Nieuwsoverzicht uit de diverse media Maandag 08 juli 2019


Maandag 08 juli 2019NUSport ma 8 jul 22:03:

Tour dag 4: 'Groenewegen wil toeslaan na hersteldag'


De Tour de France kent dinsdag een vlakke rit. Deze vierde etappe kan, indien Dylan Groenewegen hersteld is, opnieuw succes voor Jumbo-Visma opleveren. Verslaggevers Daan de Ridder en Mark Leene blikken vooruit vanuit Frankrijk.

Maandag 08 juli 2019NUSport ma 8 jul 21:50:

Verhoeven: 'Jumbo-Visma is tegen een superieure Alaphilippe gebotst'


Bij Jumbo-Visma overheerste maandag de trots na de derde etappe van de Tour de France, ondanks het verliezen van de gele trui. Ploegleider Nico Verhoeven concludeerde dat winnaar Julian Alaphilippe simpelweg te sterk was in de heuvelachtige finale.

Maandag 08 juli 2019NUSport ma 8 jul 21:36:

Hoogtepunten van de rit waarin Teunissen zijn gele trui verloor


Julian Alaphilippe was maandag de topfavoriet voor de derde etappe van de Tour de France. Hij soleerde op fraaie wijze naar de zege en nam de gele trui over van Mike Teunissen. De renner van Deceuninck-Quick Step versnelde met nog 16 kilometer te gaan op de Côte de Mutigny. Alaphilippe boekte zo zijn derde ritzege in de Ronde van Frankrijk en zijn elfde zege van 2019.

Maandag 08 juli 2019Telegraaf ma 8 jul 21:14:

'Mike in gele trui had ik niet kunnen dromen'


De vader van Mike Teunissen is apetrots op zijn zoon, die twee dagen in de gele trui heeft mogen rijden in de Tour de France.

Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 20:09:

Ritwinnaar en gele trui Julian Alaphilippe na dubbelslag: “Ik had mijn huiswerk gedaan”


Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) heeft zijn eerste ritzege beet in deze Tour de France en pakt ook de gele trui, zijn eerste in zijn carrière. “Ik had mijn huiswerk gedaan”, zei hij na afloop. “Ik wist dat deze etappe me uitstekend lag en ben er voluit voor gegaan. Deze gele trui ga ik niet zomaar afstaan.”


Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 19:57:

Thomas De Gendt pronkt plots in bolletjestrui: “Eerlijk gevonden!”


Thomas De Gendt heeft de lachers op zijn hand gekregen op Twitter. De berggeit van Lotto Soudal slaagde er maandag niet in te ontsnappen in de derde rit van de Tour, maar postte ’s avonds wel een foto van zichzelf in de bolletjestrui. “Ik vond een vertrouwde trui in mijn kamer. Voor de eerlijke vinder!”


Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 19:55:

Ploegmaat van Alaphilippe komt met de schrik vrij, fiets is klaar voor schroothoop


Ondanks de zege en bijhorende gele trui van Julian Alaphilippe werd er bij Deceuninck - Quick Step toch ook bezorgd omgekeken naar Kasper Asgreen. De Deense hardrijder botste tijdens een afdaling prompt op een verkeerseiland. En dat werd gelukkig enkel zijn fiets fataal.


Maandag 08 juli 2019Telegraaf ma 8 jul 19:35:

Alaphilippe koerst met ballen


Een kamikaze-actie, pure zelfmoord. Een aanval op zestien kilometer van de finish op de steile Cte de Mutigny was een kansloze missie. Op de bespreking bij Deceuninck-QuickStep hadden ze er nog op gewezen. Julian Alaphilippe moest zijn krachten bewaren tot de klim bij de finish. Eerdere inspanningen waren toch gedoemd te mislukken. De nummer n van de wereld is echter een speciaal geval en laat zich gelukkig voor de wielerwereld nog geregeld leiden door zijn instinct. Met de ritzege en de gele

Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 19:20:

Tim Wellens wil bergtrui zo lang mogelijk verdedigen


Tim Wellens (Soudal Lotto) neemt de bergtrui over van Greg Van Avermaet. Hij telt nu zeven punten, vier meer dan Xandro Meurisse. “Het was nochtans niet het doel om mee te gaan in de ontsnapping”, zei hij. “Maar de andere ploegen lieten Thomas De Gendt niet rijden en ik kreeg wel meer ruimte. Ik ga die trui nu toch een paar dagen proberen te verdedigen.”


