen. Met Tony Martin rijdt er een viervoudig wereldkampioen tijdrijden in de ploeg van Jumbo-Visma. De Duitser gelooft volop in de kansen van Van Aert. “Ook al was ik wel verrast toen hij de tijdrit in de Dauphiné won”, zegt hij.


Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 03:00:

Wout van Aert kan eerste Belg in 34 jaar worden die een tijdrit in de Tour wint, maar er zijn nog werkpunten


Wout van Aert (24) is als tijdrijder geen afgewerkt product én toch vertrekt hij vandaag in Pau als één van de grote favorieten. Geraint Thomas heeft dit jaar nog geen tijdrit gewonnen, Van Aert heeft er nog geen verloren. En dan stapte wereldkampioen Rohan Dennis gisteren ook nog eens uit koers. “Een concurrent minder, ja.”


Vrijdag 19 juli 2019NOS vr 19 jul 01:17:

Afgestapte Dennis doorbreekt stilte: 'Zoals ik me nu voel, de juiste beslissing'


Rohan Dennis heeft de stilte doorbroken, nadat hij donderdag om onduidelijke redenen plotseling de Tour had verlaten. Een dag voor de door hem zo geliefde individuele tijdrit bovendien.


Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 00:39:

Rohan Dennis reageert voor het eerst sinds zijn opmerkelijke opgave in de Tour: “Ik ben heel teleurgesteld”


Het was zonder twijfel hét verhaal van de twaalfde rit in de Ronde van Frankrijk. Nog voor de eerste Pyreneeëncol beklommen werd, gaf Rohan Dennis er de brui aan. Een dag voor de enige tijdrit, het onderdeel waar de Australiër van Bahrain-Merida wereldkampioen in is. En praten met zijn ploeg wilde Dennis ook niet. Donderdagavond kwam er dan toch een reactie.


Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad vr 19 jul 00:05:

Onze wielerspecialist Wim Vos vraagt zich af: “Half juli, en wie houdt Wout van Aert nog van de Flandrien 2019?”


Zou er één renner in de Tour zijn die zoveel tegenstanders heeft? Voor elk seizoen een nieuw dozijn.


Vrijdag 19 juli 2019NUSport don 18 jul 23:57:

Tour dag 13: 'Tijdrit wordt belangrijke kans voor Kruijswijk'


Dag dertien in de Tour de France staat in het teken van een tijdrit. Het is de enige individuele tijdrit van deze ronde en daarom zullen de klassementsrenners zich gaan laten zien. Hoewel Geraint Thomas altijd goed presteert in de race tegen de klok, zullen de ogen vooral gericht zijn op de succesformatie van Jumbo-Visma.

Vrijdag 19 juli 2019Nieuwsblad don 18 jul 23:21:

Hij rijdt rond in de Tour met twee gebroken ribben, maar Michael Woods denkt niet aan opgeven: “Ik zat er op mijn gemak”


Michael Woods heeft woensdag in de elfde rit van de Ronde van Frankrijk twee gebroken ribben overgehouden aan een massale valpartij. Dat heeft Education-First, de ploeg van de Canadese klimmer, donderdag bekendgemaakt. De 32-jarige Woods denkt evenwel niet aan opgeven.