×

WEER SAGAN


din 3 jul 2012
(advertentie)
728x90 Test DTP

Weer Sagan


Mooie lastige finish, nerveus peloton, valpartijen met en zonder erg en een Sagan die laat zien dat hij nog steeds the man to beat is. Wat een heerlijke overmacht op de laaste kilometer omhoog in een slot waarin een viertal bergjes liet zien hoe je een mooie etappe krijgt, blijft jammer dat we niet de hele dag een Amstel Goldrace achtig parkours hebben.

De gehele dag zag er zo uit in vogelvlucht:

12:39
Marcel Kittel is wel opgestapt voor de derde etappe. De Argos-Shimano-renner kampt met maagproblemen. Argos-Shimano maakt zich nog wel zorgen om Kittel. "Het is een reel scenario dat hij de finish niet haalt", aldus manager Iwan Spekenbrink voor de start van de etappe. "We gaan geen risico nemen."

12:41 Officiele start
De 198 renners krijgen het officiele startsein voor de derde etappe

12:41
Gelijk demarreert er een Cofidis-renner, maar die wordt na twee kilometer koers al gepakt

12:49
Perez rijdt weg en krijgt met zich mee: Bernaudeau, Minard, Grivko en uityeaard de super ontsnapper van de tour van dit jaar... bolletjestruidrager Mrkv. Hij doet het weer. Niet kunnen klimmen (wat hij in de klim van 3 cat aan het eind wel bewees) maar wel elke dag mee en een trui pakken. Er zijn vandaag acht bergpunten te verdienen, met twee cols van de derde categorie en vier cols van de vierde categorie. De eerste beklimming doemt pas op na 130 kilometer koers

12:51
Astana-renner Grivko is de bestgeklasseerde renner. Hij staat 43ste op 38 seconden van geletruidrager Cancellara

13:00
In amper zeven kilometer hebben de vijf vluchters een voorsprong opgebouwd van 4.20


13:44
In het eerste uur van de etappe legden de renners 44 kilometer af. De voorsprong van de vijf vluchters is 4.30

13:55
Na 119 kilometer koers wacht de tussensprint van de dag. Daar zijn de volgende punten te verdienen voor de eerste 15 renners: 20, 17, 15, 13, 11, 10, 9, etc. Sagan gaat aan de leiding in het puntenklassement. Hij heeft 78 punten, Cavendish 63 en Cancellara 55.

14:33
Valpartij in het peloton, Brajkovic ligt erbij, maar kan verder. Beelden van de valpartij van Krivtsov, waarbij hij Brajkovic onderuit glijdt

14:39 Mollema
Rabobank-ploegleider Maassen: "Ik denk dat het vandaag een goede aankomst voor ons is, zeker voor Mollema. Maar we hebben wat geluk nodig. De laatste twintig kilometers zijn erg technisch."

15:45 Tussensprint
1. Minard 20
2. Bernaudeau 17
3. Mrkv 15
4. Prz 13
5. Grivko 11
6. Cavendish 10
7. Van Hummel 9
8. Sagan 8
9. Lancaster 7
10. Goetarovitsj 6
11. Renshaw 5
12. Petacchi 4
13. Goss 3
14. Boeckmans 2
15. Cooke 1
Beelden van de tussensprint, waarin Cavendish Van Hummel een standje geeft

15:58
Met het punt dat hij verdient op de Cte de L'Eperche, vergroot Mrkv zijn voorsprong in het bergklassement. De Deen heeft nu vijf punten, vier meer dan Urtasun en Sagan.

16:09 Val
Valpartij in het peloton, Sivtsov, Farrar en Urtasun liggen erbij

16:19 Eerste uitvaller
Sivtsov is de eerste uitvaller van deze Tour de France. De Sky-renner kan na de valpartij niet verder

16:29
Grivko demarreert, Bernaudeau lost.

16:34
De vier overgebleven vluchters beginnen aan de Cte de Mont Violette, de eerste beklimming van de derde categorie. Op de top liggen punten klaar voor de eerste twee renners.

16:41 Val
Weer een valpartij in het peloton, Gerrans en Tjallingii staan erbij. Rojas is ook n van de slachtoffers. Gezien zijn houding lijkt het op een sleutelbeenbreuk

16:45 Rojas geeft op
Ook Rojas kan niet verder

16:44
Een groepje met onder anderen Hoogerland, De Kort, Farrar en Van Hummel rijdt op achterstand. Rojas geeft op hij kan niet verder. De Spanjaard van Movistar werd in 2011 nog tweede in het puntenklassement.

16:48 Voeckler
Op achterstand: Voeckler, Westra, Cavendish, Renshaw, Langeveld en nog circa dertig anderen.

16:52
RadioShack weer op kop van het peloton. De vier vluchters hebben nog een voorsprong van 1.10.

16:54
Pech voor Samuel Snchez. Hij sommeert de auto van de organisatie.

17:00
Mrkv als eerste boven op de Cte de Herquelingue (vierde categorie). Minard en Prez worden ingelopen, alleen Mrkv en Grivko rijden nog vooruit

17:06
Ook op de Cte de Quhen is Mrkv als eerste boven. Hij heeft nu negen punten verzameld voor de bergtrui. Als de Deen op de volgende klim (derde categorie) ook als eerste boven komt, houdt hij de bergtrui in elk geval tot en met zaterdag.