Maandag 08 juli 2019NUSport ma 8 jul 19:10:

Alaphilippe: 'Moeilijk om verwachtingen waar te maken als topfavoriet'


Julian Alaphilippe was maandag door de heuvelachtige finale de topfavoriet voor de derde etappe van de Tour de France en de 27-jarige Fransman stelde niet teleur. Hij soleerde op fraaie wijze naar de zege en nam de gele trui over van Mike Teunissen.

Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 18:50:

REACTIES. Belgen unaniem lovend over winnaar: “Julian was uitzonderlijk maar dit was zwaarder dan verwacht”


Wout van Aert hoopte op geel maar zag Julian Alaphilippe zijn droom stuk slaan. Greg Van Avermaet mikte op de ritzege maar moest vrede nemen met een ereplaats. De Belgen staken hun bewondering voor Julian Alaphilippe niet onder stoelen of banken. Jasper Stuyven spurtte naar een sterke derde plaats.


Maandag 08 juli 2019NUSport ma 8 jul 18:47:

Kruijswijk vindt dat Jumbo-Visma ondanks verlies gele trui goed koerste


Steven Kruijswijk vindt dat Jumbo-Visma zichzelf ondanks het kwijtraken van de gele trui van Mike Teunissen in de derde rit van de Tour de France niets kan verwijten. De kopman is tevreden met de manier waarop gereden werd.

Maandag 08 juli 2019NUSport ma 8 jul 18:23:

Teunissen na verlies gele trui: 'Hele circus is me iets te veel geworden'


Mike Teunnissen had maandag al vroeg in de finale van de derde etappe door dat hij de gele trui zou gaan kwijtraken. De Limburger verloor bijna vijf minuten op winnaar Julian Alaphilippe, die de nieuwe leider is in de Tour de France.

Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 18:05:

ANALYSE. The Wolfpack neemt opnieuw het commando over, ook Bernal stuurt signaal


Gans Vlaanderen rekende zich al rijk toen op twintig kilometer van Epernay plots de Maillot Jaune van Mike Teunissen in de problemen werd gemeld. Geel voor Wout van Aert, het stond in de sterren geschreven. Helaas voor de Kempenaar stond het niet zo in het sterrenbeeld van Julian Alaphilippe genoteerd. De Fransman van Deceuninck - Quick Step reed op indrukwekkende wijze solo naar de zege en de bijhorende gele trui. In de Tour worden geen cadeaus uitgedeeld, zeker niet door The Wolfpack


Maandag 08 juli 2019NUSport ma 8 jul 17:53:

Teunissen stelt dat hij na verlies van gele trui terugkeert in realiteit


Mike Teunnissen had maandag al vroeg in de finale van de derde etappe door dat hij de gele trui zou gaan kwijtraken. De Limburger verloor bijna vijf minuten op winnaar Julian Alaphilippe, die de nieuwe leider is in de Tour de France.

Maandag 08 juli 2019NOS ma 8 jul 17:41:

Teunissen terug in de realiteit: 'Dat is het leven'


Mike Teunissen is zijn gele trui in de derde etappe in de Tour de France kwijtgeraakt aan Julian Alaphilippe. De renner van Jumbo-Visma moest in de finale, met enkele lastige klimmetjes, lossen en kwam op bijna vijf minuten van de winnaar over de streep.


Maandag 08 juli 2019NUSport ma 8 jul 17:41:

Teunissen verliest gele trui aan ritwinnaar Alaphilippe in Tour de France


Mike Teunissen heeft maandag de gele leiderstrui verloren in de Tour de France. De Nederlander moest de eerste plaats in het algemeen klassement afstaan aan de Fransman Julian Alaphilippe, die de derde etappe won.

Maandag 08 juli 2019Telegraaf ma 8 jul 17:39:

Kruijswijk moest afzien in 'lastige rit'


Steven Kruijswijk zag zijn teammaten van Jumbo-Visma zich het snot voor de ogen rijden voor hm en niet voor ploegmakker en geletruidrager Mike Teunissen, die moest lossen. ?We hadden niet helemaal gedacht dat het zo zou zijn.?

