×

GOH EEN MASSASPRINT


don 5 jul 2012
(advertentie)
728x90 Test DTP

Goh een massasprint


Heb je de tekst klaar voor de 22e etappe overwinning van Cavendish, gaat Greipel er met de buit vandoor. Had ik mooi het bruggetje via 22e etappe overwinningen naar Armstrong kunnen maken, mist de Engelsman de juiste jus in de benen. Op de macht greep Greipel zijn kans en liet zien dat het einde tijdperk Cavendish in zicht is.

Ik heb de man al genoemd, Lance Armstong zou hij zijn Touroverwinningen kwijtraken of niet. Vandaag kwam in het nieuws dat zes actieve renners in de Tour hun bekentenis gaan doen en gaan getuigen tegen Lance in ruil voor een half jaar schorsing na de Vuelta. Mensen waar zijn we mee bezig. Vanwaar die hetze tegen het verleden waar iedereen gebruikte. Who cares? Jacques Anquetil reed ook altijd op speed, anders was het niet vol te houden 200 dagen koersen per jaar. Gaan we zijn overwinningen nu ook afnemen? En die van Merckx of van onze eigen Joop? Allemaal aan de dope, allemaal betrapt en allemaal waren ze daar heel positief over. Niemand die het iets uitmaakte. Kijk maar op de lijst met tourrecords en zeg me wie hier niet positief is of waar op zijn minst geruchten of twijfels over zijn
We willen heldendaden we willen heroïek, het mystieke van de tour en dat mis je toch heel erg als zo een gecontroleerde saaie kutetappe als vandaag. 200 kilometer wind in de rug op een stuk vlakke brede snelweg. Mooi man, weer een groepje kanslozen vooruit, teruggepakt op het laatste en weer een mooie sprint. Ja weer een mooie sprint, een massasprint is ook heel mooi en daarom moeten er maar twee hebben in de hele ronde. Eentje in de eerste week en op de Champs-Elysées. Dan is de spanning niet te snijden en hebben alle sprinters maar één kans en voorkom je dat je dit soort eindeloze saaie etappes ziet.
Elke dag een klassieker en dat drie weken lang heerlijk en volledig open over doping. Gewoon geheel legaliseren. Iedereen gebruikt maar wat hij wil. Sterker nog een stuk gezonder voor de renners die nu in alle stiekemheid moeten doen en heel wat extra`s moeten slikken om de boel te maskeren. Zo als ”hallo ik rijd vandaag op speed, CERA, en testosteron. Ik ben knetter leip in het hoofd, heb een lul die 25 uur per dag in erectie is en ik leef 6 jaar minder, maar ik heb wel deze etappe formidabel op zijn kop gezet en gewonnen”. Kijk daar spreken we nog jaren over. Ik denk nog terug aan die sprint bergop van Ricco.

Waarom doen we zo schijnheilig tegen bepaalde betrapte renners. Sommigen mogen nergens meer starten en overal met de nek aangekeken en andere betrapten rijden nog vrolijk rond. Ik word zo moe van saaie etappes en hypocrisie rondom doping en drugs in het algemeen. Legalize it

voor een relaxter peleton en minder valpartijen, dan wel voor het doorkomen van dit soort etappes.
Morgen nogmaals dit soort ellende.

Overige Ronde van Frankrijk Blogs


(advertentie)

Erik mag eindelijk met pensioen


Erik mag eindelijk met pensioen
zon 7 jul 2019. Na 30 jaar is Erik Breukink eindelijk verlost van de jaarlijkse interviews met de vraag of hij dit jaar dan wellicht afgelost gaat worden als laatste Nederlandse gele trui drager. Eindelijk mag Erik met pensioen want niet Dylan Groenewegen, maar zijn lead out man Mike Teunissen mag morgen in het illustere geel starten.


 Lees meer.
Hoezo elleboog?

Hoezo elleboog?
din 4 jul 2017.  Lees meer.
Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen

Nederlands moraal glijdt als pudding langs de alpen
vr 22 jul 2016. Op de dag dat Kelderman in de aanval werd verwacht, Mollema het podium zou gaan verdedigen of zelfs voor het geel gaan ging alles volledig niet volgens plan. Kelderman heeft niet eens geprobeerd erbij te zitten, Dumoulin kwam zeer ongelukkig ten val en brak een pols en moet vrezen voor zijn Olympische (gouden) medaille en Mollema kwam ten val en kwam niet meer terug bij de rest der favorieten. Wat een zwarte dag voor het Nederlandse fietsen. Lees meer.
 
Waanzin op de Ventoux

Waanzin op de Ventoux
don 14 jul 2016. Tomas de Gendt zorgde voor nieuw Belgisch succes. In de strijd op de bollentrui en de dag overwinning mocht de kopgroep het uitmaken na een valpartij in het jagende Peleotn waar Froome bij betrokken was. Lees meer.
Froome en Sagan flikken de sprinters

Froome en Sagan flikken de sprinters
woe 13 jul 2016. Mooie koers gezien de laatste dagen, na de rustdag een dag voor de avonturiers en uiteraard zat Sagan daarbij. Echter iedereen was tegen hem en hij speelde zijn kaarten slecht uit en werd weer eens tweede. Vandaag een ‘simpele’ sprintetappe. Het kopgroepje was maar 2 man en door de waaier angst in het peloton reed iedereen veel te hard om hun posities te houden. Achterin het peloton brak het nogal vaak en werden de koplopers al op 70 km gepakt. Lees meer.
Nederlands succes in Nederlands weer

Nederlands succes in Nederlands weer
zon 10 jul 2016. In de aanloop van de laatste klim knalde Tom Dumoulin weg uit de kopgroep en begon aan een tijdrit bergop in stromende regen en hagel. Tom Dumoulin neemt hiermee plaats in een select rijtje Nederlandse renners die in alle grote rondes een etappe gewonnen heeft. Lees meer.
 
Coupe de Greg

Coupe de Greg
vr 8 jul 2016. Op de dag dat Greg van Avermaet het maar moest zien of hij het geel mocht houden, gaat hij doodleuk in de aanval en wist hij met de kopgroep weg te komen. Lees meer.
Geen halve finale, wel een rit en Geel

Geen halve finale, wel een rit en Geel
don 7 jul 2016. Op de dag dat België de halve finales had moeten spelen hebben ze een neiuwe troost in Greg van Avermaet. De Belg zat samen met 2 landgenoten in de kopgroep die ruim een kwartier pakte op het peloton. Daar waar Pauwels af moest haken, behalve de Gendt en Avermaet over om de truien te verdelen. Lees meer.
Slaapverwekkende koers tot nu toe

Slaapverwekkende koers tot nu toe
din 5 jul 2016. 832 kilometer met een gemiddelde van 40 per uur was weer 20 uur slaapverwekkende koers en 32 zeer spannende laatste kilometers. Gelukkig gaat het morgen echt beginnen. Ploegen van een man of 5 zou wellicht het antwoord kunnen zijn, minder controle, dus meer koers. Overigens Petje af voor Cavandish, de afgeschreven sprinter die het veld 2x het nakijken gaf. Verrassende gele trui drager dan? Nee ook niet, Sagan zit er elke dag kort tot zeer kort bij en won de 2e etappe tegen de muur op, niet echt verrassend dus. Lees meer.
 
(advertentie)


Blader eens door de oudere berichten. pagina: 1/9; 1 2 3 4 5 6 7 8 volgende


Rating: 2.9/5 (493 stemmen)

FacebookTwitterGoogle+