17:11
Mrkv parkeert op de klim. Zijn vlucht zit erop. Kan de `bergkoning` dan toch niet klimmen. En de Deen wordt al gegrepen door het peloton. Grivko heeft nog tien seconden voorsprong, met nog zeven kilometer te gaan

17:13
Basso maakt tempo op de klim. Ook RadioShack nog goed vertegenwoordigd vooraan het peloton. Basso pakt de twee bergpunten. Nog 6,5 kilometer te gaan

17:16
Chavanel demarreert. De Fransman werd in 2011 nationaal kampioen in Boulogne-sur-Mer. De nummer drie van het algemeen klassement (op 0.07) pakt twaalf seconden op het peloton

17:19
Het beste lijkt er al af bij Chavanel. Hij heeft nog wel elf seconden. Nog ruim n kilometer. Laatste stuk gaat omhoog. Chavanel nog op kop, maar hij lijkt het niet te redden

17:21 Sagan
Chavanel gegrepen, Sagan rijdt weg en achter hem gaat het mis, met twee rare acties van Vacansoleil-renners. Poels valt en Marcato rijdt verkeerd. Wiggins werd opgehouden door de val van de Vacansoleil-renner

17:22
Sagan met twee tellen voorsprong op Boasson Hagen en een Omega Pharma-renner (Velits of Devenyns)

17:29
Mollema negende, Poels elfde, Gesink achttiende en Kruijswijk 27ste. Gesink en Kruijswijk worden op acht seconden gegeven. Goed gedaan heren geen tijd verloren mooi van voren. Gesink kon keurig met een spring op de fiets om de val heen

17:36
Cancellara behoudt het geel. Het is nog afwachten welke renners tijdverlies krijgen en welke niet. Door de val kwam Wiggins op 47 tellen binnen.

Overige Ronde van Frankrijk Blogs


(advertentie)

Erik mag eindelijk met pensioen


Erik mag eindelijk met pensioen
zon 7 jul 2019. Na 30 jaar is Erik Breukink eindelijk verlost van de jaarlijkse interviews met de vraag of hij dit jaar dan wellicht afgelost gaat worden als laatste Nederlandse gele trui drager. Eindelijk mag Erik met pensioen want niet Dylan Groenewegen, maar zijn lead out man Mike Teunissen mag morgen in het illustere geel starten.


 Lees meer.
Hoezo elleboog?

Hoezo elleboog?
din 4 jul 2017.  Lees meer.
Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen

Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen
vr 22 jul 2016. Op de dag dat Kelderman in de aanval werd verwacht, Mollema het podium zou gaan verdedigen of zelfs voor het geel gaan ging alles volledig niet volgens plan. Kelderman heeft niet eens geprobeerd erbij te zitten, Dumoulin kwam zeer ongelukkig ten val en brak een pols en moet vrezen voor zijn Olympische (gouden) medaille en Mollema kwam ten val en kwam niet meer terug bij de rest der favorieten. Wat een zwarte dag voor het Nederlandse fietsen. Lees meer.
 
Waanzin op de Ventoux

Waanzin op de Ventoux
don 14 jul 2016. Tomas de Gendt zorgde voor nieuw Belgisch succes. In de strijd op de bollentrui en de dag overwinning mocht de kopgroep het uitmaken na een valpartij in het jagende Peleotn waar Froome bij betrokken was. Lees meer.
Froome en Sagan flikken de sprinters

Froome en Sagan flikken de sprinters
woe 13 jul 2016. Mooie koers gezien de laatste dagen, na de rustdag een dag voor de avonturiers en uiteraard zat Sagan daarbij. Echter iedereen was tegen hem en hij speelde zijn kaarten slecht uit en werd weer eens tweede. Vandaag een simpele sprintetappe. Het kopgroepje was maar 2 man en door de waaier angst in het peloton reed iedereen veel te hard om hun posities te houden. Achterin het peloton brak het nogal vaak en werden de koplopers al op 70 km gepakt. Lees meer.
Nederlands succes in Nederlands weer

Nederlands succes in Nederlands weer
zon 10 jul 2016. In de aanloop van de laatste klim knalde Tom Dumoulin weg uit de kopgroep en begon aan een tijdrit bergop in stromende regen en hagel. Tom Dumoulin neemt hiermee plaats in een select rijtje Nederlandse renners die in alle grote rondes een etappe gewonnen heeft. Lees meer.
 
Coupe de Greg

Coupe de Greg
vr 8 jul 2016. Op de dag dat Greg van Avermaet het maar moest zien of hij het geel mocht houden, gaat hij doodleuk in de aanval en wist hij met de kopgroep weg te komen. Lees meer.
Geen halve finale, wel een rit en Geel

Geen halve finale, wel een rit en Geel
don 7 jul 2016. Op de dag dat Belgi de halve finales had moeten spelen hebben ze een neiuwe troost in Greg van Avermaet. De Belg zat samen met 2 landgenoten in de kopgroep die ruim een kwartier pakte op het peloton. Daar waar Pauwels af moest haken, behalve de Gendt en Avermaet over om de truien te verdelen. Lees meer.
Slaapverwekkende koers tot nu toe

Slaapverwekkende koers tot nu toe
din 5 jul 2016. 832 kilometer met een gemiddelde van 40 per uur was weer 20 uur slaapverwekkende koers en 32 zeer spannende laatste kilometers. Gelukkig gaat het morgen echt beginnen. Ploegen van een man of 5 zou wellicht het antwoord kunnen zijn, minder controle, dus meer koers. Overigens Petje af voor Cavandish, de afgeschreven sprinter die het veld 2x het nakijken gaf. Verrassende gele trui drager dan? Nee ook niet, Sagan zit er elke dag kort tot zeer kort bij en won de 2e etappe tegen de muur op, niet echt verrassend dus. Lees meer.
 
(advertentie)


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 1/9; 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende


Rating: 3.1/5 (172 stemmen)

FacebookTwitterGoogle+