Maandag 08 juli 2019NUSport ma 8 jul 17:34:

Reacties na dubbelslag Fransman Alaphilippe in Tour (gesloten)


Julian Alaphilippe heeft maandag de derde etappe in de Tour de France gewonnen en de gele trui overgenomen van Mike Teunissen. Lees hieronder alle reacties het liveblog.

Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 17:29:

De Tour in 60 seconden: dubbelslag Alaphilippe, Wellens in de bollen, 4 Belgen in top 10


De derde rit in de Ronde van Frankrijk werd een prooi voor Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step). Lees hier de bondige samenvatting in 60 seconden.


Maandag 08 juli 2019AD ma 8 jul 17:29:

Teunissen: Circus iets te veel geweest


Mike Teunissen is zijn gele trui kwijt. In de finale richting pernay zakte hij weg op de heuvels, terwijl hij vooraf nog hoop had.

Maandag 08 juli 2019Telegraaf ma 8 jul 17:16:

Teunissen raakt geel kwijt: 'Circus iets teveel geweest'


Mike Teunissen wist zijn gele trui in de derde etappe van de Tour de France niet te behouden. Julian Alaphilippe won de etappe op fenomenale wijze, maar de Nederlander kon berhaupt niet meer volgen. ?Ik voelde halverwege dat ik de benen niet had.?

Maandag 08 juli 2019NUSport ma 8 jul 17:12:

Teunissen verliest gele trui aan Alaphilippe in derde etappe Tour de France


Mike Teunissen heeft maandag de gele leiderstrui verloren in de Tour de France. De Nederlander moest de eerste plaats in het algemeen klassement afstaan aan de Fransman Julian Alaphilippe, die de derde etappe won.

Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 17:06:

Hier is Julian Alaphilippe: ritwinst en gele trui voor de Fransman van Deceuninck - Quick Step, Wellens grijpt de bollentrui


De Tourkaravaan heeft België verlaten maar dat heeft de spektakelwaarde niet naar beneden gehaald. In een geanimeerde finale met Tim Wellens in de rol van uitblinker werd het een strijd van hard tegen onzacht. De lastige finish in Epernay was een kolfje naar de hand van … Belangrijker nieuws: de bollentrui verhuisde naar Tim Wellens, Wout van Aert nam het geel over van ploegmaat Mike Teunissen.


Maandag 08 juli 2019NUSport ma 8 jul 17:05:

Reacties na dubbelslag Fransman Alaphilippe in Tour


Julian Alaphilippe heeft maandag de derde etappe in de Tour de France gewonnen en de gele trui overgenomen van Mike Teunissen. Lees hieronder alle reacties het liveblog.

Maandag 08 juli 2019NUSport ma 8 jul 17:02:

Bekijk de klassementen van de Tour met Alaphilippe in het geel


De 106e editie van de Tour de France ging op 6 juli van start in Brussel en eindigt op 28 juli op de Champs-Élysées in Parijs. Bekijk hier de klassementen en het etappeschema.

Maandag 08 juli 2019NOS ma 8 jul 17:02:

Alaphilippe zegeviert in Tour en neemt gele trui over van Teunissen


Wielrenner Mike Teunissen is de gele trui in de derde etappe van de Tour de France kwijtgeraakt aan de Fransman Julian Alaphilippe, die in Épernay de ritzege pakte na een fraaie solo.


Maandag 08 juli 2019Telegraaf ma 8 jul 17:00:

Dubbelslag Alaphilippe in Tour, Teunissen verliest geel


Julian Alaphilippe heeft de derde etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Franse wielrenner van Deceuninck - Quick Step kwam solo aan na 215 kilometer van Binche in Belgi naar pernay in Frankrijk. Alaphilippe neemt ook de gele trui over van Mike Teunissen.

Maandag 08 juli 2019NUSport ma 8 jul 16:50:

Luxeknecht Poels vindt het 'apart' om Tour te rijden zonder Froome


In zijn vorige vijf grote rondes was Wout Poels steevast de luxeknecht van Chris Froome en dus is het even wennen voor de Limburger dat zijn geblesseerde ploegmaat en vriend er de komende drie weken niet bij is in de Tour de France.

Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 16:29:

Devriendt sprint naar tweede profzege in Ronde van Oostenrijk


Tom Devriendt (Wanty-Gobert) heeft maandag de tweede etappe van de Ronde van Oostenrijk (2.1) gewonnen. Onze 27-jarige landgenoot was in Wiener Neustadt na 176 kilometer de snelste in een massasprint.


Maandag 08 juli 2019NUSport ma 8 jul 16:03:

Belg Wellens solo op kop in derde Tour-etappe


Met Mike Teunissen in de gele trui is het Tour-peloton rond 12.20 uur begonnen aan de derde etappe van Binche naar Épernay. De 215 kilometer lange rit heeft een heuvelachtig slot en de finish wordt rond 17.30 uur verwacht. In dit liveblog hoef je niets te missen.

Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 15:54:

Ook grote belangstelling bij tv-kijkers voor Grand Départ in Brussel


De start van de 106de Ronde van Frankrijk bracht afgelopen weekend niet enkel veel volk op de been in Brussel. Le Grand Départ wist ook flink wat tv-kijkers aan te trekken.


Maandag 08 juli 2019Telegraaf ma 8 jul 15:49:

Tour in de Kantlijn: QuickStep gebruikte 3D-bril


In 'Tour in de Kantlijn' brengen we dagelijks de meest opvallende zaken uit de Ronde van Frankrijk los van het nieuws. Wat posten renners op hun sociale media, bijzondere feiten, prachtige foto's en gekke gebeurtenissen.

Maandag 08 juli 2019NOS ma 8 jul 15:27:

Italiaanse vluchter wint vlakke rit Giro Rosa, geen problemen voor Nederlanders


De vierde etappe in de Giro Rosa is een prooi geworden voor de pas twintigjarige Letizia Borghesi. In de vlakke rit klopte de jonge Italiaanse haar landgenotes en medevluchters Chiara Perini en Nadia Quagliotto.


Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 15:24:

Piepjonge vluchtster wint vierde etappe Giro Rosa, Poolse Niewiadoma behoudt leidersplaats


De 20-jarige Italiaanse Letizia Borghesi (Aromitalia Vaiano) heeft vanuit een vroege vlucht de vierde etappe van de Giro Rosa (WorldTour) gewonnen, de Ronde van Italië voor vrouwen. De Poolse Katarzyna Niewiadoma (Canyon - SRAM) blijft aan de leiding.


Maandag 08 juli 2019AD ma 8 jul 15:14:

Vierde etappe Giro Rosa prooi voor Borghesi


Dit keer geen Marianne Vos als etappewinnaar, maar Letizia Borghesi. De Italiaanse versloeg in de vierde etappe haar landgenotes Nadia Quagliotto en Chiara Perini.

Maandag 08 juli 2019NUSport ma 8 jul 15:10:

Italiaanse Borghesi sterkste vluchter in vierde etappe Giro Rosa


Letizia Borghesi heeft maandag de zege gegrepen in de vierde etappe van de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor wielrensters.

Maandag 08 juli 2019Telegraaf ma 8 jul 14:49:

Zwemheld Van der Weijden bezoekt Nederlandse geletruidrager


Maarten van der Weijden is voor het eerst in de Tour de France en kijkt zijn ogen uit. De voormalig olympisch kampioen sprak meteen maar even met geletruidrager Mike Teunissen. ?Hij had een goede nacht gehad, vertelde hij.?

Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 14:47:

Onze columniste voelt koersgekke fans aan de tand: hoeveel weten ze eigenlijk over Eddy Merckx?


Onze columniste Ine Beyen duikt de komende weken her en der op in de Ronde van Frankrijk. Ook zondag stond de Tour vol in het teken van de eerste zege van Eddy Merckx, exact vijftig jaar geleden. Maar hoeveel weten de aanwezige fans eigenlijk over de beste wielrenner aller tijden? Ine voelde zowel binnen- als buitenlandse renners aan de tand. De resultaten? Die waren op zijn zachtst gezegd wisselvallig: “De bijnaam van Eddy? Animal.”


Maandag 08 juli 2019NUSport ma 8 jul 14:23:

Kopgroep van vijf ziet voorsprong slinken in derde Tour-etappe


Met Mike Teunissen in de gele trui is het Tour-peloton rond 12.20 uur begonnen aan de derde etappe van Binche naar Épernay. De 215 kilometer lange rit heeft een heuvelachtig slot en de finish wordt rond 17.30 uur verwacht. In dit liveblog hoef je niets te missen.

Maandag 08 juli 2019Telegraaf ma 8 jul 14:07:

Klassementen en ploegen Tour de France


Het wielercircus van de Ronde van Frankrijk trekt drie weken rond, met op zondag 28 juli de traditionele finish in Parijs. Er gebeurt altijd genoeg in de belangrijkste wielerkoers ter wereld. Naast het snelle nieuws, de achtergronden en scherpe analyses brengen we elke dag ook de cijfers in kaart.

Maandag 08 juli 2019NUSport ma 8 jul 12:58:

Kopgroep van vijf renners op avontuur in derde Tour-etappe


Met Mike Teunissen in de gele trui is het Tour-peloton rond 12.20 uur begonnen aan de derde etappe van Binche naar Épernay. De 215 kilometer lange rit heeft een heuvelachtig slot en de finish wordt rond 17.30 uur verwacht. In dit liveblog hoef je niets te missen.

Maandag 08 juli 2019AD ma 8 jul 12:51:

Teunissen hoopt ook na ?hectische finale' nog op geel


Mike Teunissen is begonnen aan zijn eerste 'gewone' Tourrit in het geel. Na de ploegentijdrit van zondag, wacht vandaag een lastige etappe van Binche in Belgi naar pernay in Frankrijk.

Maandag 08 juli 2019Telegraaf ma 8 jul 12:36:

Teunissen stelt prioriteit: 'Kruijswijk moet veilig blijven'


Voorafgaand aan de derde etappe in de Tour heeft de klassementsleider Mike Teunissen n prioriteit, ook al spelen er meerdere belangen voor hem en Team Jumbo-Visma.

Maandag 08 juli 2019NUSport ma 8 jul 12:07:

Renners maken zich op voor start derde Tour-etappe


Met Mike Teunissen in de gele trui begint het Tour-peloton rond 12.20 uur aan de derde etappe van Binche naar Épernay. De 215 kilometer lange rit heeft een heuvelachtig slot en de finish wordt rond 17.30 uur verwacht. In dit liveblog hoef je niets te missen.

Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 11:52:

Wout Van Aert mag vandaag zijn eigen kans gaan: zo kan hij de gele trui pakken


Na winst met zijn ploeg Jumbo-Visma in de tijdrit mocht hij gisteren het podium op als drager van de witte trui. Maar minstens zo mooi: in het algemeen klassement staat Van Aert nu op de tweede plek. Met vandaag een rit die hem op het lijf geschreven is, is het hoogst denkbare plots niet meer onmogelijk. Draagt Van Aert vanavond al het geel?


Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 11:31:

Wie is Eddy? Klassenfoto opgedoken van Merckx uit zesde leerjaar


Eddy Merckx zwaait vandaag in Binche de Tour uit na een echt fenomenaal weekend. Van overal kreeg hij felicitaties, en op petjes, borden, asfaltschilderingen werd dat ook nog eens extra geïllustreerd.


Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 11:15:

Prestige van de gele trui is omgekeerd evenredig met het prijzengeld: “Het zou mij verbazen als ik er 100 euro aan overgehouden heb”


Het is een iconische trui. Al honderd jaar lang. Geen kleur in het wielrennen met meer ­symboolwaarde dan het geel. Maar word je er ook rijk van? Wat is de trui waard? “Heel veel”, zegt Patrick Lefevere. “Vier dagen geel staat gelijk met winst in de Ronde van ­Vlaanderen.” “Heel weinig”, zegt Greg Van Avermaet. “Meer dan wat drinkgeld levert het aan prijzengeld niet op.”


Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 10:51:

PODCAST TOUR. Beluister nu aflevering 2 van ‘de koers is van ons: podcast Tour’ met Belgisch kampioen Tim Merlier


De koers is van ons. En dus ook de Tour de France. Daarom schakelt Het Nieuwsblad voor de Ronde van Frankrijk een versnelling hoger. Naast uw dagelijkse portie wielernieuws op papier en op onze digitale kanalen, kunt u voortaan ook naar ons luisteren in onze wielerpodcast ‘De koers is van ons: podcast Tour’. Vandaag aflevering 2 met Belgisch kampioen Tim Merlier.


Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 10:22:

Renners van Roompot-Charles mogen uitkijken naar nieuwe ploeg


Roompot-Charles heeft zijn renners laten weten dat ze mogen uitkijken naar een nieuwe ploeg. Hoofdsponsor Roompot beslist eind deze maand of het doorgaat in 2020. Bij de ploeg van Nick Nuyens rijden zes landgenoten waaronder Sean De Bie, Stijn Steels en Senne Leysen.


Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 09:46:

COLUMN. Jan Bakelants: “Buiten Nibali en Kruijswijk hangen veel van de zogenaamde nieuwe concurrenten van Bernal en Thomas al in de touwen”


Renners Jan Bakelants (33, Team Sunweb) en Thomas De Gendt (32, Soudal-Lotto) fileren om beurt de gebeurtenissen tijdens de Tour de France. Vandaag laat Jan Bakelants zijn licht schijnen over de ploegentijdrit.


Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 09:28:

Jens Debusschere niet langer eerste sprinter in de Tour bij Katusha: “Mentaal is dit superzwaar”


De Tour is twee dagen ver en Jens Debusschere (29) ziet bij Katusha-Alpecin zwarte sneeuw. Zaterdag “liepen de benen vol” net op het moment dat hij wilde aanzetten in de sprint. Gisteren schoot hij na amper ­zeven kilometer van de rekker in de ploegentijdrit.


Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 09:13:

Deceuninck - QuickStep pakte uit met “geheim wapen” tijdens ploegentijdrit


Patrick Lefevere deed er afgelopen week geheimzinnig over: “De andere ploegen zullen ons straks opnieuw moeten kopiëren.” Het geheime wapen bleek een 3D-bril te zijn, waarop de renners het parcours van de ploegentijdrit de voorbije week virtueel konden rijden.


Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 09:11:

Gevlucht voor Wout en Mathieu: wie is gele trui Mike Teunissen?


Wie zaterdag op Mike Teunissen had gegokt, pakte net als de 26-jarige Nederlander van Jumbo-Visma de jackpot van Brussel. Maar wie is die kerel in het geel die zijn wiel nog net eerder over de streep gooide dan Peter Sagan en gisteren opnieuw in de winnende ploeg zat?


Maandag 08 juli 2019AD ma 8 jul 09:07:

Hoe Jumbo-Visma uit de as herrees


Het openingsweekeinde in de Tour is volledig gedomineerd door Jumbo-Visma. Het uit de as van Rabobank herrezen team heeft een lange weg afgelegd.

Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 09:00:

De rit van maandag in de Tour: heuvelrijke finale voor punchers


De op twee na langste rit van deze Tour kent een heuvelrijke finale. In de laatste vijftig kilometer liggen zeven hellingen, waarvan er vier meetellen voor het bergklassement. De slotkilometer in de Champagne-streek bevat twee haakse bochten, maar gaat vooral in stijgende lijn. De laatste 500 meter hebben een gemiddelde van 8 %. Ideaal voor de punchers.


Maandag 08 juli 2019Telegraaf ma 8 jul 08:30:

Droom Teunissen duurt voort


Nog altijd met kleine oogjes stond Mike Teunissen op het Tour-podium. Voor de tweede maal hielp Tour-legende Eddy Merckx de 26-jarige Limburger in de gele trui. De Ronde van Frankrijk is twee ritten op weg en Teunissen stond in beide gevallen als ritwinnaar op het schavot, de laatste keer zelfs zonder nachtrust. Hij kon zelf wel lachen om de tegenstelling die hij onbewust creerde door te roepen: ?De droom duurt voort.?

Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 07:42:

Sam Bennett op weg om Viviani te vervangen bij Deceuninck-Quick Step, Lawrence Naesen volgt broer Oliver


Patrick Lefevere heeft met Sam Bennett een vervanger op het oog voor topsprinter Elia Viviani, die vertrekt naar Cofidis. De 28-jarige Ier is einde contract bij Bora-Hansgrohe.


Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 07:29:

Wout van Aert: nu nog het wit, vanavond het geel?


Zijn eerste Tour, zijn eerste ploegentijdrit op dit niveau, en Wout van Aert (24) doet alweer van zich spreken. Na winst met zijn ploeg Jumbo-Visma in de tijdrit mocht hij gisteren het podium op als drager van de witte trui. Maar minstens zo mooi: in het algemeen klassement staat Van Aert nu op de tweede plek. Met vandaag een rit die hem op het lijf geschreven is, is het hoogst denkbare plots niet meer onmogelijk. Draagt Van Aert vanavond al het geel?


Maandag 08 juli 2019Telegraaf ma 8 jul 07:25:

Boogerd over rit 3 in Tour: 'Benieuwd of favorieten uit hun kot komen'


Michael Boogerd denkt dat de derde etappe in de Tour de France meteen al een echte testcase kan zijn voor de favorieten voor de eindzege. ?Ik ben benieuwd of dit er wel voor zorgt dat de klassementsmannen uit hun kot komen.? Dat stelt de oud-renner in zijn dagelijkse vooruitblik voor Telesport.

Maandag 08 juli 2019NOS ma 8 jul 07:03:

Etappe 3: Teunissen moet gele trui verdedigen in finale vol pittige heuvels


Met vier beklimmingen in de laatste 45 kilometer staat Mike Teunissen voor een flinke uitdaging om zijn gele trui te behouden. De derde etappe begint nog in België, maar twaalf kilometer na de start in Binche trekt het peloton al Frankrijk binnen.


Maandag 08 juli 2019NUSport ma 8 jul 06:34:

De 24 uur van geletruidrager Teunissen: 'Het is te veel om te bevatten'


Mike Teunissen belandde zaterdag in zijn tweede Tour de France in een wereld waarvan hij het bestaan niet eens wist. 24 uur in het spoor van de eerste Nederlandse geletruidrager in dertig jaar.

Maandag 08 juli 2019Telegraaf ma 8 jul 06:30:

Groenewegen verbijt de pijn


Een dag na zijn harde val op 1,5 kilometer van de finish in de eerste rit kende Dylan Groenewegen een pijnlijke dag. De schaafwonden over zijn hele lichaam voelden stijf aan. In de ploegentijdrit moest hij na zo'n 10 kilometer de winnende Jumbo-Visma-trein laten gaan.

Maandag 08 juli 2019Telegraaf ma 8 jul 06:29:

Analyse: Jumbo-Visma in drie jaar naar de wereldtop


In deze Tour de France lijkt niets onmogelijk voor de wielerformatie Jumbo-Visma. Valt topsprinter Dylan Groenewegen in de eerste etappe op anderhalve kilometer van de streep, dan maakt lead-out Mike Teunissen in een sprint het karwei af tegen de wereldtop. In de ploegentijdrit rijdt de geel-zwarte formatie zelfs Team Ineos, dat het driedubbele budget heeft, zoek. Het geel, het groen, de overwinning in de ploegentijdrit en twee achtereenvolgende zeges zijn al binnen. Allemaal prestaties die al t

Maandag 08 juli 2019NOS ma 8 jul 06:14:

Nu alle details kloppen, leven Teunissen en zijn teamgenoten op een gele wolk


Jumbo-Visma domineerde het Grand Départ van de Tour de France in Brussel. Twee etappes leverden twee overwinningen op, voor het eerst sinds 1987 pakt een ploeg de dubbel in het openingsweekeinde van de grootste wielerkoers ter wereld.


Maandag 08 juli 2019Telegraaf ma 8 jul 05:30:

Telesport in de Tour de France


Met de eerste gele trui voor Nederland sinds 30 jaar is de toon voor deze Tour de France meteen gezet.

Maandag 08 juli 2019Nieuwsblad ma 8 jul 03:43:

Politie takelt 240 voertuigen langs parcours van Tour de France in Brussel


De verschillende betrokken Brusselse politiezones hebben zondag langs het parcours van de ploegentijdrit in de Ronde van Frankrijk 103 voertuigen getakeld die in een zone stonden waar het verboden is te parkeren. Op zaterdag werden ook al 137 wagens getakeld langs het parcours van de openingsetappe.


Maandag 08 juli 2019NOS zon 7 jul 19:21:

BMX'ers Kimmann en Smulders maken favorietenrol waar op NK


Er stond dit weekend geen maat op Laura Smulders en Niek Kimmann. Beide BMX'ers wonnen zaterdag op de NK in Erp al de tijdrit en bleken vandaag tijdens de reguliere wedstrijd ook de besten.